تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه گرفتن در گرما، جهاد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852333620




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تنها و آخرین شانس کشور قرار دادن نفت در خدمت توسعه است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اقتصاددان؛ تنها و آخرین شانس کشور قرار دادن نفت در خدمت توسعه است تهران - ایرنا - یک کارشناس مسایل اقتصادی تنها و آخرین شانس کشور را قرار دادن نفت در خدمت توسعه عنوان کرد و افزود: نفت یک موهبت الهی است که باید صرف توسعه، گسترش تولید، کارآفرینی و خلاقیت در بخش های مدرن و پیشتاز شود.


بهنام ملکی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: دولت باید نفت را وارد صندوق توسعه ملی کند تا نفت از بودجه جدا و حداقل سالی 10 درصد از وابستگی بودجه به نفت کاسته شود اما به نظر می رسد که این وابستگی به نفت در دولت های مختلف رشد داشته است.
وی افزود: این موضوع زمانی امکان پذیر است که نظام بخش عمومی و دولت، این حجم بزرگ تصدی گری را کم کند و فضا را در اختیار بخش خصوصی مولد و کارآفرین قرار دهد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: اگر بخواهیم نفت را در خدمت توسعه قرار دهیم، دولت باید تمام توان خود را در جهت حمایت از نوآوران، مخترعان، مبتکران و تولیدکنندگان فکر بکار گیرد.
این محقق افزود: بیوتکنولوژی، نانو تکنولوزی، فناوری های نوین پزشکی، فنآوری اطلاعات، نرم افزار و اینگونه حوزه ها باید به صورت شفاف، منطقی، هدفمند و جهت دار مورد حمایت پولی، مالی، بودجه ای، گمرکی و فرهنگی دولت قرار گیرند.
وی افزود: اگر این کار انجام شود، برای تولیدکنندگان فکر باصرفه خواهد بود که سرمایه فکری خود را در خدمت اقتصاد کشور بکار گیرند و به این وسیله نه تنها از فرار مغزها و سرمایه ها جلوگیری می شود بلکه از مدارهای توسعه نیافتگی خارج خواهیم شد.
ملکی تاکید کرد: چنانچه دنبال نفت فروشی، خام فروشی، کلوخه معدن فروشی، فروش صنایع سنتی و امثال اینها باشیم که در قرن بیست و یکم مرسوم نیست، در واقع تولیدات سنتی و غیر مغزافزاری را تشویق و ترویج کرده ایم و اینگونه نمی توان کشور را اداره کرد.
وی افزود: برای اینکه ساختار اقتصادی کشور متحول شود، هزینه های غیرتوسعه ای و مصرفی باید تبدیل به هزینه های توسعه ای و صادراتی آن هم در زمینه تولیدات دانش بنیان شود.
این اقتصاددان افزود: اگر این اتفاق بیفتد، یک برون رفت خوب برای رهایی از وابستگی به درآمد نفتی پیدا خواهیم کرد و می توانیم نفت را در خدمت توسعه قرار دهیم در غیر این صورت نفت در جهت های غیرتوسعه ای نقش آفرینی خواهد کرد.
وی افزود: چنانچه نفت را وارد بودجه، بخش مصرف و مواردی از این قبیل کنیم، طبیعی است که به نسل های آتی بدهکار و اقتصاد کشور را نفت زده کرده ایم و از این رهگذر در اقتصاد نفتی، فساد، رانت و خیلی اتفاقات دیگر رخ می دهد که زیبنده کشوری که نیم میلیون شهید داده، نیست.
ملکی، بخش عمده ای از مسایل کشور را ناشی از رانت و پول نفت دانست و افزود: هنگامی که پول نفت وارد ساختارهای اقتصادی شود، رانت اتفاق می افتد و اینجاست که دولت، مجلس و سایر نهادهای قدرت باید کارنامه مثبتی از خود ارایه دهند.
وی افزود: برای حل معضل وابستگی به نفت و غلبه بر مشکلات الگوی توسعه نفت محور، برنامه توسعه اقتصاد سیاسی ایران می بایست به نحوی باشد که از شکل گیری و پویا شدن مکانیزم های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی توسعه رانت محور و گسترش ساختار اقتصاد سیاسی رانتی جلوگیری کند.
مدیر سایت اقتصاددان گفت: بحث رهایی از اقتصاد نفتی به یک اراده سیاسی در کشور بستگی دارد و اگر چنین اراده ای وجود داشته باشد، حتما جدایی از نفت امکان پذیر خواهد بود اما این جدایی به معنی دور انداختن نفت نیست بلکه به معنی رهایی از وابستگی شکننده به نفت است.
وی افزود: اداره کشور با پول نفت و خام فروشی، معدن فروشی درست نیست چرا که دولتمردان باید به آیندگان نیز پاسخگو باشند و به این بیاندیشند که روزی نسل آینده، نسل فعلی را تحسین کنند و بگویند که آنها توانستند نفت را در خدمت توسعه و پیشرفت کشور قرار دهند نه در خدمت مصرف و وابستگی.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: هرکس افکار عمومی را به این سمت هدایت کند که نمی توان از اقتصاد نفتی رها شد، به مصلحت کشور سخن نگفته است؛ البته اداره کشور بدون پول نفت، کاری سخت است اما با برخورداری از دولتی خوب، کارآمد، متخصص و متعهد می توان نفت را از اقتصاد ایران جدا کرد.
وی با بیان اینکه هر تصمیمی که در حوزه اقتصاد گرفته می شود، باید منافع 80 میلیون نفر را مورد توجه قرار دهد نه فقط 8 میلیون نفر را، افزود: دولت باید کوچک و هوشمند شود منتهی وقتی می گوییم دولت؛ منظور فقط قوه مجریه نیست بلکه همه قوا و نهادهای قدرت و همه نهادها و ارگانهایی است که از بودجه عمومی استفاده می کنند، باید کوچک و هوشمند شوند و از نیروهای لایق و توانمند استفاده کنند.
لازم به ذکر است؛ طی یکصد سال گذشته نفت نقشی تعیین کننده در شکل گیری ساختار اقتصاد سیاسی و سرنوشت سیاسی و اقتصادی کشور ایفا کرده است؛ این عملکرد دوگانه بوده است به طوریکه نفت از یکسو سرمایه لازم برای نوسازی و توسعه کشور را فراهم کرده و به ایران اجازه داده است تا آهنگ توسعه اقتصادی و اجتماعی خود را تسریع کند و از سوی دیگر، با تبدیل کشور به صحنه رقابت های ژئوپلتیک بین المللی، تضعیف استقلال سیاسی کشور، وابستگی اقتصاد به مقتضییات کشورهای دیگر، ایجاد مناسبات رانتی، تضعیف انگیزه کار و خلاقیت، ترویج مصرف گرایی، فساد اداری، تشدید موج های تورمی، وابستگی کشور به واردات، ایحاد صنایع ناکارآمد، تضعیف تولیدات داخلی، آهسته کردن نرخ رشد اشتغال و تشدید نابرابری توزیع درآمد، به صورت مانعی در برابر توسعه عمل کرده است.
اقتصام (4)1070**1558



13/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن