واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ اسفند ۱۳۹۳ (۱۴:۲۹ب.ظ)
بهرام عظيمي: ما هميشه متکي به استعداد جوانانمان بودهايم خالق «سيا ساکتي» گفت: ما هميشه متکي به استعداد جوانانمان بودهايم و فکر ميکنم اين بار هم اگر رشدي داشته باشيم فقط به خاطر استعداد و توانايي جواناني است که در اين رشته و فعاليت ميکنند.
به گزارش خبرگزاري موج، بهرام عظيمي کارگردان انيميشن «بابا»، در باره اينکه چرا انيميشنهاي ما با ساير کشورها متفاوت است به حدي که حتي بچهها هم اين تفاوت را متوجه ميشوند، گفت: «من 50 درصد با اين موضوع موافقم، اما؛ اين مشکل در فيلمهاي رئال و سريالهاي تلويزيوني ما هم وجود دارد، در مورد فيلمهاي انيميشن شايد 5 فيلم از ميان 10 اثر خوب نباشد، ولي قطعا 5 فيلم ديگر حتي از نمونههاي خارجي هم بهتر است، به نظر من دليل اين تفاوت اين است که سفارش ما دولتي است و سليقه خاصي بر آن حاکم است»
وي افزود: وقتي من به عنوان کارگردان ميگويم که خالق «سيا ساکتي» هستم، با اين برخورد مواجه ميشوم که خالق فقط خداست و تو نميتواني خالق باشي. ما هنوز درگير يک جملهايم. من هم قبول دارم که خالق خداوند است ولي من خالق اين اثر هستم.
اين کارگردان اظهار کرد: در سينماي انيميشن ما اجازه ساخت ابرقهرمان داده نميشود و هر زمان که از ابرقهرمان صحبت ميشود يا بايد رستم و سهراب بسازيم يا بايد به سراغ شخصيتهاي ديني برويم، ولي؛ حتي در مورد همين شخصيتهاي مورد تاييد هم نميتوانيم به راحتي فيلم بسازيم، من و فيلمسازاني مانند من اگر با آزادي عمل بيشتري فيلم ميساختيم، قطعا بچههاي بيشتري خوششان ميآمد، اما؛ ما بايد در يک چارچوب سليقهاي فيلم بسازيم.
وي يادآور شد: من چندي پيش فيلمي با عنوان «ماسوله» ساختم که در دوره قبل در جشنواره حضور داشت و جوايز زيادي نيز در جشنوارههاي مختلف دنيا کسب کرده است. داستان اين فيلم در مورد عشق يک پيرزن و پيرمرد است که عاشق هم هستند، شخصيت خانم اين فيلم در تمام فيلم کنار پنجره مينشيند و در اخر فيلم مشخص ميشود که روي ويلچر نشسته است، من داستان اين فيلم را نوشتم و به جاهاي زيادي مراجعه کردم، وقتي فيلمنامهام را به مديران وقت ارايه کردم با آن مخالفت شد و به من گفتند عشق نبايد دنيايي باشد.
وي افزود: در نهايت اين فيلم را با سرمايه خودم ساختم. پس از آن، «ماسوله» در تمام جشنوارههاي ايران به نمايش در آمد، صدا و سيما اين فيلم را از من خريد و حتي شبکه پويانمايي در روز افتتاحيهاش 4 بار اين فيلم را به نمايش گذاشت و مسوولان اين فيلم را به کل دنيا فرستادند.
عظيمي تصريح کرد: تمام اين مشکلات و مسايل به اين دليل است که مديران، انيميشن را نميشناسند و کلا به هنرمندان با ديد خوبي از طرف مسوولان نگاه نميشود.
وي در ادامه عنوان کرد: در کل بايد بگويم مشکل ما سفارشدهنده دولتي است که ميخواهد ما را گزينش کند. در مورد فيلم «ماسوله» من به مديران آن زمان گفتم که با 20 ميليون اين فيلم را ميسازم، اما؛ آنها اين پول را به من ندادند، در نتيجه من اين فيلم را با هزينه خودم ساختم و بعد 50 ميليون به خودشان فروختم.
وي اظهار کرد: مشکل ما تکنيک يا کمبود منابع مالي نيست. تکنيک قطعا به ما هم خواهد رسيد، حال کمي ديرتر ولي تکنيک و نرمافزار مشکل انيماتورهاي ما نيست.
اين انيماتور در مورد رشد انيميشن گفت: واقعيت اين است که ما از 55 سال پيش که کار انيميشن را آغاز کرديم رشدمان خوب نبوده است و اگر اينترنت و کامپيوتر نبود ما حالا حالاها درجا ميزديم.
عظيمي همچنين با بيان اينکه يکي از دليل موفقيت جشنواره پويانمايي ثبات مديريت است، در عين حال در مورد فيلمهاي اين جشنواره اظهار کرد: اگر بخواهم در مورد فيلمها نظر بدهم، بايد بگويم که دو - سه اثر خيلي شاهکار ديدم و پيش خودم فکر کردم که حتما اشتباه آمدهام و دارم فيلمهاي بخش بينالملل را ميبينم، پس از آن گشتم و اين بچهها را پيدا کردم و با آنها صحبت کردم و از آنها بابت چنين آثاري تشکر و قدرداني کردم.
وي ادامه داد: جشنواره انيميشن از روز اول خوب بوده است، زيرا تنها يک جشنواره با عنوان «جشنواره کاريکاتور» وجود دارد که به موازات اين جشنواره برگزار ميشود که البته در حال تعطيل شدن است.
وي بيان کرد: اين جشنواره به مدت 4 الي 5 روز برگزار ميشود و تمام فيلمسازان چه آماتور و چه حرفهاي و تمامي دستاندرکاران اين هنر کنار هم جمع ميشوند، فيلم ميبينند و گپ ميزنند. همچنين جلسات کارگاهي خيلي حرفهاي برگزار ميشود که بسيار مثمر ثمر است.
کارگردان فيلم «تهران 1500» تصريح کرد: در مورد اين جشنواره و اعتبار آن بايد بگويم اگر داخل سايتها برويد، هميشه جشنواره انيميشن کانون جزو برترينها است، ما اگر ده جشنواره درجه يک در دنيا داشته باشيم که اعتبارخودشان را حفظ کرده باشند، يکي از آنها همين جشنواره پويانمايي تهران است که کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان متولي آن است.
وي اظهار کرد: اين جشنواره هيچ وقت عقبگرد نداشته به جز يک دوره که در سينما فلسطين برگزار شد، به نظر من اگر جشنواره حتي در ساختمان ديوار به ديوار اينجا برگزار شود، از کيفيتش کاسته خواهد شد، زيرا در اين مکان همه چيز عالي و ايدهآل است.
نهمين جشنواره بينالمللي پويانمايي تهران به همت کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان روز 17 اسفند کار خود را آغاز کرده و تا 21 اسفند ادامه دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]