محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830342478
غذای دانشجویی، خاطره شیرین با طعم تلخ!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
غذای دانشجویی، خاطره شیرین با طعم تلخ!
تا به حال از خود پرسیدهاید خوشمزهترین غذایی که خوردهاید دستپخت چه کسی بود؟ اغلب آدمها اما وقتی در برابر این سؤال قرار میگیرند یک پاسخ مشترک میدهند: طعم غذاهای خانگی؛ با این حال همین آدمها وقتی در برابر یک تجربه مشترک دیگر مثل بدترین غذایی که تجربه کردهاند هم قرار میگیرند.
روزنامه ایران: تا به حال از خود پرسیدهاید خوشمزهترین غذایی که خوردهاید دستپخت چه کسی بود؟ اغلب آدمها اما وقتی در برابر این سؤال قرار میگیرند یک پاسخ مشترک میدهند: طعم غذاهای خانگی؛ با این حال همین آدمها وقتی در برابر یک تجربه مشترک دیگر مثل بدترین غذایی که تجربه کردهاند هم قرار میگیرند؛ یک جواب نیمه مشترک میدهند و بله- درست حدس زده اید؛ این جوابها معمولاً یا به غذای سربازخانهها ختم میشود یا به غذاهای سلف دانشگاه...
شما معمولاً کمتر آدمی را میبینید که از دستپخت سرآشپز دانشگاه تعریف کند و حتی آنهایی هم که ژتون به دست دارند و عاشق غذاخوریهای دانشگاه؛ بیشتر وقتها ترجیح میدهند که ناهار دانشگاه را با یک نان و پنیر ساده معاوضه کنند. این آدمها البته بیشتر وقتها نه از سر سیری که بیشتر به خاطر ته مانده جیبشان هم که شده مجبورند روزهای هفته را با ناهارهای دانشگاهی! سپری کنند؛ ناهارهای خاطره انگیز دانشگاهی با طعم غذاهای نه چندان دلچسب!
غذای دانشجویی نمونه بارزی از مشکلات صنفی دانشگاهها است. مشکلی که صدای خیلی از دانشجویان را در آورده است. یک دانشجو در دانشگاهی نمیتواند و نتوانسته خوابگاه بگیرد، دانشجوی دیگری در دانشگاه دیگر داشتن ماشین لباسشویی دغدغه اصلیاش است؛ دانشجویی نیز پیگیر وام دانشجویی است با این حال همه این دانشجویان یک دغدغه مشترک دارند و آن هم کیفیت غذای دانشگاهها است. کیفیت آنقدر مسأله دار است که دانشجویان در دانشگاههای مختلف دست به اعتراض زدند.
خبرها درباره کیفیت بد غذا در دانشگاه ها بسیار است. همین چند روز پیش بود که 140 نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز دچار مسمومیت غذایی شدند یا چندی پیش نیز دانشجویان شهر کرد اعلام کردند که در غذای دانشگاه کرم پیدا کردند.
این درحالی است که وزارت علوم، قیمت غذای دانشگاه را افزایش داد تا کیفیت آن بهتر شود، قیمت بالا رفت اما کیفیت همانی هست که بود. طبق بخشنامه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با تصویب هیأت امنای صندوق رفاه دانشجویان قیمت ژتون غذای دانشجویی در سال تحصیلی 94-93 با افزایش مواجه بوده است.
بر این اساس غذاهای کم هزینه 600 تومان، غذاهای متوسط هزینه 850 تومان و غذاهای پرهزینه هزار تومان قیمت گذاری شد.
با گرانتر شدن غذای دانشجویی فعالان صنفی دانشگاهی اعلام کردند که این افزایش قیمت به بدنه دانشجویی ضربه میزند تا جایی که برخی از دانشجویان در دانشگاهها حتی توان خرید غذاهای کم هزینه دانشگاه را ندارند.
از سوی دیگر همین فعالان تأکید میکنند کیفیت غذاهای ارزانتر تا جایی است که به گفته دانشجویان این غذاها قابل خوردن نیست و این، شرایط را برای دانشجویان خوابگاهی سختتر می کند. معصومه جوشن فعال صنفی دانشگاه تهران این موضوع را تأیید میکند و میگوید: «کیفیت اغلب غذاهای دانشگاهی از بد هم بدتر است. برخی از دانشجویان با خوردن غذای دانشگاه دچار مشکلات پوستی شدند.
شاید باور نکنید در سوپ جو دانشگاه انواع و اقسام غذاهای چند روز پیش را هم پیدا میکنید. موضوع کیفیت یک بحث است و قیمت بالای غذا در دانشگاهها یک موضوع دیگر. خیلی از دانشجویانی که از شهرستان به تهران میآیند در وعدههای غذایی با مشکل مواجه میشوند چرا که یک وعده غذا برایشان گران تمام میشود.
او به مهم ترین عوامل در بیکیفیتی غذا اشاره میکند و میگوید: «به نظر میرسد مهم ترین عامل در بیکیفیت بودن غذا احتمالاً نبود کارشناس تغذیه در آشپزخانه دانشگاه است. این امر موجب شده است تا شاهد نوعی آشفتگی یا بی برنامگی در وضعیت سلف سرویسهای دانشگاهی باشیم. البته وجود پرسنل ماهر در آشپزخانهها، همچون سرآشپز و کارگران ماهر نیز میتواند تأثیر زیادی در ارائه غذایی با کیفیت داشته باشد. متأسفانه در بسیاری از دانشگاهها از آشپزهایی استفاده میشود که در شغل خود آموزشهای لازم را ندیدهاند. با این حال از آنها انتظار میرود که غذایی باکیفیت پخت کنند.»
وی تأکید میکند: «در بسیاری از دانشگاهها تجهیزات آشپزخانهای سال هاست که نوسازی نشده است و بهسازی تجهیزات به طور موردی و در اثر پدید آمدن شرایط اضطراری بوده است. آشنا نبودن آشپزها به روشهای نگهداری موادغذایی، اصول بهداشت و تغذیه، روش انبارداری مواد اولیه و توجه به غذاخوریهای دانشجویی نیز از دیگر عوامل پایین بودن کیفیت غذای دانشجویی است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید نسبت به وسایل آشپزخانههای دانشگاهها حساس شود. کارشناس بهداشت راهش به آشپزخانه دانشگاهها بیفتد موجب سوء استفاده پیمانکاران نشود.»
محمد رضا رفیعی فعال صنفی دانشگاهی هم این موارد را تأیید میکند؛ وی درباره راهکارهای بهبود کیفیت غذا در دانشگاهها میگوید: «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید تصدی گری خود را در بخش رفاهی کمتر کند و در کنار این موضوع ابزار نظارتی خود را تقویت کند.
مدیریت مسائل رفاهی دانشگاهها را به دانشجویان بدهد. ابزار نظارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشجویان هستند. مسئولان دانشگاهی باید اختیارات دانشجویان را افزایش دهند. اگر نظارت دانشجویی بر مسائل رفاهی و صنفی از طریق نمایندهها به مدیریت دانشگاهها منتقل شود موجب میشود اعتراضات دانشجویان در این بخش به حداقل برسد.
قطعاً میتوان گفت که استفاده از نظرات و انتقادات و پیشنهادهای دانشجویان میتواند در بهبود کیفیت غذایی دانشگاهها تأثیر بسزایی داشته باشد با این همه غذا یک مقوله سلیقهای است، یک نوع غذا به مذاق تعدادی دیگر خوشایند و به مذاق افرادی ناخوشایند است. دانشگاهها باید نیازهای غذایی دانشجویان را با توجه به سن و فعالیتهای دوره دانشجویی بررسی کارشناسانه کنند. کارشناسان باید به نحوه و مدت زمان پخت، نگهداری و توزیع غذایی آماده اطلاعات کافی داشته باشند.»
وی میگوید: «در اکثر دانشگاهها غذا گران شده ولی در برخی دانشگاهها باوجود بالا بردن قیمت غذا کیفیت آن تغییر نکرده و پایین است. بعضی دانشگاهها نیز وعده غذایی صبحانه یا شام را از وعده غذایی خود حذف کردهاند و البته برخی از دانشگاهها نیز از مقدار غذا هم کم کردهاند و برخی دانشگاهها در همه روزها غذا نمیدهند. در بیشتر دانشگاههای جهان متخصصانی حضور دارند که با برنامهریزی صحیح و تنظیم یک روش صحیح تغذیه به امور مربوط به سلف سرویسها در دانشگاهها میپردازند. این در حالی است که این موضوع در دانشگاههای ایران جایگاه چندانی ندارد و هر روز شاهد اثرات منفی و نامطلوب آن در وضعیت تحصیلی و جسمانی دانشجویان
هستیم.»
کمبود اعتبار داریم
مباحث تغذیه و سلف سرویس دانشجویان در چند سال اخیر به عنوان مهمترین مشکل رفاهی دانشجویان مطرح شده است و تاکنون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ارائه برنامههای مختلف رفاهی سعی بر آن داشت تا این مشکل صنفی دانشجویان را سامان دهد. ارائه طرحهایی همچون وجود منوی واحد برای تمامی دانشگاهها یا راهاندازی رستورانهای آزاد دانشجویی از جمله اقداماتی بوده است که از سوی آموزش عالی مطرح شد. با این حال این مشکل هر سال و هر ترم در دانشگاههای کشور آشکار میشود.
عبدالحسن ریاضی مدیرکل دانشجویان داخل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره آخرین اقدامات در زمینه غذای دانشجویی میگوید: «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به طور جدی پیگیر وضعیت غذای دانشجویی است البته در این باره با دانشگاهها جلساتی را برگزار کردهایم و از دانشگاهها خواستهایم تا با پیمانکاران وارد مذاکره شوند تا کیفیت غذا را افزایش دهند.»
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شهریور سال 90 بخشنامهای را تحت عنوان «هدفمند کردن غذای دانشجویی» به دانشگاهها ابلاغ کرد. هدف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ابلاغ این بخشنامه، هدفمند کردن امور تغذیه به منظور ارائه غذایی با کیفیت بالاتر، تقویت نقش حاکمیتی و نظارتی بهتر دانشگاه در زمینه امور تغذیه دانشجویی و ایجاد تنوع غذایی بود تا جایی که هر دانشگاه موظف شد، حداقل 2 نوع غذا به دانشجو ارائه دهد. همچنین مقرر شده است که رستورانهای آزاد نیز در دانشگاهها راهاندازی شوند.
اما به اعتقاد برخی از فعالان صنفی این بخشنامه در بسیاری از دانشگاهها اجرایی نشده است. ریاضی در این باره میگوید: «بخشنامه هدفمند کردن غذای دانشجویی به دانشگاهها ابلاغ شده است و تا جایی که ما در جریان هستیم این موضوع در حال پیگیری است با این حال دانشگاهها موظف به اجرای این آییننامه هستند.»
وی میگوید: «مسلماً کیفیت غذا برای هزار نفر کمتر از چند نفر است و آن توجه و حساسیتی که برای پخت غذا برای چند نفر میشود قطعاً برای صدها نفر نمیشود.»
به گفته وی دانشگاهها در طبخ غذا دخالتی ندارند چرا که سلفسرویسها در اجاره بخش خصوصیاند و از آنجا که پخت و توزیع غذا به پیمانکاران بخش خصوصی واگذار شده خود دیگر نقشی در چگونگی تهیه غذا و مواد اولیه ندارند. با این حال ما درباره غذای دانشجویی بسیار حساس هستیم اما باید قبول کنیم بین کمیت و کیفیت رابطه وجود دارد ما تلاش میکنیم بهترین غذای دانشگاهی را در اختیار دانشجویان قرار دهیم اما در این بخش اعتبارات بسیار کم است. همین موضوع رسیدن به کیفیت مطلوب را با مشکل مواجه میکند.»
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
غذای دانشجویی، خاطره ای شیرین با طعمی تلخ! |اخبار ایران و جهان
غذای دانشجویی خاطره ای شیرین با طعمی تلخ با گرانتر شدن غذای دانشجویی فعالان صنفی دانشگاهی اعلام کردند که این افزایش قیمت به بدنه دانشجویی ضربه میزند تا جایی که برخی از دانشجویان در دانشگاهها حتی توان خرید غذاهای کم هزینه دانشگاه را ندارند از سوی دیگر کیفیت غذاهای ارزانتر تجایزه زیست محیطی به کمال تبریزی به دلیل فیلم "طعم شیرین خیال"
سهشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۴ کمال تبریزی کارگردان سینما به دلیل ساخت فیلم طعم شیرین خیال در چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست تجلیل شد به گزارش سرویس محیط زیست ایسنا در مراسم اختتامیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست که امروز با حضور معاونان محیط زیست و علمی ر3 امتیاز شیرین در انتظار سرخپوشان تبریزی تراکتورسازی با خاطره خوش به مصاف تیم اماراتی میرود/ عیدی آسیایی تراک
3 امتیاز شیرین در انتظار سرخپوشان تبریزیتراکتورسازی با خاطره خوش به مصاف تیم اماراتی میرود عیدی آسیایی تراکتورسازان در تبریزتیم تراکتورسازی تبریز برای پیروزی و کسب سه امتیاز به مصاف تیم الاهلی امارات میرود به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز در دور دوم لیگ قهرمانان باشگاههاز شهر خاطره انگیز قصرشیرین و نخل های مقاومش دیدن کنید
کرمانشاه از شهر خاطره انگیز قصرشیرین و نخل های مقاومش دیدن کنید فرماندار قصرشیرین گفت شهرستان قصرشیرین گرمسیری ترین شهرستان استان کرمانشاه امسال پذیرای 700 هزارمسافر نوروزی است به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه قصرشیرین یکی از شهرهای استان کرمانشاه در غرب ایران است این شهر مشيرينيهاي نوروزي با طعم صرفهجويي
شيرينيهاي نوروزي با طعم صرفهجويي لذتها و شاديهاي فراوان عيد نوروز و سال جديد به كنار لذت خوردن شيرينيهاي مخصوص عيد جاي خود نویسنده زهرا شكوهيطرقي شيرينيهاي پر رنگ و لعاب مراسم نوروز اينقدر متنوع و خوشمزه است كه كمتر كسي پيدا ميشود كه در اين ايامپوسترهای فیلم سینمایی طعم شیرین خیال رونمایی شد
در آستانه اکران نوروزی پوسترهای فیلم سینمایی طعم شیرین خیال رونمایی شد خبرگزاری پانا فیلم سینمایی طعم شیرین خیال به کارگردانی کمال تبریزی در برنامه اکران نوروز 94 قرار گرفته واز 20 اسفند به نمایش درمی آید ۱۳۹۳ شنبه ۱۶ اسفند ساعت 12 14 به گزارش سرویس فرهنگی پانا فیلم طعم شیرینپوسترهای «طعم شیرین خیال» رونمایی شد
پوسترهای طعم شیرین خیال رونمایی شد شناسهٔ خبر 2512982 شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۸ هنر > سینمای ایران در آستانه اکران فیلم طعم شیرین خیال به کارگردانی کمال تبریزی پوسترهای این اثر سینمایی رونمایی شد به گزارش خبرگزاری مهر طعم شیرین خیال به کارگردانی کمال تبریزی و تهیه کنمخاطب با دیدن «طعم شیرین خیال» انبساط خاطر پیدا میکند
حسیننژاد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مخاطب با دیدن طعم شیرین خیال انبساط خاطر پیدا میکند محمدعلی حسین نژاد گفت طعم شیرین خیال کمدی به مفهوم انجام حرکات مضحک و خنده داری که رایج شده نیست محمد علی حسین نژاد تهیه کننده فیلم سینمایی طعم شیرین خیال در گفتگو با خبرنگار سنخستین جشنواره غذایی طعم سلامت در مینودشت برگزار شد
کرامتلو نخستین جشنواره غذایی طعم سلامت در مینودشت برگزار شد شناسهٔ خبر 2507384 پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸ ۳۰ استانها > گلستان گرگان- مدیر شرکت شهرک های صنعتی مینودشت از برگزاری نخستین جشنواره غذایی سلامت در این شهرستان خبرداد به گزارش خبرنگار مهر امید کرامتلو عصر پنجشنبهدر آستانه اکران نوروزی پوسترهای فیلم سینمایی «طعم شیرین خیال» رونمایی شد
در آستانه اکران نوروزیپوسترهای فیلم سینمایی طعم شیرین خیال رونمایی شدپوستر فیلم سینمایی طعم شیرین خیال به کارگردانی کمال تبریزی در برنامه اکران نوروز 94 قرار گرفته و از 20 اسفند به نمایش درمیآید رونمایی شد به گزارش خبرگزاری فارس فیلم «طعم شیرین خیال» به کارگردانیخاطره شیرین افسانه بایگان از گریه پسر 32 سالهاش
خاطره شیرین افسانه بایگان از گریه پسر 32 سالهاش افسانه بایگان در یک گفتگوی خواندنی به روزگاری اشاره کرده که چند سال از سینما فاصله گرفته چون حتی فراموش شدن برای او بهتر از ماندن به هر قیمتی بوده است برنامه رادیو هفت شبکه آموزش سیما در پی گفتگوهای شبانه با هنرمندان این بار باپوسترهاي فيلم سينمايي «طعم شيرين خيال» رونمايي شد
۱۶ اسفند ۱۳۹۳ ۱۶ ۱۵ب ظ پوسترهاي فيلم سينمايي طعم شيرين خيال رونمايي شد فيلم سينمايي طعم شيرين خيال به کارگرداني کمال تبريزي در برنامه اکران نوروز ۹۴ قرار گرفته و از ۲۰ اسفند به نمايش درميآيد به گزارش خبرگزاري موج فيلم طعم شيرين خيال به کارگرداني کمال تبريزي و تهيهکنندشیرینی خرماگردویی
طرز تهیه شیرینی بدون فر شیرینی خرماگردویی اگر میخواهید خیلی سریع شیرینی خوشمزهای را آماده نمایید و در ضمن میخواهید نیازی به پخت نداشته باشد این پیشنهاد ماست… امام علی علیه السلام فرمودند هر كس بد اخلاق باشد خانواده اش از او دلتنگ و خسته مى شوند به گدرمان سرماخوردگی با یک غذای هندی
شلغم آرمتركي سبزي درمان سرماخوردگی با یک غذای هندی اسم اين غذا كه متعلق به ايالت پنجاب هند است شلغم آرمتركي سبزي است گياهخواران ميتوانند اين غذا را در برنامه غذايي خود بگنجانند رسول اكرم صلى الله عليه و آله زن شايسته يكى از دو عامل پيشرفت خانواده است به گزار- خاطره چنارستان ولیعصر تا کجا امتداد می یابد/ تصور این خیابان بی چنار سخت است
خاطره چنارستان ولیعصر تا کجا امتداد می یابد تصور این خیابان بی چنار سخت است تهران - روزنامه ایران - شماره 5880 - شب های زمستانی تهران همان وقتی که گذر آدم به خیابان ولیعصر می افتد مثلاً طرف های پارک وی رنگ ها و نورها از لابه لای شاخه ها جور غریبی است آدم دوست دارد سرش را بالمسمومیت غذایی ۷۰ دانشجو در شیراز |اخبار ایران و جهان
مسمومیت غذایی ۷۰ دانشجو در شیراز کد خبر ۴۸۰۷۷۳ تاریخ انتشار ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۶ - 04 March 2015 سخنگوی اورژانس کشور از مسمومیت ۷۰ دانشجوی دانشگاه شیراز خبر داد به گزارش ايسنا مجتبی خالدی در این باره گفت شب گذشته خبر مسمومیت دانشجویان در یک مجتمع خوابگاهی به اورژانس اطلاع دنتایج شیوه های غذایی نادرست ماندنی است!
پژوهشگران در تحقیقی با استفاده از مدل حیوانی اثبات که حتی پس از درمان آترواسکلروزیس مثل کم شدن میزان کلسترول و تغییر سبک رژیم غذایی تاثیرات شیوه های ناسالم بر روی سیستم ایمنی خواهد ماند با وجود این که هر شخصی می داند درست کردن سبک غذایی تاثیر بسزایی در پیشبرد سلامتی د-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها