تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دو خصلت است كه هيچ كار خوبى بالاتر از آن دو نيست : ايمان به خدا و سود رساندن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820742168




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عضو ارشد شوراي روابط خارجي آمريكا: نبايد به دنبال تعليق غني‌سازي باشيم


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: عضو ارشد شوراي روابط خارجي آمريكا: نبايد به دنبال تعليق غني‌سازي باشيم
نيويورك - يكي از اعضاي ارشد شوراي روابط خارجي آمريكا گفته است كه واشنگتن نبايد به دنبال تعليق برنامه غني‌سازي ايران باشد و اهداف ديپلماتيك غرب در مورد برنامه هسته‌اي ايران بايد از تعليق به شفاف‌سازي تغيير كند.

ري تكيه در مقاله‌اي كه روز يكشنبه در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد، نوشت كه همزمان با اظهارات بوش عليه ايران در مجلس اسرائيل ،ديپلمات‌هاي او به همراه همتايان اروپايي، يك بسته مشوق ديگر به ايران ارائه كردند تا برنامه غني‌سازي اورانيوم خود را به حالت تعليق در آورد.

به نوشته وي، باوجودي كه آنها بار ديگر تلاش مي‌كنند تا از طريق ميانجي‌ها ايران را به غني‌سازي تشويق كنند ولي اين روش آنها به صورت نا اميدكننده اي بي‌اثر خواهد بود.

اين عضو ارشد شوراي روابط خارجي آمريكا افزوده است : علاوه بر شرايط دشواري كه بسيار بعيد است دولت ايران به آنها عمل كند، آمريكا و متحدان آن همچنان اميدوار هستند تهران از حقوق غني‌سازي خود بخاطر برخي مشوق ها بگذرد.

تكيه نوشته است :اگر واشنگتن مي‌خواهد خطر ايران هسته‌اي را كاهش دهد بايد فرمول تبادل قراردادهاي تجاري با حقوق هسته‌اي را كنار بگذارد و به دنبال راه حل‌هايي سازنده تر باشد.

وي افزوده است: باوجودي كه مقامهاي ايراني در برخي مسايل با هم اختلاف دارند ولي در مورد مساله هسته‌اي توانسته‌اند به يك اجماع قابل ملاحظه دست يابند.

اين عضو شوراي روابط خارجي آمريكا تصريح دارد: در فضاي سياسي امروز ايران ، نه تحريم‌هاي غربي و نه مشوق‌هاي آن نخواهند توانست در اين اتحاد موجود خدشه وارد كنند.

تكيه نوشته است: آيت الله خامنه‌اي رهبر ايران هرگونه مصالحه با غرب را رد كرده و گفته است ما با قدرت به مسير خود ادامه خواهيم داد و به ظالمان اجازه نخواهيم داد حقوق ما را پايمال كنند و اكبر هاشمي رفسنجاني نيز به عنوان سياستمداري كه بخاطر عملگرايي خود شناخته شده است ، اخيرا در اظهاراتي گفت كه اين حق طبيعي ما است ، اگر ما در اين مسير تسليم شويم ، ما به دشمن اجازه خواهيم داد در تمامي مسائل كشور ما مداخله كند.

عضو ارشد شوراي روابط خارجي آمريكا تصريح دارد: در سراسر عرصه سياسي ايران ، برنامه هسته‌اي به عنوان نماد يك قدرت بزرگ و نشانگر موفقيتي علمي است .

وي افزوده است :محمود احمدي نژاد رييس جمهوري ايران نيز اشاره كرده است كه مساله هسته‌اي نشان مي‌دهد اگر ما ايستادگي كنيم آنها تسليم خواهند شد .

به گفته وي ، از سوي ديگر در زماني كه آمريكا سرگرم عراق است ، چين و روسيه هر دو ايران را بجاي يك تهديد راهبردي به عنوان يك فرصت تجاري تلقي مي‌كنند.

تكيه نوشته است : پس از سه سال ديپلماسي بي‌نتيجه ، هم اكنون زمان آن فرا رسيده است كه فرمول تعليق براي مشوق‌ها را با فرمول غني‌سازي براي شفاف‌سازي تعويض كنيم .

عضو ارشد شوراي روابط خارجي آمريكا افزوده است :تحت چنين فرمولي ، قدرت‌هاي غربي با ميزان قابل ملاحظه‌اي از غني‌سازي اورانيوم توسط ايران موافقت خواهند كرد و در عوض تهران نيز با يك رژيم بازرسي سرزده موافقت خواهد كرد.

وي نوشته است :به اين ترتيب اطمينان حاصل خواهد شد كه ايران از اين مواد هسته‌اي براي مصارف نظامي استفاده نخواهد كرد.

تكيه افزوده است :البته چنين راستي آزمايي‌هايي بايد بسيار فراتر از اقدامات كنوني باشد، آنها بايد شامل نظارت ‪ ۲۴‬ساعته ، نمونه‌گيري دائمي محيطي و حضور دايمي بازرساني باشد كه حق دارند بدون هيچ هماهنگي قبلي از تاسيسات هسته‌اي بازديد كنند.

عضو ارشد شوراي روابط خارجي آمريكا نوشته است :علاوه بر آن ، پيشرفت هاي ايران در توانايي غني‌سازي اورانيوم بايد از طريق محدود كردن ميزان مواد شكاف پذيري كه قادر به انبار كردن است ، محدود شود.

به نوشته وي ،حال ديگر اين سئوال درست نيست كه بپرسيم آيا ايران به زيرساخت‌هاي هسته‌اي دست خواهد يافت يا خير، بلكه سئوال مناسب اين است كه ما چگونه مي‌توانيم آن را كنترل كنيم و اطمينان حاصل كنيم كه هيچ فعاليتي در آن جهت صورت نمي‌گيرد.

تكيه تصريح دارد:انگيزه‌هاي هسته‌اي رو به افزايش ايران نشانگر محدوديت‌هاي قدرت آمريكا است . در حالي كه بوش يكي پس از ديگري اقدام به تهديد مي‌كند و وزراي امور خارجه غربي در نشست‌هاي خصوصي مختلفي شركت مي كنند، ايران به گسترش توانايي‌هاي هسته‌اي خود ادامه مي‌دهد.

وي نوشته است : باوجود ايده آل نبودن اين مساله ، مزيتي كه طرح غني سازي در برابر شفاف‌سازي دارد اين است كه آنان به اهداف ملي خود دست خواهد يافت و نگراني قدرت‌هاي بزرگ از گسترش تسليحات هسته‌اي هم برطرف خواهد شد.

عضو ارشد شوراي روابط خارجي آمريكا افزوده است :به اين ترتيب در صورتي كه جمهوري اسلامي چنين پيشنهاد سخاوتمندانه‌اي را رد كند، اين مساله ممكن است باعث تغيير محاسبات روس‌ها و چيني‌ها گردد.

تكيه نوشته است هرچند آمريكا در جهاني ايده آل مي‌خواهد ايران حتي يك دستگاه سانتريفيوژ در اختيار نداشته باشد، ولي هم اكنون ايران از يك تشكيلات پيشرفته هسته‌اي برخوردار است كه اورانيوم غني‌سازي مي‌كند و بازگرداندن ساعت به عقب غير ممكن است .

وي افزوده است :لذا بهتر است بجاي احياي مجدد بسته مشوقي كه ايران مدت‌ها قبل آن را رد كرده يا مطرح كردن تهديداتي نظامي كه باعث نگراني هيچ كدام از مقامات كشوري (ايران ) نمي‌شود، آمريكا و متحدان آن در مورد مسائلي به توافق برسند كه حداقل در آن برخي از خواسته‌هاي آنان برآورده شود.

عضو ارشد شوراي روابط خارجي آمريكا تصريح كرده است :ممكن است اين آخرين فرصتي باشد كه ما پيش از عبور ايران از دروازه هسته‌اي در اختيار داشته باشيم .
 دوشنبه 30 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن