واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
پرونده بیماریهای فرهنگی در شماره جدید «گفتمان الگو»
هفتمین شماره گفتمان الگو با پروندهای در زمینه «نقش سازمان مدیریت و برنامهریزی در توسعه» و «بیماریهای فرهنگی ما» منتشر شد.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، هفتمین شماره دو ماهنامه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ویژه نوروز 94 و دبیری مصطفی غفاری ساروی با پروندههایی در زمینه «نقش سازمان مدیریت و برنامهریزی در توسعه و الگوی پیشرفت از نگاه محمدباقر نوبخت»، «بیماریهای فرهنگی ما» منتشر شد. دیباچه این شماره گفتوگوی ویژه با پروفسور هاجون چنگ استاد دانشگاه کمبریج درباره سیاستهای اقتصادی و سرمایهداری و توسعه و استفاده از الگوی کشور کره است و گزارش ویژه نیز به نگاهی به برگزاری اولین کنفرانس علمی سالانه علوم انسانی در اندیشه اسلامی در جاکارتا اختصاص دارد و در آن سخنرانی حجتالاسلام علیاکبر رشاد و حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه تشریح شده است. در بخش «رصدخانه» این شماره بخشی از صحبتهای رهبر انقلاب درباره فرهنگسازی و گفتمان سازی و ارتباط آن با پیشرفت و آیتالله جوادی آملی درباره تمدن سازی، حسن روحانی در زمینه علوم انسانی در جشنواره فارابی و همینطور محمود سریعالقلم ارائه شده که نکته مهم ملاحظات انتقادی بیژن عبدالکریمی استاد فلسفه دانشگاه بر آراء سریعالقلم است که در این بخش ارائه شده است.
مقاله شریف لکزایی درباره «تعریف گفتوگو، تمرین گفتوگو» و نقدی بر مقاله پارادایم سنتی مردگرایی و چالش توسعه زنان با عنوان حقوق حقیقی زنان پایمال پارادایمهای جعلی» به قلم حجتالاسلام سیدمحمدحسین دعایی و پاسخی به نقدهای استاد علیدوست بر استاد رحیمپور ازغدی با عنوان «از فقه تاریخی تا فقه تاریخساز» اثر حسین ایزدی در بخش «بازخورد» ارائه شدند. «از تفکر انتقادی تا عقلانیت نقاد» عنوان پاسخهای علی پایا به پرسشهای گفتمان الگو و «همروی تعبیر دیگری از تکثرگرایی روش شناختی» در گفتوگو با سید صادق حقیقت و گفتوگو با خسروباقری با عنوان «تبدیل علم به ایدئولوژی؛ لغزشگاه نظریه علم دینی» است که در بخش روش آمده است. پرونده روشنفکران ایران و مدل توسعه به مقاله «روشنفکری تحولینگر» اثر محمدجواد استادی، «نسلهای جدید روشنفکری گفتگوییتر هستند» از هادی خانیکی، «پاسخ به مسئله عقبماندگی درونزا نیست» از محمدباقر خرمشاد، مقاله «نسخه وارداتی پایدار نیست» از علیرضا صدرا، «آزموده را آزمودن خطاست» در گفتوگو با مصطفی ملکیان و «باید با جهان وارد دیالوگ شویم» از بیژن عبدالکریمی و در نهایت «فاجعههایی که آفریدند» از شهریار زرشناس و «روشنفکران با قدرت مشکلی نداشتهاند» در گفتوگو با ناصر فکوهی است. بخش الگوی این شماره نیز به شخصیت نوآور شهید صدر به قلم حجتالاسلام عباسعلی شاملی و حجتالاسلام سید منذر حکیم اختصاص دارد. مبحث کاربردی این بخش گفتوگو با آیت الله محسن اراکی با عنوان «چالشهای فراروی دیپلماسی وحدت» است. در این بخش با سایر شخصیتهای جهان اسلام چون خالد قدومی، منیر قرطبی، سید هاشم الشخص و محمدحسن زمانی گفتوگو شده است. دیگر ویژه نامه این شماره به بحث توسعه و گفتوگو با محمدباقر نوبخت، سید فرشاد فاطمی، فریدون انتظاری مربوط بود. مروری بر کارنامه سازمان برنامه دوران پهلوی در گفتوگو با علیاصغر سعیدی دراین شماره صورت گرفت. بخش پرونده ویژه بیماریهای فرهنگی به نشست سید محمد بهشتی و مهدی فیروزان و گفتوگو با حسن بنیانیان اختصاص یافت. مبحث خواندنی این شماره گفتوگو با مصطفی ملکیان با عنوان «درنگی در مفهوم توسعه، توسعه یافتگی برای شادمانی کافی نیست»، ابراهیم فیاض با عنوان «ناامید ناامیدم»، سید محسن فاطمی با عنوان «غایت شناسی مهمترین مؤلفه الگو» و سید علیرضا واسعی با عنوان «آینده نگری در تمدن اسلامی» است. بخش پایانی این شماره نیز کتابسرا با معرفی آثاری چون «سلسله تک نگاشتهای الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت»، «درآمدی بر رویکرد توسعه تعالی بخش»،«نظریهها و تجربههای توسعه» و ... است. برای تهیه این دو ماهنامه میتوانید به باجههای منتخب مطبوعاتی مراجعه کنید و یا به شماره 10000299 پیامک بزنید. انتهای پیام/ک
93/12/17 - 12:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]