واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
مروری بر ورود فلسفه علم به ایران در شماره جدید «فرهنگ امروز»
شماره چهارم نشریه «فرهنگ امروز» با پرونده ویژه مروری بر ورود فلسفه علم به ایران به مدیر مسئولی امیر ابراهیم رسولی منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، فرهنگ امروز در شماره ویژه نوروز در بخش پیشخوان با انتشار مقالهای از سید جواد طباطبایی با عنوان «بحثی در رعایت ظرافتها و دقایق زبانی در ترجمه متون اندیشه سیاسی» به برخی دشواریهای تاریخنگاری اندیشه پرداخته است. در همین رابطه علیرضا سیداحمدیان یادداشتی در خصوص موانع معرفتی در درک پروژه فکری سیدجواد طباطبایی نوشته است و ضمن اشاره به نقدهایی که به او میشود به چرایی این مساله میپردازد که نقدهای وارده بر طباطبایی شاید جزییاتی را به چالش بکشد اما نقد مبنایی به شمار نمیروند. همچنین در این بخش نشریه فرهنگ امروز طبق روال پیشین چند کتاب از جمله «فرهنگ پسامدرن» عبدالکریم رشیدیان، «آنچه سینما هست» دادلی اندرو، «دریغ است ایران که ویران شود» فرامرز رفیع پور و چند کتاب دیگر را به نقد کشیده و گفت وگویی با علیرضا پیروزمند مؤلف کتاب «رابطه منطقی دین و علوم کاربردی» ترتیب داده است. بخش جدید تجربهنگاری محصلین ایرانی در فرنگ در این ماه اختصاص دارد به گفتگو با منوچهر آشتیانی و جلال ستاری. آنان در این گفت و گو به خاطرات خود در دوران تحصیل در خارج از ایران پرداختند. همچنین در این بخش گفت و گویی با غلامرضا جمشیدیها رییس گروه جامعه شناسی شورای تحول علوم انسانی در خصوص تمهیدات کارگروه جامعه شناسی برای ایجاد تحولات ساختاری در دانش اجتماعی رایج در دانشگاه های کشور صورت گرفت.
بخش سینمای شماره چهارم نشریه فرهنگ امروز ویژه سیوسومین جشنواره فیلم فجر است تلاش کرده با چند مصاحبه و یادداشت این دغدغه را مطرح کند که چرا سیمرغ سینمای ایران بعد از گذشت سی و سه سال هنوز به قله قاف نرسیده است. در این ویژه نامه ضمن پرداختن به شمایی کلی از آنچه در این جشنواره به وقوع پیوست دو مصاحبه با بهروز افخمی و بهرام توکلی در خصوص جشنواره امسال و فیلمهای «روباه» (ساخته افخمی) و «من دیهگو مارادونا هستم» ( ساخته توکلی) ترتیب داده شده است. فرهنگ امروز در اولین پرونده فلسفه علم خود با عنوان «برخورد از نزدیک» نگاهی دارد به فراز و نشیبهای حضور فلسفه علم در ایران. برای پیگیری این مهم ابتدا ترجمهای از مقاله علی اکبر نوابی پژوهشگر فلسفه در دانشگاه سیدنی در خصوص وضعیت فلسفه علم در ایران به چاپ رسیده است. همچنین فرهنگ امروز در گفت و گویی با علی پایا عقلانیت نقاد و هیاهوی مدهای جدید فکری را پیگیری کرده و به این مساله پرداخته که چگونه فلسفه علم به ایران ورودی بهداشتی داشت. گفت وگو با مهدی گلشنی در خصوص نحوه ورود فلسفه علم به ایران و انگیزههای فردی ایشان برای بنیانگذاری گروه فلسفه علم در ایران از دیگر مباحث این پرونده است. گفت وگوی ناشنوایان عنوان پرونده تاریخ این ماه نشریه فرهنگ امروز است. در ادامه این بحث بهزاد کریمی ملاحظاتی پیرامون کاربست نظریه در تاریخ را بیان داشت و تاریخ را بیشتر در معنای معرفت شناسانه آن بازشناخته و سپس مصطفی مهرآیین نسبت تاریخ و جامعه شناسی را از منظر فراجامعه شناسی بررسی کرده است. فرهنگ امروز در پرونده ادبیات نیم نگاهی دارد به وضعیت ادبیات معاصر در دانشگاههای ایران. در همین راستا محمود فتوحی به این پرسش پاسخ داده که دانشجویان رشته ادبیات معاصر با چه کسانی معاصرند و نادر امیری ملاحظاتی جامعه شناختی درباره جایگاه ادبیات معاصر در دانشگاه داشت. پرسش از هستی و چیستی فقه اجتماعی موضوعی است که در فصل ششم خود در سرویس حوزه بدان پرداخته است. در این پرونده سیدعلی میرموسوی در برابر این پرسش قرار گرفت که ملاک تعریف جامعه در فقه الاجتماع چیست؟ محمود رجبی هم در پاسخ به پرسشهایی اثبات وجود حقیقی برای جامعه را بسیار مشکل عنوان کرده است و ابراهیم فیاض هم تلاش میکند دو زیرساخت کلامی را برای ورود به وادی فقه اجتماعی تبیین کند. شماره چهارم فرهنگ امروز در 212 صفحه به قیمت 10 هزار تومان منتشر و در کتابفروشیها و روزنامه فروشیهای سراسر کشور توزیع شده است. انتهای پیام/و
93/12/13 - 11:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]