محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832888415
گرانفروشی برق در ایران
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
منبع: روزنامه شهروند؛
گرانفروشی برق در ایران
همچنین هزینه يا نرخ برق براساس مصرف برق در ساعات مختلف شبانهروز فرق میکند. از سوی دیگر هزينه برق مصرفی برای مشتریان مسکونی، تجاری و صنعتی یکسان نبوده و مصرف برق آنان با تعرفههای گوناگونی محاسبه و دریافت میشود.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، تعرفههاي برق مصرفي در کشورها، يكسان نيستند و حتی تعرفه برق در مناطق مختلف یک کشور نیز متفاوت است. یکی از دلایل این تفاوت، قیمت (يا هزينه) تمام شده تولید برق است. قیمت تمام شده برق به نوع و قیمت سوخت (انرژي اوليه)، قوانین دولتی و حتی آب وهوای محل احداث نيروگاه بستگی دارد. همچنین هزینه يا نرخ برق براساس مصرف برق در ساعات مختلف شبانهروز فرق میکند. از سوی دیگر هزينه برق مصرفی برای مشتریان مسکونی، تجاری و صنعتی یکسان نبوده و مصرف برق آنان با تعرفههای گوناگونی محاسبه و دریافت میشود.
حدود ٨٠درصد مردم جهان به برق دسترسی دارند و مصرف انرژي برق يكي از شاخصههای مهم رفاه اجتماعي يك جامعه به شمار مي رود. هرچند که در ایران از عنوان «پرمصرف» كه داراي بار منفي است، براي مصرف بیشتر استفاده میشود اما در جهان، اين معيار رفاه اجتماعي را با در نظر گرفتن و بررسي انواع مصرف برق (خانگي، صنعتي، كشاورزي و ...) به روشی علمیتر تحلیل و ارزیابی میکنند. اکنون در عرصه جهانی، این رقم طی یک دهه گذشته افزایش هم داشته، زیرا روند رو به گسترش شهرنشینی را شاهد هستیم. بهطور مثال یک خانوار آمریکایی در سال ٢٠١٠ حدود ٢٠ برابر بیش از یک خانوار نیجریهای و ٢تا ٣برابر یک خانوار اروپایی برق مصرف کرده است. براساس آمار سازمان جهانی انرژی متوسط مصرف یک خانوار اروپايی در سال ٢٠١٠ حدود ٣٥٠٠ كيلووات ساعت بوده است که عوامل مختلفی مانند میزان رفاه، سطح زيربنای خانه، استاندارد دستگاههای برقی، تعرفه برق، شرايط محيطی و جغرافيايی و دسترسی به حاملهاي انرژي برای پختوپز، سرمایش و گرمایش، در میزان مصرف خانوارها تأثیر داشته است.
تعیین هرينه يا بهای برق براساس تعرفههاي برق توسط مسئولان، هرچند کاری ساده و شاید خستهکننده به نظر بیاید، اما از لحاظ سیاسی و اقتصادی آثار زیادی بر زندگی مردم دارد. حتی این موضوع در آلمان و استرالیا، در آستانه انتخابات به قدرتی تعیینکننده تبدیل میشود.
درهرحال هزینه تولید برق دقیقه به دقیقه با نوسانات مقدار توليد و مصرف آن تغییر میکند، این نکته نشاندهنده تقاضای واقعی روزانه است. بیشتر مصرفکنندگان بهای برق را براساس متوسط قیمت در بازههای زمانی بلندمدت پرداخت میکنند و به این ترتیب از آثار نوسان قیمت (نرخ) در بازه مصرف درامان هستند. اما سوالی که در این جا مطرح میشود این است که برق در کجا واقعا گران و در کجا ارزان است و چرا؟ به همین منظور تعرفه برق در چند کشور مختلف ازجمله ایران را بررسی کردهایم و در عمل آن چیزی که روشن میشود این است که سهم هزینه برق از درآمد سرانه ایرانیها نزدیک به کشورهایی است که بسیار ثروتمندتر از ایرانیها هستند. این درحالی است که ایران مزیتهای فراوانی در سوختهای فسیلی (انرژي اوليه) ارزان برای تولید برق (انرژي ثانويه) را در اختیار دارد. در ادامه این مقایسه را میخوانید.
خسارتهای کلان هدردهی انرژی در ایران
ایران با در اختیار داشتن چهارمین ذخایر بزرگ نفت دنیا و دومین ذخیره گاز طبیعی، بالطبع سوخت ارزان در دسترس دارد. هرچند که ایران یک قدرت در بازار انرژی است. اما همیشه برای استفاده درست از منابع خود با مشکلاتی روبهرو بوده و با پرداخت تخفيفهای مختلف و نیاز به پیشرفتهای فناوری، دست و پنجه نرم میکند. براساس آمار سال ٢٠٠٨ هدر رفت انرژی در ایران سالانه ٦ تا ٧میلیارد دلار خسارت وارد میکند. هرز روی انرژی و بهخصوص برق در ایران بسیار بالاتر از استانداردهای بینالمللی است. ایران ٢٨درصد از نفت و گاز مصرف شده خود را برداشت میکند درحالیکه این شاخص در برخی کشورها به ٦٠درصد هم میرسد. براساس اطلاعات و آمار منتشره وزارت نيرو بخش اعظم برق از طریق سوختهای فسیلی و گاز طبیعی تأمین میشود. ایران در سال ٢٠١١ میلادی (١٣٩٠ شمسي) ٢٤٠ميليارد كيلووات ساعت، توليد برق داشته كه با كاهش ٢٣درصدی آن فقط ١٨٤میلیارد کیلووات ساعت برق به مصرفكنندگان نهايي، انرژي برق تحويل شده است. به این ترتیب با اين مصرف، ايران رتبه نوزدهمین کشور از لحاظ مصرف برق در دنیا محسوب میشود.
حال آنکه براساس گزارش پیشین سازمان اطلاعات مركزي آمريكا درسال ٢٠٠٧ايران در بين ٢١١كشور جهان بيستويكمين كشور مصرفكننده در جهان شناخته شده بود. نگاهی به وضع درآمدی مردم در ایران از حداقل دستمزد ٦٠٩هزار تومان کارگران (١٨٧ دلار) در ماه خبر میدهد که در مقایسه با تعرفه برق که به ازای هر ساعت حداقل ٢ تا حداکثر ١٩سنت آمریکایی (برای اوج مصرف پلکانی) است که رقم قابلتوجهی است. براساس اعلام سایت Numbeo که یک مرجع در این حوزه است.
هرچند که براساس اعلام منابع داخلی، نرخ در پلههاي تعرفه خانگي جاري از ١,٢ سنت تا ٨.٣ سنت (دلار ٣٢٥٠ تومان) تعيين شده اما با روشهای موجود، بهطور متوسط هزينه برق حدود ٢.٢ سنت به ازاي هر كيلو واتساعت خواهد شد و در صورت مصرف بالاتر روشهای پلکانی این رقم را به اوج میرساند و به سقف یادشده هم خواهد رسید.
به هر سو، یک ایرانی حداقل ٥,٣درصد از درآمد خود را به آبونمان آب وگاز وبرق اختصاص میدهد؛ اگر هزينه برق مصرفي ماهانه ١٨هزار تومان (صورتحساب بهاي برق درحال حاضر حدود ٤٥ روزه صادرمي شود) در نظر گرفته شود و با حداقل درآمد ایرانیها (٦٠٩هزار تومان) مقایسه شود، نسبت هزينه به درآمد حدود ٢.٩٥درصد خواهد شد. حال اگر هزينههاي برق عمومي (برق اشتراكي آپارتمانهاي مسكوني)، گاز و آب هم به این رقم اضافه شود، سهم اين هزينهها بيش از ٥.٣درصد از درآمد حداقلي تعيين شده را شامل مي شود.
ضریب نفوذ ٨٨درصد برق در آفریقایجنوبی
نگاهی به مصرف برق در آفریقایجنوبی با جمعیت ٥٢,٩٨ میلیونی هم نکات جالب آماری در خود نهفته دارد چرا که این کشور یکی از چالشهای بزرگش، تولید و تأمین برق است. این کشور سالانه حدود ٢١١میلیارد کیلووات ساعت برق تولید میکند که بخش بیشتر آن به مصرف داخلی میرسد، اما با توجه به منابع کمی که در دسترس است کار دشواری در پیش دارد. علاوه بر آن حدود ١٢میلیارد کیلووات ساعت آن سالانه به بوتسوانا، موزامبیک، لسوتو، نامیبیا، زامبیا، زیمبابوه و کشورهای آفریقایی دیگر که در برنامه «تجمیع نیروی آفریقایجنوبی» شرکت میکنند، صادر میشود. در این کشور اغلب نیروگاههای تولید برق به شرکت Eskom تعلق دارد که ٩٥درصد برق این کشور و ٤٥درصد برق کل قاره آفریقا را تولید میکند. علاوه بر «اسکام» شرکتهایی مانند USP&E Africa نیز در تولید برق فعالیت میکنند. آفریقایجنوبی ذخایر غنی زغالسنگ دارد و اغلب واحدهای تولید برق آن زغالسنگی هستند بهطوری که حدود ٧٧درصد کل انرژی موردنیاز این کشور از طریق زغالسنگ تولید میشود. بقیه واحدهای تولید برق نیز هیدرولیکی، گازی، بادی و خورشیدی هستند.
در این کشور نرخ در تعرفه برق به ازای هر کیلووات ساعت ٨ تا ١٤ سنت آمریکایی است. این کشور هرچند دارای منابع غنی زغالسنگونفت است اما هنوز درحال توسعه است و بخشهای بسیار زیادی از آن توسعهنیافته است. در کشوری که حداقل درآمد مردم آن به ازای هر ساعت ٩٠سنت در مناطق شهری و ٧٧سنت در مناطق حومهای و روستایی است، برق کالایی لوکس محسوب میشود. درهرحال هزینه ماهانه برق، آب و گاز حدود ٨.٨درصد از درآمد هر شهروند آفریقایجنوبی را به خود اختصاص میدهد. هماکنون ٨٨درصد مردم این کشور به برق دسترسی دارند. براساس آمار ٢٠١١ «سازمان جهانی انرژی» میزان مصرف برق سالانه هر خانوار در این کشور آفریقایی ٤٣٨٠ کیلو وات ساعت است. این کشور در این سال شانزدهمین کشور از نظر مصرف برق در دنیا محسوب شده است.
تلاش برای کاهش ٢٥درصدی مصرف برق در آلمان
اما در حوزه کشورهای صنعتی وضع متفاوت است. آلمان قلب صنعتی اروپا محسوب میشود و در این کشور توسعهیافته برق بهطورکلی به وسیله سوختهای فسیلی تولید میشود. در سالهای اخیر بخشی از آن به وسیله انرژی هستهای، بیومس یا زیست توده، باد و آب و خورشیدی تولید میشود. اقتصاد این کشور از لحاظ تولید ناخالص ملی چهارمین اقتصاد پیشرفته دنیا محسوب میشود. میزان مصرف برق آلمان در ٢٠١٢ میلادی به ٥٨٢میلیارد کیلووات ساعت رسید و به اینترتیب به ششمین کشور از نظر مصرف برق در دنیا تبدیل شد.
یکی از سیاستهای کلیدی آلمان «تغییر استفاده از انرژی اوليه» است. این کشور قصد دارد تا سال ٢٠٢٢ میلادی استفاده از انرژی هستهای را حذف کند. همچنین در این کشور اقدامات زیادی برای مصرف بهینه انرژی و بهخصوص برق انجام شده است. اکنون بسیاری از لوازم خانگی که در این کشور ساخته و استفاده میشود، دارای استاندارد معینی هستند. بهعنوان مثال براساس قانونی که سال گذشته در اتحادیه اروپا تصویب شد، تولید و فروش جاروبرقیهای پرمصرف دراین کشور ممنوع شد. در آلمان بین سالهای ١٩٩١تا ٢٠٠٦میزان استفاده بهینه از انرژی ١,٢درصد در سال افزایش یافته است. این کشور قصد دارد تا ٢٠٥٠ میلادی ٢٥درصد از مصرف برق خود بکاهد.
در آلمان تعرفه برق مصرفی بالاتر از آفریقایجنوبی و حدود ٣٦,٢ سنت آمریکایی به ازای هر کیلووات ساعت است. این درحالی است که حداقل دستمزد مردم این کشور ٨.٥٠ یورو (٩.٧٠ دلار) به ازای هرساعت است و آلمانیها ٨.٩درصد درآمد خود را صرف هزينه ماهانه آب، گاز، برق و غیره میکنند. براساس آمار ٢٠١١ متوسط مصرف سالانه برق هر خانوار در این کشور ٣٤٥٤ کیلووات ساعت است.
تولید برق با انرژی وارداتی در ترکیه
اهمیت ترکیه دربازارهای انرژی و اقتصاد دنیا درحال افزایش است. این کشور همزمان به یک مرکز ترانزیت انرژی منطقهای و مصرفکنندهای بزرگ تبدیل میشود و تقاضای برق این کشور طی سالهای اخیر به شدت افزایش یافته است. این درحالی است که ترکیه به شدت به واردات گاز طبیعی وابسته است و آن را بهعنوان سوخت برای تولید برق به کار میبرد و شاید به همین دلیل باشد که واحدهای برق زغالسنگی در این کشور اهمیت زیادی دارند. این کشور ٢٣درصد از زغالسنگ موردنیاز خود را وارد میکند. پس از بازسازی صنعت برق در دهه ١٩٩٠ میلادی مصرف و تولید برق ترکیه افزایش یافته است. بخش بیشتر برق در این کشور از طریق سوختهای فسیلی تولید میشود هرچند این کشور تصمیم دارد بخشی از ظرفیت تولید برق خود را به برق هستهای اختصاص دهد.براساس آخرین آمار رسمی ترکیه این کشور در سال گذشته بیش از ٢٤٦میلیارد کیلووات ساعت برق مصرف کرده و به این ترتیب چهاردهمین مصرفکننده برق در دنیا محسوب میشود. از فوریه ٢٠١٤ نرخ برق در این کشور ١٢,٥٧ تا ١٨.٣٦ سنت به ازاي هر كيلووات ساعت بوده است. این درحالی است که حداقل دستمزد در این کشور ماهانه ١١٣٤لیره ترکیه (٤٧٥.٧٦دلار) است. بنابراین هر فرد بهطور متوسط ٨.٦درصد از درآمد خود را برای پرداخت هزينه ماهانه آب و گاز و برق اختصاص میدهد. مصرف سرانه برق در ترکیه ٢٩٥٢ كيلووات ساعت است.
بازار داغ تولید برق در قطب صنعتی دنیا
صنعت برق آمریکا شامل طیف وسیعی از سهامداران است که از طریق تولید، انتقال، توزیع و بازاریابی برق برای مشتریان صنعتی، تجاری، عمومی و مسکونی خدماترسانی میکند، همچنین شامل موسسههای دولتی قانونگذار است. در سال ١٩٩٦ میلادی صنعت برق آمریکا شامل ٣١٩٥ واحد بود که بیش از هزار مورد آنها در بخش تولید فعالیت داشتند. به این ترتیب واحدهای کوچکتر درگیر توزیع برق هستند. در این کشور ٦٥ بازار برق وجود دارد و برق به وسیله سوختهای فسیلی و بهطورکلی زغالسنگ تولید میشود. براساس آمار ٢٠٠٦ میلادی ٧٠درصد برق تولیدی از سوختهای فسیلی، ٢٠درصد از انرژی هستهای، ٧درصد از آب و ٣درصد از انواع انرژیهای تجدیدپذیر به دست میآید. در سال ٢٠٠٨ متوسط نرخ برق در آمریکا ٩,٨٢ سنت به ازای هر کیلووات ساعت بوده که بهای آن از استرالیا، کانادا، فرانسه، سوئد و فنلاند بیشتر بوده است. این کشور در سال ٢٠١٣ میلادی بیش از٤٦٨٦ میلیارد کیلووات ساعت، برق مصرف کرده و به این ترتیب دومین مصرفکننده بزرگ دنیا در این سال محسوب میشود. سرانه مصرف برق در آمریکا ١٢٠٠٠ كيلوواتساعت است. این کشور به مکزیک و کانادا برق صادر میکند.
در این کشور حداقل دستمزد ماهانه ١٣٠٠ تا ١٤٠٠ دلار است این درحالی است که طی سال گذشته میلادی قیمت برق در این کشور ١٢,٥٨ سنت به ازای هر كيلووات ساعت بود. بهطورکلی هر فرد در ماه ٦.٧درصد از درآمد خود را صرف هزينه ماهانه آب و برق و گاز میکند. در پايان بد نیست به چین هم اشاره داشته باشيم که در رتبه اول (كل) مصرف برق در دنیا قرار دارد و به دلیل جمعیت بالا و حجم بالای تولید ارقام شگفتانگیز مصرف برق را به ثبت رسانده است. چین ٥٤٦٣میلیارد کیلووات ساعت مصرف سالانه برق دارد./110
۱۶/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۲:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
قیمت گاز و برق در بودجه ۹۴ مجددا گران شد |اخبار ایران و جهان
قیمت گاز و برق در بودجه ۹۴ مجددا گران شد نمایندگان مجلس در لایحه بودجه ۹۴ به وزارتخانههای نفت و نیرو اجازه دادند هر دو ماه از هر واحد مسکونی مشترک گاز مبلغ ۱۰۰ تومان و از هر واحد مسکونی مشترک برق مبلغ ۵۰ تومان اخذ کنند کد خبر ۴۷۷۲۸۶ تاریخ انتشار ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۳ - 21 Feاکسپرس تریبیون: صادرات 3000 مگاوات برق ایران به پاکستان با رفع تحریمها امکانپذیر است
اکسپرس تریبیون صادرات 3000 مگاوات برق ایران به پاکستان با رفع تحریمها امکانپذیر استبه نظر میرسد که پیشنهاد جدید ایران برای صادرات 3 هزار مگاوات برق به پاکستان نیز همانند طرح های پیشین صادرات انرژی به این کشور با موانع تحریمی روبرو شود به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارستصویب محل هزینه افزایش قیمت «برق» و «گاز» |اخبار ایران و جهان
تصویب محل هزینه افزایش قیمت برق و گاز کد خبر ۴۸۰۰۹۹ تاریخ انتشار ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۰ - 02 March 2015 با تصویب مجلس محل هزینه افزایش قیمت برق و گاز تعیین تکلیف شد به گزارش باشگاه خبرنگاران نمایندگان در جلسه علنی امروز دوشنبه 11 اسفند در جریان رسیدگی به بخش هزینهای لایحه بمصوبه گرانی برق از اول اسفند رسما ابلاغ شد |اخبار ایران و جهان
مصوبه گرانی برق از اول اسفند رسما ابلاغ شد معاون اول رئیس جمهور مصوبه دولت برای گرانی برق از اول اسفندماه را به طور رسمی ابلاغ کرد کد خبر ۴۷۹۲۱۶ تاریخ انتشار ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۴ - 28 February 2015 معاون اول رئیس جمهور مصوبه دولت برای گرانی برق از اول اسفندماه را به طور رسمیابلاغ مصوبه افزایش ۱۰ و ۲۰درصدی قیمت برق |اخبار ایران و جهان
ابلاغ مصوبه افزایش ۱۰ و ۲۰درصدی قیمت برق معاون اول رئیس جمهور مصوبه دولت برای افزایش ۱۰درصدی قیمت برق خانگی و کشاورزی و ۲۰درصدی قیمت برق در سایر بخش ها از اول اسفند را برای اجرا به وزارت نیرو و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ کرد کد خبر ۴۷۹۲۱۰ تاریخ انتشار ۰۹ اسفند ۱۳۹۳- 98 درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت برق ایران در داخل تولید می شود
98 درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت برق ایران در داخل تولید می شود مشهد - ایرنا - رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت هم اکنون 98 درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت برق ایران در داخل کشورمان تولید می شود علی مروی روز شنبه در جریان بازدید از نیروگاه سیکل ترکیبی نیشابور با حضور مدیرعاامضای وزیر نیرو روی تعرفههای جدید برق نشست |اخبار ایران و جهان
امضای وزیر نیرو روی تعرفههای جدید برق نشست وزیر نیرو تعرفههای جدید برق با احتساب ۱۰ درصد افزایش قیمت در بخش خانگی و ۲۰ درصد افزایش قیمت در بخش صنعتی را به تمامی شرکتها و ادارات برق ابلاغ کرد کد خبر ۴۸۰۳۸۹ تاریخ انتشار ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۱ - 03 March 2015 وزیر نیرو تعرفههابرق، بیخبر گران شد |اخبار ایران و جهان
برق بیخبر گران شد معاون وزیر نیرو با هشدار نسبت به خاموشی اجتنابناپذیر در تابستان ۱۳۹۴و کسری ۳ هزار مگاواتی تراز تولید درصورت عدمهمکاری مردم هشدار داد و گفت از ابتدای اسفندماه قیمت برق ۱۰درصد افزایش یافته است کد خبر ۴۷۸۱۱۴ تاریخ انتشار ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲ ۳۵ - 23 Februarخط هوایی ایران- یمن برقرار نشده است |اخبار ایران و جهان
خط هوایی ایران- یمن برقرار نشده است مدیرکل روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری گفت ارتباط هوایی ایران - یمن برقرار نشده است کد خبر ۴۷۹۷۹۹ تاریخ انتشار ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۶ - 01 March 2015 مدیرکل روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری گفت ارتباط هوایی ایران - یمن برقرار نشده استکاهش صادرات برق ایران و واردات برق از آذربایجان
چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۲ مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به اینکه مشکل خط انتقال برقی که به دست داعش افتاده بود هنوز حل نشده گفت در سال جاری به خاطر وضعیت عراق و مشکلی که برای یکی از خطوط انتقال پیش آمد صادرات برق ایران اندکی کاهش یافت میرفتاح فتاح در گفتوگپروژه واردات برق پاکستان از ایران به مشکل تحریم خورد
دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۹ رسانههای پاکستانی گزارش دادند پیشنهاد تازه برای انتقال سه هزار مگاوات برق ایران به پاکستان با همان مشکلاتی که پیشتر مانع تلاشها برای صادرات انرژی ایران به این کشور شد مواجه شده است به گزارش ایسنا مقامات دولت پاکستان به روزنامه اکسپرس تریبون گفتندرشد ۲ برابری نیروگاهسازی ایران/نیروگاه میسازیم تا برق بسوزانیم
مصرف برق وارد اتاق بحران شد رشد ۲ برابری نیروگاهسازی ایران نیروگاه میسازیم تا برق بسوزانیم شناسهٔ خبر 2506734 چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۲ اقتصاد > انرژی یک مقام مسئول در توانیر با بیان اینکه رشد نیروگاه سازی با رشد فعلی مصرف برق در کشور ۲ برابر شده است گفت افزایش مصرفآینده صنعت برق ایران در اختیار دولت یا بخش خصوصی؟
آینده صنعت برق ایران در اختیار دولت یا بخش خصوصی اقتصاد > اقتصاد کلان - دولت به عنوان اصلی ترین کارفرمای صنعت برق ایران سرنوشت صدها بنگاه فعال و هزارن پرسنل شاغل در این صنعت را به وضعیت بودجه عمومی و تصمیمات دولت گره زده است حمیدرضا صالحی بر اساس ارزیابی همعاون وزیر نیرو در گفت و گو با فارس خبر داد پیشنهاد ایران به آذربایجان برای واردات ۵۰۰ مگاوات برق در تابستان/
معاون وزیر نیرو در گفت و گو با فارس خبر دادپیشنهاد ایران به آذربایجان برای واردات ۵۰۰ مگاوات برق در تابستان صادرات برق ۱۰ درصد کاهش یافتمعاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام این خبر که ایران پیشنهاد رسمی خود برای واردات ۵۰۰ مگاوات برق از کشور آذربایجان را برای جبران کسریرکود عمیق صنعت برق در سال آینده |اخبار ایران و جهان
رکود عمیق صنعت برق در سال آینده رئیس سندیکای صنعت برق با بیان اینکه خاموشی در تابستان سال آینده قطعی است گفت صنعت برق در سال آینده در رکود عمیقی فرو خواهد رفت کد خبر ۴۸۰۷۵۳ تاریخ انتشار ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۷ - 04 March 2015 رئیس سندیکای صنعت برق با بیان اینکه خاموشی در تابستچکیده اخبار اقتصادی امروز ۲ساعت چالش با وزیر سابق اقتصاد/ جاسوسی آمریکا و انگلیس از سیمکارت ایرانسل/ افزایش
چکیده اخبار اقتصادی امروز۲ساعت چالش با وزیر سابق اقتصاد جاسوسی آمریکا و انگلیس از سیمکارت ایرانسل افزایش قیمت گاز و برق در لایحه بودجه۹۴اظهارات مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب در مورد آغاز مطالعات طرح انتقال آب از سواحل خلیج فارس به فلات مرکزی ایران مذاکره حقوقی با انگلیس برای خروایران در ساخت پستهای فشار قوی برق خودکفا شد
ایران در ساخت پستهای فشار قوی برق خودکفا شد شناسهٔ خبر 2504370 دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۴ اقتصاد > انرژی یک مقام مسئول در وزارت نیرو اعلام کرد ایران در طراحی ساخت نصب و راه اندازی تاسیسات پست ۶۳ كيلوولت با ظرفيت ۱۵ مگاولت آمپر بدون استفاده از ظرفیتهای خارجی خودکفا شد ب-
اقتصادی
پربازدیدترینها