محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830580522
امام عصر (عج) همچون سنگ آسمانیِ شکافنده در شب تاریک ظاهر میشوند/یأس از ظهور یک لحظه هم پذیرفته نیست
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ظهور امام عصر(عج)چون "شهاب ثاقب" رخ می دهد؛
امام عصر (عج) همچون سنگ آسمانیِ شکافنده در شب تاریک ظاهر میشوند/یأس از ظهور یک لحظه هم پذیرفته نیست
حضرت بقیّهالله، ارواحنا فداه، به خورشید تشبیه شدهاند، پس باید همه خصوصیاتی که در طلوع و غروب خورشید هست، به ایشان نسبت بدهیم.
به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران؛«ثاقب» در زبان عربی، به معنای سوراخ کننده و شکافنده میباشد. «شهاب ثاقب» به سنگ آسمانیای گفته میشود که بهطور ناگهانی تاریکی شب را میشکافد. صفت بارز و شاخص آن همین است که در تاریکی مطلق ـ که هیچ روشنایی در آن نیست ـ به صورت ناگهانی نورافشانی میکند. پس ظهور امام عصر(عج) هم که به شهاب ثاقب تشبیه شدهاند، به همین صورت خواهد بود. ایشان در تاریکی محض، ظهور میکنند و به صورت دفعی و ناگهانی آشکار میشوند.
••• ظهور بهطور ناگهانی محقّق میشود
مطابق آنچه از ائمّه اطهار(ع) نقل شده است، ظهور امام زمان(عج) به صورت دفعی و بدون زمینه قبلی واقع خواهد شد. حضرت ولیّعصر(عج) در توقیع مبارک به جناب شیخ مفید فرمودهاند: «فإنَّ اَمرَنا یَبْعَثُه فَجْأَةً؛10 (خداوند) کار ما را بهطور ناگهانی برمیانگیزد.» در حدیث دیگری امام علیّبن موسیالرضا(ع) نقل فرمودهاند که وقتی از پیامبر اکرم(ص) پرسیدند که قیام کننده از فرزندان شما چه وقت ظهور میکند، حضرت در پاسخ فرمودند:
«مَثَلُه مَثَلُ الساعَةِ التی لا یُجَلّیها لِوَقْتِها إلّا هو... لا یأتیکُم إلّا بَغْتَةً؛1
ظهور همچون قیامت است که آن را در زمان خاصّ خودش فقط خداوند ظاهر میسازد... جز این نیست که بهطور ناگهانی برایتان رخ میدهد.»
تعبیر «فَجْأَه» و «بَغْتَه» این دو حدیث شریف بر یک معنای صریح دلالت میکنند و آن این است که ظهور حضرت هنگامی واقع میشود که به حساب ظاهری و روی قرینهها مشهود، انتظار وقوع آن نمیرود و انسانها عموماً آمادگی و انتظارش را ندارند. دفعی و ناگهانی بودن، نقطه مقابل تدریجی بودن است. چیزی که تدریجاً واقع میشود، ابتدا زمینهها و مقدّماتش فراهم میگردد، بعد آرام آرام شرایط برای رسیدن به آن آمادهتر میشود و افراد کم کم آمادگی وقوع آن را پیدا میکنند؛ ولی ظهور امام زمان(عج) اینگونه نیست. ایشان بدون مقدّمه و زمینه قبلی خروج میفرمایند و جز افراد بسیار بسیار اندک که انتظار ظهور ایشان را دارند، وضعیت اکثر مردم و شرایط عمومی به گونهای نیست که بتوان نزدیکی وقوع آن را از قبل پیشبینی کرد. این، معنای ناگهانی و دفعی بودن فرج امام عصر(عج) است. حال که چنین است، اگر عموم مردم و اوضاع و احوال عادی بشر در غفلت و یأس از فرج الهی باشند، آیا مؤمن واقعی انتظار فرجش را از دست میدهد؟ آیا در هیچ شرایطی مُجاز هستیم که از ظهور مولای غایب از دیدگانمان ناامید باشیم؟ این مطلب تأکید دیگری است بر همان قاعده کلّی «کن لما لا ترجو أرجی منک لما ترجو» که در ناامیدی بسی امید است. نکته دیگری که از ناگهانی بودن ظهور حضرت مهدی(عج) فهمیده میشود این است که: ما نمیتوانیم به چیزی به نام «ظهور صغری» قائل شویم؛ آن چنانکه اخیراً در بعضی از نوشتهها به چشم میخورد. میگویند: «لازمه تشبیه وجود مقدّس حضرت بقیّهالله (ارواحنا فداه) به خورشید که در روایات متعّددی آمده، این است که: چنانکه، خورشید بعد از غروب تا یکی دو ساعت نورش باقی میماند و یکدفعه جهان را تاریک نمیکند و نمیگذارد فسادهایی که ناشی از یک مرتبه تاریک شدن است، ایجاد شود، در موقع طلوع هم یکدفعه روشن نمیشود؛ بلکه با یکی دو ساعت طول کشیدن، کم کم نورش ظاهر میشود و نمیگذارد ضررهایی که ناشی از روشن شدن ناگهانی است، به وجود آید. همچنین حضرت بقیّهالله (روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء) هم وقتی میخواهد از میان مردم، غایب شود باید غیبت صغری داشته باشد، که داشته و باید ظهور صغری نیز داشته باشد که مدّعای ماست.2
حضرت بقیّهالله، ارواحنا فداه، به خورشید تشبیه شدهاند، پس باید همه خصوصیاتی که در طلوع و غروب خورشید هست، به ایشان نسبت بدهیم. این سخن هیچ دلیل و منطقی ندارد؛ زیرا در هر تشبیهی، گوینده یکی دو وجه شباهت را قصد میکند و هیچگاه همه خصوصیات مشبَّهٌبه به مشبَّه سرایت داده نمیشود. اگر به وجه یا وجوه شباهت، تصریح شده باشد که روشن میشود، و اگر جهت تشبیه مشخّص نشده باشد، معمولاً صفات بارز و شاخص مشبّهٌبه را به عنوان وجه شباهت تلقّی میکنند؛ مثلاً اگر انسان شجاع را در زبان فارسی یا عربی به شیر تشبیه میکنند، هرگز تمام صفات شیرـ اعمّ از حیوانیّت، درنده بودن و...ـ مورد نظر تشبیه کننده نیست؛ بلکه وجه شباهت همان ویژگی شجاعت است که صفت بارز و شاخص در شیر درنده است. اگر کسی بخواهد ویژگی دیگری از مشبّهبه را ـ که به آن تصریح نشده است ـ به مشبّه سرایت دهد، باید قرینه و دلیل روشن اقامه کند. حال در تشبیه امام(ع) به خورشید و امام غایب به خورشید پشت ابر، آن وجوهی از شباهت که در روایتها به آن تصریح شده است، محلّ بحث و گفتوگو نیست، ولی به جز آنچه تصریح شده صرفاً میتوانیم صفت بارز خورشید راـ که همان منبع نور و گرمی و حیات است ـ به وجود مقدّس امام(ع) نسبت بدهیم و حق نداریم بدون ارائه دلیل و قرینه قطعی، خصوصیات دیگر خورشید را با ذوق و سلیقه شخصی برای آن حضرت اثبات کنیم.
امام باقر(ع) فرمودند:
«یَظْهَرُ کالشِّهابِ الثّاقِبِ فی اللَّیْله الظَّلْماء؛3
امام عصر (عج) همچون سنگ آسمانیِ شکافنده در شب تاریک ظاهر میشوند.»
«ثاقب» در زبان عربی، به معنای سوراخ کننده و شکافنده میباشد. «شهاب ثاقب» به سنگ آسمانیای گفته میشود که بهطور ناگهانی تاریکی شب را میشکافد. صفت بارز و شاخص آن همین است که در تاریکی مطلق ـ که هیچ روشنایی در آن نیست ـ به صورت ناگهانی نورافشانی میکند. پس ظهور امام عصر(عج) هم که به شهاب ثاقب تشبیه شدهاند، به همین صورت خواهد بود. ایشان در تاریکی محض، ظهور میکنند و به صورت دفعی و ناگهانی آشکار میشوند. این تشبیه، به روشنی نظریّههایی از قبیل «ظهور صغری» را رد میکند. اگر کسی به قصد ایجاد سوز انتظار فرج بخواهد خدمتی در حقّ دیگران انجام دهد، به جای طرح نظریّههای بیدلیل، بهتر است آنچه را خود اهل بیت(ع) به این منظور فرمودهاند، به خوبی بیان و تشریح کند و لازم نیست سخنی بگوید که با مبانی صحیحِ دینی در تعارض باشد. علاوه بر همه اینها، چون وقت ظهور حضرت مهدی(عج) قابل بداء است، به فرض هم که چیزی تحت عنوان «ظهور صغری» تحقّق پیدا کند، هیچ ضرورتی بر اینکه پس از آن، ظهور کامل انجام شود، وجود ندارد. این موضوع را همان نویسندهای که نظریّه «ظهور صغری» را مطرح کرده است، در انتهای سخنانش پذیرفته است:
«شاید این تجلیّات و این علائم و این نور که از افق سرزده (خدای ناکرده) باز منتهی به تاریکی مطلق شود. زیرا اینها تمام تحت اراده الهی است و میدانیم که خدا دستش باز است و هرچه بخواهد میکند و کسی نمیتواند ایرادی داشته باشد یا از او سؤالی بکند.»4
حال که چنین است، طرح این نظریّه بدون دلیل چه فایده و اثر مثبتی میتواند داشته باشد؟ تجلّیات نور مقدّس امام عصر(عج) در طول غیبت کبرای ایشان وجود داشته، گاهی کمتر و گاهی زیادتر بوده است. کثرت اینها را نمیتوان به عنوان نشانه و مقدّمهای قطعی برای ظهور حضرت دانست. در عین حال، ما اطّلاع دقیقی از وضعیت شیعیان گذشته در ارتباط با امام زمان(عج) نداریم و لذا نمیتوانیم بگوییم که در مجموع، تجلّیات حضرت در زمان ما بر شیعیان بیشتر شده است؛ بلکه بعضی از قرینهها نشان میدهد که در بعضی از زمانهای پیشین ارتباط مؤمنان با حضرت ولیّعصر(عج) بسیار قویتر بوده است. در این خصوص، ماجرایی آموزنده را از طریق معتبر نقل میکنیم که از چند جهت میتواند برای منتظران فرج حضرت مفید باشد.
••• علائم حتمی ظهور چه میشود؟
در بحث از ناگهانی بودن ظهور، ممکن است این اشکال به نظر برسد که با وجود علائم حتمی برای ظهور، چگونه میتوانیم به دفعی بودن آن قائل شویم؟ اگر آن علامتها قطعاً واقع میشوند، پس ظهور نمیتواند ناگهانی باشد؛ بلکه ابتدا باید نشانههای آن ظاهر شود و تا وقتی آن نشانهها واقع نشدهاند، امید به ظهور نمیتوان داشت. اگر هم نشانههای حتمی آشکار شوند، خود مقدّمهای برای ظهور خواهند بود و دیگر نمیتوان ظهور را یک امر ناگهانی دانست. این اشکال را نویسنده بزرگوار کتاب ارزشمند «مکیال المکارم» مطرح فرمودهاند و در پاسخ به آن دو جواب دادهاند.5 ما با الهام از فرمایشهای ایشان و با استفاده از بحث بداءپذیری علائم ظهور به پاسخ از اشکال میپردازیم. در این مورد دو احتمال میتوان داد: احتمال اوّل: چه بسا در وقوع این علائم، بداء صورت پذیرد و محتوم نامیدن آنها، منافاتی با ظهور بداء در مورد آنها نداشته باشد.
احتمال دوم: بدون قائل شدن به بداء، در مورد آن علائم نیز میتوانیم ناگهانی بودن ظهور حضرت را بپذیریم. راهحلّ مسئله این است که ظهور حضرت را همراه با وقوع علائم آن، دفعی و ناگهانی بدانیم؛ این احتمال را حتّی اگر قائل به بداء در مورد علائم ظهور بشویم، نمیتوانیم مردود بداینم؛ زیرا وقتی چیزی بداءپذیر باشد، نمیتوان گفت که لزوماً واقع نمیشود. امکان بداء غیر از وقوع بداء است. ما در بحث از علائم ظهور، امکان بداء را در مورد آن اثبات میکنیم نه ضرورت وقوع آن را. بنابراین چه بسا در برخی از علائم ـ چه حتمی و چه غیرحتمی ـ بداء صورت نگیرد؛ ولی در عین حال، ظهور حضرت دفعی و ناگهانی باشد. رمز مطلب این است که نشانههای ظهور را بسیار نزدیک و بلکه مقارن با خود ظهور بدانیم. در اینصورت هم میتوانیم قائل به وقوع بعضی از علائم ظهور بشویم و هم اصل ظهور را تدریجی ندانیم. ممکن است گفته شود که: در روایتها برای بعضی علائم ظهور مدّت زمانی معیّن شده است که با وجود آن زمان، نمیتوانیم وقوعش را نزدیک و بلکه مقارن با خود ظهور بدانیم. مثلاً در مورد خروج سفیانی، مدّتی که در بعضی روایتها معیّن شده است، پانزده ماه میباشد و این زمان با نزدیکی و مقارنت آن با اصل ظهور سازگاری ندارد.
به این سؤال میتوان چنین پاسخ داد: بنا بر احتمالی که از مرحوم علّامه مجلسی در نقل شده است، چه بسا در اصل خروج سفیانی بداء نشود، ولی در مدّت زمان خروجش، بداء صورت بگیرد و اینکه در حدیث فرمودهاند: در امر محتوم هم امکان بداء وجود دارد، میتواند اشاره به بداء در خصوصیات نشانهای، مانند خروج سفیانی باشد. به هر حال اگر وقوع علامتی از علائم بسیار نزدیک به اصل ظهور باشد، به ناگهانی بودن آن لطمه وارد نمیسازد. مثلاً درباره کشته شدن «نفس زکیّه» که جزو علائم حتمی ظهور دانسته شده،6 از امام صادق(ع) چنین نقل شده است:
«لَیس بینَ قیامِ قائم آل محمّدٍ(ص) و بینَ قَتْلِ النّفْسِ الزَّکیَّةِ اِلّا خَمْسَةَ عَشَرَ لَیْلَةً؛7
فاصله میان قیام قائم آلمحمّد(ص) و کشته شدن نفس زکیّه فقط پانزده شب است.»
این مقدار فاصله زمانی با ظهور حضرت، لطمهای به ناگهانی بودن آن نمیزند. اگر واقعاً چنین شود، عرفاً این دو حادثه را مقارن یکدیگر میشمارند. علاوه بر اینکه چه بسا درباره این پانزده شب هم بداء صورت بگیرد، بدون آنکه در اصل کشته شدن نفس زکیّه بداء شود. همچنین است در مورد «ندا» یا «صیحه» که آن هم از علائم حتمی به شمار آمده،8 ولی ممکن است در زمان وقوعش بداء شود. مثلاً اینکه فرمودهاند ندا در شب بیست و سوم ماه رمضان است و قیام حضرت در روز عاشورا، که فاصله این دو با یکدیگر بیش از سه ماه میباشد، چه بسا در اصل، ندا و صیحه آسمانی بدائی صورت نگیرد؛ ولی در فاصله آن با ظهور بداء حاصل شود. پس میتوان گفت: همه اینها امکانپذیر است و وقوع همه علائم یا بعضی از آنها با ناگهانی بودن ظهور قابل جمع میباشد. آنچه در این بحث باید به عنوان یک اصل مسلّم و قطعی تلقّی گردد، همین است که انتظار فرج امام زمان(عج) در هر سال و هر ماه و هر هفته و هر روز و بلکه هر ساعت و هر لحظه در دل و ذهن مؤمن زنده بماند؛ این اصلی است که به هیچ وجه نباید مخدوش گردد.
••• یأس از ظهور یک لحظه هم پذیرفته نیست
نتیجه بسیار مهمّی که از اعتقاد به بداءپذیر بودن وقت ظهور و ناگهانی بودن آن به دست میآید این است که: امر فرج امام زمان(عج) متوقّف بر حصول زمینه و مقدّمهای که با دفعی بودن آن منافات داشته باشد، نیست. بنابراین ناامیدی از امر فرج در هیچ مدّت زمانی، هر چند کوتاه روا نیست؛ بلکه حال انتظار فرج همیشه و در هر لحظه باید در مؤمن وجود داشته باشد. این معنا با تعابیر مختلف در احادیث ذکر شده است. امام هادی(ع) چنین فرمودهاند:
«اِذا رُفِعَ عَلَمُکُم مِن بَینِ اَظْهُرِکم، فَتَوقَّعُوا الفَرَجَ مِنْ تَحتِ اَقدامِکم؛9
هرگاه نشانه شما از میان شما برداشته شود، از زیر پاهایتان منتظر فرج باشید.»
«عَلَم» به معنای نشانه و پرچم است. و به امام(ع) عَلَم اطلاق میشود چون ایشان نشانه ایمان، توحید، تقوا و... هستند (اَعْلامُ التُّقی)10 و مسیر هدایت به وسیله ایشان ـ و تنها به وسیله ایشان ـ شناخته میشود. برداشته شدن این عَلَم از میان مردم، میتواند به معنای پنهان شدن ایشان از دیدگان مردم باشد؛ البتّه با غیبت امام(ع) همه جنبههای نشانه بودن ایشان رفع نمیشود و تنها بخشی از آن برداشته میشود. انتظار فرج از زیر پاـ مطابق توضیح مرحوم علّامه مجلسی ـ ممکن است کنایه از ظهور ناگهانی باشد. چون وقتی میگویند از زیر پاها، یعنی همانجا که ایستادهای منتظر فرج باش نه اینکه از آنجا بگذری تا فرج فرا برسد، همانجا که هستی بدون آنکه قدم برداری آماده ظهور باش. پس این حدیث شریف دلالت بر وجوب انتظار فرج در هر زمان و هر مکان میکند. حدیث دیگر از حضرت باقرالعلوم(ع) است که میفرمایند: «اِذا اشْتَدَّت الحاجَةُ و الفاقَةُ و اَنکَرَ الناسُ بعضُهم بعضاً فَعِندَ ذلکَ تَوقَّعُوا هذا الاَمرَ صَباحاً و مَساءً؛ وقتی که فقر و نیازمندی شدّت یابد و مردم یکدیگر را انکار کنند، در آن زمان صبح و شام منتظر ظهور باشید.»
انتظار شب و روز به این معناست که اگر در یک شب حضرت ظهور نفرمودند، فردای آن شب ـ در روزـ باید منتظر بود، و اگر در روز ظهور نکردند، همان شب احتمال فرج وجود دارد. اینطور نیست که اگر شبی ظهور واقع نشد، دیگر تا شب بعد بتوان از آن ناامید بود و نیز اگر در روزی ظهور واقع نشد، نمیتوان گفت که همان شب ـ یعنی قبل از آنکه روز بعد بیاید ـ احتمال فرج وجود ندارد. راوی میگوید: فقر و نیازمندی را فهمیدیم که چیست. اینکه مردم یکدیگر را انکار کنند، یعنی چه؟ حضرت فرمودند:
«یَأتِی الرجُلُ أخاه فی حاجةٍ فَیَلقاهُ بِغَیرِ الوَجْهِ الذی کانَ یَلْقاه فیه و یُکَلِّمُهُ بِغَیرِ الکَلامِ الذی کانَ یُکَلِّمُهُ؛11
کسی برای رفع نیازی به برادر دینیاش مراجعه میکند ولی او آنطور که قبلاً با او برخورد میکرد (وقتی حاجتی نداشت) با او برخورد نمیکند و آنطور که قبلاً با او حرف میزد، حرف نمیزند.»
منظور این است که روابط بین مؤمنان طوری سرد میشود که وقتی یکی از آنها احتیاجی به دیگری پیدا میکند، او برخورد خوبی از خود نشان نمیدهد و آنطور که قبلاً او را تحویل میگرفت، تحویل نمیگیرد. این نشان میدهد که مسائل مادّی ارزش بیشتری از رابطه دینی و ایمانی پیدا میکند. در چنین شرایطی باید صبح و شام منتظر فرج بود. تعبیر صبح و شام هم نظیر تعبیر شب و روز، همیشگی بودن انتظار فرج را میرساند. خلاصه اینکه یأس از فرج الهی و ظهور امام زمان(عج) از بزرگترین گناهان کبیره است که نه به صورت دائمی و کلّی و نه به شکل موقّت و جزیی، حتّی برای یک ساعت و لحظه هم از مؤمن پذیرفته نیست. علاوه بر این ادلّه، احادیثی که تعیین کردنِ وقت برای ظهور را حرام دانستهاند نیز بر این مقصود دلالت میکنند؛ زیرا به تعبیر مرحوم صاحب مکیال:12 اگر کسی ظهور حضرت را در مدّت زمان معیّنی نفی کند، مثلاً بگوید تا چند سال آینده یا چند ماه بعد، ظهور واقع نمیشود، در حقیقت به همین مقدار برای آن تعیین وقت کرده است و مقتضای ناامیدی از ظهور حضرت در یک زمان خاص، همین است.
پینوشتها:
1. کمالالدین باب 35، ح 6.
2. آیا ظهور نزدیک است، ص 135 و 136.
3. بحارالأنوار، ج 24، ص 78.
4. آیا ظهور نزدیک است، ص 142.
5. مکیال المکارم، ج 2، ص 160 و 161.
6. اثبات الهداه، ج 7، ص 422، ح 99، از امام صادق (ع): و النداء من المحتوم... و قتل النفس الزکیه من المحتوم.
7. کمال الدین باب 57، ح 2.
8. کمال الدین باب 57، ح 2.
9. اصول کافی، کتاب الحجه، بابٌ فی الغیبه، ح 24.
10. زیارت جامعه کبیره (بحارالأنوار، ج 102، ص 128).
11. بحارالأنوار، ج 52، ص 185، ح 9.
12. مکیال المکارم، ج 2، ص 158.
اخبار مرتبط
واردات اجناس و کالاهای خارجی چه حکمی دارد؟
چرا گفته شده است مؤمن بعد از دعا دستش را به صورتش بکشد؟
آیا انسان در عالم برزخ همسر و خانواده خود را می شناسد؟
هرشب یک داستان کوتاه:چه ثواب است برای کسی که در مصیبت شما گریه کند؟
بهترین افراد بهشت چه کسانی هستند؟
روضه خوانی حضرت زهرا (س) از زبان مرحوم کافی + صوت
مداحی روز اول تا سوم فاطمیه 93 با نوای "حاج سعید حدادیان" + دانلود
رنجها و فریادهای فاطمه سلام الله علیها + دانلود کتاب
مداحی شب اول و دوم فاطمیه 93 با نوای "حاج میثم مطیعی" + دانلود
مداحی شب اول ایام فاطمیه 93 با نوای "حاج مهدی سلحشور" + دانلود
۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]
صفحات پیشنهادی
اینها از فضول زندگی است و ما از این فضولات دوریم/كور است هر چشمی كه صبح از خواب بیدار شود ودر اوّلین نظر نگاهش
تشرف علما به محضر امام زمان عج اینها از فضول زندگی است و ما از این فضولات دوریم كور است هر چشمی كه صبح از خواب بیدار شود ودر اوّلین نظر نگاهش به امام زمان عج نیفتد چند وقتی بود که در قنوت دعای فرج حضرت ولی عصر عج می خواند چند نمونه از ارتباط سربازان حضرت ولی عصر عج با مولاپاسخ آیتالله بهجت درباره دیدار امام زمان/دلیل ناشناس بودن امام زمان(عج) در عصر غیبت
پاسخ آیتالله بهجت درباره دیدار امام زمان دلیل ناشناس بودن امام زمان عج در عصر غیبت احمدبن حسن بن ابیصالح خجندی مدتی در جستوجوی امام زمان عج شهرها را میگشت و بسیار جدی بود و اصرار داشت که به حضور آن حضرت مشرف شود عاقبت به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران پژوهشکبنر«لحظه ظهور»درمیدان ولیعصر (عج) + عکس
تراز بنرِ لحظه ظهور حضرت مهدی عج به همت سازمان هنری رسانهای اوج در میدان ولیعصر عج نصب شد به گزارش تراز این بنر که با محتوایی آئینی طراحی شده اشاره به پیروزی نهایی جبهه حق به رهبری حضرت حجت ابن الحسن عج دارد در این اثر ظهور صاحبالزمان عج در معیت شهدا و صانصب بنر «لحظه ظهور حضرت مهدی(عج)» در میدان ولیعصر(عج)+تصویر
نصب بنر لحظه ظهور حضرت مهدی عج در میدان ولیعصر عج تصویربنرِ لحظه ظهور حضرت مهدی عج به همت سازمان هنری رسانهای اوج در میدان ولیعصر عج نصب شد به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری فارس بنرِ «لحظه ظهور حضرت مهدی عج » به همت سازمان هنری رسانهای اوج در میدامهندسي تاريخ به سمت عصر ظهور
مهندسي تاريخ به سمت عصر ظهور نوآوري استقامت خط فكري دور از اعوجاج و انحراف بودن و پرداختن به موضوعاتي كه نویسنده حجتالاسلام سيدمهدي ميرباقري روزهايي كه بر ما ميگذرد تداعيگر سالروز رحلت مورخ ژرف انديش و پركار تاريخ اسلام و ايران مرحوم حجتالاسلام والمسلمخطر در کمین بزرگترین غار آبی آسیا/ بیپناهی مأمن شکارچیان عصر سنگ
گزارش مهر خطر در کمین بزرگترین غار آبی آسیا بیپناهی مأمن شکارچیان عصر سنگ شناسهٔ خبر 2511130 پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶ ۳۳ استانها > کرمانشاه کرمانشاه - بزرگترین غار آبی آسیا در کرمانشاه با همه دالان های دیدنی اش از تالار عروس گرفته تا ایوان های چشم نواز میسر برزخ و بلور دعصر امروز هاشمی رفسنجانی با آرمانهای امامخمینی (ره) تجدید میثاق کرد/بازدید از پروژه در حال ساخت حرم
عصر امروزهاشمی رفسنجانی با آرمانهای امامخمینی ره تجدید میثاق کرد بازدید از پروژه در حال ساخت حرمرئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز با حضور در حرم مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با آرمانهای امامخمینی ره تجدید میثاق کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع&امام جمعه موقت سنندج: ظاهرسازی در ادای فرائض دینی بزرگترین ضربه را به اسلام میزند
امام جمعه موقت سنندج ظاهرسازی در ادای فرائض دینی بزرگترین ضربه را به اسلام میزندامام جمعه موقت سنندج گفت متاسفانه برخی از مدیران تظاهر به انجام فرائض دینی میکنند که این ظاهرسازی در ادای فرائض دینی بزرگترین ضربه را به اسلام میزند به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج ماموس40 نفر جلوی دفتر امام جمعه تظاهرات کردند، فائزه هاشمی به سفر استانی نرفت
40 نفر جلوی دفتر امام جمعه تظاهرات کردند فائزه هاشمی به سفر استانی نرفت سیاست > انتخابات - ایرنا نوشت فائزه هاشمی از سفر به بجنورد مرکز استان خراسان شمالی و شرکت در نشست محفلی اصلاح طلبان که قرار بود با محوریت انتخابات صورت گیرد انصراف داد یکی از فعالان اصلاح-در آستانه عصر تاریکی دیجیتال
مزایا و مضرات فناوری در آستانه عصر تاریکی دیجیتال وینت سرف را یکی از پدران اینترنت نامیدهاند از سرشناسترین چهرههای دنیای ارتباطات و از معاونان گوگل کسی که در تعریف شیوه انتقال بستههای اطلاعات در اینترنت نقشی اساسی داشته و از این رو دنیای اینترنت را مدیون او میدانند  عصر امروز صورت میگیرد حضور 5 شهید گمنام سالهای دفاع مقدس در حسینیه امام(ره)
عصر امروز صورت میگیردحضور 5 شهید گمنام سالهای دفاع مقدس در حسینیه امام ره نماینده کمیته جست و جوی مفقودین در استان همدان از حضور پنج شهید گمنام سالهای دفاع مقدس در حسینیه امام ره خبر داد محمدجواد زمردیان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان از حضور پنج شهید گمسئولین وظیفه سنگینی برای حفظ انقلاب اسلامی دارند/ امام راحل با استقامت بر مستکبرین پیروز شد
آیتالله موحدی کرمانی در خطبههای نماز جمعه تهران مسئولین وظیفه سنگینی برای حفظ انقلاب اسلامی دارند امام راحل با استقامت بر مستکبرین پیروز شد خطیب نماز جمعه تهران گفت حفظ انقلاب اسلامی وظیفه مردم و مسئولین است که در این زمینه مسئولین نظام وظیفه سنگین تری دارند به گزارش خبرنگادانلود مستند عصر امام خمینی Immam Khomeini Era | دانلود رايگان نرم افزار
اقای وحید جلیلی در این مستند که درباره امام خمینی و انقلاب است به صحبت می پردازد و ضرورتی که است اگر جوانان ببینند خوب واقع است انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و قرن بیستم رخ داد سه پند و قانون اصلی داشت که انها عبارت اند از اسلام و ولایت فقیه و مردم امام رحمت الله علیه زحمت های- امام جمعه گناوه : وظیفه خانواده ومربی درتربیت جوانان سنگین است
امام جمعه گناوه وظیفه خانواده ومربی درتربیت جوانان سنگین است گناوه - ایرنا- امام جمعه بندر گناوه بااشاره به اینکه بها دادن به امور تربیتی وتربیت اسلامی برای تربیت نسل جوان بسیار با اهمیت است افزود وظیفه خانواده ومربی دراین راستا بسیار سنگین است به گزارش ایرنا حجت الاسلام سیامام جمعه ماهشهر: مشکل ترافیک سنگین مسیر بندر امام خمینی (ره) برطرف شود
امام جمعه ماهشهر مشکل ترافیک سنگین مسیر بندر امام خمینی ره برطرف شودامام جمعه شهرستان بندر ماهشهر گفت مسئولان برای رفع مشکل ترافیک سنگین مسیر ماهشهر به بندر امام خمینی ره چارهاندیشی کنند به گزارش خبرگزاری فارس از بندر امام حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین غبیشاوی عصر- امام جمعه اصفهان: بانوان طلبه وظیفه ای سنگین در راهنمایی و هدایت زنان دارند
امام جمعه اصفهان بانوان طلبه وظیفه ای سنگین در راهنمایی و هدایت زنان دارند اصفهان - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان گفت به دلیل نقش مهمی که بانوان در جامعه ایفا می کنند آسیب های فراوان آنها را تهدید می کند از اینرو بانوان طلبه وظیفه سنگینی در راهنمایی و هامام جمعه اصفهان: خواهران طلبه وظیفه سنگینی در راهنمایی و هدایت بانوان دارند
امام جمعه اصفهان خواهران طلبه وظیفه سنگینی در راهنمایی و هدایت بانوان دارندامام جمعه اصفهان گفت خواهران طلبه وظیفه سنگینی در راهنمایی و هدایت بانوان دارند به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان اصفهان آیتالله سید-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها