واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حداد عادل: زبان فارسی رکن ملیت ما است تهران-ایرنا- رییس بنیاد سعدی گفت: زبان فارسی رکن ملیت کشور ما است و برای گسترش آن باید از همه امکانات استفاده کرد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، غلامعلی حداد عادل روز چهارشنبه در آیین امضاء تفاهم نامه همکاری بنیاد سعدی با دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در این ارتباط دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به توانمندی و پتانسیل خود می تواند در توسعه زبان فارسی تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی با قدردانی از دست اندرکاران و تلاش گران تمامی کسانی که در راه توسعه زبان فارسی فعالیت می کنند، گفت: امیدوارم با امضاء این تفاهم نامه قدمی برای راهگشایی یک همکاری طولانی بین طرفین در جهت توسعه زبان فارسی برداشته شود.
* فارسی هویت ما است
رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این آیین گفت: زبان و ادبیات فارسی ریشه و هویت ما است و با عشق و علاقه، تلاش و همچنین سرمایه گذاری باید در راه توسعه این زبان گام برداریم.
حمید میرزاده با استقبال از امضاء این تفاهم نامه همکاری گفت: دانشگاه آزاد در عرصه توسعه زبان فارسی می تواند گام های موثری بردارد.
وی تصریح کرد تلاش برای توسعه زبان و ادبیات فارسی مایه افتخار هر ایرانی است.
* اهداف تفاهم نامه
استفاده از توانایی های علمی و امکانات متقابل، توسعه، تحکیم و تعمیق همکاری، تبادل اطلاعات و گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان از اهداف این تفاهم نامه 8 ماده ای عنوان شده است.
دو طرف در این تفاهم نامه در خصوص طراحی و اجرای طرح های مشترک پژوهشی در زمینه توسعه آموزش و معرفی زبان و ادبیات فارسی در حوزه بین المللی به توافق رسیدند.
تبادل تجربیات، اسناد، اطلاعات و مدارک علمی، پژوهشی و آموزشی و همچنین تبادل تجربیات در زمینه روش های نوین آموزش زبان فارسی براساس فناوری های نو از دیگر توافقات دوطرف است.
بنیاد سعدی و دانشگاه آزاد همچنین در این تفاهم نامه بر راه اندازی کارگاه های آموزشی و پژوهشی و بهره وری از امکانات و تجهیزات مشترک و همچنین تهیه، تدوین و ترجمه متون و منابع آموزشی در حوزه زبان و ادبیات فارسی توافق کردند.
مشارکت در تهیه و چاپ کتاب ها، مجلات و مقالات علمی با موضوع آموزش زبان و ادبیات فارسی به غیر فارسی زبانان ، همکاری در تولید نرم افزارهای علمی آموزش زبان فارسی به خارجیان و مشارکت در برگزاری المپیادهای زبان فارسی و مسابقات ادبیات فارسی و همکاری های علمی پژوهشی مشترک در این تفاهم نامه تاکید شده است.
در این تفاهم نامه همچنین برگزاری اردوهای فرهنگی - سیاحتی مشترک برای زبان آموختگان خارجی و برگزاری نمایشگاه های محصولات آموزشی وکمک آموزشی زبان فارسی به صورت مشترک مورد تاکید قرار گرفته است.
تاسیس بنیاد سعدی چهار آبان ماه 89 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
این بنیاد برای تقویت و گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور و ایجاد تمرکز هم افزایی و انسجام در فعالیت های مرتبط با این حوزه و بهره گیری بهینه از ظرفیت های موجود کشور بنیادی به نام بنیاد سعدی تاسیس شد.
فراهنگ **1933**1569
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]