محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826211366
- راه اندازی طرح تلویزیون مشترک کشورهای فارسی زبان در پرده ابهام
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: راه اندازی طرح تلویزیون مشترک کشورهای فارسی زبان در پرده ابهام تهران - ایرنا - راه اندازی طرح تلویزیون مشترک کشورهای فارسی زبان که با هدف تقویت همگرایی و صیانت از فرهنگ فارسی مورد توافق سه کشور، ایران، تاجیکستان و افغانستان قرار گرفت بعد از هشت سال همچنان در پرده ابهام باقی مانده است.
از زمان طرح شبکه تلویزیون مشترک فارسیزبان چندین سال می گذرد و در دیدار مقامات سه کشور ایران، افغانستان و تاجیکستان همواره بر ضرورت راه اندازی آن تاکید شده است اما به خاطر چالشها و موانع متعدد افق روشنی برای راه اندازی آن حداقل در کوتاهمدت متصور نیست.
ایده راه اندازی تلویزیون مشترک کشورهای فارسی زبان با هدف تقویت همگرایی و صیانت از فرهنگ فارسی با محوریت افغانستان، ایران و تاجیکستان به عنوان سه کشور با مشترکات تاریخی و فرهنگی بی شمار در حوزه تمدنی زبان فارسی شکل گرفته است و بنا بود با تولید و پخش برنامه هایی متکی و مبتنی بر ارزشهای مشترک فرهنگی در حوزه جغرافیای فرهنگی ایران بزرگ فعالیت کند.
هر چند ایده راه اندازی رسانه مشترک فارسی زبانان ازگذشته های دور مد نظر بسیاری از نخبگان و فرهیختگان فرهنگی کشورهای فارسی زبان بود اما به صورت رسمی این ایده در قالب طرح راه اندازی تلویزیون مشترک برای اولین بار، مردادماه سال 1385 مطابق با سپتامبر سال 2006میلادی در شهر دوشنبه بین روسای جمهور وقت ایران، تاجیکستان و افغانستان مطرح و سند مربوطه در نشست سه جانبه وزرای امور خارجه سه کشور نهایی شد.
دو سال بعد از اتفاق نظر کلی روسای سه کشور و امضای اسناد مرتبط توسط وزرای خارجه این کشورها، مبنی بر تاسیس و راه اندازی یک شبکه تلویزیونی مشترک برای پوشش مسائل مربوط به حوزه کشورهای فارسیزبان، در تیرماه سال 1387 به منظور اجرایی کردن این توافق، یک گروه کاری در شهر دوشنبه تشکیل و در رابطه با تهیه آییننامه، ایجاد ساختار و راههای تنظیم فعالیت این شبکه تلویزیونی با توجه به مستندات حقوقی و هنجار های سه کشور تصمیماتی اتخاذ شد.
هفت ماه بعد یک جلسه کاری تشکیل و با تهیه و تصویب یک آیین نامه کلی این شبکه مشترک تلویزیونی با عنوان "نوروز" نامگذاری و مقرر شد که طرف تاجیکی محل مناسب و طرف ایرانی تجهیزات لازم برای راه اندازی این شبکه تلویزیونی را فراهم سازند. افغانستان هم مسوولیت حل مشکل پخش ماهواره ای برنامه های این شبکه را عهده دار شد.
با وجود اینکه از هنگام توافق اولیه در نشستهای بعدی سران سه کشور فارسی زبان ایران، تاجیکستان و افغانستان تاسیس این شبکه تلویزیونی مشترک همواره مورد تاکید بوده است و در بیانیه پایانی چهارمین نشست سه کشور فارسی زبان رؤسای جمهور سه کشور خواستار تأسیس سریعتر این رسانه شده و بیانیه مشترکی را برای افزایش همکاریهای سه کشور در این زمینه به امضاء رساندند اما با وجود عمل کردن طرف ایرانی به تعهدات خود، تاکنون این شبکه راه اندازی نشده است.
"حجت الله فغانی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوشنبه اخیرا در یک نشست مطبوعاتی گفته بود در چارچوب توافق صورت گرفته، ایران به تعهد خود در قبال تامین تجهیزات مربوطه اقدام و آنها را به تاجیکستان منتقل کرد اما با توجه به شرایط افغانستان این همکاری تاکنون انجام نشده است.
وی اظهار داشت که شخصا نسبت به آینده این پروژه بدبین نیستم و فکر می کنم که این همکاری را هر لحظه می توان ادامه داد.
فغانی گفت که بهترین وضعیت این است که تلویزیون مشترک را با همکاری برادران افغانستانی در همان شکل و چارچوبی که می خواستیم تاسیس کنیم، اما اگر در آن چارچوب میسر نباشد، به شکل دوجانبه هم قابل پیگیری خواهد بود.
موافقان این طرح ، افزایش همگرایی فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کشورهای فارسی زبان کاهش واگرایی های گذشته بین سه کشور هم زبان، افزایش همکاریهای راهبردی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی سه کشور را ازجمله فواید چنین شبکه ای بیان می کنند.
کمک به شناخت بیشتر مردم سه کشور از هم و تقویت احساس یکی بودن بیشتر میان مردم این سه کشور با تاکید بر ریشه های یکسان تاریخی ، فرهنگی و نژادی، گسترش و تقویت زبان فارسی، رفع معضل جداییهای زبانی میان مردم سه کشور و تقویت جایگاه زبان فارسی به عنوان یک زبانی فراملی و بین المللی و کمک به طرحهایی مانند تشکیل فرهنگستان مشترک زبان فارسی و دسترسی به زبان معیار از دیگر حسن های این شبکه بیان شده است.
مقابله با شبکه هایی همانند بی بی سی فارسی که کشورهای فارسی زبان را هدف قرارداده است، تقویت همکاریهای رسانه ای بین سه کشور و انتقال تجارب هم از دیگر فواید راه اندازی چنین شبکه ای است.
با وجود فواید بیان شده در باره طرح راه اندازی تلویزیون مشترک کشورهای فارسی زبان، این ایده از ابتدا مخالفان سر سختی نیز داشته است.
کارشناسی نبودن طرح و مد نظر نگرفتن همه جوانب از ابتدا، نگرانی برخی قدرتهای منطقه ای و بین المللی از افزایش نفوذ فرهنگی و سیاسی ایران در تاجیکستان و افغانستان ازجمله مشکلات این طرح عنوان شده است.
مخالفت برخی احزاب تندرو پشتون در افغانستان و تضاد منافع برخی از کشورهای همجوار با همگرایی فرهنگی که بالطبع در گامهای بعدی به همگرایی بیشتر سیاسی و اقتصادی این سه کشور منجرخواهد شد از دیگر موانع اجرای این طرح است.
روسها از جمله مخالفان این طرح هستند آنها تاسیس این شبکه تلویزیونی را عاملی برای کاسته شدن از دایره نفوذ و تاثیر زبان روسی در منطقه و تاجیکستان می دانند. برخی از سیاسیون آسیای مرکزی بخصوص ازبکستان نیز تصور می کنند راه اندازی چنین شبکه ای در همکاریهای کشورهای ترک زبان آسیای میانه و ترکیه خلل ایجاد خواهد کرد.
50 درصد از جمعیت 30 میلیون نفری ازبکستان را تاجیکان دو استان سمرقند و بخارا تشکیل می دهند از این رو ازبکستان با را ه اندازی شبکه فارسی زبان در منطقه مخالف است.
برخی تفاوتها در نگرش و سیاست فرهنگی و رسانه ای سه کشور نیز ازجمله دلایل مخالفت با چنین طرحی بیان شده است.
امروزه شاهدیم که شبکه های متعددی راه اندازی شده و فعالیت می کنند و حتی اشخاص و گروهها برای خود دارای شبکه های تلویزیونی شده اند از این رو به نظر می رسد راه اندازی یک شبکه تلویزیونی توسط سه کشور نسبت به دیگر فعالیتهای مشترک انجام شده بین آنها کاری سهل باشد، اما به واقع راه اندازی و عملیاتی کردن این طرح با چالشهایی اساسی مواجه است.
در سالهای گذشته نیز هر چند گاه اخباری در باره آغاز به کار این شبکه تلویزیونی منتشر شد اما موانع و چالشهایی همچنان در راه ایجاد این تلویزیون مشترک فراروی سه کشور قرار گرفته است.
تمایز و تفاوت نظامهای موجود در کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان و ارزشهای فرهنگی و قوانین سیاسی متفاوت سه کشور، نحوه حضور و پوشش زنان در این شبکه، نا مشخص بودن نحوه تعامل و برخورد با سایر زبانهای مورد استفاده در جغرافیای فرهنگی ایران بزرگ از جمله؛ پشتو، ترکمنی، ازبکی، قزاقی، اردو و نگرانیهای قومی و هویتی در برخی کشورهای عضو تلویزیون مشترک کشورهای فارسی زبان ازجمله چالشهای این طرح بیان شده است.
نگرانی از ترویج مسائل سیاسی و عبور از خطوط قرمز هر یک از کشورها، ملاحظات و حساسیتهای نظامهای سیاسی حاکم بر سه کشور، بی میلی افغانستان در همراهی با این طرح، واگذاری مسئولیتها به مقامهای رسمی، وجود عناصر فارسیستیز میان برخی از مسئولین این سه کشور و اختلاف دیدگاههای سیاسی و اجتماعی پیرامون برنامه های این شبکه از دیگر موانع اجرایی این طرح شمرده شده است.
حامی مالی شبکه بعد از راه افتادن هم ازجمله چالشهای این ایده و طرح است.
کارشناسان تا زمان رفع موانع و فعال شدن شبکه تلویزیونی نوروز ،پیشنهاداتی را مد نظر قرار داده اند.
فراهم ساختن امکان حداقل پخش شبکه اول و سراسری هریک از این سه کشور در ایران، تاجیکستان و افغانستان، ایجاد موسسه ای مشترک برای تولید برنامه های جالب و جذاب برای مخاطبان فرهنگی در حوزه ی ادبیات فارسی و مفاخر مشترک و پخش برنامه های تولیدی در یک بازه زمانی مشخص از شبکه های سراسری سه کشور، معرفی شبکه های تلویزیونی سه کشور و نحوه دریافت سیگنال این شبکه ها در هریک از کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان ازجمله این پیشنهادهاست.
آساق**1663**1577
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]
صفحات پیشنهادی
اهداف راه اندازی و برنامه های شبکه افق از زبان رئیس رسانه ملی
اهداف راه اندازی و برنامه های شبکه افق از زبان رئیس رسانه ملی رئیس سازمان صدا و سیما در ویژه برنامه افتتاح شبکه افق گفت شبکه افق نباید به مسائل روزمره توجه چندانی داشته باشد بلکه رویکرد خود را طوری تنظیم کند که گفتمان انقلاب در ابعاد مختلف برای مخاطب تبیین شود به گزارش سرویس- راه اندازی تارنمای زبان فارسی در ترکیه
راه اندازی تارنمای زبان فارسی در ترکیه آنکارا – ایرنا – مرکز آموزش زبان فارسی در استانبول در راستای پاسخگویی به علاقه وافر دوستداران زبان فارسی و فرهنگ و ادبیات کشورمان و تامین نیازمندیهای علاقمند تارنمایی به نام آدرس اینترنتی http www farsca ir راه اندازی کرد به گزارش ایرناراهاندازی ۱۶شبکه جدید فارسی زبان علیه اسلام
حجتالاسلام سالک خبر داد راهاندازی ۱۶شبکه جدید فارسی زبان علیه اسلام شناسهٔ خبر 2501740 شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۴ استانها > قم قم - رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت طی دو ماه اخیر آمریکاییها با پول هنگفتی که دادهاند ۱۶ شبکه جدید فارسی زبان راهاندازی کردهاند ب- کتابخانه های عمومی سیار برای مدارس اردبیل راه اندازی می شود
کتابخانه های عمومی سیار برای مدارس اردبیل راه اندازی می شود اردبیل - ایرنا - مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل گفت با هدف ترغیب بیشتر دانش آموزان به سمت مطالعات غیر درسی کتابخانه های عمومی سیار برای مدارس اردبیل راه اندازی می شود به گزارش روز یکشنبه خبرنگار ایرنا به نقل از- ردپای سینمای کُردستان ایران در عراق از زبان پیشکسوت تئاتر و تلویزیون
ردپای سینمای کُردستان ایران در عراق از زبان پیشکسوت تئاتر و تلویزیون سنندج - ایرنا - پخش سریال هایی از جمله روزگاری در محله و زریان از کانال های ماهواره ای کُردستان عراق که محصول سینمای ایران است انگیزه ایی ایجاد کرد که گفت و گویی تحلیلی با پیشکسوت تئاتر و تلویزیون اسماعیل پاشایی- کانون دانش آموزی هلال احمر در 600 مدرسه خراسان رضوی راه اندازی شد
کانون دانش آموزی هلال احمر در 600 مدرسه خراسان رضوی راه اندازی شد تربت حیدریه - ایرنا - کارشناس اداره دانش آموزی هلال احمر خراسان رضوی گفت کانون دانش آموزی هلال احمر با هدف گسترش آموزشهای امدادی و بشر دوستانه در 600 مدرسه این استان راه اندازی شده است به گزارش ایرنا لیلی اشرفبررسی «پیامک و زبان فارسی»
چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۲ نشست تخصصی پیامک و زبان فارسی روز یکشنبه دهم اسفندماه توسط ماهنامه انشا و نویسندگی و با حمایت دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در سالن اندیشگاه کتابخانه ملی برگزار میشود به گزارش ایسنا در خبر برگزاری این نشست عنوان شده است حدود 20 سال است که از تکنولوژباشگاه مخاطبان افق راهاندازی میشود/ جزئیات مراسم افتتاح رسمی شبکه افق
باشگاه مخاطبان افق راهاندازی میشود جزئیات مراسم افتتاح رسمی شبکه افق مدیر شبکه تلویزیونی افق گفت برای ارتباط با تمام مخاطبانمان در سراسر گشور باشکاه مخاطبان را راه اندازی کردهایم به گزارش فرهنگ نیوز نشست خبری ویژه افتتاح رسمی شبکه افق صبح امروز با حضور جواد رمضان نژاد مد- دانشگاههای سراسر کشور میزبان اجرای طرح نهضت رضوی هستند
دانشگاههای سراسر کشور میزبان اجرای طرح نهضت رضوی هستند مشهد - ایرنا - معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری از اجرای طرح نهضت رضوی در قالب سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا ع در دانشگاههای سراسر کشور خبر داد بنیاد بین المللی امام رضا ع روز شنبه به نقل از سیدض- دانشگاههای کشور میزبان اجرای طرح نهضت رضوی هستند
دانشگاههای کشور میزبان اجرای طرح نهضت رضوی هستند مشهد - ایرنا - معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری از اجرای طرح نهضت رضوی در قالب سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا ع در دانشگاههای سراسر کشور خبر داد بنیاد بین المللی امام رضا ع روز شنبه به نقل از سیدضیا هاش- انجمن خیرین اهدا کتاب به زودی در کشور راه اندازی می شود
انجمن خیرین اهدا کتاب به زودی در کشور راه اندازی می شود نوشهر - ایرنا - معاون توسعه کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت با توجه به آثار مثبت اقدامات خیرین کتابخانه ساز انجمن خیرین اهدا کتاب به زودی در کشور راه اندازی می شود تا در این خصوص نیز گام های مثبتی برداشته شود معضو هیأت عامل سازمان IT ایران در گفتوگو با فارس: برنامه وزارت ارتباطات برای جویشگر، نرمافزار متنباز، زبان ف
عضو هیأت عامل سازمان IT ایران در گفتوگو با فارس برنامه وزارت ارتباطات برای جویشگر نرمافزار متنباز زبان فارسی و حمایت از بخش خصوصی 4 کمیته راهبری تشکیل شدعضو هیأت عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت 4 کمیته راهبری جویشگرهای بومی نرمافزار بومی متنباز خط و زبان فارسی دردر دستور کار قرار گرفتن راهاندازی سینمای دیجیتال در کشور
سهشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۰ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت با توجه به اینکه بسیاری از شهرستانها و مراکز استانها فاقد سینما هستند راهاندازی سینمای دیجیتال در تمام مناطق کشور در دستور کار قرار گرفته است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه زنجان علی جنتی اتأکید هاشمی بر راه اندازی رشته آینده پژوهی |اخبار ایران و جهان
تأکید هاشمی بر راه اندازی رشته آینده پژوهی رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد با تأکید بر راه اندازی رشته آینده پژوهشی در دانشگاهها به خصوص دانشگاه آزاد گفت آینده پژوهی آینده نگری و براساس آینده نگری عمل کردن از وظایف دانشگاهها است کد خبر ۴۷۶۴۰۱ تاریخ انتشار ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵«زبان فارسی»؛ حلقه اتصال فرهنگ و تمدن کهن ایران
رایزن فرهنگی ایران در صربستان در بازدید از دانشگاه بلگراد عنوان کرد زبان فارسی حلقه اتصال فرهنگ و تمدن کهن ایران خبرگزاری پانا رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان با ابراز خرسندی از تعداد زیاد دانشجویان علاقهمند به زبان فارسی در دانشکده فیلولوژی دانشگاه بلگراد زبافیلمساز استرالیاییتبار در راه تلویزیون
لورمن شهر فراموش شده را به تلویزیون میآورد فیلمساز استرالیاییتبار در راه تلویزیون تاریخ انتشار سه شنبه 5 اسفند 1393 ساعت 19 35 | شماره خبر 1841862162931777247 تعداد بازدید 0 پ پ باز لورمن فیلمساز غیرمتعارف و استرالیاییتبار سینما هم راهی رسانه تلویزیون میشود مجموعهای کتدوین اطلس حماسی راهیان نور به زبانهای خارجی
دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۵ معاون امور بینالملل زائرین و خادمین راهیان نور گفت در راهیان نور امسال تعداد بسیاری از پیروان ادیان الهی و دانشجویان خارجی مقیم داخل و خارج شرکت خواهند کرد احمد رحیمیزاده در گفتوگو با خبرنگار سرویس فرهنگ حماسه ایسنا با بیان اینکه اقشار مختلف مردم-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها