تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عبادت هفتاد جزء است و بالاترین و بزرگترین جزء آن کسب حلال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819716751




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- خبرنگار مصری: هیچ تبعیضی با اهل سنت در ایران مشاهده نکردم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خبرنگار مصری: هیچ تبعیضی با اهل سنت در ایران مشاهده نکردم تهران - ایرنا - محمد راغب روزنامه نگار مصری در سفری که همراه هیات رسانه ای به ایران داشته، می گوید، آنچه که از ایران شنیده بودم با آنچه که از این کشور دیدم، بسیار تفاوت داشت.


پایگاه خبری عراقی نهرین نت روز چهارشنبه نوشت: این روزنامه نگار مصری که به دعوت وزارت خارجه ایران به مناسبت شرکت در مراسم سالگرد انقلاب اسلامی برای سفر به این کشور دعوت شده بود مشاهدات خود و همکارانش را از ایران بیان کرده است.
وی می گوید، آنچه من و دوستانم از ایران شنیده بودیم با آنچه در این سفر مشاهده کردیم به کلی فرق می کرد.

** هیچ گونه تبعیض قومی و دشمنی با اهل سنت در ایران مشاهده نکردم
به گزارش ایرنا، راغب می افزاید، در ایران هیچ گونه تبعیض قومی و دشمنی با اهل سنت که رسانه های عربی و خارجی آن را ترویج می کنند، مشاهده نکردم .
محمد راغب که به همراه 13 تن از روزنامه نگاران و خبرنگاران مصری در این سفر به نمایندگی از روزنامه الوفد شرکت کرده بود نظر خود را از مشاهداتش در ایران این گونه بیان می کند:
وزارت خارجه ایران از ما دعوت کرد برای حضور در جشن های سی و ششمین سالگرد انقلاب اسلامی به این کشور سفر کنیم .
لحظه ای که مجدی سرحان سردبیر روزنامه الوفد از آمادگی ام برای این سفر سوال کرد همچنان به یادم مانده است. من با سرحان در باره ماهیت و پیامده های سفر به کشوری که در باره آن بحث و جدل های سیاسی و مذهبی وجود دارد صحبت کردم و خلاصه گفت و گوی ما آن شد که در این سفر به پیگیری و رصد حوادثی که جریان دارد بپردازیم و توافق کردیم واقعیت هایی را بیان کنیم که تعداد اندکی از آن خبر دارند و تعداد زیادی از مردم از آن بی خبرند.
ساعت یک و نیم شب بود که خلبان اعلام کرد، در فرودگاه امام خمینی به زمین می نشینیم با یادآوری کلمه فرودگاه امام خمینی ناگهان کابوس های گذشته و حال ساخته رسانه های عربی و خارجی در ذهن من از یک کشور دینی با افکار و اقدامات افراطی و تصوراتی که با قومی گرایی آمیخته شده بود و روحانی هایی با لباس های مخصوص و عمامه های مشکی و زنانی که با حجاب و نقاب سیاه پوشیده شده اند، جان گرفت .
زمانی که داخل فرودگاه شدیم این نگرانی ها با دیدن انبوه ایرانیان در سالن های فرودگاه در حالی که به آزادی رفت و آمد و صحبت می کردند و لباس های آخرین مد برتن داشتند حتی کارمندان زن فرودگاه که لباس های خاص شرکت های مسافرتی و گردشگری پوشیده بودند، برطرف شد.
ما در هتل سیمرغ در مرکز تهران که با فرودگاه 37 کیلومتر فاصله دارد، مستقر شدیم هیات ما را فردی به نام امیر عباس و عکاسی به نام امجد همراهی می کردند آنان به راحتی به زبان عربی حرف می زدند و ما متوجه شدیم که تهران دو خیابان اصلی دارد یکی خیابان ولی عصر که بیشتر موسسات و شرکت های مالی و اقتصادی در آن واقع شده و خیابان خالد اسلامبولی که همچنان به این نام خوانده می شود طول هر دو خیابان 36 کیلومتر است و به موازات هم در مرکز پایتخت قرار دارند و فاصله بین آنها تنها 500 متر است.
( قابل ذکر است که محمد راغب در اینجا به خیابان شریعتی که موازی باخیابان ولی عصر می باشد اشاره کرده و خیابان اسلامبولی خیابانی فرعی است که به شریعتی متصل می شود )
محمد راغب اشاره می کند که دیگر خیابان های تهران تنگ و بیشتر آنها پیچ دار است و پارک های زیادی در تهران وجود دارد که استفاده از همه آنها رایگان می باشد حتی می توان گفت که مساحت پارک ها از وسعت خانه ها بیشتر است و همراه ما گفت که در بقیه استان های ایران نیز وضع به همین گونه است.

** نظافت و تمیزی تهران در هیچ کشور عربی دیده نمی شود
آنچه که برای ما به عنوان روزنامه نگاران مصری در تهران تعجب آور بود تمیزی خیابان ها بود که در هیچ کشور عربی و یا خارجی مثل آن ندیده بودیم . روی زمین حتی ورق کوچک و یا اندک زباله ای نه در خیابان های اصلی و نه خیابان های فرعی وجود نداشت و تمامی سطل های زباله تمیز و به سیستم تخلیه قابل توجهی مجهز بود. در پیاده روها هیچ گونه چاله و یا پست و بلندی وجود نداشت . در کنار خیابان نهرهای کوچکی بود که آب باران و آب های جاری از آن عبور می کرد.
از همراه خود پرسیدم این آبها به کجا می رود ؟ وی پاسخ داد این آبها در مزارع و باغ های شهر ری در اطراف و خارج از پایتخت استفاده می شود.
اتوبوس ها مسیر مخصوصی داشتند که دیگر خودروها حق عبور از این مسیر را نداشتند و همه به این قانون احترام می گذاشتند و این در حالی بود که خیابان ها مگر در مناطق شلوغ، از پلیس و نیروهای راهنمایی و رانندگی خالی بود.
وی می گوید آرزو کردم که کشور من نیز هیاتی را برای بررسی و تحقیق در باره نظافت و تمیزی به ایران بفرستد زیرا که این یک مساله بسیار ساده ای است و هزینه ای ندارد فقط باید از ایرانی ها بپرسند چه چیزی باعث شده کشورشان را تمیز نگه دارند .

** صحبت از شیعه و سنی در ایران وجود ندارد
در نهایت امانتداری می گویم که ما از هیچ یک از ایرانی ها چه فرهیختگان و یا شهروند عادی از دور یا نزدیک سخنی از اختلاف بین سنی و شیعه نشنیدیم و وقتی هم که این موضوع را مطرح می کردیم جز این که بگویند همه ما مسلمان هستیم سخنی نمی گفتند و این که باید در مقابله با توطئه ها علیه اسلام وحدت داشته باشند.
آنها مردمی بودند که مصر را دوست داشتند در باره مسلمانان اهل سنت چیزی نمی گفتند و به موسسه الازهر احترام گذاشته و به دیدن آن تمایل نشان می دادند.
محمد راغب روزنامه نگار روزنامه الوفد مصر در ادامه می نویسد، در سالن اصلی مرکز کنفرانس ها درتهران در راهروی ورودی اصلی سه تصویر بزرگ نظرم را جلب کرد و از دیدن آن تعجب کردم زیرا یکی از این تصاویر مربوط به شیخ حسن البنا بنیانگذار جمعیت اخوان المسلمین در مصر بود .
در این تصویر به ترتیب امام موسی صدر رییس مجلس اعلای اسلامی شیعه و بنیانگذار جنبش امل در لبنان که در سال 1978 در لیبی ربوده شد ، پس از آن شیخ احمد یاسین بنیانگذار جنبش حماس در فلسطین و سپس شیخ حسن البنا مشاهده می شد.
در مقابل این تصویر ایستادم و از خود سوال کردم چرا ایرانی ها این سه تصویر را در این محل که یکی از مهمترین مکان ها در ایران است ، قرار داده اند.
مکانی که در آن مهمانان ایرانی از سراسر جهان از سیاستمداران گرفته تا اقتصاد دانان و هیات های مختلف با رویکردهای متفاوت برای شرکت در کنفرانس ها حضور می یابند . ایا ایران می خواهد همگان را به وجود این افراد آگاه کند و در این صورت چه فایده ای از این کار می برد؟
بعد از تفکر و تحلیل متوجه ارسال دو پیام از ایران شدم، شاید یکی از این پیام ها این بود که دولت شیعه ایران هیچ فرقی بین مذاهب نمی گذارد. و هیچ اختلافی بین مذاهب شیعه با نشان دادن تصویر صدر و مذهب اهل تسنن با نشان دادن تصویر یاسین و البنا نمی گذارد و این در حد خود پیامی زیبا بود.
پیام دوم هم با نشان دادن تصویر شیخ احمد یاسین این بود که بگوید ایران از مقاومت فلسطین در غزه حمایت می کند و این هم قبلا از سوی ایران اعلام شده و برای همه روشن است.

** ایران جزو کشورهای پیشرفته شده است
محمد راغب در ادامه این گزارش می افزاید، ایران با ایستادگی در مقابل چالش ها و موانع و توجه به اوامر رهبری و کار کردن به نام عبادت و فضیلت و اجرای تعالیم اسلام و با وجود راهنمایی های رهبر عالی انقلاب اسلامی که اساس آن تعالیم پیامبر گرامی اسلام است ، در نظامی با حاکمیت ولی فقیه و عدالت اجتماعی ، به دایره جوامع پیشرفته در آمده است.
وی می گوید ایران به گونه ای است که خالد عماره حافظ منافع مصر در تهران امیدوار است مصر نیز این گونه شود.
محمد راغب اشاره می کند که ایران از نظر اقتصادی در خاورمیانه سومین و در جهان بیست و نهمین کشور است و در آمد سالانه آن نزدیک به 400 میلیارد دلار و بودجه آن 319 میلیارد دلار است.
با آن که ایران با تحریم و ممنوعیت های بین المللی روبروست ولی بهترین برنامه عدالت اجتماعی را به اجرا گذاشته و 59 درصد از بودجه را به حمایت از اصلاحات و 3 درصد هم به بیمه سلامت شهروندان اختصاص داده است.
ایران یک بیمارستان بسیار پیشرفته در دورترین نقطه این کشور ایجاد کرده و در دیدار از یکی از بیمارستا ن ها در استان زاهدان در جنوب این کشور مطلع شدیم که عمل قرنیه چشم تنها 130 دلار هزینه دارد که بیشتر هزینه آن را هم دولت برعهده می گیرد.
ایران برای هر شهروند ایرانی مسکن مناسب فراهم کرده و به همین دلیل محله های فقیر نشین وجود ندارد و شبکه حمل و نقل تقریبا رایگان برای همه شهروندانش به وجود آورده است.
مقامات ایرانی به مساله آموزش و تعلیم هم توجهی زیادی دارند و مدارس ، دانشگاه، مراکز دینی و علمی و ادبی نیز بر همین اساس تاسیس گردیده و بیشتر آموزش و تعلیم در این کشور به طور رایگان صورت می گیرد.
محمد راغب در پایان این گزارش می افزاید، تجربه عدالت اجتماعی در ایران منجر به آن شده که شهروندان در راحتی و آسایش زندگی کنند آنان هر چه بخواهند در دسترس است از بازار سیاه و سوداگران خبری نیست و همه این ها به این دلیل است که دولت مراقب همه چیز است و مردم این کشور نیز به قوانین احترام می گذارند.
وی می گوید خالد عماره حافظ منافع مصر در ایران در میهمانی شامی که برای ما تدارک دیده بود اظهار امیدواری کرد که دولت مصر نیز چنین حکومتی را تجربه کند و چنین قوانینی را در مصر به اجرا گذارد.
خاورم**1408**1586*



13/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن