محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826321760
عبدالمالک بزرگترین دشمن اهل سنت بود |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عبدالمالک بزرگترین دشمن اهل سنت بود
کد خبر: ۴۷۸۶۷۰
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۱ - 25 February 2015
ورود وهابیت و نفوذ و رسوخ آن به منطقه، یکی از معضلات بلوچستان است. شاید اینقدر که مردم حنفی در اینجا متضرر میشوند، مکتب اهلبیت متضرر نشود. مولوی عمرزهی چند عامل را موجب گسترش وهابیت میداند؛ بیدقتی مسئولین استان و همچنین برنامهریزی نکردن مدیران حوزه علمیه در گنجاندن سرفصل درسی فرقهشناسی که گامی لازم برای تنویر افکار طلاب محسوب میشود.
مفتی عبدالرحمن عمرزهی، امامجمعه مسجد امامحسن مجتبی (ع) در شهرستان ایرانشهر و مسئول مکتب تدریسالقرآن فاطمیه (خواهران) با ما در آستانه سالروز دستگیری سرکرده گروهک تروریستی جند الشیطان به گفتوگو نشست و از واقعیتهایی پرده برداشت که این گروهک تروریستی به دروغ مدعی آن بود؛ ادعاهایی همچون دفاع از حقوق اهل سنت و... .
در اینجا متن این گفتوگو را میخوانید.
شما اصالتاً منتسب به کدام طایفه هستید؟
یکی از طوایف اصیل این منطقه عمرزهی است که طایفه ریشهداری است. البته طایفه ریگی تقریباً بزرگترین طایفه در بلوچستان است. بنا بر مستنداتی، بزرگان طایفه ریگی ادعا دارند، عمرزهی تیرهای از آنهاست. البته ما به همه فامیلهای سرشناسی که اینجا هستند، وابستهایم. مثلاً مادربزرگ بنده شهنوازی، مادربزرگ پدری بنده نارویی و کَرمزهی و مادربزرگ پدربزرگ من شولیبُر است. با طایفه جمشیدزهی هم از طریق وصلت، وابستگی داریم. اینجا عمدتاً همینطور است و مردم با یکدیگر وصلت میکنند. من فکر نکنم فامیل و طایفهای در بلوچستان باشد که نسبتی با بقیه طوایف نداشته باشد.
تقریباً میشود گفت بیشتر ناروییها از ایرانشهر هستند؟
منطقه سرحد شامل زاهدان، میرجاوه، نصرتآباد، خاش و سراوان است. ایرانشهر در جنوب استان است و مردم آن در اصطلاح به سربازی مشهورند. سرحدیهایی که در ایرانشهر هستند، مردم اصیل ایرانشهر نیستند. همه طوایفی که اینجا هستند، حتی نارویی و ریگی و... از منطقه سرحد هستند؛ اما مردم اصیل ایرانشهر، تعدادشان کم است و از اربابها و داودیها هستند. نظریه دیگری هم هست که فعالان اقتصادی این منطقه و کسانی که باعث پیشرفت منطقه شدند، مردم سرحد و سرباز هستند.
شما روحانی هستید و میدانید دغدغهای از بیرون وجود دارد و آن بحث ورود وهابیت است. بیشتر نگرانیها هم این است که همزیستی مسالمتآمیزی که از قدیمالایام بین شیعه و سنی بوده است، تحتتأثیر قرار گیرد. حتی اکنون این اختلافها بین خود سنیها هم هست. اولاً از لحاظ مبانی فکری میخواستیم بدانیم چه اختلافاتی بین این فِرَق با سنیها و شیعهها وجود دارد. ثانیاً اگر اهداف سیاسی دارند، دقیقاً چه چیزی میخواهند؟
ورود وهابیت و نفوذ و رسوخ آن به منطقه، یکی از معضلات بلوچستان است. شاید اینقدر که مردم حنفی در اینجا متضرر میشوند، مکتب اهلبیت متضرر نشود. ما عواقب این مسأله را درک میکنیم و از این حیث، طبق صحبتهایی که بنده با سایر دوستان در مناطق مختلف داشتم، از طرف مسئولین هم کمتوجهی میشود.
اگر دقیق بررسی کنید، اینجا حنفی و شافعی و از بطن این خاک هستند و بومیاند؛ این فقه برخاسته از این خاک است. در آن زمان ایران به نام منطقه خراسان، مرکز و مبدأ فکری فقه حنفی و اهل سنت و در کنارش مکتب اهلبیت نیز بود و جایگاهی برای وهابیت وجود نداشته است. فکر نکنم در قرون گذشته، مکتبی به نام وهابیت آمده باشد که مذهب بوده و اعلام وجود کرده باشد و آنچنان که امروز هست، این همه مورد استقبال قرار گرفته و از منابع ملی کشورهای عربی حمایت شده باشد.
حالا اگر ابنعبدالوهاب و افراد دیگری بلند شدهاند، بلافاصله هم علیه اینها موضعگیری و ایستادگی شده است که اینطور حالت خفگی پیدا کردهاند. رشد و بالندگی چندانی نداشتهاند. وهابیت در این منطقه رخدادی تازه است؛ رخدادی که قدمت چندانی ندارد. عدهای از طلاب همین مرز و بوم که در مدارس و حوزههای عملیه اینجا و پاکستان تحصیل کردند و حنفی بودند، به نحوی در دانشگاه مدینه منوره جذب شدند. پس به آنجا رفته و ذهنسازی شدند و روی آنها سرمایهگذاری شد و الان همان عزیزانی که سالها شاگرد ملامحمدخان یوسفپور و محمدعمر سربازی و... بودند، الان بزرگترین مخالفین فکر و فقه این بزرگان مخصوصاً در منطقه سراوان و ایرانشهر و... هستند.
یادم میآید ملامحمدعمر سربازی یا به تعبیر حضرت آقا، عبدالله سلیمانی، مردی درویش و گوشهنشین بود که کار تحقیقاتیاش را انجام میداد. حضرت آقا که به ایرانشهر تشریف آوردند، تعداد زیادی از این بندگان خدا را مأمور کردند با نرمی و متانت، مانند یک پدر مهربان نصیحت کنند که شما که رفتهاید و جذب شدهاید و اکنون با افکار وهابیت آمدهاید، بدانید که بیشتر مردم اینجا حنفی هستند. مثلاً اگر فردی شافعی بخواهد افکار مکتب شافعی را در اینجا نشر کند، مردم نمیتوانند هضم کنند. اگر روی همین مسائل فرعی بحث کنید، مردم خیلی نگران میشوند. میگویند عمری نماز خواندیم، پس این نماز باطل است.
مولانا فرمودند: من توصیهای پدرانه برای شما دارم؛ هرچه دارید برای خودتان نگه دارید. برای نشر افکار وهابیت تبلیغات نکنید. علمای برجسته ما، حضرت مولانا عبدالرحمن چابهاری و مولانا حسینپور و علمای بزرگ دیگری در راستای برداشتن نقاب از چهره وهابیت و روشنگری مردم، مقالههای زیادی نوشتهاند که به چاپ رسیده و توزیع شده است. اما به نظر بنده، مقاله حضرت مولانا عبدالرحمن سربازی در این زمینه بهترین است.
آیا کتابی هم نوشتهاند؟
مجموعه مقالات است و آن را تألیف کردهاند. این کتاب ترجمه کتاب «المحنه علی المحنه» است. اینجا مطالب بسیار خوب دیگری هم نوشته شده است؛ اما به نظر من، این مجموعه مقالات، که از طرف نماینده رهبری در امور اهلسنت چاپ شده است، بسیار رساست. دغدغه این است که وهابیها و...، تبلیغات و فعالیت دارند. بیشترین تلاششان بر افکار جوانان است، جیبشان گرم و دستشان پر است. منِ نوعی الان دویست هزار تومان پول ندارم. خیلی مشکلات داریم، ولی آنها همه چیزشان آماده است.
با وجود آنکه احناف در این منطقه و در استان اکثریت را تشکیل میدهند، چه عواملی باعث شد وهابیها بتوانند رخنه کنند؟
مسئولین. بنده صراحتاً عرض میکنم که مسئولین عامل اصلی هستند؛ مثلا ساختمان بزرگی به نام دارالایتام، با امکانات زیاد در همین شهر راهاندازی کردند. اما یک نفر ایستادگی و آنجا را تعطیل کردند. نامش دارالایتام بود و میخواستند به یک مرکز فرهنگی نشر اعتقاداتشان تبدیل شود. هر جا اینها نماز جمعه دارند، پیشرفت دارند. علتش کمتوجهی مسئولین عزیز است. منِ ملّا نمیتوانم، چون قدرت اجرایی ندارم؛ امّا قدرت تبیین دارم که مهمترین عامل است.
وهابیت برای کسی که فقه حنفی خوانده است چه جاذبهای دارد؟ وهابیت چه دنیایی را تصویر میکند که شخصی که اعتقاداتش را این همه سال اندوخته است، به مکتب حنفی پشت میکند؟
قبل از پاسخ، نکتهای را میگویم. عده زیادی از همین طلابی که بعد از فراغت در مدارس ما، رفتند و آنجا درس خواندند، برگشتند و نسبت به فقه حنفی، متعصبتر شدند. این نیست که هرکس آنجا برود، اینطور میشود. بسیاری رفتند، خواندند، مدرک گرفتند و هنوز حنفی هستند. حالا در پاکستان همینطور. شیخ الحدیثِ یکی از بزرگترین مدارس پاکستان، که من اسم او را فراموش کردهام، چهار سال در دانشگاه مدینه منوره درس خوانده است؛ اما یکی از بزرگترین مدافعان فقه حنفی است. حالا اینهایی که متأثر شدند، علتهای زیادی دارد. یکی از علل به برنامه درسی خودمان برمیگردد. شاید علمای ما احساس نیاز نکردند که ما هم در برنامه درسی خودمان چنین مسائلی را در موضوع فرقهشناسی بگنجانیم. فکر نکنم در میان صدها کتابی که اینجا تدریس میشود، کتابی در شناخت وهابیت و... داشته باشیم.
عمدتاً مسائل اعتقادی به صورت پراکنده و به خصوص در کلاسهای خارج بحث میشوند؛ اما متأسفانه اینکه یک کلاس درسی داشته باشد و مجموعه مطالبی به این موضوع اختصاص داده شود، نیست. این مهم است. دیگر آنکه، این افراد سطحی هستند. گاه، وقتی انسان یک مسأله شرعی را میبیند، مثلاً نوشیدن این آب جایز است یا نه، باید پرسید علت عدم جواز چیست؟ به این رسیده که نوشیدن این جایز نیست، اما علت آن را بررسی نکردهایم. بسیاری از این افرادی که متأثر شدهاند، دلایل مسائل مذهبشان را درک نکردهاند. سطحی خواندهاند و رفتهاند.
در سالهای اخیر، پس از حوادث یازده سپتامبر، القاعده توانست خیلیها را در دنیا جذب کند. آیا فکر میکنید آن ندای جهاد و جهادطلبی روی جذب این افراد تأثیری داشته است؟
مطمئناً تأثیر دارد. همانطور که ما کتاب الصلاه، الزکاه، الحج و جهاد داریم، درباره شروط آن، در آنجا بحث میشود. گذشته از اینکه امکان جهاد کجا فراهم است و کجا فراهم نیست، عمدتاً جهاد سر و صدایش در میان مسلمانان کم بوده است. وجود خارجیاش کمتر بوده است. وقتی که ندایی از جهاد به میان میآید و صحنههایی هم از مظلومنمایی مسلمانان مشاهده میشود، هر کسی متأثر میشود. با توجه به آیات جهاد و فضایل آن و وعدههایی که به کسانی که به جهاد میروند داده شده است، وقتی یک مسلمان این وعده را میخواند یا میشنود و میبیند فلانجا زمینه جهاد فراهم است، بسیار شتاب میکند و این موثر است.
آیا حوزههای علمیه مکتب احناف، برنامهای برای تألیفات درباره فرقهشناسی ندارند؟
حضرت مولاناعبدالرحمن چابهاری با این مسائل خیلی مواجه شدهاند. البته عدهای از علمای ما در لباس حنفیت هستند، ولی افکار وهابیت دارند. مولانا با نوشتهها و بیاناتشان با مسائل و مشکلات و انتقاداتی مواجه شدند. اگر کسی آن مقاله را مطالعه کند، با خودش میگوید که دست این مرد خدا را باید بوسید.
آیا برنامه مدونی هست که در کنار بحثهای خارج مکتوب به این موضوع پرداخته باشد؟
بحث فرق و مذاهب در برنامه درسی مدارس اهلسنت، متفرقه است. در خلال یک بحث دیگر است؛ اما اینطور نیست که یک کتاب مدون باشد یا در طول روز یک ساعت به این مسأله اختصاص داده شود. البته اگر به تازگی علما تدارک دیدهاند، من نمیدانم. علما مطالبی نوشتهاند و بهخصوص، چند کتاب از حوزه علمیه گُشت در این موضوع چاپ شده است؛ البته مقاله حضرت مولانا فراتر از همه است.
گفته میشود علمای اهلتسنن دریافت وام را جایز نمیدانند. این معضلی در زمینه اقتصادی و پروژههای عمرانی است. میخواستم راجع به این مسئله و رفع آن هم نظر حضرتعالی را بدانم؟
این مسأله به توجه اهل فن و راهگشایی و راهیابی علما و همکاری مسئولین عزیز نیاز است. در بحث کارمزد، برخی از علما فتوا صادر کردند که تا ۵ درصد به عنوان کارمزد، سود نیست؛ یعنی ۵ درصد یک عنوان است، اگر واقعاً کارمزد باشد. حضرت مفتی محمدتقی عثمانی روی این مسئله خیلی کار کردهاند. ایشان از یک بحث فقهی مذهب حنبلی استفاده کردند و به استناد آن اصل فقهی، فرمودهاند کارمزد است و سود نیست.
عدهای از علما با این نظر اختلاف دارند. بنده شخصاً فتوای ایشان را معتبر میدانم و میگویم همین است، چون ایشان کارشناس مذهبی و فقهی است و بعضی از این دوستانی که این فتوا را صحیح نمیدانند، خودشان جایگاه علمی خاصی نداشته و در این زمینه تخصص ندارند. اهل بحث و تفحص نیستند. یک مفتی در حد ایشان اگر اظهار نظر میکند، خودش اهل تلاش و بررسی است؛ اما ملایی مثل من نمیتواند نظر بدهد. این مسئله هم نگرانکننده است. در کل فکر نکنم سود وامهای بانکی، همه کارمزد باشد؛ این کارمزدها محدودیت دارد. فکر نکنم وامهای کلان در زمینه صنعت که ۵۰ نفر آنجا شاغل شوند، بحث کارمزد باشد و سود دارد. گلایهای هم از مسئولین استانی و علما داریم؛ ما در انتظار این هستیم که دوستانی تشریف بیاورند و دوستانه و برادرانه با هم بنشینیم و این مسائل را مطرح کنیم.
برخی از مسئولین عزیز استانی با طرح این مسأله که خود علمای اهلسنت میگویند که وام بانکی حرام است، راحت سر جایشان مینشینند و میگویند ما طرح دادیم و شما نپذیرفتید و خلاصه این گرسنگی حق شماست. کمی احساس تبرئهشدن میکنند. اما استاندار عزیز، فرمانداران، نمایندگان مجلس و کارشناسان، با علما جلسه بگذارند. بگویند آقای مفتی اهلسنت، مولوی اهلسنت، ما باید به مشکل این مردم برسیم. در مناطق دیگر، برادران پیرو مکتب اهل بیت دارند استفاده میکنند و مشکلاتشان حل میشود. شما چارهای به حال این مردم بکنید. اگر این سود است، شما نظر دیگری بدهید. ما هم سعی میکنیم که تا حدی همکاری کنیم و در قالب و عنوان دیگری باشد. سود حرام است، مضاربه که حرام نیست.
متأسفانه علما هم در این زمینه کمکار هستند. اگر علمای اهل نظر و اهل فتوا، چنین جلساتی را با مسئولین داشته باشند، من مطمئن هستم که این مشکل حل میشود. به عنوان مثال، مفقودهالزوج، یکی از مباحث مهم در فقه ما بوده است. شوهرِ خانمی گم میشود و خبری از او نیست. فتوای «متقدمین» احناف این بوده که این زن باید هشتادنود سال صبر کند و بعد ازدواج کند. استناد هم داشتهاند: تا وقتی که شوهر زنده و در حیات است، نمیتواند با کسی ازدواج کند. این زن اگر زنده بماند، در آن سن، ازدواج دیگر معنایی ندارد. ولی علمای ما، متأخرین، روی این مسأله بحث کردند و از اصول مذاهب دیگر اهلسنت استفاده کردند و گفتند بعد از چهار سال این پرونده به دستگاه قضایی ارجاع داده شود و آنها با استفاده از امکاناتی که در اختیار دارند، بررسی و تفحص کنند که این بنده خدا کجاست. بعد اگر خبری نشد، خانم میتواند ازدواج کند.
مسأله ربا هم مطمئن هستم که قابل حل است. گلایهای هم از علمای زاهدان داشتیم درباره وام ازدواج و مسکن مهر به آنها گفتم ما به مسئولین بانکی و اقتصادی زاهدان مراجعه کردیم که بیایند و اطلاعاتی از سیستم بانکی به ما بدهند، تا بتوانیم بر اساس آن راهگشایی کنیم. گفتند ما نمیتوانیم و اجازه این کار را نداریم. حتی درخواستی بهصورت کتبی داده شد که مسئولین بانکی حاضر به قبول آنها نشدند.
یک نفر، سال ۱۳۸۰ پیگیری کرده است و از طرف اداره منابع طبیعی و کشاورزی موافقت شده که یک قطعه زمین کشاورزی به او واگذار کنند. همه مسائل حل شد؛ اما مسأله تخصیص سهمیه آب حل نشد. از سال ۱۳۸۰ تا الآن، این بنده خدا در همین وضعیت است. درست است که مشکلات خشکسالی هست، اما بعضی جاها مردم چاه غیرمجاز حفر کردهاند. محرومیتها اینجاست. الحمدلله کشور ما خیلی وسیع است. چه دشتهایی که در اینجا افتاده است. یکی از بزرگترین مشکلات مردم، اراضی مسکونی است که تا بهحال راه حلی که واقعاً جوابگو باشد، پیدا نکردهاند. فکر میکنم این قضیه به راحتی قابل حل است. به هر نفر که متأهل است، دویست متر زمین بدهند. کاری به جاده که مال لاشار است نداریم؛ اینجا زمین به مقدار فراوان وجود دارد. به همه افرادی که در ایرانشهر متأهل هستند و زمین ندارند، دویست متر زمین در این دشتها بدهند و امکانات را فراهم کنند. این بزرگترین هدیه برای مردم است. چندان هزینهای هم ندارد. البته ما ناشکر نیستیم. الحمدلله کار شده ولی نیازها زیاد است.
تأثیر شبکههای ماهوارهای که افکار وهابیت را ترویج میدهند، بر مردم استان چگونه است و از سوی چه قشرهایی اقبال صورت گرفته است؟
تا حالا اصلاً امکانات کنترل کردن این شبکهها را نداشتم. طلاب مدارس دینی نه وقت این را دارند و نه برایشان جذابیت دارد. شاید تکوتوک باشند. توده مردم و دانشجوها تحت تأثیر قرار گرفته و جذب میشوند. اما اگر یک امامجمعه در نمازهای جمعه یک جمله بگوید، زیاد هم توضیح ندهد و فقط به مردم بگوید که دینتان را از شبکههای ماهوارهای نگیرید، این خیلی حرف تأثیرگذاری است و خیلی از آن استقبال میشود و بسیاری از شنوندگان انتقاد میکنند و متنفر میشوند.
بنده این جمله را در یکی از نمازهای جمعه گفتهام. فکر میکنم که مسائل مذهبی هم برای جوانان جذابیت دارد و هم تأثیر میگذارد و ما فکر آن را نمیکنیم. بنده خودم در نماز جمعه التماسی کردم که علمای سنی و شیعه بیایند و با هم صحبت کنند. زمانی که «مالکبن انس» در مدینه منوره و «ابوحنیفه» در بغداد بود، خیلی ایشان را از همدیگر متنفر کرده بودند. خبر رسید به مالک که ابوحنیفه اینجا آمده است. گفته بود اینجا جای ابوحنیفه نیست و او خیلی از نظر عقیدتی و مذهبی مشکل دارد؛ در نهایت گفت اگر ابوحنیفه ادعا کند که این ستون از طلاست، ساقطش خواهم کرد؛ اما وقتی که بحث و تبادل نظر شروع شد این مشکل حل شد. آن زمان فاصلهها زیاد بود و امکانات نبود و حتی متفکرها را از هم متنفر میکرد. الآن فرصت تحقیق و بررسی وجود دارد و من دیگر راحت میتوانم پی ببرم که برادر شیعه من چرا مهر میگذارد؟ شاید به دلیل نبود اطلاعات، قبلاً میگفتیم کفر است و شیعه کافر است اما الآن وقتی بررسی میکنم، چون اطلاعات در اختیارم است، این را دیگر علت کفر شیعه نمیدانم. میگویم این کار را ما انجام میدهیم و آن کار را آنها و نماز را باطل نمیکند.
مسائل مذهبی جذابیت دارد اما وقتهایی برخوردهای سلیقهای یا تبعیض انجام میشود آقایان وهابی که دنبال چنین لقمهای میگردند، به قول پاکستانیها ادویه به غذا میزنند و آن را خوشنما و بر روی آن تبلیغات میکنند. در بحث مسائل فرهنگی، واقعیت این است که علمای تشیع واقعاً کار کردهاند و میکنند. ما علمای سنی برای تبیین مسائل خود هیچکاری نکردهایم. واقعاً علمای اهل تشیع، برای مذهبشان از ما دلسوزتر هستند؛ چون مسئولیت دارند ولی ما نان دین میخوریم.ای کاش در این شبکههای ماهوارهای، فقط مذهب و بحث مذهبی مورد نقد و بررسی قرار میگرفت؛ کاش مسائل و جریانهای سیاسی در این جریانات راه پیدا نمیکردند.
مقام معظم رهبری نیز همین عقیده را دارند و میگویند هرکس این مسائل را ایجاد کند یا پاسخ بگوید، به یک اندازه در آن دخیل است.
عبدالمالک ریگی دشمن شیعه و نظام نبود. او بزرگترین دشمن اهلسنت بود. دودش در چشم همه رفت؛ اما عبدالمالک زاییده این تبعیضها و برخوردهای سلیقهای بود. خدا کند اینها برچیده شود. در مسیری با یک عزیز ملاقاتی داشتم. گفت من از طایفه شولیبر از منطقه آببران هستم. من طلبه قومم هستم و برادرم طلبه مسجد مکی است. گفتم ارتباطت را حفظ کن که شما برادر هستید. این خوشایند است. زن، شیعه است و شوهر، سنی. از این پیوندها زیاد است. این مسائل اینگونه قابل حل است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
سنت ايراني عموزاده هاي آريايي در شرق اروپا |اخبار ایران و جهان
سنت ايراني عموزاده هاي آريايي در شرق اروپا در اين سرزمين پهناور روستاهاي متعددي وجود دارد که شبيه ابيانه است روسري هاي زنانشان تشابه بسياري با روسري هاي منطقه مازندران و گيلان دارد گليم هايي ميبافند که نميتوان آن را از نمونه ايراني تشخيص داد و در نهايت مردم اين کشور اروپايي دفروش داروهای غیرمجاز به اسم طبسنتی |اخبار ایران و جهان
فروش داروهای غیرمجاز به اسم طبسنتی برخی عطاری ها که روزگاری از آن به عنوان دار الشفای بیمار یاد می شد این روزها به محل فروش موادشیمیایی غیرمجاز و داروهای مختلفی نظیر درمان تضمینی اعتیاد لاغری و چاقی تبدیل شده است کد خبر ۴۷۸۶۴۰ تاریخ انتشار ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۹ - 25 Februarاستفاده از تفاهم، «راهدررو» برای دشمن است |اخبار ایران و جهان
استفاده از تفاهم راهدررو برای دشمن است کد خبر ۴۷۷۱۹۷ تاریخ انتشار ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۵ - 21 February 2015 نماینده مجلس شورای اسلامی گفت اینکه بگوییم توافق نبوده و تفاهم بوده بازی با کلمات است توافق باید در یک مرحله و شفاف بوده و کلیات و جزئیات آن مشخص و بر اساس منافع ملتسکین دردهای مفصلی و سیاتیک با طب سنتی |اخبار ایران و جهان
تسکین دردهای مفصلی و سیاتیک با طب سنتی کد خبر ۴۷۶۰۳۹ تاریخ انتشار ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲ ۵۰ - 16 February 2015 برای تسکین دردهای مفصلی که به دلیل سرد گرم و خشک مزاجی افراد روشهای مختلفی میطلبد بهتر است با تجویز پزشک از داروهاى خوراکی و پماد استفاده کرد به گزارش فارس علی حسینی درمذاکره وزارت نفت و کرسنت برای اصلاح قرارداد |اخبار ایران و جهان
مذاکره وزارت نفت و کرسنت برای اصلاح قرارداد یک منبع آگاه گفت مسئولان صنعت نفت به دنبال تغییراتی در نحوه اجرای قرارداد کرسنت هستند اما هنوز به نتیجه مورد نظر دست پیدا نکردهاند و مشخص نیست صادرات گاز به امارات در چه زمانی اجرایی شود کد خبر ۴۷۷۲۷۴ تاریخ انتشار ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ -خلاصه بازی پاریسسنتژرمن ۱-۱ چلسی |اخبار ایران و جهان
خلاصه بازی پاریسسنتژرمن ۱-۱ چلسی کد خبر ۴۷۶۴۹۵ تاریخ انتشار ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۸ - 18 February 2015 دانلود لینک را کپی کنید لینک را کپی کنید دانلودلیورپول در سنت مری برد |اخبار ایران و جهان
لیورپول در سنت مری برد کد خبر ۴۷۷۸۳۵ تاریخ انتشار ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۶ - 23 February 2015 لیورپول در روز پراشتباه داوری توانست با 2 گل در سنت مری مریم مقدس ساوت همپتون را شکست داد تا آخرین دیدار هفته بیست و ششم لیگ برتر با برد مهمان به پایان برسد به گزارش ایسنا هفته بیست ودرمان شوره سر با نسخه طب سنتی |اخبار ایران و جهان
درمان شوره سر با نسخه طب سنتی کد خبر ۴۷۶۱۳۱ تاریخ انتشار ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۷ - 17 February 2015 بهترین راه حل درمان شوره سر بهبود عملکرد کبد است مسائلی مثل تغذیه نامناسب استرس و آلرژیها روی کبد اثر می گذارند و این امر در پیدایش شوره سر موثر است به گزارش فارس علی حسینی متخصپاریسسنتژرمن ۲-۲ کان (گلزنی زلاتان با فن تکواندو) |اخبار ایران و جهان
پاریسسنتژرمن ۲-۲ کان گلزنی زلاتان با فن تکواندو کد خبر ۴۷۵۴۰۸ تاریخ انتشار ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۰۳ - 14 February 2015 دانلود لینک را کپی کنید لینک را کپی کنید دانلودساخت بزرگترین تلسکوپ خورشیدی جهان |اخبار ایران و جهان
ساخت بزرگترین تلسکوپ خورشیدی جهان دانشمندان با همکاری تیمی از محققان انگلیسی در حال ساخت نوعی تلسکوپ خورشیدی 344 میلیون دلاری به نام دانیل کی آنویه DKIST برای تصویربرداری از سطح خورشید با جزئیات بیسابقه هستند کد خبر ۴۷۵۵۹۲ تاریخ انتشار ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۵ - 15 Februaryپاریسسنتژرمن ۳-۱ تولوز (گلهای بازی) |اخبار ایران و جهان
پاریسسنتژرمن ۳-۱ تولوز گلهای بازی کد خبر ۴۷۷۵۸۳ تاریخ انتشار ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۵ - 22 February 2015 دانلود لینک را کپی کنید لینک را کپی کنید دانلودنگاه سنتی دیگر در ورزش جواب نمی دهد |اخبار ایران و جهان
نگاه سنتی دیگر در ورزش جواب نمی دهد معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری در هشتمین همایش بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی گفت نگرش سنتی در تمام حوزهها به ویژه ورزش دچار رکود شده و بدون داشتن تفکر علمی دیگر نمی توان با ورزش دنیا رقابت و برابری کرد کد خبر ۴۷۶۷۵۷ تاریخ انتشار ۳آيا همه آمريکا همچنان دشمن ماست؟ |اخبار ایران و جهان
آيا همه آمريکا همچنان دشمن ماست ما بايد موضع اوباما در برخورد با نخست وزير اسرائيل را ارج نهيم ما بايد از همه کساني که در کنگره آمريکا به ادامه تحريم ها راي نداده اند تشکر کنيم ما بايد شجاعت اين را داشته باشيم که بگوييم اوباما با بوش تفاوت دارد کد خبر ۴۷۵۱۳۹ تاریخ انتشار ۲۵شریعتمداری: دشمن هرگز غفلت نمیکند |اخبار ایران و جهان
شریعتمداری دشمن هرگز غفلت نمیکند مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت دشمن هرگز غفلت نمیکند و ما نیز هیچگاه نباید تصور کنیم که دشمنی غرب با ایران به پایان رسیده و به همین دلیل در پایان جنگ تحمیلی امام ره فرمودند که جنگ تمام نشده است کد خبر ۴۷۶۷۹۹ تاریخ انتشار ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲ ۵پرواز بزرگترین کشتی هوایی جهان در آینده نزدیک |اخبار ایران و جهان
پرواز بزرگترین کشتی هوایی جهان در آینده نزدیک مهندسان انگلیسی در حال توسعه نوعی کشتی هوایی هستند که با طول 92 متر بزرگترین سامانه هوایی دنیا به شمار میآید کد خبر ۴۷۷۵۶۰ تاریخ انتشار ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۳ - 22 February 2015 مهندسان انگلیسی در حال توسعه نوعی کشتی هوایی هستنمقابله با داعش سختتر از ديگر دشمنان است |اخبار ایران و جهان
مقابله با داعش سختتر از ديگر دشمنان است رئیس مرکز مبارزه با تروریسم در آمریکا در اجلاس مبارزه با افراطی گری خشن گفت مقابله با داعش سخت تر از مقابله با دیگر دشمنان است کد خبر ۴۷۶۸۲۰ تاریخ انتشار ۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶ ۲۲ - 20 February 2015 رئیس مرکز مبارزه با تروریسم در آمریکا درتوانمندیهای ایران، خشم دشمنان را برانگیخت |اخبار ایران و جهان
توانمندیهای ایران خشم دشمنان را برانگیخت کد خبر ۴۷۵۳۰۵ تاریخ انتشار ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۱ - 14 February 2015 عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینههای مختلف گفت توانمندیهای نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه علمی خشم دشمنان را برانگیخته است به-
سیاسی
پربازدیدترینها