تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842271663




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محمدجواد کسائی در مراسم تقدیر از نادر گلچین: تنها پوستۀ آواز ایرانی باقی مانده است!/ صدای گلچین نه تقلیدی بود و نه قابل تقلید


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: محمدجواد کسائی در مراسم تقدیر از نادر گلچین:
تنها پوستۀ آواز ایرانی باقی مانده است!/ صدای گلچین نه تقلیدی بود و نه قابل تقلید
محمد جواد کسائی گفت: هیچ هنری به اندازه آواز در سال‌های اخیر نزول نکرده است. آواز ایرانی، مثل ماری که پوست می‌اندازد، تنها پوست‌اش باقی مانده و متأسفانه می‌بینیم که به تازگی برخی از خوانندگان به عنوان نوآوری دست به کارهایی می‌زنند که جای بسی تأسف دارد.

خبرگزاری فارس: تنها پوستۀ آواز ایرانی باقی مانده است!/ صدای گلچین نه تقلیدی بود و نه قابل تقلید



به گزارش خبرگزاری فارس، نخستین برنامه از مجموعه برنامه‌های «گل‌های باقیمانده» با تقدیر از استاد نادر گلچین در شهر اصفهان برگزار شد. در این برنامه که به همت محمد جواد کسائی (نوازنده سه تار و تحلیل‌گر موسیقی) و مدیر مؤسسه فرهنگی هنری «نغمۀ گشایش» برگزار شده بود، هنرمندان بسیاری از تهران و اصفهان در تالار آینه مهمانسرای عباسی این شهر گردهم آمدند تا نام استاد نادر گلچین را بعد از سال ها فعالیت هنری و نیز سکوت سی ساله اش، گرامی دارند. مراسم تقدیر از نادر گلچین با پخش تصنیف «مرغ سحر» از برنامه گل های تازه 150 در دستگاه ماهور با هنرمندی فرامرز پایور، حسن ناهید، محمد اسماعیلی . . . و با صدای نادر گلچین آغاز شد. پس از این قسمت، محمد جواد کسائی در سخنرانی کوتاهی نادر گلچین را از جمله هنرمندانی دانست که هم بزرگ است و هم بزرگوار. او در ادامه صحبت هایش با اشاره به نسل موسیقیدانان برنامه های گل ها و روند هنری موسیقی آوازی در ایران، گفت: «منحنی آواز ایران، بیش از یک قرن پیش، با مهاجرت سید حسین طاهرزاده از اصفهان به تهران و نیز سیّد احمدخان از ساوه به تهران تغییر کرد. بعد از این دو هنرمند آواز به دو شاخه نئوکلاسیسیم و رُمانتیسیسم تقسیم شد. از جمله هنرمندان شاخه اول می توان به ادیب خوانساری، تاج اصفهانی و .... اشاره کرد »
کسائی با اشاره به آواز ایرانی از دهه 30 تا 50 گفت: «در دهه 30 هنرمندی چون منوچهر همایون پور، مانند خورشیدی در آسمان هنر ایران درخشید که یاد و نامش از ذهن هیچ اهل هنری پاک نمی شود. بعد از او در همان دهه های 30 و 40 غلامحسین خان بنان با صدای گرم و بم خود آثار بسیاری را خلق کرد که همه در یادهای ما ایرانیان نقش بسته اند، اما در دهه 40 و 50 نادر گلچین با صدایی که نه تقلید از دیگران بود، و نه دیگران می توانستند از او تقلید کنند، بر تارک آواز ایران خوش درخشید.»

وی در ادامه ضمن بیان نقل قولی از استاد صبا گفت: «همان طور که استاد صبا نیز گفته اند:«شروع هنر با تقلید است اما هنرمند باید از تقلید بپرهیزد.» صدای نادرگلچین منحصر به خود او و پرنیان پوش است، چنان که در تمام این سال ها کسی نتوانسته لحن او را تقلید کند.» در ادامه این مراسم محمد خلیل کسائی (نوازنده نی)، تقی سعیدی (خواننده) و محمود رفیعیان (نوازنده تنبک) به اجرای ساز و آواز بداهه پرداختند که با استقبال حاضران در سالن رو به رو شد. سپس فضل الله توکل نوازنده و آهنگساز با اشاره به دوستی و همکاری نزدیک بین او و نادر گلچین، گفت: «افتخار چندین اجرا با نادر نصیبم شده و باید در همین جا بگویم که همیشه او را دوست داشتم و خواهم داشت.»
در ادامه برنامه، این نوازنده بنام سنتور به اجرای قطعاتی بداهه با همراهی تنبک محمود رفیعیان پرداخت.
پس از این اجرا بار دیگر محمد جواد کسائی با حضور پشت تریبون نقدهایی را به موسیقی حال حاضر ایران وارد کرد و گفت: «هیچ هنری به اندازه آواز در سال های اخیر نزول نکرده است . آواز ایرانی، مثل ماری که پوست می اندازد، تنها پوست اش باقی مانده و متأسفانه می بینیم که به تازگی برخی از خوانندگان به عنوان نوآوری دست به کارهایی می زنند که جای بسی تأسف دارد . اگر آواز آن چیزی است که بزرگان خوانده اند، پس . . . ! » سپس نادر گلچین، خواننده صاحب سبک موسیقی ایرانی روی صحنه آمد تا ضمن قدردانی از او ؛ سخنرانی کند. او در ابتدای سخنانش به سابقه هنری اش اشاره کرد و گفت: «من از 12 سالگی موسیقی را دنبال کردم و خوب به خاطر دارم که آن زمان منوچهر همایون پور در رادیو می خواند و من از مدرسه فرار می کردم تا به قهوه خانه محله بروم و از رادیو صدای او را بشنوم. این عشق و علاقه ادامه داشت تا در سال های تحول موسیقی آوازی در ایران (از 1332 تا 1356) توانستم با حضور در رادیو و تلویزیون آن دوران،فعالیت هنری خود را با جدیت ادامه دهم . برای من همیشه کلام و شعر در اولویت اول بود و همیشه معتقد بودم پیش از موسیقی، شعر است که به موفقیت یک اثر آوازی کمک می کند.»
او در ادامه به سال های فعالیت اش در اداره هنرهای زیبا اشاره کرد و گفت: «از سال 1338 به محض ورود به اداره هنرهای زیبا توانستم در تلویزیون برنامه اجرا کنم و از سال 1346 هم به دعوت رضا قطبی به گروه فرامرز پایور در رادیو پیوستم. اجرای تصنیف « مرغ سحر» اولین اثری است که در آن زمان در رادیو و با گروه آقای پایور ضبط کردیم.»
نادر گلچین که به دلیل بیماری خود را به سختی برای حضور در اصفهان آماده کرده بود، از برگزاری این برنامه ابراز خشنودی کرد و گفت: «من چند روز پیش از سفر به اصفهان دچار سرماخوردگی شدیدی شدم که فکر نمی کردم بتوانم در این برنامه حضور پیدا کنم اما به هر طریقی توانستم خودم را برای این سفر مهیا کنم و امروز بسیار خوشحالم که در بین هنرمندان خوب این شهر هستم و همین حضور به من شور و انرژی زاید الوصفی داد.» همچنین گلچین از محمود رفیعیان به دلیل یاری و همیاری او در برگزاری هر چه بهتر این مراسم قدرشناسی کرد. در انتهای برنامه علی اصغر شاه زیدی از خوانندگان مطرح و شهرام میرجلالی نوازنده برجسته تار با همراهی تنبک مرتضی قاسمی روی صحنه رفتند و ساز و آوازی را در دستگاه همایون برای حاضران جلسه اجرا کردند. انتهای پیام/

93/12/12 - 14:32





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن