تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى‏گويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799001654




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تأکید بر ضرورت و اهمیت زمان و نحوه مصرف کود پایه درختان مرکبات در مازندران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تأکید بر ضرورت و اهمیت زمان و نحوه مصرف کود پایه درختان مرکبات در مازندران ساری - ایرنا - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر ضرورت اهمیت زمان و نحوه مصرف کود پایه جهت افزایش راندمان جذب و کاهش تلفات کودی در درختان مرکبات تأکید کرد.


به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، محمد تقی شکوهی روز سه شنبه درگفتگویی با تأکید بر ضرورت و اهمیت کود پایه درختان میوه در جهت افزایش راندمان جذب و کاهش تلفات کودی اظهار داشت: اختلاف فاز 20 تا 30 روزه، بین شروع رشد فلش های اندام های هوایی و شروع رشد ریشه وجود دارد به طوریکه رشد ریشه ها با تأخیر نسبت به شروع رشد فلش های بهاره آغاز می گردد، شروع فلش های بهاره در رقم تامسون در شرق مازندران در اواخر اسفند ماه و در ارقام غالب نارنگی در حدود 15 فروردین است، بنابراین شروع رشد ریشه از اواخر فروردین و یا اوایل اردیبهشت ماه خواهد بود.
وی افزود: رشد ریشه مرکبات در بهار زمانی شروع می شود که درجه حرارت خاک منطقه ریشه به بالای صفر بیولوژیک (13 درجه سانتیگراد) برسد، این رشد در درجه حرارت های کمتر از 18 درجه محدود می باشد و با افزایش درجه حرارت خاک از 18 تا 28 درجه سانتیگراد، همبستگی خطی داشته و بیشترین شدت رشد ریشه در درجه حرارت بین 29 تا 36 درجه سانتیگراد رخ می دهد.
وی با بیان اینکه بین اندام های هوایی و ریشه در جذب ذخایر غذایی و رشد رقابت وجود دارد، افزود: ریشه فعال در حال رشد که سفید رنگ است نقش بسیار بیشتری در جذب آب و عناصر غذایی دارد.
شکوهی با اشاره به ضریب انتشار موثر یون ها در خاک، مصرف زیاد و یکباره بعضی از کودهای محلول به عنوان کود پایه (رایج در اسفند ماه) را موجب افزایش شوری منطقه رشد ریشه و در نتیجه ریزش برگ، خشکیدگی سرشاخه ها و علائم زوال درختان، متناسب با شدت تنش شوری را در پی خواهد داد.
وی در ادامه با بیان اینکه غرقاب بودن خاک در بهمن و اسفند و جذب بسیار ناچیز و تلفات بسیار بالای کودهای مصرفی، موجب تبعات زیستی جبران ناپذیر می گردد افزود: راندمان جذب کودهای نیتروژنی مصرفی در اسفندماه برای درختان میوه حدود 15 تا 20 درصد (80 تا 85 درصد تلفات) می باشد، همچنین بیشترین راندمان، از کوددهی اواخر بهار تا اوایل تابستان و کمترین راندمان از کوددهی اواخر زمستان و اوایل بهار حاصل می گردد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: فسفر مصرف شده در خاک معمولا برای مدت کوتاهی 20 تا 30 روز بیشترین حلالیت و قابلیت جذب را دارد و پس از آن به تدریج به اشکال با حلالیت کمتر تبدیل می شود، راندمان جذب کودهای فسفره در سال اول مصرف به علت حلالیت کم در خاک و یا واکنش با دیگر کانی های خاک از 10 تا 30 درصد بوده اما راندمان طولانی مدت آن ها بسیار بیشتر است.
او گفت: مصرف برخی کودهای شیمیایی (حدود 20درصد نیاز سالانه نیتروژن درختان به شکل سولفات آمونیوم)، (حدود 20 درصد نیاز به فسفر به شکل سوپرفسفات تریپل)، (گوگرد و سولفات روی) و (حدود 20 تا 30 درصد نیاز سالانه پتاسیم و منیزیم به شکل سولفات پتاسیم نامحلول، سولفات منیزیم یا سولفات پتاسیم و منیزیم) در باغات دیم و باغات با بافت بسیار سبک و یا بسیار سنگین بدون سیستم کود آبیاری به روش چالکود و در اوایل فصل رشد توصیه می شود.
استان مازندران دارای 115 هزار هکتار باغ مرکبات است که از این سطح حدود دو میلیون تن محصول برداشت می شود.ک/1
6097



12/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن