واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ اسفند ۱۳۹۳ (۱۲:۱۱ب.ظ)
رابطه نسل جديد و دست خط گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از «يورونيوز»، بدون شک ما اکنون در عصر ديجيتال زندگي مي کنيم، در عصري که ديگر دست خط خوب معنا ندارد، آيا زمان تغيير در مدارس نرسيده است؟
شدت گرفتن عصر ديجيتال کارشناسان را به اين سوال رسانده که آيا آموزش خط شکسته براي کودکان، با توجه به گسترش تلفن هاي همراه و رايانه ها، امري ضروري و مهم است يا خير؟ اين درحالي است که استفاده از کيبرد به ابزار مهم ارتباطي تبديل شده و درحال جايگزين شدن به جاي قلم و خودکار است.
اين درحالي است که هيچ کس توفق آموزش نوشتار را توصيه نمي کند، البته ارزش آموزش خط شکسته زير سوال رفته است و فرآيند دشوار اين آموزش بي معني تفسير مي شود.
براي نمونه در فنلاند مسئولان مدارس ابتدايي آموزش خط شکسته و نوشتار با دست را از سال آِنده از ليست دروس اجباري خود حذف مي کنند. اين کار توسط معلمان، اوليا و دانش آموزان مورد حمايت قرار گرفته است. البته قرار است در عوض کلاس هاي خوش نويسي کلاس هاي آموزش تايپ و استفاده از کيبرد قراربگيرند.
«ايزابل منتسو جلت» از دانشگاه منتريل مي گويد: "با وجود گسترش تايپ، تحقيقات زيادي وجود دارد که نشان مي دهد افراد در زمان نوشتن با دست تمرکز بيشتري دارند. من اعتقاد دارم حذف دست خط هرگز اتفاق نخواهد افتاد."
وي ادامه داد: "خوش نويسي يکي از مهم ترين ابزار شناختي است که به کودکان کمک مي کند درک بهتري از نقاشي و حروف داشته باشند."
ژاپن يکي ديگر از کشورهايي است که به شدت تحت تاثير اين تغيير قرار گرفته و خط ژاپني در معرض نابودي قرار دارد. سيستم نوشتار زبان ژاپني يکي از پيچيده ترين انواع در جهان بشمار مي رود که با گسترش ابزارهاي ديجيتال در حال فراموشي است زيرا جوانان نيازي به يادگيري آن و حفظ ترتيب آن ندارند.
«انريک دانز» از دانشگاه مادريد مي گويد: "بهتر از زمان دانش آموزان براي يادگرفتن کارهاي مهم تر و پرفايده تر بکار بگيريم. براي نمونه من دختري دوازده ساله دارم که بيشتر زمان خود را پشت کيبرد سپري مي کند و بسيار کم از خودکار استفاده مي کند، اما سرعت تايپ و تسلط او بر کيبرد بي نظير به نظر مي رسد."
البته با مقاومت در برابر تغيير نمي توان مانع وقوع آن شد و بهتر است خود و جامعه را براي پذيرش اين تغيير و استفاده منطقي از اين تغييرات آماده کرد.
اميدوار هستيم مسئولان آموزشي کشور ما نيز به اين امر توجه کرده و بجاي ممنوع اعلام کردن استفاده از تلفن همراه در مدارس کودکان را براي آينده اي ديجيتال آماده کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]