پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848592537
عوامل موثر در فرار دختران از منزل
واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
چرا دختران از منزل فرار می کنند و چه عواملی در ایجاد این امر موثرند ،خانواده ها تا چه میزان در این امر نقش دارند؟ در خصوص دلایل فرار دختران از منزل نوشت: به اعتقاد بسیارى از صاحب نظران، با توجه به وضع فرهنگى و اجتماعى ایران، پدیده دختران فرارى، نوعى انحراف اجتماعى است. یک پدیده اجتماعى زمانى بهعنوان یک انحراف اجتماعى تلقى مىشود که با انتظارات و توقعات جامعه یا حداقل با یکى از گروههاى اجتماعى درون جامعه سازگار و منطبق نباشد و حتى با آن در تعارض باشد. دختران فرارى کسانى هستند که به دلایل مختلف و در اثر فشارهاى ناشى از شرایط سخت زندگى، غالبا بهرغم میل باطنى اقدام به ترک خانه و کاشانه خود کرده و از کانون خانواده جدا مىشوند و عموما در شهرى دیگر بدون داشتن مأمنى مناسب و خانهاى دایمى ساکن مىشوند. این گروه دختران عموما به دلایلى نظیر فقر، خشونت، محدودیتهاى غیرمنطقى، آزار دیدگى، رها شدن از سوى اطرافیان بهخصوص خانواده و… روى به خیابانها مىآورند و اکثریت آنها به تدریج به دليل امرارمعاش و همچنين نداشتن سرپناه به كارهايي خلاف هنجارهاي اجتماعي روي ميآورند.
روزانه پدر و مادرهاى زیادى به دستگاه قضایى و نیروى انتظامى مراجعه مىکنند و با طرح شکایتى مبنىبر اینکه دخترشان ربوده شده است، از مأموران مىخواهند دختر ناپدید شدهشان را پیدا کنند. بیشتر این والدین، ادعا دارند، دخترانشان دچار حادثه شدهاند یا افراد بزهکارى آنها را ربودهاند. اما بررسىهاى پلیسى نشان مىدهد که اکثر این گونه دختران که در آغاز تشکیل پرونده «دختران فقدانى» نام مىگیرند، به میل خود از خانه فرار کردهاند. این دختران که دور از چشم پدران و مادران به طرق مختلف به زندگى غمبارى تن مىدهند حتى در صورت پشیمانى به خاطر خراب کردن پلهاى پشتسر، روى برگشتن به خانه را ندارند.
مرتن يكي از جامعهشناساني است كه در ارتباط با رفتار انحرافي نظرياتي ارایه داده است. وي هرگونه تبیین فردگرایانه و روانشناختى را در مورد مسأله انحراف مردود مىشمارد و آن را متاثر از ساخت جامعه مىداند و شرایط ساختى را عامل اصلى انحرافات به شمار مىآورد. وى یکى از عناصر اصلى ساخت جامعه را فراهم کردن شیوههاى استاندارد شده کنش، یعنى همان ابزارها و هنجارها براى نیل به اهداف مىداند و عنصر اصلى دیگر را اهداف و ارزشهاى مورد قبول و پذیرفته شده جامعه مىداند. او در صورتى یک نظام اجتماعى را «متعادل» مىداند که بین این دو عنصر اصلى، تناسبى وجود داشته باشد، یعنى افراد جامعه بتوانند از طریق ابزارها و وسایل و راههاى مشروع جامعه، به اهداف پذیرفته شده آن جامعه دست یابند که این شیوه را «همنوایى» گویند. اما در صورتى که چنین تناسبى بین اهداف و وسایل دستیابى به آن وجود نداشته باشد و عدهاى از افراد جامعه نتوانند از طریق آن ابزارهاى مورد قبول جامعه، به هدفهاى پذیرفته شده جامعه برسند، احساس عدم رضایت مىکنند و از اینرو، تلاش میکنند تا راههاى نامشروع و غیرقابل قبول جامعه – یعنى همان شیوههاى انحرافى مانند فرار از خانه و پناه بردن به آسيبهاي متعدد اجتماعي – را دنبال کنند.
نتایج یک تحقیق که در سال ٩٢ منتشر شده به بررسي وضعيت خانوادگي دختران فراري با تاکيد بر سوءاستفاده از آنان پرداخته است. نتايج به دست آمده نشان ميدهد؛ عدمتوجه و بياحترامي، آزار و اذيت و انواع سوءاستفاده از آنان، محدوديت و محروميت شديد، سردي روابط و کممحبتي، تبعيض قایل شدن و آشفتگي خانواده از عوامل فرار دختران از خانهها بوده است.
صغري ابراهيمي قوام و متين خطيبزاده در مقالهای که در فصلنامه مطالعات پلیس زن در سال ٩٢ منتشر شده به بررسی موضوع «وضعيت خانوادگي دختران فراري با تاکيد بر سوءاستفاده از آنان» پرداختهاند. نمونه مورد مطالعه از ٣٣ نفر از دختران فراري ٢٠ – ١٥ سال تشکيل شده است.
اما یافتههای این محققان حاکی از آن است كه در صورت ايجاد تنش، دگرگوني و سردي روابط بين اعضای خانواده و ارضاء نشدن نيازهاي نوجوانان، ممکن است آنها به رفتارهاي نابهنجار از آن جمله فرار دست زنند. فرار نوجوانان يکي از مهم ترين آسيبهاي اجتماعي تلقي ميشود ضمن آنكه انواع سوءاستفادههاي جنسي، جسمي و هيجاني در بين دختران فراري مشاهده ميشود.
سوءاستفاده جنسي رويدادي خانمان برانداز است و همچون ضرب وشتم وكتككارى ميتواند عامل موثرى در فرار دختران نوجوان از منزل قلمداد شود. اين اتفاق مخربترين رويداد زندگي فرد است و تأثير خود را براي هميشه به شكلهاي مختلف نشان ميدهد. همچنين آنها غالبا سابقه محروميت عاطفى، اختلالهاى شخصيت، سوءمصرف الكل و بيكارى داشتهاند. عزت نفس پايين و خشم، آنها را به افراد متجاوز، حتى به اعضاى خانواده خود، تبديل كرده است.
عوامل موثر بر فرار دختران از منزل
اعتیاد به مواد مخدر: مصرف مواد مخدر ازجمله عوامل عمده در فروپاشى کانون خانواده به شمار مىآید. بسیارى از زندگىهایى که به طلاق و متارکه انجامیده یا قتلهایى که در اثر کنشها و واکنشهاى غــیرارادى و رفـــتـارهــاى خشونتآمیزى که بر اثر جنونهاى آنى صورت مىگیرد، بر اثر استعمال مواد مخدر است.
بهدلایل زیر، اعتیاد یکى از دلایل فرار فرزندان بهویژه دختران تلقى مىشود:
١- تأثیر بسیار زیاد و منفى مسأله اعتیاد بر میزان مسئولیتپذیرى پدران و مادران؛
٢- توجه بیش از حد پدر یا مادر به مسائل پیرامونى یا حاشیهاى به دلیل اعتیاد به مواد مخدر؛
٣- اضمحلال اخلاقى و فساد روحى پدر و مادر بهدلیل وابستگى روانى حاصل از اعتیاد؛
٤- تضعیف بنیانهاى ارزشى خانواده بهدلیل بىتوجهى بیش از حد پدران و مادران؛
٥- سست شدن پایههاى اقتصاد خانواده و تشویق فرزندان به انجام کارهاى خلاف و غیرمتعارف توسط پدران و مادران معتاد؛
٦- الگوگیرى و الگوپذیرى فرزندان از پدر و مادر معتاد خویش و…
خشونت خانوادگى: از دیگر مولفههاى بروز پدیده دختران فرارى، قرار گرفتن در معرض خشونتهاى روحى، جسمى و جنسى است. شمار قابل توجهى از دختران به علت بدرفتارى، بىتوجهى، کمتوجهى و درنهایت ضرب و جرح از سوى والدین و سایر اعضاى خانواده نظیر: نامادرى، ناپدرى، برادر بزرگتر و حتى در برخى موارد از سوى اقوام و آشنایان از خانه گریزان شده و اقدام به فرار مىکنند.
فقر و مشکلات معیشتى: در میان علل و عوامل بروز پدیده دختران فرارى و زنان خیابانى، عامل فقر و مشکلات معیشتى و اقتصادى از جایگاه ویژهاى برخوردار است. عدم بضاعت مالى مکفى خانوادهها و ناتوانى در پاسخگویى به نیازهاى طبیعى و ضرورى مانند: فراهم ساختن امکان ادامه تحصیل، تأمین پوشاک مناسب و… زمینهساز بروز دلزدگى، سرخوردگى، ناراحتىهاى روحى، دلمشغولى، افسردگى و انزواطلبى را در این دختران فراهم مىسازد.
این امر موجب مىشود تا این دختران براى التیام ناراحتىهاى ناشى از مشکلات خود، مستقیم یا غیرمستقیم، به اقداماتى دست بزنند و خود درصدد حل این مشکل برآیند و در نتیجه، بسیارى از این افراد براى رهایى از بند گرفتارىها اقدام به فرار از خانه مىکنند.
آشفتگى کانون خانواده: از دیگر مولفههاى بسیار حایز اهمیت در فرار دختران از منزل، گسسته شدن پیوندهاى عاطفى و روحى میان اعضاى خانواده است. هر چند در بسیارى از خانوادهها پدر و مادر داراى حضور فیزیکى هستند اما متاسفانه حضور وجودى و معنوى آنان براى فرزندان محسوس نیست. در چنین وضعیتى پدر و مادر بسان دو جسم بىروح در پیکره خانواده مشاهده مىشوند، در حالى که، عملا در کانون ارتباطات خانوادگى حضور فعال ندارند. در این خانوادهها فرزندان به حال خود رها شدهاند، ارتباط آنان با افراد مختلف تحت هیچگونه نظارت خاصى نیست. هیچ ضابطه و قانون خاصى در خانوده حاکم نیست. روشن است که چنین وضعیتى زمینه را براى خلأ عاطفى فرزندان بهویژه دختران فراهم کرده و موجب فرار از خانه و پناه آوردن به دامان خروشان اجتماع مىشود.
در برخى از خانوادهها پدر، مادر یا هر دو بنا به دلایلى همچون طلاق و جدایى، مرگ والدین و… نه حضور فیزیکى دارند و نه حضور معنوى. یکى از دلایل فرار دختران در مسأله طلاق و جدایى پدر و مادر ناشى از ناسازگارى دختران با افراد جایگزین بهویژه ناپدرى و نامادرى است. در این شرایط بهدلیل برخوردهاى خشن و غیرعاطفى، به تدریج دختران بىپناه امید خود را از دست داده، با فرار از خانه درصدد حل مشکل برمىآیند.
فقر فرهنگى: یکى دیگر از عواملى که موجب فرار دختران از خانه مىشود، فقر فرهنگى و محدودیتها و تبعیضهاى ناشى از فقر فرهنگى است. از عوامل مهم ایجاد انگیزه فرار دختران از خانه، سطح و طبقهاجتماعى و فرهنگى خانواده است. چنان که، سطح تحصیلات (بىسوادى یا کمسوادى) اعضاى خانواده، سطح پایین و نازل اجتماعى خانواده، ناآگاهى اعضاى خانواده بهویژه والدین از مسائل تربیتى، اخلاقى و آموزههاى مذهبى، عدم همنوایى خانواده با هنجارهاى رسمى و حتى غیررسمى جامعه، هنجارشکنى اعضاى خانواده و اشتهار به این مسأله و مسائل دیگرى از این دست مولفههایى هستند که در قالب فقر فرهنگى خانواده در فشارهاى روانى و روحى بر دختران نوجوان و جوانى که در این شرایط قرار دارند، تاثیرگذار است و انگیزه گریز از کانون خانواده را ایجاد و افزایش مىدهند.
فریب دختران از راههاى مختلف: انسانهاى دنیاى امروز در چهارراه سرگردانى و تضاد ارزشها گرفتار آمدهاند و نمىدانند به کدامین سو حرکت کنند. از یکسو، جامعه بستر نوینى از ارزشهاى اجتماعى مدرن را مقابل دیدگان افراد قرار مىدهد و از سوى دیگر، فرد را با بنبستهاى بسیارى در دستیابى به اهداف جدید مواجه مىکند. جوان امروز در این شرایط با مشکل بحران هویت، کاهش پایبندى به ارزشهاى دینى و اجتماعى و شکاف نسلى بین خود و والدینش مواجه است و اين شكاف ميتواند عاملي بر ترك كردن خانه توسط دختران باشد.
بهطور كلي هرچه روابط خانوادگى صميميتر و عميقتر باشد و همچنين احترام متقابل بين اعضاى خانواده حكمفرما باشد و در كل خانواده منسجمتر باشد، كمتر شاهد پديده فرار دختران از منزل خواهيم بود. اگرچه پديده خانهگريزى دختران در نگاه اول پديده فردى به نظر ميرسد، اما با توجه به پيامدهاى سوء آن در جامعه، تبديل به يكى از آسيبهاى اجتماعى جدى در سالهاى اخير شده است. طى سالهاى اخير براى پيشگيرى اوليه و ثانويه از اين آسيب اجتماعى، مراكز مداخله در بحرانهاى اجتماعى زير نظر سازمان بهزيستى در شهرهاى بزرگ ايجاد شده است، كه به امر ساماندهى دختران فرارى مىپردازند اما تاكنون در رابطه با عملكرد اين مراكز، پژوهشي علمي صورت نگرفته است. بنابراين مسئولان امر بايد پديده خانهگريزى دختران را يك آسيب جدى قلمداد كرده و در جهت كاهش آن اقدامات اساسى انجام دهند.
روزنامه شهروند
11 اسفند 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
- چرا دختران از منزل فرار می کنند؟
چرا دختران از منزل فرار می کنند تهران - ایرنا - روزنامه شهروند می نویسد به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران با توجه به وضع فرهنگی و اجتماعی ایران پدیده دختران فراری نوعی انحراف اجتماعی است یک پدیده اجتماعی زمانی به عنوان یک انحراف اجتماعی تلقی می شود که با انتظارات و توقعات جامعچرا دختران از منزل فرار میكنند؟
چرا دختران از منزل فرار میكنند به اعتقاد بسیارى از صاحب نظران با توجه به وضع فرهنگى و اجتماعى ایران پدیده دختران فرارى نوعى انحراف اجتماعى است یک پدیده اجتماعى زمانى بهعنوان یک انحراف اجتماعى تلقى مىشود که با انتظارات و توقعات جامعه یا حداقل با یکى از گروههاى اجتماعى دروورود دختران فراری انگلیسی به سوریه
ورود دختران فراری انگلیسی به سوریه سه دختر دانشآموز انگلیسی که این کشور را برای پیوستن به گروه تروریستی داعش ترک کرده بودند از مرز ترکیه وارد سوریه شدند به گزارش فرهنگ نیوز پلیس لندن اعلام کرد دلایلی در دست دارد که نشان میدهد این سه دختر نوجوان از دبیرستان «حمله عوامل وزارت کشور بحرین به منزل شیخ علی سلمان
حمله عوامل وزارت کشور بحرین به منزل شیخ علی سلمان شناسهٔ خبر 2502598 یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۰ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی عوامل وزارت کشور بحرین نیمه های شب به منزل دبیر کل جمعیت الوفاق این کشور یورش بردند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری الوفاق جمعی-ورود دختران فراری انگلیسی به سوریه
ورود دختران فراری انگلیسی به سوریه سه دختر دانشآموز انگلیسی که این کشور را برای پیوستن به گروه تروریستی داعش ترک کرده بودند از مرز ترکیه وارد سوریه شدند به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری رویترز پلیس لندن اعلام کرد دلایلی در دست دارد که نشان می دهد این سه دختردلایل فرار دختران از خانه چیست؟
دلایل فرار دختران از خانه چیست به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران با توجه به وضع فرهنگی و اجتماعی ایران پدیده دختران فراری نوعی انحراف اجتماعی است یک پدیده اجتماعی زمانی به عنوان یک انحراف اجتماعی تلقی می شود که با انتظارات و توقعات جامعه یا حداقل با یکی از گروه های اجتماعی درونیک روانپزشک اعلام کرد بیکاری و دعواهای خانوادگی مهمترین عوامل آسیب به سلامت روان مردان
یک روانپزشک اعلام کردبیکاری و دعواهای خانوادگی مهمترین عوامل آسیب به سلامت روان مردانیک روانپزشک با توصیه به زنان برای عدم مؤاخذه همسر خود بابت پاسخ ندادن تلفن و پیامک گفت بیکاری بدترین ضربه را به سلامت روان مردان وارد میکند چرا که جامعه از آنها انتظار دارد تأمین مخارج زندگموثرترین روشهای درمان اسهال
دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۱ ۲۱ اکثر افراد چندین نوبت در طول عمر خود به بیماری اسهال مبتلا میشوند که معمولا ترفند بدن برای خلاصی از شر باکتریهای بد است به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا موارد شدید اسهال از عوامل مختلفی همچون آنفلوآنزا مصرف آنتیبیوتیکها مسعوامل خانوادگی بلوغ زودرس
در برخی خانواده هایی که در مسائل جنسی بی بند و بار هستند و این جور مسائل را در مقابل فرزندان کودک و نوجوان خود رعایت نمی کنند بلوغ زودرس جنسی اتفاق می افتد یکی از بحثهای داغی که این روزها نقل بعضی از محافل شده و نسبت به آن اظهارنظرهای متفاوتی میشود محدوده سنی ازدواج جوانان ارئیس مرکز تحقیقات سرطان هشدار داد استرس، غذاهای هورمونی و کمبود ویتامین D عوامل رشد شتابان سرطان سینه در کشور/
رئیس مرکز تحقیقات سرطان هشدار داداسترس غذاهای هورمونی و کمبود ویتامین D عوامل رشد شتابان سرطان سینه در کشور سالی ۱۰ هزار مبتلا در ایرانرئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت سالانه ۱۰ هزار مورد سرطان سینه در کشور شناسایی می شود و هیج جای دنیا چنین رشدی برای سعوامل ایجاد کننده اختلالات ارتباطی در اطفال
متاسفانه آمار بالای اختلالات کلامی در کودکان زیر 5 سال شایع شده است و با نشانه ها و عواملی که دارد والدین باید آگاه باشند و در صدد رفع آن برآیند دکتر” نسرین دودانگی ” استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود سیر تکامل زبان در کودک برای اولین بار در سه ماهگی و- وقوع 50 درصد مرگ ومیرها باکنترل عوامل و آموزش قابل پیشگیری است
وقوع 50 درصد مرگ ومیرها باکنترل عوامل و آموزش قابل پیشگیری است شهرکرد-ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی ودرمانی چهارمحال و بختیاری بیماریهای قلبی عروقی حوادث و سرطانها را عامل وقوع 50 درصد مرگ ومیرها دانست و گفت با آموزشهای بهداشتی می توان از ابتلا به این بیماریها پ- کشف مولکول موثر در بروز فشار خون بالا در مردان
کشف مولکول موثر در بروز فشار خون بالا در مردان تهران-ایرنا-محققان آمریکایی مولکول جدیدی را کشف کرده اند که در بروز فشار خون بالا به ویژه در مردان نقش مهمی دارد و امیدوارند بتوانند با این کشف به روش های درمانی موثرتر برسند به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی یورک آلرت دکتر جنیفر سعوامل مردانه نازایی
عوامل مردانه نیز در ناتوانی آنان و عدم موفقیتشان دربارداری زوجین تاثیرگذارند می خواهیم در این مطلب به بررسی این عوامل بپردازیم ناباروري اختلالي است كه صرفا مختص زنان نيست بلكه مردان نيز به نسبت مساوي ميتوانند در بروز آن موثر باشند داشتن فرزند اولين و مهمترين احساس يك زن"اختلال دوقطبی" از چه عواملی ناشی میشود؟
یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۷ تصور ابتلا به اختلال دوقطبی یا شیدایی - افسردگی ترسناک است چراکه این بیماری میتواند حاد باشد و زندگی عادی فرد را به شدت مختل کند به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا تغییرات شدید ناشی از اختلال دوقطبی روی روح و روان فرد موجب میآلرژیهای چشمی در بروز گودی و تیرگی چشم موثر است
آلرژیهای چشمی در بروز گودی و تیرگی چشم موثر است مهمترین عامل بروز تیرگی دور چشم بیماری ژنتیکی است و هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد آفتاب جلیل صداقت پیشه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت شایعترین علت بروز مشکل تیرگی دور چشم وجود رنگدانه بیش از حد در ناحیه اطراف چشم استکنسرو و روغن جامد، عوامل اصلی سرطان معده در ایران
کنسرو و روغن جامد عوامل اصلی سرطان معده در ایران جام جم سرا به گفته رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی کشور مهمترین دلایل برای بروز سرطان معده در ایران استفاده از غذاهای فرآوری شده مثل ماهی دودی در کنار کنسروها و صرف روغن جامد اسیدهای چرب اشباع و ترانس است دکترخسرونیا افزود م-