تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834825175
- چرا دختران از منزل فرار می کنند؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چرا دختران از منزل فرار می کنند؟ تهران - ایرنا - روزنامه شهروند می نویسد :به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران، با توجه به وضع فرهنگی و اجتماعی ایران، پدیده دختران فراری، نوعی انحراف اجتماعی است. یک پدیده اجتماعی زمانی به عنوان یک انحراف اجتماعی تلقی می شود که با انتظارات و توقعات جامعه یا حداقل با یکی از گروه های اجتماعی درون جامعه سازگار و منطبق نباشد و حتی با آن در تعارض باشد.
به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران، با توجه به وضع فرهنگی و اجتماعی ایران، پدیده دختران فراری، نوعی انحراف اجتماعی است. یک پدیده اجتماعی زمانی به عنوان یک انحراف اجتماعی تلقی می شود که با انتظارات و توقعات جامعه یا حداقل با یکی از گروه های اجتماعی درون جامعه سازگار و منطبق نباشد و حتی با آن در تعارض باشد.
دختران فراری کسانی هستند که به دلایل مختلف و در اثر فشارهای ناشی از شرایط سخت زندگی، غالبا به رغم میل باطنی اقدام به ترک خانه و کاشانه خود کرده و از کانون خانواده جدا می شوند و عموما در شهری دیگر بدون داشتن مأمنی مناسب و خانه ای دایمی ساکن می شوند.
این گروه دختران عموما به دلایلی نظیر فقر، خشونت، محدودیت های غیرمنطقی، آزار دیدگی، رها شدن از سوی اطرافیان به خصوص خانواده و... روی به خیابان ها می آورند و اکثریت آنها به تدریج به دلیل امرارمعاش و همچنین نداشتن سرپناه به کارهایی خلاف هنجارهای اجتماعی روی می آورند.
روزانه پدر و مادرهای زیادی به دستگاه قضایی و نیروی انتظامی مراجعه می کنند و با طرح شکایتی
مبنی بر این که دخترشان ربوده شده است، از مأموران می خواهند دختر ناپدید شده شان را پیدا کنند. بیشتر این والدین، ادعا دارند، دخترانشان دچار حادثه شده اند یا افراد بزهکاری آنها را ربوده اند.
اما بررسی های پلیسی نشان می دهد که اکثر این گونه دختران که در آغاز تشکیل پرونده «دختران فقدانی» نام می گیرند، به میل خود از خانه فرار کرده اند. این دختران که دور از چشم پدران و مادران به طرق مختلف به زندگی غمباری تن می دهند حتی در صورت پشیمانی به خاطر خراب کردن پل های پشت سر، روی برگشتن به خانه را ندارند.
مرتن یکی از جامعه شناسانی است که در ارتباط با رفتار انحرافی نظریاتی ارایه داده است. وی هرگونه تبیین فردگرایانه و روانشناختی را در مورد مسأله انحراف مردود می شمارد و آن را متاثر از ساخت جامعه می داند و شرایط ساختی را عامل اصلی انحرافات به شمار می آورد.
وی یکی از عناصر اصلی ساخت جامعه را فراهم کردن شیوه های استاندارد شده کنش، یعنی همان ابزارها و هنجارها برای نیل به اهداف می داند و عنصر اصلی دیگر را اهداف و ارزش های مورد قبول و پذیرفته شده جامعه می داند.
او در صورتی یک نظام اجتماعی را «متعادل» می داند که بین این دو عنصر اصلی، تناسبی وجود داشته باشد، یعنی افراد جامعه بتوانند از طریق ابزارها و وسایل و راه های مشروع جامعه، به اهداف پذیرفته شده آن جامعه دست یابند که این شیوه را «همنوایی» گویند.
اما در صورتی که چنین تناسبی بین اهداف و وسایل دستیابی به آن وجود نداشته باشد و عده ای از افراد جامعه نتوانند از طریق آن ابزارهای مورد قبول جامعه، به هدف های پذیرفته شده جامعه برسند، احساس عدم رضایت می کنند و از این رو، تلاش می کنند تا راه های نامشروع و غیرقابل قبول جامعه - یعنی همان شیوه های انحرافی مانند فرار از خانه و پناه بردن به آسیب های متعدد اجتماعی - را دنبال کنند.
نتایج یک تحقیق که در سال ٩٢ منتشر شده به بررسی وضعیت خانوادگی دختران فراری با تاکید بر سوءاستفاده از آنان پرداخته است. نتایج به دست آمده نشان می دهد؛ عدم توجه و بی احترامی، آزار و اذیت و انواع سوءاستفاده از آنان، محدودیت و محرومیت شدید، سردی روابط و کم محبتی، تبعیض قایل شدن و آشفتگی خانواده از عوامل فرار دختران از خانه ها بوده است.
صغری ابراهیمی قوام و متین خطیب زاده در مقاله ای که در فصلنامه مطالعات پلیس زن در سال ٩٢ منتشر شده به بررسی موضوع «وضعیت خانوادگی دختران فراری با تاکید بر سوءاستفاده از آنان» پرداخته اند. نمونه مورد مطالعه از ٣٣ نفر از دختران فراری ٢٠ - ١٥ سال تشکیل شده است.
اما یافته های این محققان حاکی از آن است که در صورت ایجاد تنش، دگرگونی و سردی روابط بین اعضای خانواده و ارضاء نشدن نیازهای نوجوانان، ممکن است آنها به رفتارهای نابهنجار از آن جمله فرار دست زنند. فرار نوجوانان یکی از مهم ترین آسیب های اجتماعی تلقی می شود ضمن آنکه انواع سوء استفاده های جنسی، جسمی و هیجانی در بین دختران فراری مشاهده می شود.
سوءاستفاده جنسی رویدادی خانمان برانداز است و همچون ضرب وشتم وکتک کاری می تواند عامل موثری در فرار دختران نوجوان از منزل قلمداد شود. این اتفاق مخرب ترین رویداد زندگی فرد است و تأثیر خود را برای همیشه به شکل های مختلف نشان می دهد. همچنین آنها غالبا سابقه محرومیت عاطفی، اختلال های شخصیت، سوءمصرف الکل و بیکاری داشته اند. عزت نفس پایین و خشم، آنها را به افراد متجاوز، حتی به اعضای خانواده خود، تبدیل کرده است.
عوامل موثر بر فرار دختران از منزل
اعتیاد به مواد مخدر: مصرف مواد مخدر ازجمله عوامل عمده در فروپاشی کانون خانواده به شمار می آید. بسیاری از زندگی هایی که به طلاق و متارکه انجامیده یا قتل هایی که در اثر کنش ها و واکنش های غــیرارادی و رفـــتـارهــای خشونت آمیزی که بر اثر جنون های آنی صورت می گیرد، بر اثر استعمال مواد مخدر است.
به دلایل زیر، اعتیاد یکی از دلایل فرار فرزندان به ویژه دختران تلقی می شود:
١- تأثیر بسیار زیاد و منفی مسأله اعتیاد بر میزان مسئولیت پذیری پدران و مادران؛
٢- توجه بیش از حد پدر یا مادر به مسائل پیرامونی یا حاشیه ای به دلیل اعتیاد به مواد مخدر؛
٣- اضمحلال اخلاقی و فساد روحی پدر و مادر به دلیل وابستگی روانی حاصل از اعتیاد؛
٤- تضعیف بنیان های ارزشی خانواده به دلیل بی توجهی بیش از حد پدران و مادران؛
٥- سست شدن پایه های اقتصاد خانواده و تشویق فرزندان به انجام کارهای خلاف و غیرمتعارف توسط پدران و مادران معتاد؛
٦- الگوگیری و الگوپذیری فرزندان از پدر و مادر معتاد خویش و...
خشونت خانوادگی: از دیگر مولفه های بروز پدیده دختران فراری، قرار گرفتن در معرض خشونت های روحی، جسمی و جنسی است. شمار قابل توجهی از دختران به علت بدرفتاری، بی توجهی، کم توجهی و درنهایت ضرب و جرح از سوی والدین و سایر اعضای خانواده نظیر: نامادری، ناپدری، برادر بزرگتر و حتی در برخی موارد از سوی اقوام و آشنایان از خانه گریزان شده و اقدام به فرار می کنند.
فقر و مشکلات معیشتی: در میان علل و عوامل بروز پدیده دختران فراری و زنان خیابانی، عامل فقر و مشکلات معیشتی و اقتصادی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. عدم بضاعت مالی مکفی خانواده ها و ناتوانی در پاسخگویی به نیازهای طبیعی و ضروری مانند: فراهم ساختن امکان ادامه تحصیل، تأمین پوشاک مناسب و... زمینه ساز بروز دلزدگی، سرخوردگی، ناراحتی های روحی، دلمشغولی، افسردگی و انزواطلبی را در این دختران فراهم می سازد.
این امر موجب می شود تا این دختران برای التیام ناراحتی های ناشی از مشکلات خود، مستقیم یا غیرمستقیم، به اقداماتی دست بزنند و خود درصدد حل این مشکل برآیند و در نتیجه، بسیاری از این افراد برای رهایی از بند گرفتاری ها اقدام به فرار از خانه می کنند.
آشفتگی کانون خانواده: از دیگر مولفه های بسیار حایز اهمیت در فرار دختران از منزل، گسسته شدن پیوندهای عاطفی و روحی میان اعضای خانواده است. هر چند در بسیاری از خانواده ها پدر و مادر دارای حضور فیزیکی هستند اما متاسفانه حضور وجودی و معنوی آنان برای فرزندان محسوس نیست. در چنین وضعیتی پدر و مادر بسان دو جسم بی روح در پیکره خانواده مشاهده می شوند، در حالی که، عملا در کانون ارتباطات خانوادگی حضور فعال ندارند.
در این خانواده ها فرزندان به حال خود رها شده اند، ارتباط آنان با افراد مختلف تحت هیچ گونه نظارت خاصی نیست. هیچ ضابطه و قانون خاصی در خانوده حاکم نیست. روشن است که چنین وضعیتی زمینه را برای خلأ عاطفی فرزندان به ویژه دختران فراهم کرده و موجب فرار از خانه و پناه آوردن به دامان خروشان اجتماع می شود.
در برخی از خانواده ها پدر، مادر یا هر دو بنا به دلایلی همچون طلاق و جدایی، مرگ والدین و... نه حضور فیزیکی دارند و نه حضور معنوی. یکی از دلایل فرار دختران در مسأله طلاق و جدایی پدر و مادر ناشی از ناسازگاری دختران با افراد جایگزین به ویژه ناپدری و نامادری است. در این شرایط به دلیل برخوردهای خشن و غیرعاطفی، به تدریج دختران بی پناه امید خود را از دست داده، با فرار از خانه درصدد حل مشکل برمی آیند.
فقر فرهنگی: یکی دیگر از عواملی که موجب فرار دختران از خانه می شود، فقر فرهنگی و محدودیت ها و تبعیض های ناشی از فقر فرهنگی است. از عوامل مهم ایجاد انگیزه فرار دختران از خانه، سطح و طبقه اجتماعی و فرهنگی خانواده است. چنان که، سطح تحصیلات (بی سوادی یا کم سوادی) اعضای خانواده، سطح پایین و نازل اجتماعی خانواده، ناآگاهی اعضای خانواده به ویژه والدین از مسائل تربیتی، اخلاقی و آموزه های مذهبی، عدم همنوایی خانواده با هنجارهای رسمی و حتی غیررسمی جامعه، هنجارشکنی اعضای خانواده و اشتهار به این مسأله و مسائل دیگری از این دست مولفه هایی هستند که در قالب فقر فرهنگی خانواده در فشارهای روانی و روحی بر دختران نوجوان و جوانی که در این شرایط قرار دارند، تاثیرگذار است و انگیزه گریز از کانون خانواده را ایجاد و افزایش می دهند.
فریب دختران از راه های مختلف: انسان های دنیای امروز در چهارراه سرگردانی و تضاد ارزش ها گرفتار آمده اند و نمی دانند به کدامین سو حرکت کنند. از یک سو، جامعه بستر نوینی از ارزش های اجتماعی مدرن را مقابل دیدگان افراد قرار می دهد و از سوی دیگر، فرد را با بن بست های بسیاری در دستیابی به اهداف جدید مواجه می کند. جوان امروز در این شرایط با مشکل بحران هویت، کاهش پایبندی به ارزش های دینی و اجتماعی و شکاف نسلی بین خود و والدینش مواجه است و این شکاف می تواند عاملی بر ترک کردن خانه توسط دختران باشد.
به طور کلی هرچه روابط خانوادگی صمیمی تر و عمیق تر باشد و همچنین احترام متقابل بین اعضای خانواده حکمفرما باشد و در کل خانواده منسجم تر باشد، کمتر شاهد پدیده فرار دختران از منزل خواهیم بود. اگرچه پدیده خانه گریزی دختران در نگاه اول پدیده فردی به نظر می رسد، اما با توجه به پیامدهای سوء آن در جامعه، تبدیل به یکی از آسیب های اجتماعی جدی در سال های اخیر شده است. طی سال های اخیر برای پیشگیری اولیه و ثانویه از این آسیب اجتماعی، مراکز مداخله در بحران های اجتماعی زیر نظر سازمان بهزیستی در شهرهای بزرگ ایجاد شده است، که به امر ساماندهی دختران فراری می پردازند اما تاکنون در رابطه با عملکرد این مراکز، پژوهشی علمی صورت نگرفته است. بنابراین مسئولان امر باید پدیده خانه گریزی دختران را یک آسیب جدی قلمداد کرده و در جهت کاهش آن اقدامات اساسی انجام دهند.
منبع: روزنامه شهروند
اول **
11/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]
صفحات پیشنهادی
چرا دختران زندگی مجردی را دوست دارند؟
چرا دختران زندگی مجردی را دوست دارند یکی از معضلاتی که امروزه بسیاری از مسئولان و دولتمردان را به فکر انداخته و جامعهشناسان و روانشناسان هم در زمینه حرفهای خود آن را بررسی و پژوهش میکند افزایش میانگین سن ازدواج و بیرغبتی جوانان ایرانی برای تشکیل خانواده است به گزارشورود دختران فراری انگلیسی به سوریه
ورود دختران فراری انگلیسی به سوریه سه دختر دانشآموز انگلیسی که این کشور را برای پیوستن به گروه تروریستی داعش ترک کرده بودند از مرز ترکیه وارد سوریه شدند به گزارش فرهنگ نیوز پلیس لندن اعلام کرد دلایلی در دست دارد که نشان میدهد این سه دختر نوجوان از دبیرستان «-ورود دختران فراری انگلیسی به سوریه
ورود دختران فراری انگلیسی به سوریه سه دختر دانشآموز انگلیسی که این کشور را برای پیوستن به گروه تروریستی داعش ترک کرده بودند از مرز ترکیه وارد سوریه شدند به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری رویترز پلیس لندن اعلام کرد دلایلی در دست دارد که نشان می دهد این سه دخترچرا دختران به زندگی مجردی علاقه دارند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا دختران به زندگی مجردی علاقه دارند کد خبر ۴۷۶۹۲۲ تاریخ انتشار ۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۵ - 20 February 2015 یکی از معضلاتی که امروزه بسیاری از مسولان و دولتمردان را به فکر انداخته و جامعه شناسان و روان شناسان هم در زمینه حرفه ای خود آن را بررسی و پژوهش می کند افزایش میانگین سنتحلیلی بر چرایی و نحوه گریختن رئیس جمهور یمن «فرار»؛ فصل مشترک روسای جمهور وابسته
تحلیلی بر چرایی و نحوه گریختن رئیس جمهور یمنفرار فصل مشترک روسای جمهور وابستهنقطه مشترک برخی از این دیکتاتورهای بواسطه وابستگی که به قدرت های خارجی داشتند در وهله اول فرار و پناهندگی در کشورهایی بوده که به آنان متعهد شده اند و سرنوشت مشترک برخی از این شخصیتها نیز فرار با لباسچرا دختران زندگی مجردی را دوست دارند؟!
علت بیرغبتی جوانان برای ازدواج چرا دختران زندگی مجردی را دوست دارند به گزارش سرویس کشکول جام نیوز یکی از معضلاتی که امروزه بسیاری از مسئولان و دولتمردان را به فکر انداخته و جامعهشناسان و روانشناسان هم در زمینه حرفهای خود آن را بررسی و پژوهش میکنهمین جشنواره شعر فجر برای فرار از حاشیه چراغ خاموش حرکت کرد
علیرضا بدیع در گفتگو با باشگاه خبرنگاران نهمین جشنواره شعر فجر برای فرار از حاشیه چراغ خاموش حرکت کرد نهمین جشنوارهی شعر فجر به نظر علیرضا بدیع به دلیل فرار از حاشیههای موجود دربارهی اکثر جشنوارهها و نمایشگاههای حائز اهمیت چراغ خاموش حرکت کرده و اطلاع رسانی نداشت علیرضا- ساندی تایمز: چرا کسی مانع از پیوستن دختران انگلیسی به داعش نشد؟
ساندی تایمز چرا کسی مانع از پیوستن دختران انگلیسی به داعش نشد تهران-ایرنا- یک روزنامه انگلیسی با انتقاد از غفلت مسوولان امنیتی این کشور درباره پیوستن سه دختر انگلیسی به گروه تروریستی داعش با سفر به ترکیه پرسید چه کسی مسوول این بی توجهی است و چرا در زمان مناسب اقدامی در این بارپخش «فراری» آنتوان چخوف از شبکه نمایش
پخش فراری آنتوان چخوف از شبکه نمایش خبرگزاری پانا نمایش رادیویی فراری اثر آنتوان چخوف ۳ اسفند ماه از رادیو نمایش پخش میشود ۱۳۹۳ شنبه ۲ اسفند ساعت 12 45 به گزارش سرویس فرهنگی پانا این نمایش با تنظیم رادیویی محسن عباسی و کارگردانی رضا عمرانی داستان پزشک دلسوزی است که در موااز روز گذشته صورت گرفته است تکرار سفرهای چراغ خاموش ترکان به آبادان و خرمشهر
از روز گذشته صورت گرفته استتکرار سفرهای چراغ خاموش ترکان به آبادان و خرمشهربار دیگر اکبر ترکان دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد از روز گذشته به منطقه آزاد اروند سفر کرده و بدون اطلاع و دعوت از خبرنگاران جلسات و بازدیدهایی را از پروژههای مختلف دو شهرستان آبادان و خرمشهر داشته استچرا مرغ گران شد؟!
چرا مرغ گران شد در شرایطی که قیمت مرغ طی یک ماهه اخیر در بازار کشور روند صعودی داشته و دارد کارشناسان و مسئولان دلایل مختلفی را از افزایش صادرات تا کاهش تولید افزایش تقاضا و عملکرد نامناسب دستگاههای اجرایی برای آن برمیشمارند روز نو در شرایطی که قیمت مرغ طی یک ماهه اخیر ددر جمع خبرنگاران صورت گرفت عذرخواهی شرکت برق چرام از خانواده شهید علیزاده
در جمع خبرنگاران صورت گرفتعذرخواهی شرکت برق چرام از خانواده شهید علیزادهرئیس اداره برق چرام از خانواده شهید ارجاسب علیزاده به دلیل جابجایی تابلوی این شهید عذرخواهی کرد به گزارش خبرگزاری فارس از چرام در پی نامه سرگشاده فرزند شهید ارجاسب علیزاده به شهرداری و اداره برق چرام به&zwnرئیس کمیته امداد چرام خبر داد برگزاری دورههای آموزش امداد و نجات برای 220 نفر از مددجویان چرام
رئیس کمیته امداد چرام خبر دادبرگزاری دورههای آموزش امداد و نجات برای 220 نفر از مددجویان چرامرئیس کمیته امداد چرام از برگزاری کارگاه آموزشی امداد و نجات برای 220 نفر از مددجویان تحت حمایت کمیته امداد این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از چرام علیحسن مظاهری ظهر اقدیمی ترین دختران دوقلوی جهان + عکس
قدیمی ترین دختران دوقلوی جهان عکس مانند بسیاری از دوقلوها در سراسر جهان فلورانس دیویس و Glenys توماس نیز از آن دسته از دوقلوهایی هستند که بسیار شبیه به یکدیگرند اما از خود گذشتگی آنها واقعا استثنایی است - آنها برای 103 سال جدایی ناپذیر مانده اند به گزارش گروه وبگردی باشگاهفرار رئیس جمهور مستعفی یمن از صنعا |اخبار ایران و جهان
فرار رئیس جمهور مستعفی یمن از صنعا گزارشها حاکی از آن است که عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی صنعا پایتخت یمن را به مقصد استان جنوبی عدن ترک کرده است کد خبر ۴۷۷۳۳۰ تاریخ انتشار ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۰ - 21 February 2015 گزارشها حاکی از آن است که عبدربه منصور هادی رئیس جمهچرا با کوچکترین برف حملونقل در ایلام مختل میشود؟
شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۰ دانشیار دانشگاه ایلام گفت چرا باید با کوچکترین برف حملونقل در استان دچار مشکل اختلال و یا حتی قطع کامل میشود دکتر حاجی کریمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه ایلام اظهار کرد به دلیل بارش برف در استان ایلام و ناکارآمچرا کمبود خواب خطر ابتلا به دیابت را تشدید میکند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا کمبود خواب خطر ابتلا به دیابت را تشدید میکند کد خبر ۴۷۷۳۰۰ تاریخ انتشار ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۵ - 21 February 2015 پزشکان در یک بررسی جدید به چرایی ارتباط کمبود خواب با افزایش احتمال ابتلا به دیابت پرداختند به گزارش ایسنا پزشکان دانشگاه شیکاگو اظهار کردند کمبود خواب میتو-
گوناگون
پربازدیدترینها