محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842718823
عوامل خانوادگی بلوغ زودرس
واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
در برخی خانواده هایی که در مسائل جنسی بی بند و بار هستند و این جور مسائل را در مقابل فرزندان کودک و نوجوان خود رعایت نمی کنند بلوغ زودرس جنسی اتفاق می افتد. یکی از بحثهای داغی که این روزها نقل بعضی از محافل شده و نسبت به آن اظهارنظرهای متفاوتی میشود، محدوده سنی ازدواج جوانان است. از پیشنهاد ازدواج برای دختر دبیرستانی ها گرفته تا ازدواج بالای 30-40 سال. اما سئوال اینجاست آیا ازدواج همه دخترهای دبیرستانی زودهنگام و همه 30-40 ساله ها دیر هنگام است؟ سن واقعی ازدواج را چگونه باید تشخیص داد؟ آیا تنها با رسیدن به بلوغ جسمانی، میتوان از عوامل دیگری که در شروع یک زندگی مشترک نقش دارند چشمپوشی کرد؟ در همین زمینه بسیاری از کارشناسان و روانشناسان معتقدند “سن ازدواج “باید مبتنی بر سه اصل بلوغ جسمانی، بلوغ روانی و بلوغ اجتماعی باشد. منظور از بلوغ جسمانی دوران توانمندی فرد از نظر تولید مثل است که برای دختران از حدود سنین 12 تا 14 سالگی و در پسران از حدود 14 تا 16 سالگی شروع میشود. بلوغ روانی، عنوانی است که روانپزشکان از آن تحت عنوان رشد شخصیت نام میبرند. از لحاظ حقوقی نیز بلوغ روانی با عنوان رشد شناخته میشود. اما اختلافی که روانشناسان با حقوقدانان در این زمینه دارند این است که حقوقدانها به حداقل کفایت میکنند و معتقدند فقط کافی است فرد توان تشخیص مصالح خود را داشته باشد، ولی عقیده روانپزشکان و اصولا مکاتب روانشناختی بر این است که فرد باید از لحاظ شخصیتی، توانمندی، پختگی و رشد به مرحلهای برسد که نه تنها نسبت به خود شناخت کافی پیدا کند و بتواند مصالح خود را تشخیص بدهد بلکه نسبت به فردی که در نظر دارد با او ازدواج کند نیز شناخت کافی بهدست آورد. منظور از بلوغ اجتماعی چیست؟
بلوغ اجتماعی به معنی توانمندی لازم برای اداره امور خانواده، همسر و فرزندان است. این امر، مستلزم برآوردهشدن نیازهای اقتصادی، بهداشتی، علمی، آموزشی و… برای گذراندن زندگی است تا فرد بتواند با آن، مسکن و حداقل نیازهای خانواده را تامین کند. اما این خصوصیات معمولا در چه سنی به دست میآید؟
پاسخ این است که بستگی به فرد دارد. یک فرد ممکن است در سن 20 سالگی زمینههای فوق را یکجا و کامل پیدا کند. در حالی که فردی دیگر در سنین بالاتر هم نتواند به آنها دست یابد. در مورد خانمها هم به همین شکل است. یک دختر جوان ممکن است در سن 14 تا 15 سالگی به رشد کامل جسمانی رسیده باشد، اما رشد روانی و شخصیتی او کامل نشده و توانایی ایجاد یک رابطه درست با همسر، فرزند، اطرافیان خود و از جمله خانواده جدیدی که با او پیوند میخورد یعنی خانواده شوهر را نداشته باشد. در این صورت تبعات آن نه تنها به فرد و خانواده بلکه به جامعه هم کشیده میشود. جامعهای که نیازمند افراد فعال، آگاه، پخته و توانمند است. بنابراین ما فقط سن شناسنامه را ملاک اولیه و اصلی برای تشکیل خانواده یا ازدواج قرار نمیدهیم بلکه باید سن عقلی و درکی طرف را هم مورد ارزیابی قرار دهیم. البته به این نکته هم باید اشاره کرد که خردهگیری و سختگیری و اینکه افراد فکر کنند ابتدا باید همه امکانات را فراهم و تمام دورههای تحصیل را طی کنند، شغل پردرآمدی داشته باشند و بعد ازدواج کنند را تایید نمیکنیم. صحبت در مورد حداقلهاست. اگر فرد بتواند به توانمندیهای شخصیتی، اجتماعی، اقتصادی و… برسد، میتواند ازدواج کند که این اتفاق میتواند در هر سنی باشد. بهترین سن ازدواج برای دختر و پسر ازدواج برای دختر و پسر امری است غریزی و فطری. هر زمان این غریزه و فطرت و رشد سنی و عقلی و اجتماعی بیدار شود و دختر و پسر نیاز به ازدواج در درونشان بیدار شود؛ این زمان، زمان ازدواج آن شخص است. این نیاز به ازدواج اکثراً بعد از سنّ بلوغ شرعی دختر و پسر است. امّا زمان ظهور این نیاز در افراد متفاوت است. اگر جوانی به «بلوغ جسمی» و «بلوغ عقلی» رسیده باشد، آماده ازدواج است. در افراد مؤمن و باهوش، این بلوغ جسمی و عقلی زودتر حاصل می شود. پس سنّ ازدواج چیزی است نسبی که در افراد مختلف، جوامع مختلف متفاوت است. ما در اینجا شرایطی را که یک شخص را به سنّ ازدواج می رساند مطرح می کنیم که این شرایط باید در هر دختر و پسری باشد تا یک ازدواج موفّق داشته باشد. همچنین باید گفت که تعیین کردن سنّ برای ازدواج و یک نسخه پیچیدن برای همه افراد امری است اشتباه چون هر کسی در سنّی خاص این شرایط را دارا است. شرایط لازم برای رسیدن به سنّ ازدواج:
1) رشد جسمانی:
دختر و پسر باید از لحاظ جسمی به بلوغ برسند. یعنی دختر و پسر توانایی جنسی داشته باشند. تحقیقات نشان می دهد دختران در سن ۱۳ تا ۱۴ سالگی اکثراً بلوغ جنسی پیدا می کنند و تمام دختران تا سنّ ۱۷ سالگی بالغ می شوند و در پسران نیز از سنّ ۱۴ الی ۱۷ سالگی تماماً بلوغ جنسی پیدا می کنند. اولین شرط برای ازدواج همین بلوغ جنسی است که عموماً در دختران در ۱۵ سالگی و در پسران در ۱۶ سالگی حاصل می شود. منظور از بلوغ جنسی این است که اندام های جنسی دختر و پسر آمادگی مسائل زناشویی داشته باشد. به عبارت دیگر بلوغ جنسی عبارتست از خواسته های فیزیولوژیکی و غریزی یک فرد و ازدواج جوابی است به خواسته ها و هر چه بین این دو سؤال و جواب فاصله بیشتر باشد عقده های روانی بیشتر است. 2) رشد عقلی:
به یقین زمانی که فردی رشد فکری لازم جهت انتخاب همسر را نیافته است، نمی تواند اقدام به تصمیم برای ازدواج خود بنماید و چه بسا قدرت تشخیص مصلحت یا مفسده در ازدواج با فرد مورد نظر را ندارد. رشد فکری پس از بلوغ جسمانی رو به تکامل می رود. پس از بحران های بلوغ، فرد استعدادها، توانائیها و امکانات محیطی خود را بهتر می شناسد و نسبت به شخصیّت خود بیشتر آگاهی می یابد. در نتیجه تصمیماتش بیشتر از عقل نشأت می گیرد تا احساسات. 3) رشد عاطفی:
رشد عاطفی و احساسی از شرایط لازم برای ازدواج است و دارای محاسن و مزایای زیادی است. از جمله اینکه قدرت محرکه انسان است، عامل اتصال و پیوستگی و تلطیف انسانها و جوامع است، از مهمترین عوامل موفقیّت در زندگی زناشویی است. فرد برخوردار از رشد عاطفی، مهار احساسات منفی و مثبت خود را در دست دارد. او در ابراز خشم و ترس، گریه و شادی، محبّت و غیره در محدوده مورد قبول جامعه عمل می کند، نه همانند یک کودک. رشد عاطفی نیز مانند رشد عقلی به سنّ تقویمی نیست، بلکه به میزان یادگیری، تجارب فرد و از همه مهمتر تعامل عاطفی کودک با والدین و دیگر بزرگسالان آموخته می شود. 4) رشد اجتماعی:
رشد اجتماعی رابطه نزدیکی با رشد عقلی و رشد عاطفی دارد. انسان دارای چهار دنیای اجتماعی است: خانواده، مدرسه، شغل و دوستان که فرد را باید از نظر اجتماعی در آنها مورد ارزیابی و بررسی قرار داد. فردی که از رشد اجتماعی برخوردار است روابط اجتماعی (از جمله رابطه بین زن و شوهر) را بهتر درک می کند، به دیگران احترام می گذارد، حقوق دیگران را محترم می شمارد، نقش، وظایف و مسئولیتهای مربوط به خویش را به نحو أحسن انجام می دهد. 5) رشد اخلاقی:
روابط زناشویی همانند هر ارتباط اجتماعی دیگر بین انسانها با در نظر گرفتن ارزشهای اخلاقی و معنوی زن و مرد است که منجر به سعادت و معنویت زندگی آنان می گردد. بسیاری از امور و مسائل زندگی زناشویی در چهارچوب اخلاق و فضایل اخلاقی قابل حلّ است و هر اندازه زن و شوهر متخلّق به اخلاق و رفتار پسندیده مانند صداقت و گذشت، درستی و فداکاری و… باشند زندگی شان از سلامت و آرامش بیشتری برخوردار خواهد بود. اگر دختر و پسر این شرایط را دارا بودند می توانند ازدواج نمایند. البته باید دانست مناطق، محیط ها، جامعه ها، نسلها، نژادها، قبیله ها، خانواده ها و افراد (تفاوت های فردی)، در این زمینه یکسان نیستند، بلکه تفاوت هایی با هم دارند، مثلاً در سرزمین های «گرمسیر» بلوغ جنسی زودتر فرا می رسد تا مناطق «سردسیر»؛ و در محیط های باز و شلوغ که برخورد زن و مرد و دختر و پسر بیشتر است، و در محیط های غیرمذهبی و بی بند و بار که مسائل محرم و نامحرم و حجاب و عفّت کمتر رعایت می شود، بلوغ جنسی زودتر فرا می رسد تا در محیط های مذهبی و پاک و با عفّت و پایبند به قوانین شرعی؛ و در خانواده های غیرمؤدب و بی فرهنگ که رعایت حفظ مسائل جنسی را نمی کنند و احیاناً بچه ها شاهد مسائل جنسی (کلامی و غیرکلامی) پدر و مادر خود هستند، بلوغ جنسی زودتر فرا می رسد تا خانواده هایی که این مسائل را رعایت می کنند. کمیّت و کیفیّت خوراک و غذا نیز در این موضوع تأثیر دارد؛ آنهایی که غذای بیشتر و قوی تر می خورند، بلوغ جنسی شان سریعتر است. آنچه که آمار و تحقیقات نشان می دهد، حاکی از آن است که بهترین سن ازدواج برای پسران ۱۹ سال و برای دختران ۱۶ سال است. البته این سن متوسط است ممکن است پسر یا دختری زودتر از این نیاز به همسر داشته باشد، که باید اقدام شود. در مسأله ازدواج نباید بیشتر به مسائل اقتصادی توجه کرد و ازدواج را به تأخیر انداخت که اگر به تأخیر بیفتد باید شاهد فساد و فحشاء در جامعه بود. جوان اگر هنگام ازدواج نتواند ازدواج نماید تحت فشارهای جنسی و روانی از راههای غیرصحیح خود را ارضاء خواهد کرد. تحقیقات نشان می دهد که اگر جوانان خوب آموزش ببینند هم زندگی لذّت بخشی بعد از ازدواج خواهند داشت و هم فرزندانِ کسانی که در سنین گفته شده ازدواج کنند سالم تر و باهوش تر خواهند بود و در آینده با فاصله سنی کم ارتباط بهتری با فرزندان خود خواهند داشت. منبع:پارسینه
1 اسفند 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
کودکی را که بلوغ زودرس دارد تنبیه نکنید
روانشناسی و مشاوره کودکی را که بلوغ زودرس دارد تنبیه نکنید رییس نظام روانشناسی و مشاوره استان زنجان تأکید کرد کودکی که بلوغ جنسی زودرس دارد نباید از جانب بزرگترها تنبیه شود رسول گرامی اسلام صلوات الله علیها زن شایسته یکى از دو عامل پیشرفت خانواده است به گزارش سرویکودکی که بلوغ زودرس دارد را تنبیه نکنید
دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۳ رییس نظام روانشناسی و مشاوره استان زنجان تأکید کرد کودکی که بلوغ جنسی زودرس دارد نباید از جانب بزرگترها تنبیه شود سیدعبدالله احمدیقلعه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه زنجان با بیان این مطلب اظهارکرد والدین باید نسبتبلوغ زودرس در خانواده های بی بندوبار/ فرزندان کدام خانواده باهوش تر اند؟
سن ازدواج بلوغ زودرس در خانواده های بی بندوبار فرزندان کدام خانواده باهوش تر اند آنچه که آمار و تحقیقات نشان می دهد حاکی از آن است که بهترین سن ازدواج برای پسران ۱۹ سال و برای دختران ۱۶ سال است به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز یکی از بحثهای داغی كه این روزها نقلرئیس بخش زنان و زایمان بیمارستان شریعتی هشدار داد خانهتکانی در سهماهه سوم بارداری، ممنوع/خطر زایمان زودرس
رئیس بخش زنان و زایمان بیمارستان شریعتی هشدار دادخانهتکانی در سهماهه سوم بارداری ممنوع خطر زایمان زودرسرئیس بخش زنان و زایمان بیمارستان شریعتی گفت افرادی که سابقه سقط و زایمان زودرس دارند اصلاً نباید خانهتکانی کنند افراد بیخطر هم در سه ماهه اول و دوم تنها مجاز به انجام کارماسک برنج زنان ژاپنی برای جلوگیری از پیری زودرس
ماسک برنج زنان ژاپنی برای جلوگیری از پیری زودرس زنان ژاپنی برای شما یک ماسک فوق العاده ارگانیک و عالی جهت جلوگیری از پیری پوست و جوانی چهره معرفی میکنند برنج سرشار از ویتامین B است که باعث تحریک رشد و بهبود سلول میشود همچنین روند پیری سلول را کند میکند به منظور جلوگیری ازناباروری هم می تواند ارثی باشد/ اهمیت تشخیص یائسگی زودرس
یک متخصص ژنتیک پزشکی ناباروری هم می تواند ارثی باشد اهمیت تشخیص یائسگی زودرس شناسهٔ خبر 2499815 سهشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۴ جامعه > بهداشت و سلامت عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا معتقد است که در ناباروری زمینه های ارثی و ژنتیکی وجود دارد بعاملی که موجب سفیدی زودرس مو میشود
عاملی که موجب سفیدی زودرس مو میشود یک متخصص پوست و مو بروز بیماریهای اختلالات غده تیروئید را یکی از دلایل سفید شدن زودرس مو دانست و گفت سفید شدن مو یکی از عوارض کم کاری تیروئید است که در تمام این دسته از بیماران بروز پیدا نمیکند دکتر فرهاد مستوفی معاب گفت معمولا سفید شدن مو-چین و چروک زودرس در مردان شایعتر است
یک متخصص پوست و مو چین و چروک زودرس در مردان شایعتر است یک متخصص پوست و مو با بیان اینکه مردان بیش از زنان در معرض چین و چروک زودرس قرار میگیرند تاکید کرد نور خورشید باعث تولید رادیکالهای آزاد در پوست و از بین رفتن سلولهای پوستی کلاژنساز میشود و با توجه به اینکه مردان بیتغذیه مناسب از مهمترین عوامل کاهش عوارض بارداری است
شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۸ از شاخصهای مهم بهداشتی میزان مرگ مادران است توسعه اجتماعی - اقتصادی کشورها در گرو داشتن منابع انسانی سالم است و این مادران سالم هستند که در سلامت نسل آینده نقشی کلیدی دارند امروزه توجه و آموزش تغذیه مناسب به مادران باردار برای پیشگیری از سوء تغذیهدندان قروچه از عوامل ایجاد دردهای مزمن در سر و صورت
دندان قروچه از عوامل ایجاد دردهای مزمن در سر و صورت شناسهٔ خبر 2500308 چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۹ جامعه > بهداشت و سلامت دندان قروچه یکی از عوامل ایجاد کننده دردهای مزمن در ناحیه سر و صورت و اختلال در مفصل گیجگاهی - فکی است به گزارش خبرگزاری مهر دکتر رضا شریفی دبیر اجرامقابله با کابوس و عوامل دیدن آن
سعی کنید حتی الامکان قبل از خواب مراقب خورد و خوراکتان باشید تا کابوس های شبانه تان را به سمت خودتان دعوت نکنید خواب عصرگاهی به بدن آسیب فراوان وارد میکند و موجب تجمع بیماریها در بدن میشود چرا که عصر زمان تغییر روز است یعنی زمانی است که از روز وارد شب میشویم و باید بدانیمبهداشت جنسی: عوامل موثر در یک دردسر مزمن زنانه
بهداشت جنسی عوامل موثر در یک دردسر مزمن زنانه جام جم سرا خارش مزمن و طولانی مدت ناحیه تناسلی معمولا در اثر چند عامل به وجود میآید به بیان سادهتر در پیدا کردن راههای کاهش یا درمان خارش قسمتهای جنسی زنان باید دانست که همزمان چند بیماری و مشکل مختلف عامل ایجاد خارش در نواحییک متخصص آنکلوژی در گفتوگو با فارس اعلام کرد علائم سرطان مری/ معرفی عوامل خطرناک در ابتلا به سرطان مری
یک متخصص آنکلوژی در گفتوگو با فارس اعلام کردعلائم سرطان مری معرفی عوامل خطرناک در ابتلا به سرطان مرییک متخصص آنکلوژی و سرطان علائم شایع در بروز سرطان مری را اعلام کرد و گفت برخی از عوامل در پیدایش این سرطان مؤثرند که در این میان افزایش سن مهمترین عامل شناخته شده است حسین امارتباط سندرم خستگی مزمن با یائسگی زودرس - اخبار ایران و جهان |
ارتباط سندرم خستگی مزمن با یائسگی زودرس شناسهٔ خبر 2488932 شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۹ جامعه > بهداشت و سلامت محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها می گویند ارتباطی میان سندرم خستگی مزمن و یائسگی زودرس و همچنین سایر اختلالات زنانه وجود دارد به گزارش خبرنگار مهر در سندرم خس- مصرف غذای سالم و سنتی یکی از مهم ترین عوامل ارتقای سلامت جامعه است
معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران مصرف غذای سالم و سنتی یکی از مهم ترین عوامل ارتقای سلامت جامعه است نوشهر - ایرنا - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ غذاهای سنتی و سالم گفت مصرف غذای سالم و سنتی یکی از مهم ترین عوامل ارتقاء سلامت جامعه امهمترین عامل زایمان زودرس
چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۳ به گفته یک متخصص زنان و زایمان عفونتها یک سوم عوامل بروز زایمان زودرس را به خود اختصاص میدهند کتر طراوت فاخری در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه کرمانشاه با بیان اینکه به خروج جنین قبل از هفته 37 بارداری ز- وقوع 50 درصد مرگ ومیرها باکنترل عوامل و آموزش قابل پیشگیری است
وقوع 50 درصد مرگ ومیرها باکنترل عوامل و آموزش قابل پیشگیری است شهرکرد-ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی ودرمانی چهارمحال و بختیاری بیماریهای قلبی عروقی حوادث و سرطانها را عامل وقوع 50 درصد مرگ ومیرها دانست و گفت با آموزشهای بهداشتی می توان از ابتلا به این بیماریها پ-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها