محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830887595
بلوغ زودرس در خانواده های بی بندوبار/ فرزندان کدام خانواده باهوش تر اند؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
سن ازدواج؛
بلوغ زودرس در خانواده های بی بندوبار/ فرزندان کدام خانواده باهوش تر اند؟
آنچه که آمار و تحقیقات نشان می دهد، حاکی از آن است که بهترین سن ازدواج برای پسران ۱۹ سال و برای دختران ۱۶ سال است.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، یکی از بحثهای داغی كه این روزها نقل بعضی از محافل شده و نسبت به آن اظهارنظرهای متفاوتی میشود، محدوده سنی ازدواج جوانان است. از پیشنهاد ازدواج برای دختر دبیرستانی ها گرفته تا ازدواج بالای 30-40 سال. اما سئوال اینجاست آیا ازدواج همه دخترهای دبیرستانی زودهنگام و همه 30-40 ساله ها دیر هنگام است؟ سن واقعی ازدواج را چگونه باید تشخیص داد؟ آیا تنها با رسیدن به بلوغ جسمانی، میتوان از عوامل دیگری که در شروع یک زندگی مشترک نقش دارند چشمپوشی کرد؟
در همین زمینه بسیاری از کارشناسان و روانشناسان معتقدند "سن ازدواج "باید مبتنی بر سه اصل بلوغ جسمانی، بلوغ روانی و بلوغ اجتماعی باشد. منظور از بلوغ جسمانی دوران توانمندی فرد از نظر تولید مثل است كه برای دختران از حدود سنین 12 تا 14 سالگی و در پسران از حدود 14 تا 16 سالگی شروع میشود. بلوغ روانی، عنوانی است كه روانپزشكان از آن تحت عنوان رشد شخصیت نام میبرند. از لحاظ حقوقی نیز بلوغ روانی با عنوان رشد شناخته میشود.
اما اختلافی که روانشناسان با حقوقدانان در این زمینه دارند این است که حقوقدانها به حداقل كفایت میكنند و معتقدند فقط كافی است فرد توان تشخیص مصالح خود را داشته باشد، ولی عقیده روانپزشكان و اصولا مكاتب روانشناختی بر این است كه فرد باید از لحاظ شخصیتی، توانمندی، پختگی و رشد به مرحلهای برسد كه نه تنها نسبت به خود شناخت كافی پیدا کند و بتواند مصالح خود را تشخیص بدهد بلكه نسبت به فردی كه در نظر دارد با او ازدواج كند نیز شناخت كافی بهدست آورد.
منظور از بلوغ اجتماعی چیست؟
بلوغ اجتماعی به معنی توانمندی لازم برای اداره امور خانواده، همسر و فرزندان است. این امر، مستلزم برآوردهشدن نیازهای اقتصادی، بهداشتی، علمی، آموزشی و... برای گذراندن زندگی است تا فرد بتواند با آن، مسكن و حداقل نیازهای خانواده را تامین كند. اما این خصوصیات معمولا در چه سنی به دست میآید؟
پاسخ این است که بستگی به فرد دارد. یك فرد ممكن است در سن 20 سالگی زمینههای فوق را یكجا و كامل پیدا كند. در حالی كه فردی دیگر در سنین بالاتر هم نتواند به آنها دست یابد. در مورد خانمها هم به همین شكل است. یك دختر جوان ممكن است در سن 14 تا 15 سالگی به رشد كامل جسمانی رسیده باشد، اما رشد روانی و شخصیتی او کامل نشده و توانایی ایجاد یك رابطه درست با همسر، فرزند، اطرافیان خود و از جمله خانواده جدیدی كه با او پیوند میخورد یعنی خانواده شوهر را نداشته باشد. در این صورت تبعات آن نه تنها به فرد و خانواده بلكه به جامعه هم كشیده میشود. جامعهای كه نیازمند افراد فعال، آگاه، پخته و توانمند است. بنابراین ما فقط سن شناسنامه را ملاك اولیه و اصلی برای تشكیل خانواده یا ازدواج قرار نمیدهیم.بلکه باید سن عقلی و درکی طرف را هم مورد ارزیابی قرار دهیم.
البته به این نكته هم باید اشاره کرد كه خردهگیری و سختگیری و اینكه افراد فكر كنند ابتدا باید همه امكانات را فراهم و تمام دورههای تحصیل را طی كنند، شغل پردرآمدی داشته باشند و بعد ازدواج كنند را تایید نمیكنیم. صحبت در مورد حداقلهاست. اگر فرد بتواند به توانمندیهای شخصیتی، اجتماعی، اقتصادی و... برسد، میتواند ازدواج كند كه این اتفاق میتواند در هر سنی باشد.
بهترین سن ازدواج برای دختر و پسر ازدواج برای دختر و پسر امری است غریزی و فطری. هر زمان این غریزه و فطرت و رشد سنی و عقلی و اجتماعی بیدار شود و دختر و پسر نیاز به ازدواج در درونشان بیدار شود؛ این زمان، زمان ازدواج آن شخص است.
این نیاز به ازدواج اکثراً بعد از سنّ بلوغ شرعی دختر و پسر است. امّا زمان ظهور این نیاز در افراد متفاوت است. اگر جوانی به «بلوغ جسمی» و «بلوغ عقلی» رسیده باشد، آماده ازدواج است. در افراد مؤمن و باهوش، این بلوغ جسمی و عقلی زودتر حاصل می شود. پس سنّ ازدواج چیزی است نسبی که در افراد مختلف، جوامع مختلف متفاوت است.
ما در اینجا شرایطی را که یک شخص را به سنّ ازدواج می رساند مطرح می کنیم که این شرایط باید در هر دختر و پسری باشد تا یک ازدواج موفّق داشته باشد. همچنین باید گفت که تعیین کردن سنّ برای ازدواج و یک نسخه پیچیدن برای همه افراد امری است اشتباه چون هر کسی در سنّی خاص این شرایط را دارا است.
شرایط لازم برای رسیدن به سنّ ازدواج:
1) رشد جسمانی:
دختر و پسر باید از لحاظ جسمی به بلوغ برسند. یعنی دختر و پسر توانایی جنسی داشته باشند. تحقیقات نشان می دهد دختران در سن ۱۳ تا ۱۴ سالگی اکثراً بلوغ جنسی پیدا می کنند و تمام دختران تا سنّ ۱۷ سالگی بالغ می شوند.و در پسران نیز از سنّ ۱۴ الی ۱۷ سالگی تماماً بلوغ جنسی پیدا می کنند.
اولین شرط برای ازدواج همین بلوغ جنسی است که عموماً در دختران در ۱۵ سالگی و در پسران در ۱۶ سالگی حاصل می شود. منظور از بلوغ جنسی این است که اندامهای جنسی دختر و پسر آمادگی مسائل زناشویی داشته باشد. به عبارت دیگر بلوغ جنسی عبارتست از خواسته های فیزیولوژیکی و غریزی یک فرد و ازدواج جوابی است به خواسته ها و هر چه بین این دو سؤال و جواب فاصله بیشتر باشد عقده های روانی بیشتر است.
2) رشد عقلی:
به یقین زمانی که فردی رشد فکری لازم جهت انتخاب همسر را نیافته است، نمی تواند اقدام به تصمیم برای ازدواج خود بنماید و چه بسا قدرت تشخیص مصلحت یا مفسده در ازدواج با فرد مورد نظر را ندارد.رشد فکری پس از بلوغ جسمانی رو به تکامل می رود. پس از بحران های بلوغ، فرد استعدادها، توانائیها و امکانات محیطی خود را بهتر می شناسد و نسبت به شخصیّت خود بیشتر آگاهی می یابد. در نتیجه تصمیماتش بیشتر از عقل نشأت می گیرد تا احساسات.
3) رشد عاطفی:
رشد عاطفی و احساسی از شرایط لازم برای ازدواج است و دارای محاسن و مزایای زیادی است. از جمله اینکه قدرت محرکه انسان است، عامل اتصال و پیوستگی و تلطیف انسانها و جوامع است، از مهمترین عوامل موفقیّت در زندگی زناشویی است. فرد برخوردار از رشد عاطفی، مهار احساسات منفی و مثبت خود را در دست دارد. او در ابراز خشم و ترس، گریه و شادی، محبّت و غیره در محدوده مورد قبول جامعه عمل می کند، نه همانند یک کودک. رشد عاطفی نیز مانند رشد عقلی به سنّ تقویمی نیست، بلکه به میزان یادگیری، تجارب فرد و از همه مهمتر تعامل عاطفی کودک با والدین و دیگر بزرگسالان آموخته می شود.
4) رشد اجتماعی:
رشد اجتماعی رابطه نزدیکی با رشد عقلی و رشد عاطفی دارد. انسان دارای چهار دنیای اجتماعی است: خانواده، مدرسه، شغل و دوستان که فرد را باید از نظر اجتماعی در آنها مورد ارزیابی و بررسی قرار داد. فردی که از رشد اجتماعی برخوردار است روابط اجتماعی (از جمله رابطه بین زن و شوهر) را بهتر درک می کند، به دیگران احترام می گذارد، حقوق دیگران را محترم می شمارد، نقش، وظایف و مسئولیتهای مربوط به خویش را به نحو أحسن انجام می دهد.
5) رشد اخلاقی:
روابط زناشویی همانند هر ارتباط اجتماعی دیگر بین انسانها با در نظر گرفتن ارزشهای اخلاقی و معنوی زن و مرد است که منجر به سعادت و معنویت زندگی آنان می گردد. بسیاری از امور و مسائل زندگی زناشویی در چهارچوب اخلاق و فضایل اخلاقی قابل حلّ است و هر اندازه زن و شوهر متخلّق به اخلاق و رفتار پسندیده مانند صداقت و گذشت، درستی و فداکاری و… باشند زندگی شان از سلامت و آرامش بیشتری برخوردار خواهد بود.
اگر دختر و پسر این شرایط را دارا بودند می توانند ازدواج نمایند. البته باید دانست مناطق، محیط ها، جامعه ها، نسلها، نژادها، قبیله ها، خانواده ها و افراد (تفاوتهای فردی)، در این زمینه یکسان نیستند، بلکه تفاوت هایی با هم دارند، مثلاً در سرزمینهای «گرمسیر» بلوغ جنسی زودتر فرا می رسد تا مناطق «سردسیر»؛ و در محیطهای باز و شلوغ که برخورد زن و مرد و دختر و پسر بیشتر است، و در محیطهای غیرمذهبی و بی بند و بار که مسائل محرم و نامحرم و حجاب و عفّت کمتر رعایت می شود، بلوغ جنسی زودتر فرا می رسد تا در محیطهای مذهبی و پاک و با عفّت و پایبند به قوانین شرعی؛ و در خانواده های غیرمؤدب و بی فرهنگ که رعایت حفظ مسائل جنسی را نمی کنند و احیاناً بچه ها شاهد مسائل جنسی (کلامی و غیرکلامی) پدر و مادر خود هستند، بلوغ جنسی زودتر فرا می رسد تا خانواده هایی که این مسائل را رعایت می کنند. کمیّت و کیفیّت خوراک و غذا نیز در این موضوع تأثیر دارد؛ آنهایی که غذای بیشتر و قوی تر می خورند، بلوغ جنسی شان سریعتر است.
آنچه که آمار و تحقیقات نشان می دهد، حاکی از آن است که بهترین سن ازدواج برای پسران ۱۹ سال و برای دختران ۱۶ سال است. البته این سن متوسط است ممکن است پسر یا دختری زودتر از این نیاز به همسر داشته باشد، که باید اقدام شود. در مسأله ازدواج نباید بیشتر به مسائل اقتصادی توجه کرد و ازدواج را به تأخیر انداخت که اگر به تأخیر بیفتد باید شاهد فساد و فحشاء در جامعه بود.
جوان اگر هنگام ازدواج نتواند ازدواج نماید تحت فشارهای جنسی و روانی از راههای غیرصحیح خود را ارضاء خواهد کرد. تحقیقات نشان می دهد که اگر جوانان خوب آموزش ببینند هم زندگی لذّت بخشی بعد از ازدواج خواهند داشت و هم فرزندانِ کسانی که در سنین گفته شده ازدواج کنند سالم تر و باهوش تر خواهند بود و در آینده با فاصله سنی کم ارتباط بهتری با فرزندان خود خواهند داشت.
فرهنگ نیوز 115
۰۱/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۱:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]
صفحات پیشنهادی
ماجرای بلوغ جنسی زودهنگام در خانواده های بی بندوبار/ فرزندان خانواده های مومن، باهوش تر اند
سن ازدواج ماجرای بلوغ جنسی زودهنگام در خانواده های بی بندوبار فرزندان خانواده های مومن باهوش تر اند آنچه که آمار و تحقیقات نشان می دهد حاکی از آن است که بهترین سن ازدواج برای پسران ۱۹ سال و برای دختران ۱۶ سال است گروه اجتماعی فرهنگ نیوز- علی ستوده نیا یکی از بحثهای داغیدر کافهخبر بررسی شد؛ خانوادهها، وکلا یا مشاوران، عاملان خارجی طلاق کدامند و چقدر تاثیر دارند؟
در کافهخبر بررسی شد خانوادهها وکلا یا مشاوران عاملان خارجی طلاق کدامند و چقدر تاثیر دارند جامعه > خانواده - در میزگرد بررسی آسیب شناسی عوامل خارجی طلاق عنوان شد که افزایش طلاق به خاطر عواملی مانند دخالت خانواده مشاور و وکلا نیست بلکه آستانه تحمل جوانان پایین آ- خانواده ها با اصلاح روش غذایی از پر خوری و بدخوری فرزندان جلوگیری کنند
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی خانواده ها با اصلاح روش غذایی از پر خوری و بدخوری فرزندان جلوگیری کنند تهران - ایرنا -رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور بابیان اینکه اختلال تغذیه ای دربین نوجوانان بسیار شایع است هشدار داد رژیم غذایی نادرست اعم از پرخورخانواده قربانیان جنایت «چپل هیل» آمریکا: چون فرزندانمان مسلمان بودند، کشته شدند
خانواده قربانیان جنایت چپل هیل آمریکا چون فرزندانمان مسلمان بودند کشته شدند پدر مادر و خواهر قربانیان جنایت چپل هیل که در آن ۳ دانشجوی مسلمان به دست یک افراطی نژادپرست آمریکایی به قتل رسیدند در یک کنفرانس خبری در این باره صحبت کردند به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنمدیرکل ارشاد اسلامی کرمان: خانوادهها مشکلات فرزندان خود را امری محرمانه میدانند
مدیرکل ارشاد اسلامی کرمان خانوادهها مشکلات فرزندان خود را امری محرمانه میدانندمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت این خردهفرهنگ را شاهد هستیم که مسائل تربیتی یک امر محرمانه است و نباید درباره فرزند خود با دیگران صحبت کنیم و این خردهفرهنگ موجب بروز لطماتی به خانوادههرئیس جمعیت هلال احمر فیروزکوه: خانوادهها توجه بیشتری به فرزندان خود داشته باشند
رئیس جمعیت هلال احمر فیروزکوه خانوادهها توجه بیشتری به فرزندان خود داشته باشندرئیس جمعیت هلال احمر شهرستان فیروزکوه گفت امروز دشمنان با ترفندهای مختلف در پی فریب جوانان کشورمان هستند که در این زمینه خانوادهها باید با توجه بیشتر به فرزندان خود اجازه ندهند تا دشمنان به نتیجه دلخانوادهها، وکلا یا مشاوران، عاملان خارجی طلاق کدامند و چقدر تاثیر دارند؟
خانوادهها وکلا یا مشاوران عاملان خارجی طلاق کدامند و چقدر تاثیر دارند در میزگرد بررسی آسیب شناسی عوامل خارجی طلاق عنوان شد که افزایش طلاق به خاطر عواملی مانند دخالت خانواده مشاور و وکلا نیست بلکه آستانه تحمل جوانان پایین آمده و البته نگرش زنان به زندگی هم تغییر کرده است بهمدیرکل کمیته امداد امام خمینی ایلام: ازدواج فرزندان خانواده امداد مهمترین برنامه کمیته امداد است
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی ایلام ازدواج فرزندان خانواده امداد مهمترین برنامه کمیته امداد استمدیرکل کمیته امداد امام خمینی ایلام گفت ازدواج فرزندان خانواده امداد مهمترین برنامه کمیته امداد است علی حسین احمدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام اظهار داشت اجمعیت فرزندان شاهد و ایثارگر نواندیش و خدمتگزار گیلان خبر داد برخورداری خانواده ایثارگران گیلان از خدمات اجتم
جمعیت فرزندان شاهد و ایثارگر نواندیش و خدمتگزار گیلان خبر دادبرخورداری خانواده ایثارگران گیلان از خدمات اجتماعی و رفاهیدبیر کل جمعیت فرزندان شاهد وایثارگر نواندیش و خدمتگزار گیلان گفت خانواده ایثارگران گیلان از خدمات اجتماعی و رفاهی برخوردار میشوند به گزارش خبرگزاری فارس از ر- تحکیم بنیان خانواده لازمه تربیت صحیح فرزندان است
تحکیم بنیان خانواده لازمه تربیت صحیح فرزندان است زنجان - ایرنا - معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان زنجان گفت انسجام و تحکیم بنیان خانواده لازمه تربیت صحیح فرزندان است گل نساء آقامحمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود خانواده باید در برابر خواسته های فرزند بهاشتغال بیش از 400 فرزندان خانوادههای شهدا و جانبازان در سال آینده
چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۴ مسئول امور ایثارگران استانداری آذربایجانغربی گفت بیش از 400 نفر از فرزندان خانوادههای شهدا و جانبازان سال 94 در دستگاههای دولتی شروع بکار خواهند کرد علی پیام در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اعلام خبر فوق افزود در خصوصتغییر رفتار خانوادهها در برابر فرزندان آنلاین |اخبار ایران و جهان
تغییر رفتار خانوادهها در برابر فرزندان آنلاین بسیاری از والدین با افتخار از اینکه فرزندانشان میتوانند به تنهایی وارد فضای مجازی شده و بازیها یا عکسهایی را پیدا کنند حرف میزنند اما نباید از این مساله مهم غافل شد که ورود به فضاهای مجازی هیچ حد و مرزی ندارد و کنترل این کودکانخانواده دانشجویان مسلمان آمریکایی: چون فرزندانمان مسلمان بودند، کشته شدند
خانواده دانشجویان مسلمان آمریکایی چون فرزندانمان مسلمان بودند کشته شدندپدر مادر و خواهر قربانیان جنایت چپل هیل که سه دانشجوی مسلمان توسط یک افراطی نژادپرست آمریکایی به قتل رسیده بودند در یک کنفرانس خبری در این باره صحبت کردند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس شامگاسرپرست آموزش و پرورش ناحیه یک با خانواده های شهدا دیدار کرد
دیدار با خانواده شهدا بمناسبت ایام ا دهه فجر سرپرست آموزش و پرورش ناحیه یک با خانواده های شهدا دیدار کرد خبرگزاری پانا در این دیدار محمد رضا مرادی سرپرست آموزش و پرورش ناحیه با اشاره به اهمیت توجه به فرهنگ شهید و شهادت گفت بی شک داشته های کشور و انقلاب مرهون خون شهدا و صبمدیرکل بهزیستی خراسان شمالی خبر داد تقدیر از خانواده چهارقلوی مانه و سملقانی
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی خبر دادتقدیر از خانواده چهارقلوی مانه و سملقانیمدیرکل بهزیستی استان خراسان شمالی از تقدیر از خانواده چهارقلوی مانه و سملقانی خبر داد رضا اللهوردی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بجنورد اظهار کرد دفتر مقام معظم رهبری با اهدای هشت سکه بهژنتيک دروزاهباني در خانواده زارع
ژنتیک دروزاهبانی در خانواده زارع بدون ترديد مازيار زارع بهترين بازيکن ملوان در ديدار با پرسپوليس بود گل برتري شماليها را ساخت و پس از اخراج ايمان صادقي در دروازه اين تيم قرار گرفت و ضربه پنالتي فرناندو گابريل را دفع کرد به گزارش "ورزش سه" زارع پس از پایان بازی گفتآیا شکل کلی خانواده در حال تغییر است؟
یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۲ یک جامعهشناس تأکید کرد امروزه در سراسر دنیا موضوع تغییر شکل خانواده به عنوان یک مسئله اساسی مطرح شده و مورد توجه اندیشمندان قرارگرفته است چرا که این مقوله در اکثر کشورهای دنیا تغییرات شگرفی به خود دیده است سجاد اجاقلو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزا-
گوناگون
پربازدیدترینها