واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ اسفند ۱۳۹۳ (۱۳:۷ب.ظ)
پيش بيني صدساعت فوق برنامه در برنامه درسي ملي رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي از پيش بيني صد ساعت فوق برنامه در برنامه درس ملي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محي الدين بهرام محمديان، طرح سوال مناسب را سبب فعال شدن سلول هاي مغز و شکوفايي خلاقيت ها توصيف کرد و با انتقاد از کتاب هاي کمک آموزشي که پاسخ سئوالات را بدون زحمت در اختيار دانش آموزان قرار مي دهند، آن را موجب ترويج حافظه مداري و تنبلي ذهن قلمداد کرد.
وي افزود: متون درسي را متناسب با نيازهاي آينده طراحي ميکنيم و براي اين کار نياز به يک جهش داريم. هم اکنون حوزه يادگيري، مقوله اي تحت عنوان تفکر و حکمت داريم اما از سوي ديگر کتابهاي کمک آموزشي منجر به تعطيلي تفکر ميشود. در حالي که اعتقاد داريم ذهن بايد فعال و ورزيده شود و ورزيدگي فکر نيز از طريق تفکر محقق ميشود اما کتاب هاي کمک آموزشي موجب تنبلي ذهن مي شود.
معاون پژوهشي وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اينکه مخالف فناوري نيستيم و بايد فرهنگ استفاده صحيح از فناوريها را به دانش آموزان آموزش دهيم، بيان کرد: اما همه چيز را نبايد در کتب درسي ذکر کنيم بلکه ما تنها الفباي اين موضوع را در کتب درسي مطرح ميکنيم، مابقي برعهده خانواده و دانش آموز است. البته ميپذيريم که يکي از مشکلات آموزش و پرورش اين است که سطح آن عمومي است و بر روي ويژگيهاي مشترک متمرکز شدهاست درحالي که درآموزش و پرورش مترقي بايد به تفاوتهاي فردي هم توجه ويژهاي شود.
محمديان ادامه داد: فوق برنامهها با اين هدف طراحي شده است که فرصتي فراهم شود تا به علايق دانش آموزان نيز پاسخ دهيم. فعاليتهاي پرورشي بايد رنگين کماني باشند تا هر دانش آموزي هر فعاليتي را که تمايل دارد، انتخاب کند. در برنامه درسي ملي صد ساعت فوق برنامه پيش بيني شده است که 50 ساعت آن به صورت متمرکز از سوي مرکز طراحي ميشود و 50 ساعت ديگر را شهرستانها طراحي ميکنند. تلاش ميکنيم در فعاليتهاي فوق برنامه، پاسخگوي علايق دانش آموزان هم باشيم. البته ردپاي آن را در کتب درسي لحاظ کردهايم به عنوان مثال در کتاب فارسي سه يا چهار درس آزاد وجود دارد که محتواي آن را معلمان و دانش آموزان انتخاب مي کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]