محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842308636
دولت سازندگی مرعوب سدسازی شد؛کشاورزی مریض است
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
دولت سازندگی مرعوب سدسازی شد؛کشاورزی مریض است عیسی کلانتری وزیر کشاورزی دولت سازندگی با اعلام اینکه این دولت به دلیل مانور تبلیغاتی ساختوساز مرعوب سدسازان شده بود، کشاورزی ایران را مریض دانست و گفت: در شرایط فعلی گوجه و پیاز هم کالای اساسی و کمبود آنها موضوع امینتی می شود.
به گزارش فرهنگ نیوز ، عیسی کلانتری دبیر کل خانه کشاورز و مدیر گروه امور پژوهشی کشاورزی مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق کشاورزی بعد از گذشت 14 سال از پایان وزارتش در بخش کشاورزی هنوز هم با گرفتن مسئولیت دبیری ستاد احیایی دریاچه ارومیه در دولت یازدهم و اظهارنظر های گاه و بیگاه خود در بخش کشاورزی نامش بر سر زبانها است.
از این فارغ التحصیل دکترای فزیولوژی و بیوشیمی محصولات زراعی دانشگاه آیوا ایالات متحده امریکا که برخی وی را دانشمند بخش کشاورزی ایران و برخی اپوزیسیون بخش کشاورزی می نامند این روزها دیگر از انتقادات بی پردهاش علیه دولت یا وزارتخانه های جهاد کشاورزی و نیرو خبری نیست، برخی دلیل آن را دریافت یک مسئولیت دولتی از روحانی و دبیری ستاد احیای دریاچه ارومیه می دانند که بودجه مناسبی نیز در اختیار دارد.
در هر حال کلانتری چندین سال است که مشکل بخش کشاورزی را کمبود منابع آبی و استفاده بی رویه از منابع آبی می داند و مکرر اخطار داده است که با ادامه روند فعلی برداشت منابع آبی ایران از یک کشور نیمه خشک به یک کشور خشک تبدیل می شود اما نکته جالب در این ارتباط این است که بیشترین میزان سد سازی برای مهار و ذخیره آبهای سطحی در زمان حضور وی در کابینه دولت سازندگی با افتخار صورت گرفته است.
در این مصاحبه سعی شده که با مشاور مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مسائل و مشکلات منابع آبی و کشاورزی کشور از زاویه ای دیگر نگاه شود.
*کشاورزی ایران مریض است
حال بخش کشاورزی چطور است؟
کلانتری: حال کشاورزی خوب نیست، زیرا پتانسیل های آن هر روز کمتر می شود .کمبود آب و سرمایه و شرایط نامناسب اقلیمی دست به دست هم داده اند تا حال کشاورزی را خراب کنند.کشاورزی ما مریضی است که صد بیماری دارد بعضی از بیماریهای آن لا علاج و برخی قابل درمان است اما بزرگترین مشکل کشاورزی ما کمبود منابع آب و بارش برف و باران و متعاقبا کاهش تولیدات کشاورزی است.
بر اساس اعلام وزارت نیرو از 96 میلیارد متر مکعب آب کشور 88 میلیارد متر مکعب توسط بخش کشاورزی مصرف می شود که این رقم باید به زیر 40 میلیارد متر مکعب کاهش یابد.
بیلان مصرف آب های زیر زمینی در کشور 16 میلیارد متر مکعب رسیده و آب های سطحی تمام تالاب ها در حال مصرف است، برای نجات کشاورزی باید سرمایه گذاری ها را در این بخش افزایش دهیم تا میزان بهره وری را از نظر اقتصادی و وزنی بالا رود.
میزان بهره وری آب در بخش کشاورزی ما چقدر است؟
کلانتری: میزان بهره وری آب در بخش کشاورزی 950 گرم در مقابل یک متر مکعب آب است که این رقم باید به 2.5 کیلو گرم افزایش یابد و از لحاظ ارزشی 30 سنت به یک دلار برسد.
حال کشاورزی و کشاورز باید به طور همزمان خوب باشد، یعنی به درآمد کشاورز در کنار تولیدات این بخش باید توجه کرد که برای تحقق این امر نیاز به سرمایه گذاری سنگینی برای اصلاح ساختار تولید داریم اما در کوتاه مدت هیچ کاری برای کشاورزان نمی توان انجام داد.
* تولید برخی محصولات کشاورزی باید کاهش یابد
برنامه بلند مدت و اصلاح ساختاری بخش کشاورزی چیست ؟
کلانتری: مقدار آب مصرفی و سطح زیر کشت تولیدات بخش کشاورزی نیازمند به کاهش و حجم تولید در واحد سطح و ارزش تولیدات کشاورزی باید افزایش یاید.
در کنار این اصلاح ساختار باید میزان تولیدات برخی از محصولات کشاورزی نیز کاهش یابد به طور مثال زراعت 8.5 میلیون هکتار به 6.5 میلیون هکتار برسد و مصرف آب بخش کشاورزی 60 درصد یا 53 میلیارد متر مکعب کاهش یابد.
این کاهش تولید شامل کالاهای استراتژیک هم خواهد بود؟
کلانتری: این کاهش تولید شامل هر دو بخش کالاهای تولیدی در کشور میشود. بعضی از کالاهای استراتژیک را مجبور به تولید در کشور هستیم زیرا اگر بخواهیم کالاهای استراتژیکی مانند کلزا و جو را از چرخه تولید حذف کنیم به بهداشت خاک آسیب زدهایم.
محدویت ما در بخش کشاورزی افزایش یافته و نیازمند تولید در حجم کمتر و با آب حداقلی و درآمد بیشتر هستیم و به طور کلی در گام نخست باید آب بری محصول کشاورزی را در نظر داشته باشیم.
*ناچاراً امنیت غذایی را باید با 35 میلیون مترمکعب آب تامین کرد
کاهش تولیدات استراتژیک باعث زیر سوال بردن امنیت غذایی نخواهد شد؟ در شرایط حساس کنونی که مذاکرات با غرب نیز ادامه دارد آیا کاهش تولید کالاهای اساسی و وابستگی به غیر به صلاح کشور هست ؟
کلانتری: بیایید مسائل سیاسی را وارد تولید نکنیم و به علم تولید عمل کنیم، وقتی گفته می شود که تنها 35 میلیون متر مکعب آب برای بخش کشاورزی وجود دارد با این میزان باید امنیت غذایی و مزیت های فنی و اقتصادی را توجیه کرد، اما به طور قطع با کاهش مصرف آب در کشاورزی ، تولیدات ما از این هم محدود تر خواهد شد که این امر شامل محصولات استراتژیک نیز میشود.
هر اندازه به تولید کالاهای استراتژیک اهمیت دهیم باز به خارج از کشور محتاج هستیم زیرا پتانسیل لازم (آب) را نداریم به طوری که اگر میزان بهره وری آب را دو برابر کنیم با این مقدار آب حداکثر می توانیم برای 33 میلیون نفر غذا تولید کنیم.
در صورت که حتی تمام اراضی کشور را نیز با در نظر گرفتن میزان مجاز بهره برداری آب (35 میلیارد متر مکعب) به کالاهای استراتژیک اختصاص دهیم، حد اکثر میتوانیم 60 در صد نیاز کشور به کالاهای اساسی را تامین کنیم.
به نظر می رسد با کاهش سهم بهرهبرداری بخش کشاورزی از منابع آبی، وایستگی کشور را به واردات محصولات کشاورزی افزایش می دهیم.
کلانتری: به مردم نمی توانیم بگوییم که میوه، سبزی، گوچه فرنگی یا پیاز که جزء کالاهای اساسی نیستند، نخورند، زمانی که گوجه فرنگی به چهار هزار تومان می رسد داد همه در می آید پس دیگر تفاوتی میان کالای اساسی و غیر اساسی نیست!
از طرفی واردات ما هم اینک نیز در بخش کشاورزی زیاد است به طوری که 75درصد مرغ مورد نیازمان را از خارج کشور تامین می کینم!
*گوجه و پیاز هم کالای اساسی و کمبود آن موضوع امنیتی شد
وضعیت تولید مرغ ما که مناسب است، حتی مازاد تولید داریم!
کلانتری: صنعت مرغداری ما به صنعت مونتاژ تبدیل شده است به طوری که 75 درصد نهادههای (خوراک مورد نیاز طیور یعنی ذرت و سویا) مورد نیاز کشور از طریق واردات انجام می شود و تنها در کشور ما جوجه، دان را می خورد و به مرغ تبدیل می شود! همچنین 90 در صد روغن و 40 درصد گوشت قرمز (اعم از واردات علوفه و گوشت ) از طریق واردات تامین می شود. در شرایط فعلی همه کالاهای مورد نیاز کشور مهم و اساسی به حساب میآیند و در صورتی که خیار،گوجه پیاز سیب زمینی و جعفری هم نباشد موضوع امنیتی می شود!
چه شد که وضعیت منابع آبی کشور به این حال در آمد؟
کلانتری: در حالی که از اوایل انقلاب تا سال 83، 45 میلیارد متر مکعب از منابع آبی تجدید ناپذیر و فسیلی برداشت شده بود این میزان در 8 سال گذشته به 75 میلیارد متر مکعب افزایش یافت و میزان این منایع آبی 160 میلیارد مکعبی را تا 75 درصد کاهش داد.
این روز ها مباحث مختلفی پیرامون توقف سد سازی در کشور مطرح می شود این امر تا چه حد راهگشا است؟
کلانتری: ساختن سد بدون توجه به بهره برداری آن از جمله مشکلاتی است که به آن توجه لازم نشده و تعداد سدهای موجود در کشور بیشتر از نیاز است. برای نمونه روی رودخانه کرخه 13 میلیارد متر کعب سد ساخته شده در حالی که کل آورد این رودخانه در سالهای اخیر 6.5 میلیاردر متر مکعب بوده است.
* دولت سازندگی به دلیل مانور تبلیغاتی ساختوساز مرعوب سدسازان شد
اتفاقا این انتقادها به نحوی به خود شما نیز وارد است. بیشترین میزان سد سازیها در زمانی که شما در دولت سازندگی مسولیت داشتید، ساخته و از آنها با افتخار یاد شده است، چرا همان موقع شما اعتراض نکردید و جلوی سد سازی ها نایستادید؟
کلانتری: ما به سد سازی افتخار نمی کردیم! و همان موقع گلایه داشتیم که به جای سد سازی، شبکه ها را بسازید برای مثال سد گاوشان را برای 15 هزار هکتار ساختیم اما الان برای 500 هکتار آب دارد، سد کرخه را ساختیم اما اکنون آب ندارد، سد خدا آفرین را ساختیم شبکه آن را نساختیم.
اعتراض ما در آن دوران و اکنون این بود که سد سازیها زیاد است اما به دلیل مانور تبلیغاتی ساخت و ساز و داشتن مشاور و پیمانکاران قدرتمند در پروژهها، دولت مرعوب شد و از طرفی نمایندههای مجلس برای ساخت سد به دولت فشار سیاسی می آوردند که این امر منابع آب مملکت را ویران کرد.
با توجه به مسولیتی که در هیئت دولت داشتید در آن زمان نمیتوانستید جلوی سد سازیها را بگیرید تا به قول خود شما باعث ویرانی منابع آبی کشور نشود؟
کلانتری: در آن زمان زور ما به پیمانکاران و مشاوران نمیرسید به خصوص اینکه وقتی این افراد قدرتمند به دولت وابسته میشدند زورشان بیشتر میشد. وزارت نیرو، پیمان کاران و نمایندههای مجلس به صورت جزیرهای به موضوع نگاه میکردند.
* چیتچیان نیاز به حمایت بیشتر دارد
چرا فکری برای آبخیز داری نمیشود تا به نحوی از هدر رفت آب جلوگیری به عمل آید؟ فکر می کنم که شما در بخش آب و کشاورزی مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مسئولیت دارید.
کلانتری: آبخیز داری،آبخوان داری و جمع آوری آب در کشور باید در یک پکیج جامع توسط وزارت نیرو انجام گیرد. چیت چیان در این زمینه نیاز به حمایت بیشتر دولت دارد.
یعنی آبخیز داری به میزان لازم در کشور انجام میشود؟
بالاخره آبهای ما محدود است ، در صورتی که آبخیز داری انجام شود و آبها به زمین فرو رود سدها خالی میماند اما در نهایت باید اعتراف کرد که مدیریت منابع آب کشور از هم پاشیده است.
منبع: تسنیم
93/12/11 - 08:54 - 2015-3-2 08:54:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
آغاز جدی فساد اقتصادی از دولت سازندگی
آغاز جدی فساد اقتصادی از دولت سازندگی عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به پرونده مهدی هاشمی گفت این پرونده مانند زخمی قدیمی است که تداوم وضع فعلی آن میتواند باعث بیماری بیاعتمادی نسبت به دستگاه قضا شود به گزارش فرهنگ نیوز حسین اخگرپور عضو شورای مرکزمراسم ترحیم فرزند وزیر اطلاعات دولت سازندگی برگزار شد
مراسم ترحیم فرزند وزیر اطلاعات دولت سازندگی برگزار شد مراسم سومین روز درگذشت فرزند حجتالاسلام علی فلاحیان وزیر اطلاعات دولت سازندگی در مسجد نور میدان فاطمی تهران برگزار شد به گزارش نامه نیوز عصر امروز مراسم ختم امیرحسین فلاحیان فرزند وزیر اطلاعات دولت سازندگی در مسجد نور تهر- 30 هزار هکتار از اراضی ملی در دولت یازدهم رفع تصرف شد
اختصاصی ایرنا 30 هزار هکتار از اراضی ملی در دولت یازدهم رفع تصرف شد شهرکرد- ایرنا - معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری گفت در دولت یازدهم از بیش از30 هزار هکتار از اراضی ملی رفع تصرف شد مسعود منصور روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا در شهرکرد افزودسقف درآمد عمومی دولت تعیین شد
تراز مجلس شورای اسلامی با اتمام بررسی بندهای درآمدی لایحه بودجه سقف درآمد عمومی دولت را تعیین کرد به گزارش تراز بر اساس مصوبه مجلس منابع بودجه عمومی دولت از لحاظ درآمدها و واگذاری داراییهای سرمایهای و مالی بالغ بر دو میلیون و 744 هزار و 101 میلیارد و 609 میل- استاندار همدان: دولت یازدهم صنایع راکد را فعال کرد
استاندار همدان دولت یازدهم صنایع راکد را فعال کرد همدان - ایرنا - استاندار همدان گفت دولت تدبیر و امید برای ایجاد فرصت های شغلی و حمایت از تولید اقدام به احیای صنایع راکد و نیمه فعال کرد به گزارش ایرنا محمدناصر نیکبخت روز شنبه در دیدار عمومی با 20 تن از شهروندان همدانی بیانتهاتر طلب بنیاد و خاتمالانبیا از دولت با بدهیهایشان
تراز معاون اول رئیس جمهور مصوبه دولت مبنی بر تهاتر طلب قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی از دولت با بدهیهایشان را ابلاغ کرد به گزارش تراز هیأتوزیران در جلسه ۲۶ بهمن ماه امسال به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی و رابیمهری تاریخی دولتها به آبخیزداری
شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۴ رییس سابق سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری گفت دولتها همواره به مساله آبخیزداری که می تواند سفرههای آب زیرزمینی را تقویت کند بی مهری کردهاند البته در دولت یازدهم بودجه عملیات آبخیزداری دو برابر شد که نشان دهنده اهمیت این موضوع از دید مسئولان استپیشنهاد تولیدکنندگان محصولات غذایی به دولت
پیشنهاد تولیدکنندگان محصولات غذایی به دولت دبیر کانون صنایع غذایی از ارایه پیشنهاد تولیدکنندگان محصولات غذایی به معاون اجرایی رئیس جمهور برای تغییر شیوه درج قیمت بر روی این محصولات خبر داد به گزارش فرهنگ نیوز کاوه زرگران به فارس اظهار داشت در پیشنهادی که از سوی تولیدکنندگان م- رویکرد دولت یازدهم زمینه فعالیت بازرگانان را در دنیا فراهم کرده است
رییس اتاق بازرگانی ایران رویکرد دولت یازدهم زمینه فعالیت بازرگانان را در دنیا فراهم کرده است کاشان- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران گفت رویکرد دولت یازدهم در عرصه بین المللی زمینه را برای فعالیت بازرگانان و فعالان اقتصادی در دنیا فراهم کرده است به گزارش- دستور کار از ابتدای دولت یازدهم، مهار التهاب ها و ایجاد آرامش نسبی
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت دستور کار از ابتدای دولت یازدهم مهار التهاب ها و ایجاد آرامش نسبی تهزان - ایرنا - معاون برنامه ریزی وزارت صنعت معدن و تجارت گفت بخش صنعت و معدن با وجود محدودیتهای ارزی و ریالی از ابتدای شروع کار دولت یازدهم مهار التهاب ها نوسان های مشکل ساز و ایمجلس درآمدهایدولت در سال 94را تعیین کرد
مجلس درآمدهایدولت در سال 94را تعیین کرد براساس مصوبه مجلس سقف درآمدهای دولت در سال آینده ۲۷۴ هزار میلیارد تومان تعیین شد تسنیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز پارلمان پس از اتمام بررسی بخشهای درآمدی لایحه بودجه سقف درآمدهای دولت در سال 1394 را مشخص کردند ببا تصویب دولت تعیین شد سقف منابع در اختیار دستگاهها از منابع واگذاری سهام، سهمالشرکه، حق بهرهبرداری و بهره م
با تصویب دولت تعیین شدسقف منابع در اختیار دستگاهها از منابع واگذاری سهام سهمالشرکه حق بهرهبرداری و بهره مالکانهبا تصویب دولت سقف ارقام در اختیار دستگاههای ذیربط از منابع حاصل از واگذاری سهام سهمالشرکه حق بهرهبرداری و بهره مالکانه معین شد به گزارش خبرگزاری فارس به نقلتهاتربدهیهای وزارت راه با مطالبات دولت
تراز هیأت وزیران مصوب کرد برخی از بدهیهای وزارت راه وشهرسازی به بنیاد مستضعفان قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء و شرکت توسعه راههای پارس با مطالبات دولت از این بخشها تهاتر شود به گزارش تراز هیأت وزیران مصوب کرد برخی از بدهیهای وزارت راه وشهرسازی به بنیاد مستضعفانسخنگوی دولت در گفتوگو با فارس: در مورد حذف خانوارهای با درامد ۲.۵ میلیون تومان باید منتظر تصویب مجلس بود
سخنگوی دولت در گفتوگو با فارس در مورد حذف خانوارهای با درامد ۲ ۵ میلیون تومان باید منتظر تصویب مجلس بودرئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت در مورد حذف خانوارهای با درآمد بیش از ۲ ۵ میلیون تومان باید تا هفته آینده صبر کرد که مجلس در لایحه بودجه چه خواهد کرد محمدباقر نوبختحداقل حقوق کارمندان دولت برای معافیت از مالیات
حداقل حقوق کارمندان دولت برای معافیت از مالیاتتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۰ ۲۴ براساس مصوبه مجلس کارمندان دولت که ماهانه کمتر از یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان حقوق میگیرند از پرداخت مالیات معاف شدند به گزارش تسنیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنیاقتصاد در حال دولتيتر شدن است
اقتصاد در حال دولتيتر شدن است به دليل افزايش نرخ تبديل ارز به ريال دولت يازدهم از بدو آغاز به كار با رشد منابع درآمدي روبهرو بوده است با اين وجود طي سالهاي 1388 تا 1391 رشد پايه پولي و نقدينگي به ترتيب به طور متوسط 17 و 25 درصد بوده است ولي در سال 1392 رشد پايه پولي حدود 18اهتمام دولت تثبیت قیمت کالاهای اساسی است/ سازمان حمایت در قیمتگذاری خودروهای داخلی دخالت نمیکند
نوابی در نشست خبری اهتمام دولت تثبیت قیمت کالاهای اساسی است سازمان حمایت در قیمتگذاری خودروهای داخلی دخالت نمیکند رئیس سازمان حمایت از مصرفکنندگان گفت طبق اعلام سازمان حمایت هر واردکننده باید خودرویی را که به کشور وارد میکند طبق ضوابط اعلام شده توسط این سازمان قیمتگذاری ک-
اقتصادی
پربازدیدترینها