تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):چه آسان است مرگى كه در راه رسيدن به عزّت و احياى حق باشد، مرگ عزتمندانه جز زندگى جاو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837048239




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- توجه به تاریخ نگاری محلی امری ضروری


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توجه به تاریخ نگاری محلی امری ضروری ساری - ایرنا - تاریخ‏ محلی در حکم‏ پایه و ستونی است که تنها با وجود آن ها می ‏توان خیمه‏ تاریخ عمومی هر کشوری را برفراز آن افراشت بنابراین توجه به تاریخ نگاری محلی با توجه به قرار گرفتن در عصر جهانی شدن، یک ضرورت است.


موضوع برای مورخان محلی، زندگی مردم معمولی است که تاکتون کمتر مورد توجه قرار گرفته است که شامل حوزه آموزش، امنیت، اجتماعی، اداری، اقتصادی، بهداشت، تغذیه، خانواده، سیاست، قانون گزاری، شهری، فرهنگی، هنری و قضایی است.
به اعتقاد جمعی از پژوهشگران و مورخان محلی شرکت کننده در نخستین همایش بین المللی تاریخ محلی مازندران یک موضوع خوب در تحقیقات تاریخی باید پاسخگوی ضرورت های گفتمان زمان حال باشد.
آنان می گویند موضوع تاریخ های محلی قدیم که نویسندگان اغلب ساکن آن محل بودند بیان فضائل، محاسن، عجایب زادگاه خود می پرداختند و نویسندگان این آثار اغلب محدثان بوده و انگیزه های فقهی داشته اند اما در تاریخ نگاری محلی نوین که با انگیزه های شخصی یا حمایت شهرداری ها و بنیادهای پژوهشی انجام می پذیرد، مباحث هویت و توسعه از محوریت برخوردارند.
برای نمونه در موضوع هویت، هر شهر یا واحد جغرافیایی و فرهنگی در پی مطرح نمودن خویش در هویت ملی است و در موضوع توسعه به جایگاه هر ناحیه در توسعه ی ملی تاکید می گردد.
برخی از اندیشمندان این حوزه در مبحث توسعه بر این اعتقادند که هر منطقه استعداد خاص خود را دارد کار مورخ محلی شناسایی و معرفی بسترهای مستعد توسعه در یک واحد جغرافیایی و تبیین نقش ناحیه در توسعه ملی است.
نخستین همایش تاریخ محلی مازندران پنج شنبه گذشته با حضور بیش از 150 کارشناس , پژوهشگر و مورخان محلی از سراسر کشور در ساری برگزار شد و در ان جغرافیای سیاسی و تاریخ محلی , اقتصاد محلی , دریا و توسعه مازندران , تاریخ محلی , فرهنگ وهویت , تاریخ محلی , امنیت و عدالت , مازندران و روسها , نرم افزارهای نوین و تاریخ محلی , ترکیب قومیت ها و اقلیت ها از جمله محورهای این همایش بود.
دبیر علمی همایش تاریخ محلی مازندران در گفت وگو با ایرنا گفت : این شاخه تاریخ نگاری از نیمه دوم قرن بیستم در دانشگاه های مختلف اروپا و آمریکا پایه گذاری و راه اندازی شد و در ایران رشته تاریخ محلی را به نام پرفسور مرتضی نورایی می شناسند، او سال 86 گرایش تاریخ محلی را برای نخستین بار در دانشگاه اصفهان پایه گذاری کرد.
علی رمضانی افزود: تاریخ محلی ازطریق برآورده کردن آرزوها،خواستها ونیازهای مردمانی که دوست دارند درباره ریشه خانوادگی، تاریخ نیاکان و اماکن خود بیشتر بدانند، درک مفهومی از موضوع، جامعه، مکان، زمان،دوره و متن تاریخی را برای استفاده کنندگان فراهم می کند.
پژوهشگران این عرصه می گویند تاریخ محلی می تواند تسهیل کننده تخصص های موضوعی در تاریخ باشد،توجه به نیازجامعه به تخصص هایی مانند مورخ اقتصادی،مورخ فرهنگی،مورخ نظامی،مورخ شهری و مورخ محلی می تواند زمینه حضور بیشترتاریخ درجامعه را فراهم نماید.
این خُردنگری باعث می شود تا تاریخ محلی با انجام پژوهشهای محدود و کوچک به حوادثی که کمتر مورد توجه قرار می گیرد، اما قابل لمس کردن در زندگی روزانه مردم در یک محل است، بپردازد.
بنیانگذار رشته تاریخی محلی و رییس انجمن تاریخ محلی ایران گفت : تاریخ نگاری محلی باید به سمت موثر نگاری سوق یابد.
پرفسور مرتضی نورایی در حاشیه همایش یاد شده در ساری در گفت و گو با ایرنا افزود: تاریخ محلی در عرف به تاریخ عملیاتی و اجرایی مشهور است بنابراین بیشتر مبانی آن حول این محور است که مناطق مختلف در حد و اندازه ای که استعداد دارند دیده شوند.
وی گفت : اکنون سرمایه گذاری در علوم انسانی باید تاریخ موثر باشد یعنی در بحث کارآفرینی ، مشاوره و پروژه ها بسیار می تواند کارساز باشد یعنی باید با تحقیقات مورخین محلی گره کارها گشوده شود و یا گره ها را بگشاید.
وی اظهار داشت : نگارش علمی در تاریخ نگاری محلی ایجاد گفتمان فرهنگی بین مناطق مختلف است و همچنین در تاریخ نگاری محلی مدرن جزء نگری مبنا قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد : بنابراین با این راهبرد شیب نگاه تاریخ نگاران محلی مدرن به جای این که به سمت دنیای قدیم و باستانی باشد به سمت حال و آینده است.
نورایی یکی از مهم ترین الزامات تقویت تاریخ محلی سوق یافتن به سمت آرشیو منطقه ای دانست و گفت : بهر حال ما مواد مکتوب درهمه مناطق کشور داریم اما بحث آرشیو آنهاست که باید تقویت شود زیرا این یکی از اهداف تاریخ محلی است که زمینه پژوهش را در همه زمینه ها فراهم می کند.
بنیانگذار تاریخ محلی در ایران تاکید کرد : ما نمی توانیم در قرن بیست و یکم منطقه ای را در نظر بگیریم صاحب گذشته نباشد بنابراین محلی نگاران به این سمت می روند که استعداد های محلی را آشکار کنند.
او تاکید کرد برای تحقق این مهم نیاز است که ساکنین هر منطقه ، شهر و روستایی به خود آگاهی برسند.
وی بر لزوم تقویت و ساماندهی آرشیو آثار مکتوب در این حوزه تاکید کرد و افزود : در حال حاضر در بحث آرشیو تاریخ محلی در همه استان ها در تنگنا هستیم ولی کار آرشیو آثار مکتوب این بخش آغاز شده است.
نورایی به پیشینه فرهنگی غنی مازندران اشاره و تصریح کرد : در مازندران مسایل مختلف از جمله مساله اقتصادی را از منظر تاریخ محلی می توان بررسی قرار داد،مسوولان با حمایت از انجام پژوهش های تاریخ محلی در این زمینه ها می توانند نقش اثرگذاری برای جذب سرمایه و بهره وری از توان موجودداشته باشند.
وی تاکید کرد : به همین دلیل می گوییم تاریخ محلی بستر بسیاری از پژوهش ها و یک دانش میان رشته ای است.
علی رمضانی دبیر علمی نخستین همایش تاریخ محلی مازندران در ادامه این گفت وگو گفت : تاریخ محلی پیش درآمدی برای حضور در دل تاریخ است.
وی افزود : ما با بزگزاری چنین همایش هایی به دنبال قومیت گرایی نیستیم بلکه می خواهیم مطالبی را از مردم برای ثبت در تاریخ در اشکال جزء تر جمع آوری بکنیم.
وی بر ضرورت توجه تاریخ محلی از سوی برنامه ریزان کشوری تاکید و تصریح کرد : تاریخ محلی شیوه از نگارش تاریخ است که مکان و محل خاص محدود می شود.
وی تاکید کرد مازندران دارای یک پیشنیه تاریخی و فرهنگی غنی است اما این درخشندگی زمانی مفید است که امروز کاربردی شود و به کمک حل چالش های امروز بیاید.
"مهدی احمدی"دانشجوی دکترای تاریخ محلی گفت : تاریخ نگاری محلی علی رغم تمرکز جغرافیایی محدودش طیف گسترده ای از نیازها شامل تاریخ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی یک جامعه و مذهب و ذهنیت آن را پوشش می دهد.
وی افزود : تاریخ نگاری محلی گستره ای است که در آن عکس العمل های افراد به حوادث دنبال می شود و عرصه ای است که در آن می توان تحقیقات عملی، آمار و نفوس را به انجام رساند.
وی گفت:تاریخ نگاری محلی نگارش احوال کسانی است که به حساب نیامده اند، حوزه تاریخ نگاری محلی جایی است که درآن می توان صدای زن ها را شنید،اطلاعاتی راجع به بزرگ کردن کودکان به دست آوردو سؤوالاتی راجع به تعلیم و تربیت،اوقات فراغت وخلوت آن ها پرسید.
احمدی با بیان این که تاریخ نگاری محلی مطالعه سرگذشت مردم است و نه سر گذشت حکومت ها، بیان داشت: بدون شک وجه اصلی و مشخصه تاریخ محلی، پیوند آن با یک عرصه جغرافیایی محدود و مشخص است، عناصر سیاسی، فرهنگی، اجتماعی یا اقتصادی در تعیین و تشخیص آن دارای تقدم نیستند و همگی مؤخر بر عامل جغرافیایی واقع می شوند.
احمدی سابقه ی تاریخ نگاری محلی در ایران را به دوران پیش از اسلام یعنی زمان ساسانیان یاد کرد و گفت : در این اثر جغرافیایی حدود 112 شهر در محدوده ایران ساسانی به صورت مشخص و حدود 54 شهر بدون نام مورد اشاره قرار گرفته است.
وی تاکید کرد : درست به همین‏ جهت است که هریک از تاریخ‏های محلی را می‏باید در حکم‏ پایه و ستونی فرض کرد که تنها با وجود آن ها می‏توان خیمه‏ تاریخ عمومی کشوری را برفراز آن افراشت.
بسیاری از پژوهشگران و مورخان تاریخ محلی تاکید کردند طراحی و شکل دهی هویتی در ابعاد جهانی، در راستای ارزش ها و اهداف مورد نظر خویش، هستند ضرورت توجه به این تاریخ در ایران از اولویت بالایی برخوردار می باشد.
آنان می گویند تاریخ محلی ایران می تواند با تشخص بخشیدن و احترام قایل شدن به هویت های قومی و مذهبی و زبانی، همه این موزائیک های فرهنگی را در هویت بزرگتری به نام هویت ملی ایران هضم و جذب نماید, به طوری که هر کدام از خرده فرهنگ های قومی، زبانی، مذهبی و دینی بتوانند هم، هویت محلی خود را حفظ نمایند و هم، در ساختن هویت ملی ایران به ایفای نقش بپردازند.
پژوهشگران این عرصه می گویند بنابراین لزوم توجه بیش از پیش به مطالعه و پژوهش در عرصه ی تاریخ محلی ایران آشکار می شود و ضروری است که از سویی، مسوولان و از سوی دیگر، محققان و پژوهشگران علوم انسانی به نقش تاریخ محلی در شکل دهی و تحکیم هویت ملی توجه نمایند.ک/4
6026/1899
گزارش : جانعلی فتحی



09/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن