واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس سازمان توسعه تجارت در دیدار با معاون وزیر هندی پیشنهاد داد، انعقاد توافقنامه ترجیحی بین ایران و هند تهران - ایرنا - رییس سازمان توسعه تجارت در دیدار با معاون وزیر صنایع هند با تاکید بر اینکه انعقاد توافقنامه ترجیحی باید در دستور کار هر دو دولت قرار گیرد، گفت: با انعقاد توافق ترجیحی در مورد برخی اقلام کالایی که مورد توافق دو طرف است افزایش حجم تجارت دو کشور هدف گذاری می شود.
به گزارش ایرنا از سازمان توسعه تجارت، ولی الله افخمی راد در این دیدار که در محل سازمان توسعه تجارت برگزار شد، با اشاره به اینکه حجم فعلی تجاری بین ایران و هند متناسب با توان و ظرفیت تولیدی دو کشور نیست، خاطرنشان کرد: در همین راستا تقاضا داریم که واردات اقلام کشاورزی ایران به هند با تعرفه کمتری همراه شود تا صادرکنندگان ایرانی راحت تر کالاهایی از جمله زعفران، پسته، خرما، کیوی، سیب و انار را به بازار هند عرضه کنند.
وی یادآور شد: برای ورود اقلام کشاورزی ایران به هند، تعرفه بالایی وجود دارد، در حالی که کشورهای دیگر این اقلام کشاورزی را با قیمت پایین تری به هند وارد می کنند. بنابراین انتظار داریم این موضوع مورد بررسی قرار گرفته و اقدام لازم انجام شود. در نظر داشتن تخفیفات ترجیحی در این موارد پیشنهاد می شود.
رییس سازمان توسعه تجارت با دعوت از سرمایه گذاران هندی برای حضور در بندر چابهار و سرمایه گذاری در حوزه های حمل ونقل و سایر پروژه های زیرساختی، گفت: زمینه های خوبی در ایران وجود دارد که اگر سرمایه گذاران هندی تمایل داشته باشند، می توانند همکاری سازنده ای را با ایران انجام دهند؛ این همکاری ها متضمن سود و مزایا برای هر دو کشور است.
وی با اشاره به نقش نمایشگاه های اختصاصی در معرفی کالا، خاطرنشان کرد: اهتمام دو کشور بر افزایش میزان برگزاری نمایشگاه های اختصاصی متقابل به همکاری ها وسعت بیشتری خواهد داد و دورنمای تجاری دو کشور را گسترده تر خواهد کرد.
افخمی راد با اشاره به برخی مشکلات تجار ایرانی برای ثبت شرکت در هندوستان، گفت: ثبت شرکت در هند فرآیندی زمان بر بوده و به کندی انجام می شود، باید این فرایند را برای تجار و بازرگانان ایرانی تسهیل کرد تا ایرانی ها با ایجاد شرکت، فعالیت بیشتری را در این کشور ساماندهی کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص انجام مبادلات تجاری دو کشور با پول ملی خاطرنشان کرد: این موضوع در حیطه وظایف بانک مرکزی ایران است که ما از آنها می خواهیم این مورد را بررسی و نتیجه را اعلام کنند اما 8 بانک ایرانی نیز وجود دارند که در فهرست تحریم ها قرار ندارند، می توان با همکاری این بانک ها و یوکو بانک هند مبادلات تجاری دو کشور را راحت تر به انجام رساند.
وی بر ضرورت برگزاری کمیته مشترک بازرگانی بین ایران و هند تاکید کرد و گفت: تشکیل کمیته مشترک ایران و هند به هدفمند شدن مناسبات تجاری دو کشور کمک می کند، از طریق این کمیته می توان مشکلات تجاری دو کشور را شناسایی و برای حل آن ها چاره جویی کرد.
رییس سازمان توسعه تجارت در ادامه سخنان خود به تلاش دولت یازدهم در تسهیل فضای تجاری اشاره و تاکید کرد: دولت سعی دارد تا حد ممکن فرایندهای تجاری را ساده سازی کند و از این طریق هزینه و زمان مبادلات تجاری را کاهش دهد. امیدواریم این تسهیل فضای تجاری به ارتباط بین ایران و هند کمک کند.
وی با اشاره به ظرفیت های هند در تولید چای، یادآور شد: بخش عمده ای از کشاورزی استان گیلان به کاشت چای اختصاص دارد، اما در دهه های گذشته میزان تولید چای در کشور کاهش یافته است. از شرکت های هندی می خواهیم که با تکنولوژی خود به افزایش تولید، عمل آوری و کیفیت چای در ایران کمک کنند.
در ادامه این نشست راجانی رانجان راشمی معاون وزیر صنایع هند با تاکید لزوم اعمال ترجیحات تعرفه ای بین دو کشور گفت: هند آماده است تا در این مورد مذاکراتی را با ایران ترتیب دهد و با تبادل لیست کالایی، تجارت ترجیحی را عملیاتی سازد. در این راستا مکانیزم هایی بین دو کشور وجود دارد که در مورد آن ها باید تصمیم گیری شده و روابط موجود دو کشور ارتقا یابد.
رییس هیات هندی در ادامه این دیدار به حل مشکل تجار ایرانی برای ثبت شرکت در هند اشاره کرد و گفت: ایران یکی از مهمترین شرکای تجاری ماست که در مواقع حساس نیز روابط دو کشور خدشه دار نشده است. اگر شرکت خاصی برای ثبت در هند با مشکل مواجه شده، ما آماده ایم تا این مشکلات را به صورت ویژه بررسی و حل کنیم.
معاون وزیر صنایع هند درباره سرمایه گذاری دولت هند در بندر چابهار نیز خاطرنشان کرد: شرکت های زیادی از هندوستان برای سرمایه گذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به ایران آمدند و فعالانه پیگیر موضوع هستند. ما به دنبال امضای تفاهمنامه همکاری و مشارکت در بندر چابهار هستیم که این تفاهمنامه به مراحل پایانی خود رسیده و با نهایی شدن آن به زودی به اجرا درخواهد آمد. از این طریق می توانیم سرمایه گذاری در بندر چابهار و سایر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را ساماندهی کنیم.
وی با ابراز تمایل برای افزایش صادرات چای به ایران، گفت: ما در هند سیستم سختگیرانه ای برای صادرات اقلام کشاورزی داریم. در مورد صادرات چای به ایران نیز این سیستم به صورت دقیق فعال بوده تا رضایت طرف ایرانی را جلب کند.
در پایان این دیدار دو طرف بر اجرایی شدن توافقات صورت گرفته تاکید کردند و با اهدای هدایایی به یکدیگر و گرفتن عکس یادگاری این جلسه را به پایان بردند.
اقتصام (1) 1574**1558
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]