واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هر بیمار پی کی یو سالانه 260 میلیون ریال هزینه های سربار درمانی دارد اراک - ایرنا - کارشناس مسوول بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: هر بیمار مبتلا به پی کی یو ، سالانه بیش از 260 میلیون ریال هزینه های سربار درمانی برای خانواده و دولت دارد و این مهم لزوم تقویت برنامه های پیشگیری و حساس سازی خانواده ها را دو چندان می کند.
دکتر پری میرشفیعی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پی کی یو نوعی بیماری ژنتیکی مادرزادی است که در صورت تشخیص بهنگام و پیگیری درمانی عوارض آن به حداقل رسیده و نوزاد مبتلا می تواند دوران عمر خود را با ضریب سلامت بالاتر دارد.
وی توضیح داد: بر اساس آمار موجود هم اکنون از هر چهار هزار و 500 تولد زنده یک نوزاد دارای ژن قالب بیماری پی کی یو (اختلالات شدید ذهنی و جسمی ) است که در 65 روزگی نوزاد با آزمایش خون از کف پا به سادگی قابل شناسایی و رصد درمانی است.
کارشناس مسوول بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت استان مرکزی خاطرنشان کرد: میزان شیوع این بیماری در استان مرکزی در حد میانگین کشوری است و از سال 90 که برنامه غربالگری پی کی یو در استان انجام می شود تاکنون 19 مورد شناسایی و تحت درمان قرار گرفته اند.
دکتر میرشفیعی اظهار کرد: به ازای هر ماه تاخیر در شناسایی و درمان پی کی یو چهار درصد اثرات مخرب و غیرقابل بازگشت آن افزایش می یابد و اگر والدین یک سال در قبال این بیماری تعلل کنند تا 50 درصد اثرات شدید اختلال مغزی و حرکتی کودک را افزایش داده اند.
وی عنوان کرد: این بیماری در بدو تولد علایم خاصی ندارد اما از سه ماهگی به بعد با گریه های مستمر کودک، استفراغ جهنده و بی دلیل و نقص در مکیدن و شیر خوردن خود را نشان می دهد.
کارشناس مسوول بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت استان مرکزی خاطرنشان کرد: فنیل کتون ری، بیماری ارثی متابولیکی است که در اثر آن متابولیسم آنزیمی موسوم به فنیل آلانین دچار اختلال شده و اندازه آن در خون افزایش یافته و موجب اختلالات شدید ذهنی و جسمی در فرد می شود.
دکتر میرشفیعی بیان کرد: فنیل آلانین در حقیقت یک اسیدآمینه ضروری در مواد غذایی است که مبتلایان به پی کی یو نمی توانند آن را تجزیه و هضم کنند و این اختلالات ضریب هوشی مبتلا را کاهش می دهد و عقب ماندگی شدید ذهنی و جسمی به همراه دارد.
وی خاطرنشان کرد:98 درصد مبتلایان به این بیماری ،اسید آمینه ضروری فنیل آلانین خون را از طریق ادرار از دست می دهند و این امر اختلالاتی در پوست، مو و مغز ایجاد کندو هورمون های تیروئید و عصبی نوزاد را به هم می ریزد.
دکتر میرشفیعی گفت: بیشترین علت این بیماری ژنتیکی کم توجهی زوجین به آزمایش های ژنتیکی، غربالگری 65 روزگی بیمار و ترس از هزینه های سنگین درمانی این بیماری است در حالیکه اگر پیشگیری جدی گرفته شود سرمایه انسانی کشور حفظ شده و هزینه های سربار کمتر می شود.
وی عنوان کرد: یکی از مهمترین علل روند رو به رشد بیماری پی کی یو در سال های اخیر در کشور افزایش ازداج های فامیلی است که باید آسیب های آن با کمک رسانه ها و نهادهای آموزشی در لایه های جامعه تشریح شود.
کارشناس مسوول بیماری های غیرواگیر استان مرکزی خاطرنشان کرد: هم اکنون مراقبت های درمانی در ابعاد دارو، نغذیه، گفتار درمانی ، حرکت درمانی و روانشناسی در استان مرکزی برای این بیماران وجود دارد و با دقت دنبال می شود.
دکتر میرشفیعی گفت: هم اکنون موارد شناخته شده بیماری پی کی یو استان مرکزی بیشتر در شهرستان های اراک، ساوه، زرندیه و خنداب بوده است.
پی کی یو به علّت کمبود نوعی آنزیم در کبد نوزاد به وجود می آید.
مصرف غذاهای پروتئینی، از جمله شیر خشک های معمولی و به میزان کمتر شیرمادر، باعث افزایش شدید غلظت خونی فنیل آلانین و تجمع آن در بدن بیمار می شود و رشد و تکامل مغز و ا عصاب را مختل می کند و به ضایعه مغزی و عقب ماندگی ذهنی پایدار منجر می شود.
سالانه حدود 22 هزار نوزاد در استان مرکزی متولد می شوند.ک/3
560/
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]