تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توفيق [انجام كار نيك] از خوشبختى و بى توفيقى از بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805482080




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مدیریت بحران های هند؛ وظیفه ای که غیرممکن بنظر می رسد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیریت بحران های هند؛ وظیفه ای که غیرممکن بنظر می رسد دهلی نو-ایرنا- کنترل بلایای طبیعی پرشمار در دومین کشور پرجمعیت دنیا در حالیکه زیرساخت های مناسبی وجود ندارد آسان نیست. این اتفاقات اقتصاد، جمعیت و توسعه پایدار این کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.


به گزارش ایرنا، در گزارش فجایع طبیعی هند، سالانه بیش از 50 اتفاق ناخوشایند ثبت می شود. با نگاهی به بلایای طبیعی 10 سال گذشته هند، سالی را نمی توان به یاد آورد که در آن فاجعه بزرگی اتفاق نیفتاده باشد.
سونامی که پس از زلزله 8.9 ریشتری سال 2004 در نزدیکی ساحل سوماترا در اندونزی اتفاق افتاد؛ هند را نیز تحت تاثیر قرار داد. این سونامی به مرگ حدود 10 هزار و 700 نفر و گم شدن حدود 5500 نفر انجامید.
در سال 2005 سیل در ایالت ماهاراشترا به مرگ بیش از یک هزار نفر و مصدوم و ناپدید شدن بیش از 200 نفر انجامید، در سال 2008 طوفان در تامیل نادو به وقوع پیوست، در سال 2009 سیل در شش ایالت به مرگ 300 نفر انجامید، در سال 2009 خشکسالی در 252 ناحیه در 10 ایالت رخ داد.
رگبار سال 2010 در له، لاداخ و جامو و کشمیر و زلزله سال 2011 سیکیم را باید به این فهرست افزود.
در سال 2012 موج سرما تنها در ایالت اتارپرداش به مرگ 26 نفر منجر شد. در سال 2013 تگرگ در ایالت مادهیا پرادش به مرگ 80 نفر از روستاییان منجر شد.
در سال 2014 هم سیل جامو و کشمیر 150 نفر را کشت و 100 هزار نفر بی خانمان بر جا گذاشت که تا کنون اسکان نیافته اند.
حدود 60 درصد از مناطق هند لرزه خیز است.
هند در معرض فجایع طبیعی بسیاری است. براساس اعلام واحد مدیریت بلایای طبیعی دولت هند، بیش از 58.6 درصد این سرزمین مستعد زلزله های متوسط و شدید است .
بیش از 40 میلیون هکتار (12 درصد) از این سرزمین مستعد سیل و فرسایش رودخانه است و نزدیک به پنج هزار و 700 کیلومتر از هفت هزار و 516 کیلومتر خط ساحلی هند مستعد توفان و سونامی است.
68 درصد از زمین های زیرکشت، مستعد خشکسالی هستند و مناطق تپه ای در خطر رانش زمین و بهمن قرار دارند.
پروژه آزمایشی خدمات مدیریت بلایای طبیعی نیز در هند به اجرا درمی آید که هدف اولیه آن ارتقای توانایی مواجهه با شرایط نامساعد در اولین فرصت است.
بر این اساس، اطلاع رسانی به موقع و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات از مهمترین اقداماتی است که هنگام حادثه باید صورت گیرد.
این برنامه در 10 ناحیه پرخطر درپنج ایالت برای تامین شبکه ارتباطات، توسعه قابلیت های ارتباطات میان بخش های مختلف در شرایط اورژانسی و توسعه زیرساخت های مناسب ارتباطی برای تصمیم گیری در این شرایط را دربرمی گیرد.
این درحالیست که شاید زیرساخت های ارتباطاتی این کشور نیز از حوادث در امان نمانند.
گانش گوش، مدرس دانشگاه در رشته مدیریت خطرات زمین شناختی می گوید: ساختمان ها و زیرساخت های هند با دید کوتاه مدت ساخته شده اند. حتی برج های مخابراتی که طی سال های گذشته سربرآورده اند هم در برابر حوادث طبیعی مقاوم نیستند.
با این وجود هند دست از تلاش برای مدیریت بحران ها برنداشته است. واحد مدیریت بلایای طبیعی دولت هند به عنوان مقر مرکز مدیریت بحران انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا برای همکاری های منطقه ای (SAARC) عمل می کند.
به عنوان اقدامی پیشگیرانه، وزارت محیط زیست هند برنامه های مبارزه با تغییرات زیست محیطی را مورد بررسی قرار می دهد و بودجه یک میلیارد و 500 میلیون روپیه ای را برای مواجهه با این تغییرات لحاظ کرده است.
این برنامه ها به ماموریت تغییرات آب و هوایی و بودجه آب و هوای سبز مرتبط می شود. برنامه ملی مواجهه با تغییرات آب و هوایی هند از سال 2008 آغاز شده اما بیشتر این ماموریت ها در سال 2014 بدلیل کمبود بودجه متوقف شدند. اکنون در دومین ماه از سال 2015 از احیای این برنامه خبر می رسد.

فجایع انسان ساز، مزیدی بر دشواری های جغرافیایی هند
علاوه بر فجایع طبیعی، هند مستعد فجایع انسان ساز است از خطرات مواد شیمیایی و بیولوژیکی گرفته تارادیولوژی و هسته ای. فاجعه اتمی فوکوشیما که پس از سونامی اتفاق افتاد، هند را دچار وحشت کرد. پس از آن حادثه این بحث در محافل اجتماعی مطرح شد که احتمال بروز چنین اتفاقی برای نیروگاه کودانکولام هم وجود دارد. بطوری که راه اندازی پروژه نیروگاهی کودانکولام در جنوب این کشور به دلایل ایمنی به تاخیر افتاد. گفته می شد که هند برای چنین اتفاقاتی آماده نیست و چنین حادثه ای در دومین پرجمعیت دنیا می تواند فاجعه بار باشد.
تغییرات روز افزون شرایط جمعیتی و اجتماعی-اقتصادی هند نیز خطرات فجایع طبیعی و انسان ساز را در این کشور افزایش می دهد. هند در شرایطی با تغییرات آب و هوایی و خطرات جغرافیایی دست و پنجه نرم می کند که افزایش شهرنشینی بی برنامه بخصوص در مناطق پرخطر و بیماری های مسری و وگیر دار را نیز نباید فراموش کند.
*آساق*2 *264*1600*1579



06/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن