واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: «ضیاءالدین دری»:
هنرمندان ما با كمترین امكانات سعی در انتقال مفاهیم دینی دارند
در حاشیه برگزاری نخستین روز از نهمین دوره از جشنواره فیلم كوتاه دینی «رویش» گفتوگوی كوتاهی با سید ضیاءالدین دری درباره فیلمهای دینی و آخرین وضعیت تولید سریال حضرت زینب(س) انجام دادیم.
به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، سید ضیاءالدین دری درباره آخرین وضعیت سریال حضرت زینب(س) گفت: چند ماه قبل از پایان دوره ریاست عزتالله ضرغامی پیشنهاد ساخت سریال حضرت زینب(س) را طرح كردیم و گفتیم آمادگی داریم این سریال را برای صداوسیما بسازیم. بعد از تغییر و تحولات در صداوسیما امكان تشكیل جلسه وجود نداشت. من با دكتر پورحسین قائم مقام معاونت سیما صحبت كردم و قرار شد بررسی شود ساخت سریالی درباره حضرت زینب(س) در اولویت هست یا نیست. بعد از بررسیها اگر موافقت شود مرحله اول كار كه مرحله تحقیق و نگارش هست آغاز میشود. كارگردان «كیف انگلیسی» درباره وضعیت سریال های دینی و تاریخی در صداوسیما و میزان استقبال مردم از این سریال ها خاطرنشان كرد: فیلم ساز ایرانی بر اساس مسائل اعتقادی، شرعی و عرف اخلاقی جامعه ایرانی فیلم و سریال میسازند و به سمت امكانات مادی كه در فیلم های غربی استفاده میشود، نمیروند و این كاری بی سابقه در جهان است. به همین دلیل ما نباید فیلمها و سریال های ایرانی را با فیلم های غیرایرانی مقایسه كنیم.
دری در ادامه تصریح كرد: طوری وانمود میشود كه هر كاری ساخته میشود باید 80 میلیون ایرانی آن را ببینند. چنین چیزی اصلا شدنی نیست. رسانهها طوری وانمود میكنند و به تولیدات صداوسیما یورش میبرند كه چرا اثر شما را همه مردم نمیبینند. مگر همه بیكارند كه از صبح تا شب تلویزیون ببینند؟
كارگردان «كلاه پهلوی» افزود: آمریكا 300 میلیون جمعیت و 3 هزار شبكه تلویزیونی دارد؛ هنگامی كه یكی از سریال هایشان 20 میلیون مخاطب ثابت پیدا میكند برایش جشن میگیرند. این طوری نیست كه وقتی یك سریال در آمریكا پخش شود صد میلیون نفر بدون از دست یك قسمت آن را تماشا كنند. ما باوری را عكس این واقعیت درست كردهایم. زمان و چگونگی پخش و خبررسانی درباره سریال نقش بسیاری مهمی در دیده شدنش دارد. باید تعریفمان از میزان موفقیت یك سریال را عوض كنیم و به هنرمندان حمله كنیم كه چرا سریال تو را 35 نفر نگاه نمیكنند.
وی با تاكید بر ایجاد توهمی عجیب و باوری غلط برای مردم كه هر سریالی كه ساخته می شود باید برای خودش «بن هور» باشد بیان كرد: ما در حال تخریب هنرمندانمان هستیم. باید بیشتر احترام هنرمندانی كه با كمترین امكانات مادی و معنوی در حال كار هستند و سعی در انتقال مفاهیم انسانی و دینی دارند را نگه داریم. اصلا خیال نكنید مردم برنامههای تلویزیون خودمان را نگاه نمیكنند. خیلی از كسانی به سریال های صداوسیما حمله میكنند همان سریال ها را با ولع نگاه میكنند و به دروغ میگویند نگاه نمیكنیم.
این كارگردان باسابقه صداوسیما گفت: مگر ما در طول 1400 سال گذشته چند درام نوشته ایم كه الان میخواهیم آن را جبران كنیم. حالا شما انتظار دارید یك كارگردان سی ساله كه سریال می سازد تمام جذابیتهای ممكن در داستان را لحاظ كند. بهانهای درست شده كه چون شبكههای ماهوارهای هستند باید حتما با آن ها رقابت كنیم و آن ها را به زمین بزنیم.
گفتنی است، نهمین جشنواره فیلم كوتاه دینی رویش از امروز 5 تا 7 اسفندماه در پردیس سینمایی آزادی تهران و مراسم اختتامیه آن 8 اسفند در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار میشود.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
برگزیدگان دورههای هفتم و هشتم «رویش نهم» را افتتاح كردند
مسئولان مشهد برای برگزاری جشنواره «رویش» هیچ ارادهای نداشتند/ صرفهجویی 300 میلیونی با انتقال جشنواره به تهران/ رویش ویترینی شایسته، برای نمایش آثار فاخر حوزهی دینی
اكران 14 فیلم در بخش بینالملل جشنواره رویش
حوزه هنری فیلمساز ارزشی دغدغهمند پرورش دهد
جشنواره «رویش» نقطه مقابل هالیوود است
جشنواره «رویش» به ارتقای فیلم دینی كمك میكند
اكران «مزار شریف» در جشنواره رویش
تسخیر سینما در دهه ۹۰ توسط انیمیشنسازها خواهد بود
تعریف مقام معظم رهبری از فیلم دینی را به عنوان معیار قرار دادیم
کد خبر: ۵۱۴۲۵۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]