تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من پيامبر نشده ام كه لعن و نفرين كنم، بلكه مبعوث شده ام تا مايه رحمت باشم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826722075




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- کمبود نیرو و مسائل معیشتی، دو مشکل اساسی پرستاران اصفهان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کمبود نیرو و مسائل معیشتی، دو مشکل اساسی پرستاران اصفهان اصفهان- ایرنا- حدود هشت هزار پرستار زن و مرد در استان اصفهان، کمبود نیروی انسانی و مسائل معیشتی را دو مشکل اساسی خود می دانند.


به گزارش ایرنا، نقش پرستاران در مراقبت از بیماران و مشارکت در تیم معالج بیمار برای بهبودی آنان بسیار مؤثر و حیاتی است لذا در ایران زادروز میلاد حضرت زینب(س) به عنوان روز پرستار نامگذاری شده است.
حدود 150 هزار پرستار در سراسر کشور به خدمت رسانی در عرصه سلامت و بهداشت مشغولند که از این تعداد حدود هشت هزار پرستار در استان اصفهان زندگی می کنند.
از این تعداد پرستار 83 درصد زن هستند و حدود سه هزار و 500 نفر آنها در کلان شهر اصفهان مشغول فعالیتند.
حرفه پرستاری یکی از مشاغل سخت در جوامع محسوب می شود لذا در حوزه سلامت و بهداشت از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار است، با اینحال جامعه پرستاری دغدغه هایی نسبت به حرفه خود دارند که در استان اصفهان مهمترین آنها، کمبود نیروی انسانی و مشکلات معیشتی است.
رییس سازمان نظام پرستاری اصفهان به عنوان نماینده جامعه پرستاری استان، روز سه شنبه در گفتگو با ایرنا با اشاره به این مطالب تصریح کرد: تعداد پرستاران در این استان باید دو برابر شود.
عباس اسکندری افزود: استاندارد تعداد پرستار در جهان، دو پرستار به ازای هر تخت بیمارستان است.
وی ادامه داد: این عدد در مناطق محروم ایران 0.4 پرستار به ازای هر تخت و در مناطق برخوردار یک پرستار به ازای هر تخت است.
وی گفت: کمبود پرستاران مرد بیشتر است و اکنون حدود 17 درصد پرستاران ما مرد هستند در حالیکه به تعداد بیشتری از پرستاران مرد به دلایل مختلف نیاز داریم.
وی دلیل کمتر بودن تعداد پرستاران مرد را اشتباه بودن نظام جذب دانشجوی پرستاری در سال های قبل دانست و توضیح داد: در سال های گذشته حدود 20 درصد پذیرش دانشگاه ها در رشته پرستاری برای مردان بود اما از دو سال گذشته این روند اصلاح شده و به 50 درصد رسیده است.
اسکندری با تاکید بر اینکه اکنون پرستار جویای کار در استان اصفهان نداریم، گفت: افزایش تعداد دانشجویان پرستاری بویژه پرستاران مرد نیاز به فرهنگسازی و ایجاد جذابیت در این حرفه دارد.
رئیس نظام پرستاری اصفهان دومین مشکل اساسی پرستاران استان را مسائل معیشتی خواند و افزود: هفت سال گذشته در مجلس و شورای نگهبان قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تصویب شد اما هنوز این قانون ابلاغ و اجرایی نشده است.
وی با تاکید بر اینکه اجرای این قانون به نفع مردم، پرستاران، بیمه، دولت و نظام سلامت است و بسیاری از سوء تفاهم ها را برطرف می کند، تصریح کرد: اجرایی شدن این قانون منوط به موافقت شورای عالی بیمه است.
این نماینده جامعه پرستاری استان اصفهان از دولت و مجلس خواست تا به حرفه پرستاری به شکل حاکمیتی و ویژه نگاه و اجازه استخدام و حقوق و مزایای بیشتر برای آنها داده شود.
به گفته وی بدلیل اینکه استخدام های فعلی پرستاران به شکل شرکتی است برخی از آنها حاضر به کار کردن به این صورت نیستند.
اسکندری در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره اعتراض برخی پرستاران نسبت به آنچه که تبعیض می نامند، توضیح داد: پرستاران خواهان توزیع عادلانه درآمدها در بیمارستان ها هستند و می خواهند که این درآمدها با رابطه منطقی بین پزشک و پرستار توزیع شود.
وی با تاکید بر اینکه اصفهان از جمله استان های پیشتاز در اقدام به بخشنامه های پرستاری و پرداخت معوقه های آنها است افزود: جامعه پرستاری استان اصفهان از سال های قبل معوقاتی در اضافه کاری، کارانه و ارتقای بهره وری داشته که بیشتر آنها پرداخت شده است.
اسکندری، پرستاران را از مدافعان اصلی برنامه تحول نظام سلامت خواند و اظهار کرد: آنها با ارایه بهترین خدمات، بیشترین تاثیر را در رضایتمندی مردم دارند و به همین دلیل این حرفه باید جز مشاغل حاکمیتی و با دیدی متفاوت از دیگر حرفه ها دیده شود.
وی همچنین یکی از خواسته های جامعه پرستاری استان را تسریع در صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری توسط سازمان نظام پرستاری عنوان و تصریح کرد: کارهایی در این زمینه در وزارت بهداشت انجام شده اما هنوز ابلاغ و اجرایی نشده است.
قائم مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز با اشاره به کمبود پرستار در این استان گفت: 0.9 پرستار به ازای هر تخت بیمار در استان اصفهان وجود دارد یعنی به ازای هر تخت، یک پرستار نیز در استان نیست.
دکتر "حمید صانعی" افزود: نسبت پرستار به تخت در کشورهای توسعه یافته هشت پرستار به ازای یک تخت و در کشورهای در حال توسعه سه تا چهار پرستار و در کشور ایران نیز این آمار 1.8 پرستار به ازای هر تخت است.
وی با اشاره به اینکه استان اصفهان از لحاظ تعداد پرستار کمبود دارد، ادامه داد: این کمبود در ارائه خدمات و خدمت رسانی مراکز درمانی به مردم موثر است.
وی اظهار کرد: 40 درصد پرستاران در سال 83 بیکار بودند که با استخدام 20 هزار نیروی پرستار در آن زمان، همه آنها مشغول به کار شدند و اکنون نیز با کمبود نیرو مواجه هستیم.
قائم مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: استان شش هزار پرستار فعال در بیمارستان ها و کلینیک ها دارد که علاوه بر آن بهیارها، هوشبرها و تکنسین های اتاق عمل نیز که از رشته های پرستاری هستند فعالیت می کنند.
وی تاکید کرد: با توجه به اجرای طرح توسعه و افزایش میزان تخت در کنار بیمارستان ها، نیاز به پرستاران به مراتب بیش از گذشته احساس می شود.
صانعی افزود: برخلاف اینکه استخدام در مشاغل مختلف در کشور صورت نمی گیرد، پرستاری یکی از معدود رشته هایی است که استخدام در آن همچنان وجود دارد و در سال جاری مجوز بکارگیری 400 پرستار را گرفته ایم که هنوز 130 مورد از این ردیف ها پرنشده است زیرا نیروی پرستار آماده به کار در دسترس نیست.
وی همچنین به کمبود نیروی پرستار مرد اشاره و اظهار کرد: برخی از فعالیت ها از حد تحمل و توان پرستاران زن خارج است به همین دلیل با کمبود پرستار آقا نیز مواجه هستیم.
وی ادامه داد: به منظور تامین نیروی پرستار در کل کشور و براساس مصوبه دولت، پرستارانی که طرح آن ها به اتمام رسیده است می توانند تا دو سال به فعالیت خود ادامه دهند و بازنشستگان تا سن زیر 60 سال نیز در صورت تمایل می توانند در این شغل باقی بمانند.
وی با بیان اینکه ظرفیت پذیرش دانشجوی پرستاری دو برابر شده است، اضافه کرد: به منظور تربیت پرستاران، دانشگاه علوم پزشکی در چندین رشته و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا مجوز تربیت نیرو دارد.
وی خاطرنشان کرد: اکنون نیروهای پرستاری دارای سازمانی اختصاصی با عنوان نظام پرستاری، کانون بازنشستگی، صندوق پس انداز و شورای حل اختلاف مجزا هستند و نماینده قشر پرستاری در هیات بدوی سازمان نظام پزشکی نیز حضور دارد.
صانعی با اشاره به قانون بهره وری ساعات کاری افزود: 170 ساعت موظفی نیروهای پرستاری به 130 ساعت کاهش یافته تا استراحت بیشتری داشته باشند زیرا براساس تحقیقات به ازای هر دو ساعت کار اضافی پرستاران، 14 درصد ضریب خطا در حین انجام کار افزایش می یابد که به دلیل حساس بودن این شغل، می تواند به ضرر بیمار یا تهدیدی برای خود پرستاران باشد.
قائم مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به تجمعات یک ماه اخیر پرستاران برای پیگیری خواسته هایشان گفت: پیگیری خواسته ها باید از طریق مجامع قانونی صورت گیرد و نباید اقدامی در راستای سوء استفاده دشمنان انجام شود.
175 دانشکده پرستاری و مامایی، 40 دانشکده در مقطع کارشناسی ارشد و 14 دانشکده در مقطع دکترای پرستاری با حدود 50 هزار دانشجو در کشور فعال است.
روز جهانی پرستار هر ساله در روز ۱۲ ماه مه به منظور قدردانی از پرستاران گرامی داشته می شود.
در ایران این روز همزمان با زادروز تولد حضرت زینب (س) است که امسال مصادف با پنجم اسفند می باشد.
حدود 19 میلیون پرستار در دنیا مشغول به کارند.
سازمان نظام پرستاری استان اصفهان از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده و حدود پنج هزار و 550 پرستار عضو آن هستند.
گ/3011/ 6508



05/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن