تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):امّتم همواره در خير و خوبى اند تا وقتى كه يكديگر را دوست بدارند، نماز را برپا دارن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820459554




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی آینده شناسی، آینده نگری و آینده گرایی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: از سوی مرکز پژوهش‌ها صورت گرفت؛
بررسی آینده شناسی، آینده نگری و آینده گرایی
مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مقوله آینده شناسی، آینده نگری و آینده گرایی را مورد بررسی قرار داد.

بررسی آینده شناسی، آینده نگری و آینده گرایی

به گزارش حوزه پارلمانی باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات بنیادین حکومتی این مرکز اعلام کرد: این گزارش اصطلاحاتی از قبیل «آینده‌شناسی» و «آینده نگری» را بررسی می‌کند و اعتقاد دارد تاکید بر تنوع و تعدد مطالعه آینده می‌تواند بهتر تحت عنوان «مطالعات آینده» به کار گرفته شود. لذا پیشنهاد می‌دهد که یادآوری تاریخچه گفتمان آینده برای رفع بحران هویت و معنا و بازتجدید این حوزه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

همچنین در این گزارش، قوانین چهارگانه‌ای در خصوص مطالعات آینده ارائه شده‌اند. مطالعات آینده حوزه‌ای دشوار است (که تا حدود بسیاری به مسائل پیچیده و مرتبط می‌پردازند)،‌ام. آی. دی (تاکید بر تنوع مطمئن متقابل)، شکاکانه (طرح فرضیه و گزاره‌های غالب) و قلمرو باز و بی‌انتهاست (تا حد بسیاری برای حال مفید و مناسب است).

گزارش مذکور می‌افزاید: تغییر دادن نام‌ها و برچسب‌ها در واقع بحران هویت و معنا را حل نمی‌کند. مطالعات آینده نیز از یکسری بحران‌های هویتی و ارتباطی رنج برده است. بیان این مطلب جالب توجه است که گذشته یک بخش منسجم از وجود ماست و هیچ آینده‌ای بدون گذشته نمی‌تواند وجود داشته باشد. گذشته و حال با هم ترکیب می‌شوند تا آینده را خلق کنند.

یک نام شامل چه مواردی می‌شود که فقط مسئله نامگذاری امر مهمی نیست؟ اغلب مطالعات آِینده و آینده‌شناسان مسائلی مربوط به پیامد نامگذاری را مشخص می‌کنند.

 آینده‌شناسان انرژی و وقت بیشتری را روی مسائل نامگذاری صرف می‌کنند. زیرا آنان دائما با مسائلی در ارتباطند و در حوزه مطالعاتیشان به طور فعال مشارکت دارند. بر اساس قوانین چهارگانه درباره مطالعات آینده، ادعا می‌شود که مسئله یک نامگذاری نیست، بلکه اقدامات و تلاش‌ها و مسئله انجام پژوهش است.

بر اساس‌‌ همان قوانین چهارگانه این نتیجه به دست می‌آید که تاریخ‌ها (مطالعات آینده) با تمام حذفیات، تناقضات و مشکلات، منبع اطمینان «در گفتمان و برای گفتمان‌اند». لازم است از تجارب و خرد و همچنین از اشتباهات کسانی درس بگیریم که با سوالات و موضوعات آینده‌های بدیل در تاریخ دست و پنجه نرم می‌کنند، نه اینکه به طور مداوم اشتباهاتشان را به وسیله تعویض چرخ‌های آن تکرار سازند.

انتهای پیام/




اخبار مرتبط

جلسه علنی نوبت عصر بهارستان آغاز شد
جلسه علنی نوبت صبح امروز مجلس پایان یافت/ ادامه نشست علنی در نوبت عصر
مجلس با دریافت 50 میلیون جهت صدور «گواهی حلال» مخالفت کرد
سالانه 20 هزار میلیارد تومان صرف مواد مخدر می شود
هزینه شماره گذاری و تعویض پلاک خودروها مشخص شد + جزییات
بررسی مواد ارجاعی از شورای نگهبان، نباید در زمان بودجه‌ریزی باشد
عدم طرح پیشنهادات جدید در بررسی 3 بند تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت
اماکن تجاری وابسته به اماکن مقدس از پرداخت مخارج آب، برق و گاز معاف نیستند
اسامی 21 نماینده تاخیر کننده جلسه علنی امروز
صحن علنی مجلس آغاز شد




کد خبر: ۵۱۴۱۴۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن