واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرستنده های دیجیتال،نیازی که بیش از گذشته در روستاها احساس می شود یاسوج -ایرنا- در شرایطی که همگان نسبت به خطر نفوذ و گسترش روزافزون شبکه های ماهواره ای و دامنه نفوذ خطرات آن حتی به دورترین نقاط روستایی اذعان دارند بی توجهی به نیاز دیجیتال کردن دریافت تصاویر شبکه های تلویزیونی داخلی قابل توجیه نیست.
![فرستنده های دیجیتال،نیازی که بیش از گذشته در روستاها احساس می شود](http://img7.irna.ir/1393/13931204/81517077/81517077-6293904.jpg)
به گزارش ایرنا، بدون تردید در سفر هر یک از مسوولان و مقامات اجرایی به روستاهای کهگیلویه وبویراحمد یکی از خواسته ها و نیازهای اساسی مردم در کنار سایر کمبودها موضوع راه اندازی و تقویت فرستنده های دیجیتال بوده است.
در سفر اخیر مسئولان اجرایی استان به منطقه محروم سیلاب کلوار نیز یکی از خواسته های به حق مردم دراین روستاها نبود و یا اخلال در فرستنده های دیجیتال بود.
در این روستاها جوانان و دانش آموزانی دیده شدند که از مسوولان عاجزانه بر این حق خود و بهره مندی از زیرساخت فرستنده های دیجیتالی پافشاری می کردند.
یکی از اهالی روستای کلوار بخش مارگون حتی با صراحت از وجود دیش های ماهواره ای بر روی پشت بام خانه خود گفت و از اینکه تاکنون صداو سیمای مرکز استان اقدام به راه اندازی شبکه های دیجیتال نکرده به شدت گله کرد.
وی گفت: تا وقتی که فرستنده های دیجیتال راه اندازی نشوند همچنان باید شاهد ورود تصاویر نامناسب این شبکه های ماهوره ای در روستاها بود.
برخی از مردم منطقه تاک سیسه و شهنیز از توابع بخش مارگون با جمعیتی افزون بر یک هزار خانوار نیز از نبود فرستنده های دیجیتال ابراز گلایه کردند.
قلی آرامش در همین زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: بارها مسوولان اجرایی استان و شهرستان بویراحمد برای رفع این مشکل وعده دادند ولی تاکنون عملی نشده است.
او می گوید: فرزندانم بارها به دلیل نبود وجود شبکه های دیجیتال خواهان مهاجرت به شهر یاسوج شده اند.
آرامش اظهار داشت: این در حالی است که توانایی رفتن به شهر را بدلیل وضعیت نامناسب اقتصادی ندارم.
منطقه تاکسیسه دارای زمین های مناسب ، شرایط خوب آب و هوایی و اقتصادی برای اجرای طرح های کشاورزی و باغداری در حدود 40 کیلومتری شهر یاسوج واقع شده است.
برخی از مردم منطقه جلیل در بخش مرکزی بویراحمد نیز ضمن ابراز گلایه از مسئولان اجرایی شهرستان بویراحمد خواهان راه اندازی فرستنده های دیجیتال در سطح روستاهای این منطقه شدند.
یکی از اهالی این منطقه به ایرنا گفت: سالهاست که دریافت تصاویر شبکه های داخلی در روستاهای این منطقه از جمله قاسم آباد، باقرآباد ، سرتیپ آباد، برد پهن و سیوکی به سختی امکان پذیر است.
جانمحمد علی زاده افزود: تاکنون بارها این مشکل را مسوولان اجرایی شهرستان بویراحمد و صدا وسیمای استان مطرح کرده این اما اقدامی صورت نداده اند.
وی معتقد است : وقتی تصاویر تلویزیون ایران در 50 کیلومتری یاسوج مرکز استان دریافت نمی شود جز روی آوردن به شبکه های ماهواره ای چکار می توان کرد.
به گفته وی ، اینکه مسوولان صدا و سیمای استان مشکل دریافت نشدن تصاویر شبکه های داخلی را در منطقه جلیل حل نمی کنند مشکوک است .
بسیاری از ساکنان روستاهای شهرستان های باشت، لیکک، کهگیلویه و چرام نیز از نبود و اخلال در شبکه های دیجیتال گله مند هستند.
در حالی که نگرانی ها از نبود و اخلال در شبکه های دیجیتال در سطح روستاهای استان بالاست به نظر می رسد اجرای طرح فرهنگی "دجال واره" توسط سپاه پاسداران به عنوان اقدامی ارزنده با مشکل مواجه کرده است.
"دجال واره" یک برنامه راهبردی و ارشاد گرایانه از سوی سپاه است که در قالب آن هر خانواده می تواند با تحویل داوطلبانه دیش های ماهواره ای خود یک دستگاه دیجیتال به صورت رایگان تحویل گیرد.
کارشناسان اجرای موفق این طرح فرهنگی را نیز که تا حدودی با استقبال خانواده ها روبه رو بوده منوط به ایجاد زیرساخت اساسی آن که راه اندازی شبکه ها و فرستنده های دیجیتالی است می دانند.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز تقویت و راه اندازی فرستنده های دیجیتال در روستاها را یکی از نیازها و در عین حال اولویت های استان دانست.
سید موسی خادمی گفت: با توجه به گسترش روزافزون شبکه ها و هجوم بی رحمانه فرهنگ های صادراتی از غرب و نفوذ فضاهای مجازی حتی به دورترین نقاط روستایی ضرورت این زیرساخت بیش از گذشته احساس می شود.
معاون فنی صداوسیمای مرکز کهگیلویه وبویراحمد نیز در این زمینه گفت: تاکنون 33 ایستگاه فرستنده دیجیتال در نقاط مختلف این استان راه اندازی شده است.
علیرضا اشعه افزود: 23 مورد از آنها در طول حدود یک سال گذشته و بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم بوده است.
وی میزان اعتبار هزینه شده برای راه اندازی این تعداد فرستنده دیجیتال در استان را افزون بر 40 میلیارد ریال اعلام کرد.
اشعه اظهار کرد: حدود 50درصد از این میزان اعتبارات متمرکز در سازمان صداو سیما و حدود 50درصد دیگر نیز با همکاری استانداری کهگیلویه وبویراحمد تامین شده است.
یک کارشناس فنی صداوسیمای مرکز کهگیلویه وبویراحمد نیز در حالی که خبرنگار ایرنا در زمینه گله مندی برخی روستاییان نسبت به نبود و یا اخلال در شبکه ها و فرستنده های دیجیتال با وی گفت و گو می کرد اظهار داشت: آنها باید به خود صداو سیما تماس بگیرند و یا مراجعه کنند.
صدرالله وفاپور در عین حال افزود: هم اکنون بیش از 80درصد روستاهای این استان فاقد شبکه دیجیتال هستند.
وی مشکل اساسی در این راستا را کمبود اعتبار دانست و گفت: برای بهره مندی روستاییان از فرستنده های دیجیتال نیازمند تامین اعتبار از سوی استانداری هستیم.
کهگیلویه وبویراحمد دارای یک هزار و 676 روستای دارای سکنه است.
3016/1662
04/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]