واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی قم: برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی کشاورزی قم را با مشکل مواجه کرده است قم – ایرنا – رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت: قطع آب های ورودی قم از سال 73 و 74 ، خشکسالی های پیاپی، برداشت بی رویه از منابع آب زیر زمینی، حفر چاه های غیر مجاز، شور شدن اراضی، افزایش تبخیر و گرم شدن هوا از معضلاتی است که کشاورزی قم با آن ها مواجه است.
به گزارش ایرنا، عباس خرمی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران ابراز داشت: درحال حاضر سه هزار هکتار از اراضی و باغات اطراف شهر تبدیل به ساختمان شده این در حالی است که صنایع آلاینده در اطراف شهر همچنان مشغول به کار هستند که در کنار افزایش جمعیت و رشد مهاجرت باعث می شود در آینده نه تنها در قم مشکل آب داشته باشیم بلکه خطر زیست محیطی نیز استان را تهدید کند.
وی ابراز داشت: پنجم اسفند ماه مصادف با سالروز تولد خواجه نصیرالدین طوسی به عنوان روز مهندس نامگذاری شده و در این روز جامعه مهندسان کشور اقدام به برگزاری گرامیداشت هایی می کند از این رو امسال در استان قم با توجه به خشکسالی ها روز مهندس را به عنوان "بهره وری آب در کشاورزی" نامگذاری کرده ایم.
وی ادامه داد:در این راستا روز نهم اسفند ماه همایشی تحت عنوان مدیریت بهره وری آب در کشاورزی در سالن اجتماعات استانداری قم با حضور مسوولان استانی و کشوری برگزار خواهیم کرد.
خرمی دربخش دیگری از سخنان خود گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون 600 پروانه جدید فعالیت مهندسان کشاورزی از سوی این سازمان در قم صادر شده است.
وی افزود: سازمان نظام مهندسی کشاورزی دارای دو هزار و 200 نفر عضو از مقطع لیسانس تا دکترا می باشد که از این میزان 40 درصد را بانوان و 60 درصد را مهندسان مرد تشکیل می دهند و 50 درصد اعضا شغل ثابت و 50 درصد نیز شغل متغیر دارند.
وی بیان داشت: این سازمان در راستای سیاست دولت مبنی بر کاهش تصدی گری و اجرای اصل 44 قانون اساسی با شرح وظایف و اهداف مشخصی تشکیل شده است و در واقع این سازمان، زیربنایی برای اجرای اصل 44 است و آمادگی دارد وظایف تصدی گری بخش کشاورزی را عهده دار شود.
خرمی افزود: این سازمان بزرگترین تشکل صنفی و تخصصی جهت ساماندهی دانش آموختگان بخش کشاورزی می باشد که می تواند نقطه تعامل مهندسان و بهره برداران جهت توسعه بخش کشاورزی باشد.
وی گفت: از وظایف سازمان نظام مهندسی کشاورزی حفظ و حمایت از حقوق صنفی مهندسان کشاورزی در برابر اشخاص حقیقی و نظارت بر اجرای وظایف تخصصی اعضای نظام مهندسی و رسیدگی به تخلفات صنفی آن ها است.
وی تربیت مدیران فنی جهت استقرار در واحدهای تولیدی، آموزش و بازآموزی کارشناسان جهت توانمندسازی آنها، ایجاد زمینه اشتغال دانش آموختگان بخش کشاورزی و همکاری علمی و فنی با دستگاه های اجرایی جهت افزایش بهره وری را نی زاز دیگر اقدامات و وظایف سازمان نظام مهندسی کشاورزی ذکر کرد.
خرمی ادامه داد: کمیته های تخصصی آب و خاک، دام و طیور، آموزش، محیط زیست و اتاق فکر در سازمان نظام مهندسی کشاورزی تشکیل شده است و با تشکیل این کمیته ها، آمادگی همکاری با دستگاه های ذیربط را داریم.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی قم افزود: این سازمان دارای 70 شرکت فنی مهندسی و مشاوره ای است که از این تعداد 16 شرکت پهنه بندی شده و در بخش های استان مشغول به فعالیت می باشند.
وی اظهار داشت: صدور پروانه های دامداریها، مرغداری ها، گلخانه ها و شیلات، تربیت مدیران فنی و استقرار در واحدهای تولیدی به تعداد 200 نفر، آموزش و بازآموزی کارشناسان به علوم و فنون روز، رتبه بندی شرکت های فنی مهندسی و تجهیز شرکت های فنی مهندسی به کلینیکهای حفظ نباتات از مهمترین اقدامات سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان قم در سال جاری بوده اند.ک/3
7408/ 6133/
04/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]