محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843682378
اهداف پنهانی واشنگتن برای نفوذ در آسیای مرکزی/ تدارک برای رویارویی احتمالی با چین و در صورت لزوم با روسیه و ایران
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
اهداف پنهانی واشنگتن برای نفوذ در آسیای مرکزی/ تدارک برای رویارویی احتمالی با چین و در صورت لزوم با روسیه و ایران
با توجه به موقعیت استراتژیک و راهبردی آسیای مرکزی در تعاملات آینده ، این منطقه(CA) نه تنها برای واشنگتن بلکه برای رقبای آن یک منطقه ژئوپولیتیک بسیار مهم است، به خصوص در مورد تضمین ثبات در کشورهای مستقل مشترک المنافع، و همچنین چندین کشور دیگر در منطقه که از اهمیت بسزایی برخوردار است.
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، منافع بسیاری از کشورها، نه تنها همسایگان جغرافیایی متعارف آن ، بلکه کشورهای عضو ناتو ، و به ویژه ایالات متحده آمریکا، به مبارزه برای گسترش حضور خود در آسیای مرکزی رقم خورده است .
بحران فعلی در اوکراین به طور چشمگیری کشورهای منطقه مستقل مشترک المنافع را ناچارا دستخوش تغییر کرده است، و بسیاری از فرآیندهای سیاسی در این منطقه دگرگون شده است.
وخامت روابط با غرب، روسیه را در سرعت بخشیدن به روند همگرایی در چارچوب کشورهای مستقل مشترک المنافع ( اتحادیه گمرکی ، اتحادیه اقتصادی اوراسیا ، سازمان پیمان امنیت جمعی ) و گسترش همکاری با کشورهای آسیای میانه خواهان شرکت در فرآیندهای یکپارچهسازی ، سوق داده است .
با این حال ، واشنگتن ، در مواجهه با این شرایط ، و در ادامه برنامه سلطه بر جهان ، با هدف مقابله با گسترش نفوذ روسیه و چین در منطقه ، و تسریع روند توسعه و ادغام اوراسیا ، در سالهای اخیر برای حفظ حضور خود در آسیای مرکزی تلاش زیادی کرده است .
توجه بیش از حد ایالات متحده به دولتهای آسیای میانه با دلایل بسیاری توجیه میگردد ، به طور عمده ، میتوان به موارد ذیل اشاره داشت : منابع قابل توجه طبیعی منطقه و همچنین موقعیت ژئواستراتژیک خود منطقه، که اجازه تاثیرگذاری مستقیم بر سیاست ، اقتصاد ، و امنیت چین ، روسیه ، ایران ، هند ، و تعدادی از کشورهای دیگر را میدهد.
"جورج دبلیو بوش" رئيس جمهور سابق آمریکا، در ماه اوت سال 2004 ، اظهار داشت : "واشنگتن به دنبال ایجاد جای پایی محکم در این منطقه ، بر اساس اهداف و منافع بلند مدت واشنگتن است ( بدون تعیین هر گونه محدودیت زمانی برای حضور ایالات متحده در منطقه) .
در نتیجه آمریکا بر اساس همین اهداف منافعگرانه خود ، اقدام به ساخت یک سیستم امنیتی در منطقه کرد که نه تنها با منافع کاخ سفید سازگار است، بلکه پایگاههای موقت و پیشرفته نظامی در ازبکستان، قرقیزستان و تاجیکستان ، و همچنین دسترسی به حریم هوایی، با امکان استفاده از پایگاههای نظامی در قزاقستان و حتی در ترکمنستان را، فراهم خواهد کرد .
توجه و اهمیت دادن نسبت به منطقه آسیای مرکزی ، در طول دهه گذشته توسط ایالات متحده و ناتو کاملا مشهود بوده است ، نه تنها بر اساس برنامههای مربوط به دسترسی به منابع نفت و گاز در منطقه ، بلکه در آمادهسازی خود برای رویارویی احتمالی ، به خصوص با چین و در صورت لزوم با روسیه و ایران مورد توجه بوده است .
اجرایسازی این برنامهها نیاز به استفاده گسترده از ابزارها و تکنیکها دارد ، از جمله ابزراهای نظامی- سیاسی ، مالی و و نفوذ تبلیغاتی در منطقه از طریق همکاری با کشورهای آسیای مرکزی ، به ویژه از طریق برنامه "مشارکت برای صلح" .
در مورد واشنگتن، ابزار بسیار مهم برای نفوذ در منطقه آسیای مرکزی ، استفاده ابزاری از سازمانهای مختلف غیر دولتی(NGO) است، که نه تنها فرآیندهای اجتماعی و سیاسی در آسیای مرکزی را هماهنگ میکنند ، بلکه با استفاده از کودتاهای "مخملی" یا " انقلابهای رنگی "سعی به بیرون راندن رژیم سیاسی مخالف منافع ایالات متحده دارند .
این هدف ، تلاشها برای تضعیف وضعیت اجتماعی و سیاسی در حوادث مارس 2005 و آوریل 2010 در قرقیزستان ، شورش تودهای در اندیجان ، ازبکستان در سال 2005 ، و در ژانواوزن قزاقستان در سال 2011 را تائید میکند .
نکته قابل توجه این است که در تظاهرات منطقه ، از طریق "گروه بینالمللی بحران" (یک سازمان غیردولتی آمریکایی بسیار بزرگ در آسیای مرکزی ، واقع در شهر اوش در جنوب قرقیزستان) ، اطلاعات مهمی در مورد تظاهرات در اندیجان ، نمنگان ، مناطق فرغانه ازبکستان ، در منطقه خودمختار گورنو- بدخشان تاجیکستان ، و در کشورهای دیگر در منطقه جمع آوری شده است .
اطلاعات به دست آمده ، به ویژه در مورد قرقیزستان- تاجیکستان و قرقیز- ازبک ، روابط قرقیزستان- چین و تاجیکستان و ازبکستان ، و در مورد وضعیت در مناطق مرزی ، از نزدیک در واشنگتن رصد میگردد و در ارتقاء انواع مختلف اختلافات اجتماعی و سیاسی بین ایالتی استفاده (برنامه ریزی) میشود .
بسیاری از کشورهای آسیای مرکزی امروزه بر روسیه متمرکز شده اند . قزاقستان ، قرقیزستان و تاجیکستان بخشی از سازمان پیمان امنیت جمعی هستند ، قزاقستان چندی پیش به اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز پیوست .
با این حال ، ایالات متحده قصد ندارد به طور کامل کنترل منطقه را از دست بدهد . در این راستا ، واشنگتن ازبکستان را به عنوان راحتترین پایگاه برای گسترش نفوذ خود در منطقه انتخاب کرده است .
بزرگترین دولت از نظر جمعیت در منطقه مذکور ، که روابط اش با مسکو مثل کشورهای همسایه گرم نیست ؛ ازبکستان تاکنون دو بار در سازمان پیمان امنیت جمعی عضو شده است و در هر دو بار این سازمان را ترک کرده است . علاوه بر این ، تاشکند روابط تیره و تار با همسایگان خود دارد و ایالات متحده آمریکا بسیار علاقهمند به تشدید تنشها در مرزهای جنوبی روسیه است .
به منظور تقویت نفوذ خود در ازبکستان ، ایالات متحده در نظر دارد به این کشور تجهیزات نظامی زیر را ارائه دهد : 308 وسیله نقلیه MRAP زرهی و 20 دستگاه خودروی زره پوش، که توسط وزارت امور خارجه آمریکا ، معاون دستیار وزیر امور خارجه برای آسیای میانه ، "دانیل روزنبلوم" به این مورد اشاره شده باست .
هزینه این بسته نظامی پیشنهادی و بیسابقهی آمریکا برای آسیای میانه حدود 150 میلیون دلار برآورد شده است . با تحویل تجهیزات مذکور ، ایالات متحده به طور همزمان در تامین امنیت قلمرو ازبکستان "برای تعمیر و نگهداری از تجهیزات" با تعداد قابل توجهی از پرسنل نظامی ایالات متحده ، نقش آفرینی خواهد کرد .
کارشناسان مستقل بر این باورند که این "بستههای نظامی" ممکن است فرصتی مغتنم برای باز کردن یک پایگاه نظامی آمریکا در آینده باشد ؛ در نزدیکی شهر ترمز ، در فرودگاه نظامی کاکایدی ، در ازبکستان که یک پایگاه آمریکایی تا سال 2005 در آنجا وجود داشت ؛ در خان آباد ، پس از حوادث اندیجان ، هنگامی که واشنگتن از شورش ضد دولتی حمایت کرد ، پایگاه مذکور آمریکایی بسته شد .
از طرفی دیگر واشنگتن در مورد نزدیکی و گرمی روابط مسکو و دوشنبه نیز نگران است ، و البته برای یکپارچهسازی تاجیکستان در اتحادیه گمرکی (CU) - اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EEU) دل خوشی ندارد . اخیرا دو نماینده از وزارت امور خارجه ایالات متحده برای بحث در مورد این مسائل ، و تاثیر آنها بر منافع ایالات متحده وارد شهر دوشنبه شدهاند . معاون وزیر خارجه در امور آسیای مرکزی ، دانیل روزنبلوم ، و همکارش ، متخصص در امور دموکراسی ، حقوق بشر و آزادیهای مذهبی بینالمللی استیون فلداشتین در این ماموریت شرکت دارند.
کمی زودتر ، و برای همان هدف ، تویوو کلار ، رئیس بخش آسیای مرکزی از خدمات اقدام خارجی اروپا نیز از تاجیکستان دیدار کرد. کارشناسان بازدید مقامات ایالات متحده را با انتخابات پارلمانی ماه مارس در تاجیکستان ، و با تمایل واشنگتن برای تقویت موقعیت خود در این کشور و جلوگیری از ایجاد روابط حسنه با مسکو مرتبط میدانند .
برای تقویت نفوذ خود در قرقیزستان و جداسازی آن از مسکو ، کاخ سفید سفیر جدید ایالات متحده در این کشور را منصوب کرد . فعالیت رسمی آقای ریچارد مایلز در سالهای اخیر منجر به سرنگونی اجباری دولت و انشعابات در دولتهای کشورهای مستقل مشترک المنافع و شرق اروپا ، (جایی که او توسط واشنگتن و برای همین اهداف به این کشورها فرستاده شده بود) ، منجر گردیده است .
از آنجایی که این هدف توسط سفیر قبلی آمریکا در قرقیزستان ، پاملا سپراتلن ، محقق نشده بود ، وی توسط وزارت امور خارجه به یک کشور " کمتر پیچیده "- ازبکستان - انتقال داده شد.
بنابراین ، نباید امید داشت که واشنگتن در آیندهای نزدیک ، هدف ایجاد یک متحد طرفدار آمریکا در منطقه ، تشدید درگیری بین ایالتی بین کشورهای آسیای مرکزی در زمینههای دین ، انرژی ، آب و استفاده از زمین ، به خصوص بین ازبکستان ، تاجیکستان و قرقیزستان را رها کند .
علاوه بر این ، ایالات متحده آمریکا بدون شک به دنبال تقویت این فعالیتها پس از بحران اوکراین ، به منظور ایجاد مشکلات اضافی برای روسیه در مرزهای جنوبی و در مناطق دیگر اهتمام خواهد داشت .
منبع: نیو استرن آوت لووک
انتهای پیام./.
اخبار مرتبط
علت حرکت رژیم صهیونیستی از اروپا به سمت آسیا چیست؟
"سوابق سیاه" ملک سلمان/ از ترویج وهابیت در بوسنی تا حمایت از القاعده و طالبان در غرب آسیا
مروری بر جدیدترین عملیات "پرچم دروغین": پلان اول "یازده سپتامبر"، پلان آخر "شارلی ابدو"/ چه کسانی از حادثه پاریس نفع میبرند؟
تاکید ایران و ترکیه در زمینه گسترش روابط بین دو کشور
نگاهی به اهداف حمله سایبری به آمریکا همزمان با حادثه "شارلی ابدو"
جنگ فجیع 13 ساله آمریکا در افغانستان همچنان ادامه خواهد داشت
کودتای نفتی آمریکا و عربستان سعودی/ رابطه بین روسیه، سوریه، پرونده هستهای ایران و قیمت نفت چیست؟
نیویورک پست: مقابله با تحریمها عامل اتحاد ایران و روسیه در مقابل آمریکاست
پروژه راهاندازی "کودتاهای رنگی" در منطقه و جایگزینی عروسكهای دستنشانده/ اهداف کاخ سفید چیست؟
تلاش گستردهای برای "دلارزدایی"/ بريکس و سازمان همکاری شانگهای سلطه "امپراتوری آشوب" را بهچالش میکشند
کد خبر: ۵۱۴۰۳۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]
صفحات پیشنهادی
- نفوذ چین و کاهش تاثیرگذاری مسکو در آسیای میانه
نفوذ چین و کاهش تاثیرگذاری مسکو در آسیای میانه تهران – ایرنا – مجله دیپلمات در گزارشی از نفوذ اقتصادی و نظامی چین در آسیای میانه و کاهش تاثیرگذاری روسیه بر این منطقه خبر داد مجله دیپلمات نوشت در سال های اخیر گسترش نفوذ چین در منطقه آسیای میانه به ویژه در حوزه انرژی های کربنی ب- ریاست اتحادیه فوتبال آسیای مرکزی نصیب ازبکستان شد
ریاست اتحادیه فوتبال آسیای مرکزی نصیب ازبکستان شد تهران - ایرنا - میرابرور عثمانف رئیس کمیته ملی المپیک ازبکستان و رئیس فدراسیون فوتبال این کشور به عنوان رئیس اتحادیه فوتبال آسیای مرکزی که ایران نیز عضو آن است انتخاب شد به گزارش روز شنبه خبرگزاری 12news ازبکستان در جلسهطرح مبارزه با فساد در چين با جديت پيگيري مي شود/ اعدام يکي از با نفوذترين افراد در چين
۲۱ بهمن ۱۳۹۳ ۸ ۳۸ق ظ طرح مبارزه با فساد در چين با جديت پيگيري مي شود اعدام يکي از با نفوذترين افراد در چين ديروز دوشنبه بيستم بهمن حکم اعدام ليو هان رئيس شرکت معدني هانلونگ به جرم فساد اقتصادي سازمان دهي شبکه مافيايي قتل و جنايات صادر و اجرا شد به گزارش خبرنگار خبرگزمهمترین نماد نفوذ ایران در عراق از دید «واشنگتن پست»
مهمترین نماد نفوذ ایران در عراق از دید واشنگتن پست یکی از موضوعات جالب توجه که تحلیلگران مسائل خاورمیانه به آن اشاره دارند این است که ایران به عنوان کشوری که زمانی مورد تهاجم عراق قرار گرفته بود امروز از بیشترین نفوذ در این کشور برخوردار است روزنامه واشنگتن پست یکی از نماآمریکا به چین نیاز دارد/ منافع واشنگتن در خطر است
شینهوا گزارش داد آمریکا به چین نیاز دارد منافع واشنگتن در خطر است شناسهٔ خبر 2496548 دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۰ بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه یک رسانه غربی با اشاره به لزوم همکاری آمریکا با چین نوشت منافع واشنگتن در خطر است به گزارش خبرگزاری مهر شینهوا در سرمقاله ایوالاستریت ژورنال گزارش داد نگرانی عربستان، امارات، قطر و مصر نسبت به توافق احتمالی هستهای/ اعراب خواستار ضما
والاستریت ژورنال گزارش دادنگرانی عربستان امارات قطر و مصر نسبت به توافق احتمالی هستهای اعراب خواستار ضمانت از طرف واشنگتن شدندیک روزنامه آمریکایی نوشت عربستان سعودی مصر امارات متحده عربی و قطر با ابراز نگرانی اعلام داشتهاند توافق نهایی توانمندیهای هستهای ایران را باقمذاکرات پنهانی ۳جانبه پکن-واشنگتن-کابل
مذاکرات پنهانی ۳جانبه پکن-واشنگتن-کابلتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۲۵ «والاستریت ژورنال» در گزارش اخیر خود از مذاکرات پنهانی نمایندگان پکن کابل و واشنگتن برای انتقال سکان تحولات افغانستان از آمریکا به چین پس از خروج نیروهای خارجی از این کشور پردکارشناس روس در گفتوگو با فارس: «داعش» تهدیدی جدی برای امنیت روسیه و آسیای مرکزی است
کارشناس روس در گفتوگو با فارس داعش تهدیدی جدی برای امنیت روسیه و آسیای مرکزی استکارشناس موسسه استراتژی ملی روسیه داعش را تهدیدی جدی برای امنیت ملی و مذهبی روسیه و آسیای مرکزی دانست «رئیس سلیماناف» کارشناس موسسه استراتژی ملی روسیه در گفتوگو با خبرنگار خبتدارك واشنگتن– رياض– قاهره براي جنگ داخلي در يمن
تدارك واشنگتن– رياض– قاهره براي جنگ داخلي در يمن مصر و عربستان اميدوارند با ترغيب قبايل سني به اتحاد تاكتيكي با القاعده يمن كه حالا بايد آن را داعش يمن خواند اين كشور را به ورطه جنگ داخلي بكشانند و عملاً آنجا را دچار چنان ناآرامي كنند كه انقلابيون فرصت دولتسازي نداشته باشند ومهمترین نماد نفوذ ایران در عراق از دید «واشنگتن پست» + عکس |اخبار ایران و جهان
مهمترین نماد نفوذ ایران در عراق از دید واشنگتن پست عکس یکی از موضوعات جالب توجهی که تحلیلگران مسائل خاورمیانه به آن اشاره دارند این موضوع است که ایران به عنوان کشوری که زمانی مورد تهاجم عراق قرار گرفته بود امروز از بیشترین نفوذ در این کشور برخوردار است روزنامه واشنگتن پستدر صورت اتصال چابهار به آسياي مرکزي ميلياردها دلار نصيب ايران مي شد
۲۴ بهمن ۱۳۹۳ ۱۶ ۵۸ب ظ محسن رضايي در صورت اتصال چابهار به آسياي مرکزي ميلياردها دلار نصيب ايران مي شد دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام پيش از خطبههاي نماز جمعه گفت رهبر معظم انقلاب 15 سال قبل فرمودند چابهار به آسياي مرکزي متصل شود اما اين اتفاق نيفتاده است اگر وصل ميشد ميلياردهارویارویی آمریکا و چین، این بار در اینترنت
تراز تنشها بین آمریکا و چین بر سر امنیت سایبری روز به روز بیشتر میشود این دو کشور در مسائل امنیت سایبری نظری متفاوت داشته و به نظر نمیرسد که تغییری در سیاست خود ایجاد کنند به گزارش تراز پی جی کراولی دستیار سابق وزیر خارجه آمریکا میگوید نظر ما درباره حوزه اختیاراتمعناي مهرهچيني همزمان نظامي تلآويو- واشنگتن
معناي مهرهچيني همزمان نظامي تلآويو- واشنگتن نویسنده احمد كاظمزاده روز دوشنبه 27 بهمن دوره چهار ساله بني گانتس به عنوان رئيس ستاد مشترك ارتش رژيم صهيونيستي به پايان رسيد و گادي آيزنكوت براي چهار سال آينده به اين مقام منصوب شد يك روز بعد اشتون كارتر پس از كسواشنگتنپست: «جنبش بدر» سردمدار جنگ علیه داعش/ آمریکا نگران از دست رفتن عراق در مقابل نفوذ ایران است
واشنگتنپست جنبش بدر سردمدار جنگ علیه داعش آمریکا نگران از دست رفتن عراق در مقابل نفوذ ایران استیک روزنامه آمریکایی به دستاوردهای جنبش بدر علیه تکفیریهای داعش در عراق اشاره و گزارش کرد جلودار بودن این جنبش نگرانیهایی را در واشنگتن به وجود آورده که در نهایت نقش این کشور در مباربا حضور مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شد افتتاح رسمی آزمایشگاه مرکزی منطقه چین با اعتبار 80 میلیون ت
با حضور مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شدافتتاح رسمی آزمایشگاه مرکزی منطقه چین با اعتبار 80 میلیون تومانیبا حضور مسئولان استانی و نماینده مردم در مجلس آزمایشگاه مرکزی منطقه چین در بخش لوداب شهرستان بویراحمد با اعتبارات 80 میلیون تومانی افتتاح شد به گزارش خبرگزاری فارسافراط پشت مرزهای آسیای مرکزی؛ دولتها چه باید کنند؟
افراط پشت مرزهای آسیای مرکزی دولتها چه باید کنند کارشناسان امنیتی مقابله موثر با نفوذ جریان افراط را از مهمترین وظایف دولتهای آسیای مرکزی برای سالهای نزدیک میدانند به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه افزایش میزان تنش و تهدیدات در مناطق مرزی افغانستان با کشورهایواشنگتنپست: آمريکا نگران از دست رفتن عراق در مقابل نفوذ ايران است
واشنگتنپست آمريکا نگران از دست رفتن عراق در مقابل نفوذ ايران است يک روزنامه آمريکايي به دستاوردهاي جنبش بدر عليه تکفيريهاي داعش در عراق اشاره کرد و نوشت اگر مبارزه عليه تکفيريهاي داعش در مسير کنوني ادامه يابد اين خطر وجود دارد که آمريکا در نهايت داعش را شکست دهد اما در اي-
گوناگون
پربازدیدترینها