واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نخستین پست کمپکت فوق توزیع برق در مشهد راه اندازی شد مشهد - ایرنا - معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه ای خراسان از راه اندازی نخستین پست کمپکت فوق توزیع برق در مشهد خبر داد.
به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی این شرکت، "مصطفی رجبی" گفت: با همکاری شرکت کیان ترانسفو و شرکت برق منطقه ای خراسان نخستین پست بومی 63 کیلو ولت کمپکت با ظرفیت 15 مگاولت آمپر، برقدار شد.
وی بیان کرد: مراحل طراحی، اجرا و پیاده سازی این پست که برای اولین بار و با هزینه 23 میلیارد ریال انجام شده است، از بهمن ماه سال 1392 آغاز شد و در مدت یک سال با همکاری شرکت کیان ترانسفو به عنوان پیمانکار اجرا گردید.
وی افزود: این پست با تجهیزات ایرانی ساخته شده و با توجه به اولین تجربه ساخت پست کمپکت فوق توزیع، نیاز به استانداردهای ملی مربوط به این نوع پستها وجود دارد که در حال تدوین می باشد.
وی گفت: این پست شامل یک ترانس 15 مگاولت آمپر است که با انشعاب از خط 63 کیلوولت توس - چناران تغذیه می شود و برخلاف پستهای معمول، این پست به صورت ماژولار ساخته شده است.
معاون شرکت برق منطقه ای خراسان اظهار کرد: ماژول های اصلی این پست شامل ماژول ترانس و کلیدخانه 20 کیلوولت است که از طریق کابل به یکدیگر متصل هستند.
رجبی ادامه داد: این پست در مجموع در زمینی به مساحت 120 متر مربع اجرا شده که با طراحی کلیدخانه 63 کیلوولت به صورت GIS در آینده نزدیک می توان در زمینی به ابعاد کمتر نیز آن را اجرا کرد.
وی گفت: حجم و ابعاد کوچک، سهولت و سرعت نصب و راه اندازی، عدم تأثیرپذیری از آلودگی های محیطی، ایمنی بسیار، حفظ مبلمان شهری و کاهش تلفات را می توان از مهمترین مزایای احداث این پست برشمرد.
وی افزود: با توجه به کاهش قابل ملاحظه ابعاد پستهای کمپکت، استفاده از این نوع پست در کلان شهرها، صرفه جویی قابل توجهی در هزینه زمین را به دنبال خواهد داشت، از طرفی با توجه به ماژولار بودن پست، هزینه های مربوط به نصب و راه اندازی کاهش یافته و سرعت اجرا افزایش می یابد.
وی اظهار کرد: در طرح پستهای فوق توزیع متداول، ترانس های کمکی و زمین جدا از ترانس اصلی بوده و نیاز به فوندانسیون و سازه خاص دارند.
وی یکی از ایده های استفاده شده در این طرح را قرار دادن ترانس های اصلی، کمکی و زمین و کلیه تجهیزات مربوط در داخل یک ماژول و پیش بینی تمهیدات لازم به منظور کاهش فاصله آنها از یکدیگر ذکر کرد.
وی افزود: فرآیندهای مزبور ضمن حذف فوندانسیون مجزای مورد نیاز (برای ترانس کمکی و زمین)، با کاهش قابل توجه فواصل بین ترانسهای اصلی و کمکی، موجب حذف کلیه کلمپ ها، اتصالات و مقره های اتکایی نسبت به پستهای فوق توزیع متداول شده و نیز طول لوله باس بارهای مورد نیاز را به طور قابل ملاحظه ای کاهش داده است.
معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه ای خراسان گفت: در ماژول طراحی شده برای ترانس برخلاف ترانس های متداول، کلید MV ترانس به صورت کمپکت در داخل خود ماژول تعبیه گشته و از این نظر یک عدد فیدر ورودی ترانس (Incoming) که در طرح های متداول به صورت مجزا در فیدرخانه لحاظ می گردد، کاهش یافته است.
رجبی افزود: با توجه به اینکه طراحی های فیدرهای خروجی به صورت RMU و کاملا ماژولار می باشد، فیدرخانه مورد استفاده در پستهای متداول حذف شده و هزینه کابل کشی فیدرهای 20 کیلو ولت تا شبکه نیز کاهش می یابد.
شرکت برق منطقه ای خراسان بیش از سه میلیون مشترک در استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی را زیر پوشش دارد.
هم اکنون نیروگاههای توس، شریعتی، فردوسی، سیکل ترکیبی شیروان، سیکل ترکیبی قاین(شهید کاوه)، نیروگاه گازی قاین، سیکل ترکیبی نیشابور، نیروگاه بادی بینالود و چندین نیروگاههای دیزلی در استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی عهده دار تولید نیروی برق هستند.
7489 / 6053
03/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]