واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ اسفند ۱۳۹۳ (۱۵:۳۷ب.ظ)
نخستين پست کمپکت فوق توزيع تمام ايراني برقدار شد معاون برنامهريزي و تحقيقات شرکت برق منطقهاي خراسان از برقدار شدن نخستين پست بومي 63 کيلوولت کمپکت تمام ايراني با ظرفيت 15 مگاولت آمپر خبر داد.
بهگزارش خبرگزاري موج، مصطفي رجبي اظهار داشت: مراحل طراحي، اجرا و پيادهسازي اين پست که براي نخستين بار و با هزينه 23 ميليارد ريال انجام شده است، از بهمنماه سال 92 آغاز شد و در مدت يک سال با همکاري دفتر تحقيقات، امور اتوماسيون پستها، دفتر فني انتقال، دفتر برنامهريزي فني و برآورد بار و امور ديسپاچينگ برق منطقهاي خراسان بهعنوان کارفرما، شرکت منيران بهعنوان مشاور و شرکت کيان ترانسفو بهعنوان پيمانکار اجرا شد.
بهگفته وي، اين پست با تجهيزات ايراني ساخته شده و با توجه به نخستين تجربه ساخت پست کمپکت فوق توزيع، به استاندارهاي ملي مربوط به اين نوع پستها نياز است که در حال تدوين است.
وي افزود: اين پست شامل يک ترانس 15 مگاولت آمپري است که با انشعاب از خط 63 کيلوولت توس - چناران تغذيه ميشود و برخلاف پستهاي معمول، بهصورت ماژولار ساخته شده است.
وي تصريح کرد: ماژولهاي اصلي اين پست شامل ماژول ترانس و کليدخانه 20 کيلوولت است که ازطريق کابل به يکديگر متصل هستند ضمن آنکه اين پست درمجموع در زميني به مساحت 120 مترمربع اجرا شده است و با طراحي کليدخانه 63 کيلوولت بهصورت GIS، در آينده نزديک ميتوان در زميني به ابعاد کمتر نيز آن را اجرا کرد.
رجبي ويژگيهاي مهم احداث اين پست را حجم و ابعاد کوچک، آساني و سرعت نصب و راهاندازي، عدم تاثيرپذيري از آلودگيهاي محيطي، ايمني بالا، حفظ مبلمان شهري و کاهش تلفات برشمرد.
وي سپس به جنبههاي نوآوري اين طرح اشاره کرد و گفت: با توجه به کاهش قابل ملاحظه ابعاد پستهاي کمپکت، استفاده از اين نوع پست در کلانشهرها صرفهجويي قابلتوجهي در هزينه زمين به دنبال خواهد داشت ضمن آنکه با توجه به ماژولار بودن پست، هزينههاي مربوط به نصب و راهاندازي کاهش يافته و سرعت اجرا افزايش مييابد.
وي تصريح کرد: در طرح پستهاي فوق توزيع متداول، ترانسهاي کمکي و زمين جدا از ترانس اصلي است و نياز به فوندانسيون و سازه خاص دارند. يکي از ايدههاي استفاده شده در اين طرح، قرار دادن ترانسهاي اصلي، کمکي و زمين و تمام تجهيزات مربوطه در داخل يک ماژول و پيشبيني تمهيدهاي لازم بهمنظور مينيمم کردن فاصله آنها از يکديگر است.
بهگفته وي، اين امر ضمن حذف فوندانسيون مجزاي موردنياز (براي ترانس کمکي و زمين)، با کاهش قابلتوجه فواصل بين ترانسهاي اصلي و کمکي، موجب حذف تمام کلمپها، اتصالها و مقرههاي اتکايي نسبت به پستهاي فوق توزيع متداول شده و نيز طول لوله باس بارهاي موردنياز را بهطور قابل ملاحظهاي کاهش داده است.
معاون برنامهريزي و تحقيقات شرکت برق منطقهاي خراسان بيان داشت: در ماژول طراحيشده براي ترانس (برخلاف ترانسهاي متداول)، کليد MV ترانس بهصورت کمپکت در داخل خود ماژول تعبيه شده است و از اين لحاظ يک عدد فيدر ورودي ترانس (Incoming) که در طرحهاي متداول بهصورت مجزا در فيدرخانه لحاظ ميشود، کاهش يافته است.
وي افزود: با توجه به اينکه طراحيهاي فيدرهاي خروجي بهصورت RMU و کاملاً ماژولار است، فيدرخانه مورد استفاده در پستهاي متداول حذف شده و نيز هزينه کابلکشي فيدرهاي 20 کيلوولت تا شبکه کاهش مييابد.
وي گفت: تعبيه تابلوهاي کنترل، حفاظت و نيز تابلوهاي توزيع AC ،DC بر روي بدنه ماژول ترانس قدرت، ضمن کاهش قابل توجه فواصل کابلکشي و وايرينگ و حذف سيني کابلهاي مربوطه، فضاي موردنياز براي اتاق کنترل را نسبت به پستهاي متداول بهطور کامل حذف کرده است.
وي در پايان خاطرنشان کرد: طراحي تابلو اسکادا با ابعادي در حدود يکسوم ابعاد تابلو اسکاداي پستهاي متداول و قرار دادن آن بر روي بدنه ماژول ترانس يکي ديگر از ويژگيهاي مهم طرح جديد است و مجموعه تابلو شارژر 100 آمپر ساعت و باطريخانه 110 ولت بر روي بدنه ماژول ترانس قرار گرفته و انجام مطالعههاي حرارتي مربوط به عدم تاثيرپذيري از دماي بسيار زياد ماژول در حين برقدار بودن انجام شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]