واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر وجود پایپ و فندک اتمی در کیف دانشجویان را نشانه خطرناکی دانست و تأکید کرد: خانواده ها در صورت مشاهده این اقلام در کیف فرزند خود نسبت به آنها حساس شوند.
به گزارش تراز ، علیرضا جزینی صبح امروز با حضور در دانشکده خبر ضمن عقد تفاهمنامه همکاریهای مشترک میان ستاد مبارزه با مواد مخدر و این دانشکده بازدیدی از نمایشگاه عکس دانشکده خبر داشت و در پایان به سؤالات دانشجویان در رابطه با مواد مخدر پاسخ داد.
وی در صحبتهای خود خطاب به دانشجویان گفت: شما دانشجویان خبرنگاری هستید و باید بدانید که امروزه رسانهها بحث مشارکت مردم را در مقابله با مواد مخدر افزایش میدهند و همچنین نقش آموزشدهنده، کنترلکننده و نظارت بر مشارکت مردم را بر عهده دارند.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ۹۲ درصد مردم اعتیاد را اولین آسیب و جدیترین آنها در جامعه میدانند، گفت: آمارهای ما نشانگر حرکت پیشرونده اعتیاد در جامعه است و ما وظیفه داریم مانند سرطان اول جلوی پیشروی آن را بگیریم.
وی مسئله اصلی اعتیاد کشور را مواد مخدر صنعتی دانست و گفت: وجود پایپ و فندک اتمی به عنوان ۲ وسیله اصلی مصرف شیشه در کیف دانشجویان و جوانان نشانه خطرناکی است. خانوادهها باید ضمن شناختن این وسایل در صورت مشاهده آنها در کیف جوانان خود نسبت به فرزندان خود حساس شوند.
جزینی به دلایل اعتیاد دانشجویان اشاره کرد و گفت: مطابق گفته خود دانشجویان دوستان نقش اصلی را در اعتیاد دانشجویان ایفا میکنند و سپس عدم آگاهی آنها از مواد مخدر و همچنین فرض اشتباه عدم اعتیادآوری شیشه موجب میشود که دانشجویان به سمت مواد مخدر سوق داده شوند.
به گفته وی علائم مصرف مواد مخدر صنعتی میتواند شکاکی و پرخاشگری زوجین نسبت به یکدیگر، منزوی شدن یا وسواس شدید باشد.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر این نکته که باید نسبت به آگاهسازی مردم اقدام شود و علائم و خطرهای مواد مخدر به آگاهی آنها برسد، گفت: متأسفانه قرصهای ریتالین و لاغری که در آرایشگاههای زنانه توزیع میشود حاوی آمفتامینها و متا آمفتامینها هستند.
وی ادامه داد: در ۳ هفته گذشته ۱۴ میلیون قرص ترامادول در استان فارس، ۴ میلیون در تهران کشف شد و تعداد کشفیات قرصهای مخدر در ۱۱ ماه گذشته به ۷۰ میلیون عدد رسید.
جزینی تأکید کرد: نه ما این میزان تولید ترامادول در کشور داریم و نه پزشکان ما آن را برای بیماران تجویز میکنند؛ طبق اطلاعاتی که من دارم دیگر پزشکان ترامادول برای بیماران تجویز نمیکنند پس این مقدار ترامادول از کجا وارد میشود.
وی با بیان اینکه دستور توقف تولید ترامادول و دیفنوکسیلات صادر شده است، گفت: متأسفانه شیشه برخلاف مواد مخدر سنتی پروتکل درمانی ندارد و تنها اراده و اعتماد به نفس میتواند به شخص معتاد کمک کند.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر به طراحی ۲۰۲ عنوان تحقیقاتی و چندین طرح پژوهشی در ستاد مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: ۲۹۰ اتاق فکر در استانهای کشور با حضور اساتید و ۹ هزار دانشجو تشکیل شده است به طوری که وقتی طرح ایدههای برتر در ۷ استان به اجرا درآمد بیش از ۵ هزار ایده در ۶ استان و بیش از ۱۶ هزار ایده در استان گلستان از سوی مردم به دست ما رسید که از این ۱۶ هزار، ۱۳ هزار مورد آن را دانشجویان ارسال کرده بودند.
وی به استفاده قرص ریتالین در شبهای امتحان اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان میدهد که ۵۰ درصد فروش ریتالین در شبهای امتحان بدون مجوز و نسخه پزشک بوده و به همین منظور بعد از گذشت ۳ سال فهرست داروهای حاوی مخدر در ۳ لیست تهیه شده و پس از تصویب نهایی در مجمع تشخیص مصلحت نظام جرم حمل غیرمجاز آنها مشخص میشود.
در ادامه یکی از دانشجویان از جزینی پرسید: گردش مالی مواد مخدر در کشور ۲۰ هزار میلیارد تومان در سال است در حالی که بودجه مبارزه با مواد و پیشگیری حدود ۴۰ میلیارد تومان است آیا با توجه به این تفاوت برنامهای برای افزایش بودجه پیشگیری ندارید؟
جزینی در پاسخ به این دانشجو گفت: سؤالی که شما مطرح کردهاید درست است و عقل سلیم میگوید که موضوع پیشگیری اهمیت دارد، امروز دیگر کیفر اکسیری شفابخش نیست که با آن بتوانیم به درمان موضوع اعتیاد بپردازیم.
وی افزود: خوشبختانه سندی تهیه شده تا در عرض ۵ سال ۴۰ میلیون نفر تحت پوشش آموزشهای پیشگیرانه قرار بگیرند در این ارتباط باید بگویم که طبق قانون از ۱۰۰درصد بودجه پیشگیری و آموزشهای مربوط به آن ۸۰ درصد را دستگاههای مربوطه باید پرداخت میکردند و ۲۰ درصد را ستاد مبارزه با مواد مخدر.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: ما ۲۰ درصد سهم خود را پرداخت کردیم اما متأسفانه دستگاهها ۸۰ درصد سهم خود را ندادند، حال نظر ما هم این است که باید در حوزه پیشگیری سرمایهگذاری بیشتری بکنیم.
وی با بیان اینکه کف سن اعتیاد به ۱۵ سالگی کاهش پیدا کرده است، گفت: یک درصد دانشآموزان مقطع دوم متوسطه کشور مصرفکننده مواد مخدر هستند.
منبع: فارس
يكشنبه 3 اسفند 1393 ساعت 17:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]