واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ اسفند ۱۳۹۳ (۱۵:۵۴ب.ظ)
لاريجاني در همايش توسعه پايدار و محيط زيست؛ مرکز پژوهش هاي مجلس آماده همکاري با دانشگاه ها در قالب انجام پروژه هاي مشترک است لاريجاني با اشاره به فضاي باز مجلس براي حضور متخصصان زيست محيطي براي حل مشکلات اين حوزه،گفت: مجلس شوراي اسلامي از عموم متخصصان اين حوزه دعوت مي کند نتايج کاوش هاي خود را در اختيار بخش هاي سياست گذار و مجري قرار دهند.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي در بيستمين همايش ملي انجمن متخصصان محيطزيست ايران با عنوان " توسعه پايدار و محيط زيست، چالشها و راهکارهاي ملي و منطقهاي" و دهمين جشنواره توسعه سبز که در واحد علوم و تحقيقات برگزار شد، اظهار داشت: جهان امروز در حوزه محيطزيست با چالشهاي عمدهاي روبرو است که مسير توسعه و ارتقاي کيفيت زندگي جامعه بشري را با دشواري و ناهمواريهايي مواجه کرده است.
وي افزود: برخي از اين چالشها، مانند تغييرات اقليم و گرم شدن کره زمين، نابودي تنوع زيستي و انقراض بسياري از گونههاي حياتي که نقش مؤثري در بقاي نسل بشر دارد، بهتدريج به بحرانهايي تبديل ميشوند که حيات بر روي کره زمين را نيز با خطر و تهديد جدي روبرو خواهد کرد.
دکتر لاريجاني با اشاره به مشکلات کمآبي، خشکسالي و خشک شدن بسياري از منابع آبهاي سطحي ازجمله تالابها که نمونه بارز آن خشک شدن تالابهاي هامون، بختگان و درياچه اروميه است، اظهار داشت: عدم اتخاذ تدابير بهموقع براي مقابله با آثار خشکسالي همه شئونات اقتصادي و اجتماعي کشور را تحت تأثير قرار داده و به شکل نگرانکنندهاي اقتصاد کشاورزي را با خطر روبرو خواهد کرد.
وي بابيان اينکه بروز پديده ايجاد و انتشار روزافزون ريز گردها يا گردوغبار با دو منشأ منطقهاي و داخلي، روال و فرايند طبيعي زندگي در شهرها بهويژه استانهاي جنوبي کشور را مختل نموده است، افزود: اين معضل سلامت ساکنان مناطق در معرض انتشار ريز گردها را نيز به خطر انداخته و بهشدت بر وضعيت توسعه اينگونه مناطق آسيبپذير و کمتر توسعهيافته اثر گذاشته است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: تخريب و نابودي منابع و ثروتهاي طبيعي ملي بهويژه جنگلها و تبديل آنها به کاربريهاي ديگر خصوصاً در استان مازندران و آلودگي و تخريب درياي خزر يکي از زيباترين مناطق ساحلي و مستعد گردشگري را تبديل به زبالهداني کرده است.
وي قانونگذاري، قانونگرايي و تنوير افکار عمومي و آموزش و پژوهش را در صدر تدابير موردنياز در مواجهه با بحرانهاي زيستمحيطي، دانست و تصريح کرد: اصل پنجاهم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران حفاظت محيطزيست را وظيفه عمومي ميداند و تخريب و آلودگي محيطزيست را تحت هر شرايطي قانوناً ممنوع اعلام کرده است.
دکتر لاريجاني خاطرنشان کرد: نقش نهادها و سازمانهاي غيردولتي زيستمحيطي مانند انجمن متخصصان محيطزيست ايران در ارتقاي سطح دانش و بينش زيستمحيطي، تنوير افکار عمومي و حامي دولت و سازمانهاي مربوطه در امر حفاظت محيطزيست انکارناپذير بوده و روزبهروز بر اهميت آنها افزوده ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]