واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزیر دادگستری:
نیازمند تحول اساسی در رفتار اقتصادی و مدیریتی هستیم/لایحه حقوق مالکیت اقتصادی در حال تکمیل است
وزیر دادگستری گفت:در دولت دو لایحه مورد پیگیری قرار گرفت که حقوق مالکیت فکری، ادبی و هنری خوشبختانه در مجلس تصویب شد و اکنون لایحه حقوق مالکیت اقتصادی، روزهای پایانی خود را در دولت طی کرده و در حال تکمیل و ارایه به مجلس است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت دادگستری، حجتالاسلام و المسلمین مصطفی پور محمدی وزیر دادگستری در مراسم افتتاحیه «پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل» با بیان این مطلب که موضوع اصلی این نمایشگاه علم تا عمل است، گفت: مبنای ما علم، آگاهی، بصیرت و شناخت است. وزیر دادگستری ادامه داد: بحث حیات اقتصادی مدرن، مهمترین موضوع دنیای معاصر و تحول جدید در چند قرن گذشته است، محور توسعه و پیشرفت، همین اقتصاد مدرن است که امروز شاهد آن هستیم و در دنیا شکل گرفته است. وی در این باره تصریح کرد: علم بسیار مفید است ولی باید جهتگیری و دستاوردهای آن مشخص باشد، باید دید علم چه پدیدههایی به وجود میآورد و در بحث اقتصاد هم باید ببینیم علم چگونه منجر به توسعه اقتصادی میشود. پورمحمدی به وجود رقابت شدید اقتصادی بین کشورها و به ویژه آمریکا و چین اشاره کرد و گفت: باید دستاوردها، اهداف و نتیجهای که علم به انسان میدهد مورد توجه قرار گیرد. در دنیای خیلی بیرحمی قرار داریم، امروزه بحثهای سیاسی، امنیتی و مذاکرات خیلی مطرح است و در دنیایی که شتابان پیش میرود حتی بین دوستان هم رقابت سختی وجود دارد و در جهان غرب هم این موضوع را میبینیم، امروزه مهمترین رقابت میان آمریکا و چین آن هم بر سر مسائل اقتصادی است. وی همچنین اظهار داشت: مسئولان ما باید دنیا را خوب بشناسند و تحولات دنیا را رصد کنند، چرا که اگر همین امروز تمامی محدودیتها و تحریمها برداشته شود، ما برای بقا و ادامه حیات و پیشرفت و باز نماندن از رقابت، نیازمند تحول اساسی در رفتار اقتصادی، مدیریتی، پژوهشی و آموزشی خود بوده و باید دریابیم که چگونه میتوانیم در دنیای امروز از آرمانها، اهداف، کشور و نظام خود دفاع کنیم و برای این موضوع برنامه ریزی داشته باشیم. وزیر دادگستری به آمار حدود ده میلیون نفری فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور اشاره کرد و گفت: ما فارغالتحصیلان، استادان و نخبگان زیادی داریم که باید از آنها استفاده کرد و اگر اجازه دهیم بدون محصول باقی بمانند، هزینه و انرژی زیادی به هدر خواهد رفت. وی افزود: متأسفانه ما نخبگان و فارغ التحصیلان خود که با صرف هزینههای هنگفت به رتبههای بالای علمی دست پیدا کردهاند را به بنگاههای تولیدی دنیا تقدیم میکنیم.
وی با بیان این مطلب که اقتصاد و تجارت بدون اتکا به علم و دانش و فناوری به هدف مطلوب خود نخواهد رسید، خاطر نشان کرد: امروز اقتصاد مقاومتی اساس کار و توسعه ما است، اقتصاد مقاومتی یعنی نگاه به درون، متکی بر منابع داخلی، سرمایه انسانی تربیت شده داخلی و براساس دانش و فناوری جدید و پیشرفته. وزیر دادگستری در بخش دیگری از سخنانش گفت: مالکیت فکری و حقوقی، در اقتصاد دانش بنیان ارزش والایی دارد که در این رابطه مجموعه قوانینی نیز در کشور مورد تصویب قرار گرفته اما متأسفانه دولتها در اجرای آن موفق نبودهاند.
وی در این رابطه افزود: در دولت دو لایحه مورد پیگیری قرار گرفت که حقوق مالکیت فکری، ادبی و هنری خوشبختانه در مجلس تصویب شد و اکنون لایحه حقوق مالکیت اقتصادی، روزهای پایانی خود را در دولت طی کرده و در حال تکمیل و ارایه به مجلس است. وزیر دادگستری گفت: از چند سال قبل برای حمایت از حقوق مالکیت فکری، شورای مالکیت فکری در کشور تشکیل شد و بنابر اهمیت این موضوع، مسئولیت این شورا به وزارت دادگستری محول شد که در دو بخش حقوق مالکیت صنعتی و حقوق مالکیت ادبی، هنری و علمی به افراد مشاوره ارائه میکند. وی با تأکید بر اینکه در دولت یازدهم نسبت به موضوع مالکیت فکری اهتمام جدی شده است، گفت: ایجاد معاونت مالکیت فکری در وزارت دادگستری نشان دهنده این است که بسترهای لازم برای توسعه اقتصاد دانش بنیان ایجاد شده است و امیدواریم با حمایت و پیگیری دولت، به موفقیت هایی در خور شان جمهوری اسلامی ایران دست یابیم. انتهای پیام/
93/12/03 - 16:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]