واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كشتي و دريا، راه مغفول مانده سفر تفريحي در ايران
شش ميليون و 256 هزار و 668 نفر نوروز سال گذشته سفر دريايي داشتند، اين آمار 19. 7 درصد كل سفرهاي نوروزي را به خود اختصاص داد
شش ميليون و 256 هزار و 668 نفر نوروز سال گذشته سفر دريايي داشتند، اين آمار 19. 7 درصد كل سفرهاي نوروزي را به خود اختصاص داد؛ سفرهايي كه بيشتر در مسير دريايي قشم و كيش انجام شد و ساير مسيرهاي دريايي چندان بهرهاي از آن نبردند. واقعيت آن است كه بيشتر ايرانيها ترجيح ميدهند با اتومبيل، اتوبوس، قطار و هواپيما سفر كنند. كشتي و سفر دريايي معمولاً ضعيفترين شانس را در ميان اين انتخابها دارد.
به گزارش ايسنا، شايد ضعف زيرساخت دريايي و اهميت ندادن به مسئله حمل و نقل و گردشگري دريايي باعث شده مردم هم چندان گرايشي به حداقل امكانات موجود اين حوزه نشان ندهند؛ اما هستند گروهي كه براي ماجراجويي بيشتر يا صرفهجويي در هزينه خانوار اين راه را انتخاب ميكنند.
بيشترين تمركز سفرهاي دريايي در آبهاي جنوبي ايران و به ويژه در مسير دريايي هرمزگان و جزاير قشم و كيش است. شايد كمتر كسي اطلاع داشته باشد كه اين مسيرهاي دريايي بين ايران و كويت، امارات و عراق نيز برقرار است. اصليترين بنادر جابهجايي مسافر در مسيرهاي آبي بينالمللي در بندرعباس و خرمشهر قرار دارد. اين جابهجايي دريايي در طول هفته و در چند نوبت بين خرمشهر- كويت، بندرعباس - شارجه، بندر لنگه - دبي و خرمشهر - بصره برقرار است.
سفر دريايي بينالمللي معمولاً با كشتيهاي دو طبقه كاتاماران و رورو انجام ميشود كه روروها قابليت حمل 120 دستگاه خودرو را هم دارند.
مسافت اين سفرهاي دريايي در مسير خرمشهر - كويت پنج ساعت، در مسير بندرعباس - شارجه 9 ساعت، در مسير بندر لنگه - دبي پنج ساعت و در مسير خرمشهر - بصره حدود دو ساعت طول ميكشد. هزينه اين سفرهاي دريايي با توجه به مسافت و همچنين خدمات دريافتي از 85 هزار تومان تا 200 هزار تومان متغير است. معافيت حمل بار در سفرهاي دريايي نيز تا 50 كيلوگرم است، درحالي كه سفرهاي هوايي تا 20 كيلوگرم از معافيت بار بهرهمند هستند. درحال حاضر حدود 85 آژانس مسافرتي فروش بليت كشتيها در اين مسيرهاي دريايي را بر عهده دارند. همچنين دفاتر شركتهاي كشتيراني در بندرعباس، بوشهر، لنگه، خرمشهر، دبي، شارجه و كويت مستقرند كه اطلاعات و خدمات مربوط به برنامه حركت كشتيها و بليت را در اختيار مسافران قرار ميدهند.
جدا از اين، مسيرهاي بينالمللي، سفرهاي دريايي داخلي نيز بين جزاير هرمزگان و همچنين خرمشهر برقرار است. امكانات موجود در بخش دريايي نشان ميدهد بيشترين ظرفيت دريايي ايران در جابهجايي مسافران متمركز شده و نه تفريح و سرگرمي. اين درحالي است كه سفرهاي تفريحي دريايي به ويژه با كشتيهاي كروز امروزه يكي از سودآورترين نوع گردشگري محسوب ميشود و كشورهاي زيادي براي خريد و همچنين جذب اين كشتيها به بنادر خود سرمايهگذاري ميكنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]