واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تجلیل وزیر از چهار چهره هنری/اردشیر کامکار چهره نامدار موسیقی و هنر سنندج - ایرنا- "اردشیر کامکار" نوازنده چیره دست ویولن و کمانچه و از اعضای گروه کامکارها به عنوان یکی از چهار چهره نامدار موسیقی و هنر کشور از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تجلیل قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، همزمان با برگزاری اختتامیه سی امین جشنواره موسیقی فجر که شامگاه جمعه اول اسفند در تالار وحدت تهران برگزار شد، محمد علی بهمنی شاعر و ترانه ساز نامدار کشور، اردشیر کامکار نوازنده چیره دست ویولن و کمانچه، فخرالدین فخرالدینی عکاس و مرجان قنبری مهر از برجسته ترین اساتید نوازندگی ویولن کلاسیک توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تقدیر قرار گرفتند.
اردشیر کامکار، متولد 28 آبان 1341محله چهار باغ سنندج است، وی از دوران خردسالی نزد پدرش "حسن کامکار" به فراگیری تئوری موسیقی و ساز ویولن پرداخت و در همان اوان کودکی به عنوان نوازنده ویولن و کمانچه به عضویت ارکستر فرهنگ و هنر سنندج درآمد.
او در سال 1359 در تهران همکاری اش را با گروه های شیدا و عارف آغاز نمود و همزمان نکات و ظرایف ردیف های سازی و آوازی موسیقی سنتی ایران را نزد اساتیدی چون محمد رضا لطفی، پشنگ کامکار، داوود گنجه ای، محمد رضا شجریان و اصغر بهاری فرا گرفت.
اردشیر کامکار همواره بر این اعتقاد بوده است که ساز کمانچه قابلیت های بسیاری در اجرای قطعات تکنیکی و پیچیده دارد و در همین راستا می توان به انتشار آلبوم "به یاد صبا " در سال 1365 که شامل گزیده ای از آثار "ابوالحسن صبا" با اجرای کمانچه است اشاره نمود، همچنین است، تالیف آثاری مانند "بی غبار عادت" و یا قطعات "بر تارک سپیده" و کنسرتینو کمانچه.
وی به منظور ارتقا سطح فنی نوازندگی ساز کمانچه، با مد نظر قرار دادن متد نوازندگی در مراکز آکادمیک موسیقی کشورهای آذربایجان و ارمنستان از یک سو و نیز شیوه های نوازندگی کمانچه در موسیقی مقامی ایران به ویژه کردستان از سوی دیگر تلاش داشته است تا به این مهم دست یابد.
شایسته است تا به نقش بی بدیل هوشنگ کامکار و ارسلان کامکار در دستیابی به این اهداف اشاره نمود. اردشیر کامکار علاوه بر عضویت در گروه کامکارها ،از دیر باز در پی عملی ساختن پروژه هایی نظیر ایجاد ارکستر بزرگ کمانچه (آنسامبل) و نیز گروه آنسامبل موسیقی ملی بوده است در این زمینه می توان ضبط و اجرای آثاری مانند ناشکیبا با صدای همایون شجریان و اجراهایی در تهران و شهرستان ها در سال 93 با گروه اردشیر کامکار و خوانندگی وحید تاج و حشمت اله رجب زاده را ذکر نمود.
اردشیر کامکار استعداد موسیقایی شگرفی داشت و قطعات دشوار ویلن ابوالحسن صبا را با کمانچه اجرا می کرده و جدا از نواختن کمانچه، ویلن و قیچک را نیز استادانه تمام می نوازد.
وی در آلبوم «بر تارک سپیده» دست به ابتکارات بدیعی زده و از این رهگذر کمانچه را به سازی فوق العاده تأثیرگذار و وجدآور مبدل کرده است.
براساس گفته بزرگان موسیقی ایران نوع وسبک نوازندگی اردشیر کامکار و تلاش های وی برای شناساندن تکنیک های ناشناخته ساز کمانچه، سرمشق و الهام بخش نوازندگان جوان کمانچه و ویلن در ایران شده است به طوری که ساز کمانچه در میان نوازندگان و مردم جایگاه ویژه ای پیدا کرده است.
از شاخصه های مهم او در نوازندگی می توان به لحن و بیان مستقل، صدای زیبای ساز و ارشه کشی شفاف و تکنیک فوق العاده و اجرای قوی اشاره کرد.
از آلبوم های مستقل کامکار می توان به «ناشکیبا» با خوانندگی همایون شجریان، «راز نگاه» و آلبوم «بی غبار عادت» اشاره کرد.
همایون شجریان، مهدی باقری، شروین مهاجر، بابک شهرکی و سینا جهان آبادی از جمله شاگردان اردشیر کامکار هستند.
برای اهدای لوح تقدیر و تندیس تجلیل اردشیر کامکار، داود گنجه ای پیشکسوت موسیقی و هوشنگ کامکار نیز روی صحنه حضور یافتند و جوایز اردشیر کامکار را به وی اهدا کردند.ک/3
3033/1904
02/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]