تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804526903




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزیر نیرو: بدترین شرایط آبی در راه است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: وزیر نیرو: بدترین شرایط آبی در راه است
وزیر نیرو گفت: سال آینده سال سختی را در پیش رو داریم؛ از ابتدای سال آبی تا امروز، ۳۰ درصد کاهش بارندگی نسبت به گذشته داشته‌ایم و موظفیم بر اساس بدترین شرایط برنامه‌های خود را به اجرا بگذاریم.
به گزارش نامه نیوز، حمید چیت‌چیان در اولین همایش سراسری مدیران امور و روسای ادارات منابع آب شهرستان‌های کشور، اظهار داشت: امروز کسی تردید ندارد که موضوع آب و بحرانی که کشور در این مساله دارد در راس تمام مسائل کشور قرار گرفته است.

وی افزود: در سال‌های اخیر دچار خشکسالی‌های مستمر بوده‌ایم؛ به‌طوری که متوسط بارندگی از 250 میلی‌متر به 242 میلی‌متر کاهش یافته اما جمعیت ما و نیاز به مصرف آب به صورت مستمر در کشور افزایش یافته و میزان آب تجدید پذیر از 130 میلیارد به 120 میلیارد تقلیل پیدا کرده است؛ در نتیجه سرانه آب تجدیدپذیر به کمتر از 1500 مترمکعب رسیده و طبق تمام استانداردها، کشور ما در شریط بحران آب قرار گرفته است.

وزیر نیرو با بیان اینکه "بیان دایمی بحران آب از زبان مدیران وزارت نیرو فقط برای جلب توجه نیست"، گفت: این بیان مکرر برای این است که در این شرایط تدابیر دقیق‌تر، سیاست‌های روشن‌تر، اقدامات جدی‌تر و همت بیشتری را برای حل مسائل آب داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما باید با شفافیت کامل با مردم صحبت کنیم و در این صورت است که علاقه مردم برای همراهی با مسئولین بیشتر خواهد شد.

وزیر نیرو با بیان اینکه "حدود 60 درصد آب مصرفی کشور از منابع آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود"، گفت: در سال‌های گذشته علاوه بر استفاده از ذخایر دینامیک، 110 میلیارد مترمکعب از ذخایر استاتیک آب‌های زیرزمینی را مصرف کرده‌ایم.

وی افزود: در کشوری که تا به امروز 28 درصد میزان بارندگی کمتر از مدت مشابه سال گذشته داشته، باید حفظ ذخایر آب برای ما بسیار حیاتی باشد، چرا که کوتاهی در این خصوص به قیمت پایان یافتن حیات و زندگی در بخش‌هایی از کشور خواهد بود.

وزیر نیرو با اشاره به نقش وجود آب در ادامه یافتن تمدن ها گفت: ما در گذشته شهرهایی داشته‌ایم که با وجود تمدن طولانی، به دلیل نداشتن آب به طور کل از بین رفته‌اند و هم‌اکنون نیز این یک تهدید جدی برای شهرهای ماست.

وی افزود: شرایطی که در منابع آب کشور مشاهده می‌کنیم به معنای تسلیم شدن نیست بلکه با اتکا به مدیریت مصرف آب، قطعا خواهیم توانست به نیازهای خود پاسخ دهیم.

این عضو کابینه دولت با بیان اینکه "عمده‌ترین مشکل این است که در مدیریت مصرف نتوانسته‌ایم گام‌های درستی برداریم"، گفت: عمده مصرف ما در بخش کشاورزی است و می توانیم با شیوه‌های ساده آبیاری در این بخش مصرف آب را کاهش و از طرفی میزان محصول را افزایش دهیم که این مسئله، بهره وری بسیار مناسبی در این زمینه خواهد داشت.

وزیر نیرو با تأکید بر اینکه "این تصور که صرفه‌جویی در مصرف آب یعنی اعمال فشار بر کشاورزان و مردم، یک تصور باطل است"، گفت: وزارت نیرو به دنبال کاهش تولید محصول کشاورزی نیست؛ بلکه می‌گوییم با استفاده از فناوری‌های نوین آبیاری می‌توانیم در قبال کاهش مصرف آب، میزان تولید محصول را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در بین مردم تبریز به شدت بر افزایش بهره وری تأکید داشتند و به تاکید ایشان، مهم‌ترین محور سیاست اقتصاد مقاومتی کاهش اتکا به نفت و بالابردن بهره وری است.

چیت‌چیان با تاکید بر اجرای سیاست‌های غیرسازه‌ای وزارت نیرو در بخش آب گفت: در گذشته ثقل اصلی فعالیت، وزارت نیرو بر روی ایجاد سازه‌های جدید همچون سد و شبکه بود و تصور بر این بود که ما قادر هستیم با ایجاد تاسیسات جدید مشکل آب را حل کنیم، اما تجربه نشان داد این سیاست به تنهایی جوابگو نیست.

وی ادامه داد: هم اکنون در بعضی نقاط کشور ایجاد سدها و تاسیسات باعث آسیب به سایر منابع آب و محیط زیست شده است، اما باید توجه داشت تمام سیاست‌ها در ساختن سد غلط نبوده است.

وزیر نیرو تصریح کرد: اکنون نیازمند بازنگری در این برنامه احداث سدها، هم در ظرفیت‌های در نظر گرفته شده و هم درباره ضرورت‌ها و توجیه احداث سد در یک منطقه هستیم.

چیت‌چیان با تاکید بر نگاه فرامنطقه‌ای و حوضه‌ای بر بخش آب گفت: اگر نگاه مقطعی به طرح‌های آب داشته باشیم، شاید برای اجرای یک طرح در یک منطقه ضرورتی وجود داشته باشد، اما نگاه ملی تعیین کننده است و اینکه منافع همگانی را در نظر داشته باشیم.

وی به وضعیت وخیم منابع آب زیرزمینی در کشور اشاره کرد و گفت: تاخیر در اجرای یک سد خسارت زیادی ندارد، اما اگر در مورد مدیریت آب‌های زیرزمینی تعلل بکنیم ممکن است تمام آب‌خوان‌ها در دشت‌های بحرانی از بین برود و امکان بازیابی سفره‌های زیرزمینی میسر نباشد.

چیت‌چیان طرح تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی را اولویت اصلی وزارت نیرو در سال آینده عنوان کرد و افزود: در زمان حاضر ما حدود 65 میلیارد مترمکعب در سال از منابع زیرزمینی برداشت می‌کنیم و تمام شواهد نشان می دهد ما با برداشت این میزان 5.7 میلیارد مترمکعب بیشتر از ظرفیت دینامیک این آب‌ها استفاده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در این طرح باید سالانه 11 میلیارد مترمکعب برداشت از آب زیرزمینی را کاهش دهیم، گفت: با حذف برداشت اضافی و همچنین با صرفه‌جویی 5 میلیارد مترمکعب در برداشت، ما خواهیم توانست کسری 110 میلیارد مترمکعبی مخازن را در طی دوره اجرای طرح جبران نماییم.

وزیر نیرو با تاکید بر براینکه باید با تجدیدنظر در پروانه‌های برداشت، میزان تعیین شده برای هر دشت رعایت شود، گفت: برای اولین بار در کشور میزان منابع و برداشت در هر دشت و محدوده مطالعاتی به تفکیک مشخص شده و از سال آینده سهم برداشت در بخش‌هایی همچون کشاورزی، صنعت، شرب و محیط زیست برای هر دشت کشور مشخص است؛ از زمان اجرای طرح تعادل بخشی باید ظرفیت قابل برداشت از هر دشت رعایت شود.

وی با بیان اینکه در تعدیل مصارف باید از مشارکت کشاورزان و سازمان‌های دیگر استفاده شود، گفت: طبق این طرح بایستی شورای حفاظت منابع آب درهمه استان‌ها و شهرستان‌ها تشکیل شود و امیدواریم با حمایت از این برنامه بتوانیم آینده کشور را از خطرهای در پیش روی نجات دهیم.

وی با بیان اینکه باید از تمام ظرفیت ملی برای مدیریت این کار استفاه شود، ادامه داد: هم اکنون 15 طرح درشورای عالی آب تصویب شده که یک طرح مربوط به سازمان زمین شناسی، سه طرح مربوط به جهاد کشاورزی و 11 طرح مربوط به وزارت نیرو است که این برنامه‌ها باید یک انسجام کامل و هماهنگی سایر ارگان‌ها اجرایی شود.


وزیر نیرو گفت: سال آینده سال سختی را در پیش رو داریم؛ از ابتدای سال آبی تا امروز، 30 درصد کاهش بارندگی نسبت به گذشته داشته‌ایم و موظفیم بر اساس بدترین شرایط برنامه‌های خود را به اجرا بگذاریم.


منبع: تسنیم


۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن