محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852334560
بررسی میزان مصرف انرژی در ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مصرف درست و یا بهینه انرژی همواره یکی از دغدغههای اقتصاد کشور است. بهره روی انرژی در ایران پایین و مصرف به خصوص در بحث انرژی بیش از ساتاندار های جهانی است که در صورت ادامه کاهش میزان بهرهوری انرژی، آینده سختی در انتظار ما خواهد بود.
پایگاه خبری تحیلی تراز/محسن نظری: اینیک ادعای ساده و بدون استناد نیست. ایرانیان بیش از هر ملت دیگری و بهویژه بیش از استاندارد جهانی در هدر دادن منابع غذایی، انرژی و ... خود پیشتازند، درحالیکه میزان درست استفاده از منابع، یکی از پیششرطهای توسعه هر کشور است در دین مبین اسلام نیز به درست مصرف کردن اشاره و تأکید شده است. بنا به آمار منتشره مصرف سرانه آب، انرژی، دارو، نان و دیگر مواد غذایی و صرف وقت برای انجام یك كار معین در ایران، چند برابر استانداردهای جهانی است.
امروزه در رسانه میشنویم و میخوانیم که ایران تا 10 سال آینده واردکننده انرژی خواهد شد، میزان مصرف در کشور دو تا سه برابر استاندار جهانی است، آب نداریم، تابستان باید منظر خاموشی برق باشیم و ... . اینها همه هشدار است که به جامعه ایرانی داده میشود؛ اما چرا مسئولین این هشدارهای نگرانکننده را اعلام میکنند آیا برای اینکه به جامعه نگرانی تزریق کنند؛ نه.
اینها نشانه از این است که میزان مصرف در کشور ما بسیار بالاست. بهطور مثال اکنون و خصوصاً بعد از مهرماه که میزان بارندگی در سال آبی جدید نسبت به سال قبل 25 درصد کاهشیافته و این برای کشوری مثل ما یک هشدار است که اگر درست مصرف نکنیم باکم آبی و یا حتی بیآب مواجه خواهیم شد.
اما سؤالی مطرح میشود آیا واقعاً مصرف در ایران بیش از استاندار جهانی است و اینکه مردم فقط مسئول هستند؟ قطعا بر پاسخ به سوال اول باید گفت بله، اما این که فقط مردم مسئول هستند نه و همه جامعه باید در درست مصرف کردند سهیم باشند البته مردم به عنوان مصرف کننده نهایی بقش بسزاریی دارند.
اما میزان هدر دادن منابع در ایران، بهخوبی یکی از علل عدم توسعه واقعی و کیفی کشور را نشان میدهد؛ عاملی که اتفاقاً در این نوبت بر عهده دولتمردان یا سیاستهای نادرست آنان نیست، بلکه زاییده نگرش مردم در زندگی فردی و اجتماعی خود است. رویکرد مردم به استفاده از منابع که بهتدریج در خلال سالیان شکلگرفته است، بهآسانی هم از بین نخواهد رفت؛ اما بررسی و یادآوری آن، همواره تلنگری است بر اینکه حرکتی برای اصلاح آن از سوی مردم انجام بگیرد.
بهعنوانمثال سرانه مصرف سالیانه نان در ایران 160 و در جهان 25 كیلوگرم است! به این معنا كه مصرف ایرانیان شش برابر جهان است و یا اینکه در بحث انرژی میزان مصرف برق در ایران 3 برابر، در آب 2 برابر، در بنزین 6 برابر، در گاز 3 برابر میانگین جهانی انرژی مصرف میشود که بهطورکلی میتوان گفت بهطور متوسط ایران حدود چهار برابر میانگین جهانی انواع انرژیها را مصرف میكند.
به طور مثال سهم گاز در تأمین انرژی این بخش به تأمین گرمایش و آب گرم ساختمانها مربوط میشود و ٢٨ درصد از کل مصرف نهایی انرژی کشور به میزان ٣٠٠ میلیون بشکه نفت خام به این بخش اختصاص مییابد که اگر این میزان را با توجه به قیمت های امروزی نفت بشکه ای 60 دلار در نظر بگیرید رقمی بالغ بر 18هزار میلیون دلار خواهد شد. این نشان میدهد میزان مصرف انرژی در ایران به نسبت دیگر کشورهای دنیا نگرانکننده است.
شدت مصرف انرژی در ایران 9 برابر ژاپن و نروژ، 7 برابر کشورهای پیشرفته اروپایی، 3 برابر عربستان سعودی و 4 برابر ترکیه و متوسط جهان است. کشور ما با جمعیت یک درصد دنیا بیش از 4 درصد از میزان گاز دنیا را مصرف میکند که حدود 40 درصد از کل گاز مصرفی کشور در خانهها مصرف و سالیانه حدود 1.6 درصد نیز به مصرف انرژی کشور افزوده میشود و اگر روند مصرف به همین منوال صورت پذیرد بهطورقطع تا سال 1404 ایران به یک واردکننده بزرگ انرژی تبدیل میشود. ایران ازنظر مصرف روزانه آب توسط هر فرد در فهرست کشورهای پرمصرف دنیا قرار دارد یا اینکه تهران با مصرف حدود ٩٩ میلیون لیتر بنزین در هفته، ازنظر سرانه مصرف بنزین، رکورددار شهرها و کلانشهرهای جهان است.
بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول، ایران دومین کشور جهان ازنظر پرداخت یارانه انرژی با رقم 37 میلیارد دلار هست. مصرف سرانه انرژی در ایران به ازای هر نفر بیش از 5 برابر مصرف سرانه کشوری مانند اندونزی با 225 میلیون نفر جمعیت، 2 برابر چین با یک میلیارد و 300 میلیون نفر جمعیت و 4 برابر کشور هند با یک میلیارد و 122 میلیون نفر جمعیت است که با مقایسه شاخص شدت مصرف انرژى در ایران با بسیارى از کشورهاى جهان، شاهد وضعیت ناهنجار بهرهبرداری انرژى هستیم.
اینکه ایران ازلحاظ منابع فسیلی در رده نخست جهان قرار دارد اما به دلیل بالا بودن شدت انرژی، ایران در رده یازدهم مصرف انرژی در جهان قرار دارد، اما باید با افزایش ظرفیتهای صادراتی و کاهش مصرف داخلی، شدت انرژی را کاهش دهیم. انرژی مصرفشده کشور در سال ٩١، با در نظر گرفتن معیارهای استاندارد جهانی، در حدود ١٢٥ میلیارد دلار بوده درحالیکه این رقم میبایست ٤٥ میلیارد دلار میبود که بهاینترتیب معادل ٨٠ میلیارد دلار انرژی در کشور تلفشده است.
بر اساس اعلام سازمان مدیریت و برنامه در برنامه پنجم توسعه کشور برای بخشهای مختلف، شاخصهایی برای اندازهگیری میزان بهرهوری در نظر گرفتهشده بود. میزان بهرهوری انرژی در ایران، شرایط مناسبی ندارد، زیرا از دهه ٤٠ تاکنون شاهد کاهش این میزان بودهایم. میزان بهرهوری با رشد تولید ناخالص داخلی کشور ارتباط تنگاتنگی دارد و با افزایش بهرهوری، تولید ناخالص داخلی افزایش مییابد و عکس این موضوع نیز صدق میکند.
به همین دلیل امروز چالش بهرهوری انرژی یکی از مهمترین مشکلات کشور است و در صورت ادامه کاهش میزان بهرهوری انرژی، آینده سختی در انتظار ما خواهد بود. روند شدت مصرف انرژی در کشور بسیار بالا است، بنابراین در چنین شرایطی، بهرهوری انرژی در کشور رو به افول بوده است.
باید قبول کرد که شدت مصرف انرژی در ایران سه برابر بالاتر از متوسط شدت انرژی در دنیاست. در دنیا بهطور متوسط برای تولید 1000 دلار تولید ناخالص داخلی 0.19 تن معادل نفت خام انرژی مصرف میشود در ایران، برای تولید هر هزار دلار تولید ناخالص داخلی 0.63 تن معادل نفت خام انرژی مصرف میشود. بر این اساس بررسی در بین 13 کشور دنیا نشان میدهد که شاخص شدت مصرف انرژی در ایران بالاتر از سایر کشورهاست. پس از ایران، روسیه و عربستان سعودی با شدت مصرف انرژی 0.53 و 0.51 بالاترین مصرف انرژی را به خود اختصاص دادهاند. همچنین ژاپن، فرانسه، انگلستان و آلمان در بین این کشورها پایینترین شدت مصرف انرژی را با شاخص 0.09 به خود اختصاص دادهاند. یکی از دلیل مصرف بیرویه انرژی در کشور پایین بودن قیمت آن است و این دلیل موجب میشود مصرفکنندگان خانگی، صنایع و خدمات به تحقق اهداف راهبردهای سیاستهای انرژی تدبیر شده توجه نکنند. سال 89 با اجرایی شدن مرحله اول هدفمندی یارانهها شاهد بهبودی در شاخصهای مصرف انرژی بودیم اما در ادامه کار، شاخصهای مصرف انرژی به قبل برگشت و بدتر شد. در سال 90 به ازای هر نفر ایرانی در داخل کشور 0.93 تن معادل نفت خام انرژی مصرف میشد که 5 برابر هند و پاکستان، دو برابر چین و ترکیه و 0.68بیشتر از متوسط مصرف سرانه انرژی در جهان است. سطح رفاه و برخورداری مردم جامعه نشان میدهد این میزان مصرف انرژی بسیار بالاست و بهطور نمونه با توجه به سطح بالای رفاه اجتماعی و توسعه صنعتی در کره جنوبی و ژاپن مصرف سرانه انرژی آنها 0.26درصد از ایران بیشتر است. در سال 90 شاخص شدت مصرف انرژی در ایران 619 و نیم تن معادل نفت خام بر میلیون دلار بود که 9 برابر ژاپن و نروژ، 7 برابر کشورهای نوظهور و در حال توسعه OECD، 5 برابر ترکیه، 3 برابر عربستان و 4 برابر متوسط شاخص شدت مصرف انرژی دنیاست و نابسامانی ملی در بخش انرژیداریم.
این در حالی است که قانون هدفمندساز یارانهها در 5 سال پیش باهدف جلوگیری از مصرف بیرویه بخصوص حاملهای انرژی و افزایش بهرهوری اجرا شد اما بنا بر اعلام وزارت نفت شدت انرژی کشور در چهار سال گذشته نهتنها کاهش نیافته بلکه بر مقدار آن افزودهشده است.
سیاست قیمتی اجرای قانون هدفمندی یارانهها بود و سیاست غیر قیمتی اجرای سیاستهای اصلاح الگوی مصرف است که متأسفانه تا سال گذشته مسکوت بود و موردتوجه قرار نگرفت.
بر اساس این گزارش در یک سال پیش سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد که در سه بند ٤، ٨ و ١٥ از این سیاستها، موضوع بهینهسازی مصرف و کاهش شدت انرژی مورد تأکید قرارگرفته است. پیش از آن نیز در سال ٨٨ ایشان دربند هفت سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف دستیابی به هدف کاهش ٥٠ درصدی در شدت انرژی را تا پایان برنامه ششم توسعه ترسیم کردهاند، باوجود اقدامهای صورت گرفته از سوی مجلس در تصویب قانون ٧٥ مادهای اصلاح الگوی مصرف انرژی اجرای آن در سالهای بعد بهطورجدی پیگیری نشد و نتیجه آن شد که شدت انرژی کشور نهتنها روند کاهشی نداشت بلکه در چهار سال گذشته بر مقدار آن افزودهشده است.
بر اساس دستور مقام معظم رهبری شدت انرژی باید تا پایان برنامه پنجساله ششم اقتصادی کشور به نصف کاهش یابد، بااینحال شدت انرژی سال پایه یعنی سال ١٣٨٩ که یک بشکه معادل نفت خام به ازای تولید ناخالص ملی یکمیلیون ریال به ارزش ریال سال ١٣٨٣ بوده است که این رقم باید به نیم بشکه معادل نفت خام به ازای یکمیلیون ریال تولید ناخالص ملی کاهش یابد. تحقق هدف یادشده یعنی اینکه در سالهای باقیمانده تا پایان برنامه ششم توسعه مصرف انرژی باید ٦ هزار و ٢٠٠ میلیون بشکه معادل نفت خام کاهش یابد.
برای رسیدن به چنین هدفی به حدود ٢٣٠ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است که ارزش میزان انرژی صرفهجویی شده آن، بسیار بیشتر از آن یعنی بیش از یک هزار میلیارد دلار در طول دوره طرحهای بهینهسازی خواهد بود که با اجرای آن 5/3 میلیون فرصت شغلی تخصصی و مولد ایجاد میشود.
البته در ارتباط با مصرف بهینه سوخت سال گذشته دولت و مجلس در قالببند ق تبصره ٢ قانون بودجه سال ٩٣ سازوکار ابتکاری برای اجرای طرحهای کلان بهینهسازی مصرف انرژی ارائه کرد که سرآغازی برای ایجاد کسبوکار مولد در این حوزه است که بر اساس این حدود 100 میلیارد دلار در بحث صرفهجویی در سوخت سرمایهگذاری میشود.
پنجشنبه 30 بهمن 1393 ساعت 13:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]
صفحات پیشنهادی
توزیع عادلانه با حذف يارانه مصرف بي رويه انرژي |اخبار ایران و جهان
توزیع عادلانه با حذف يارانه مصرف بي رويه انرژي هر پرمصرفي ممکن است پردرآمد نباشد به عنوان مثال خانوارهاي کم درآمدي که از وسايل با کارايي انرژي پايين استفاده مي کنند يا خانوارهاي کم درآمدي که پرجمعيت هستند مصرف انرژي بالايي دارند همچنين خانوارهاي شهري با هر سطح درآمدي در آپارتوصیه رسالت به مجلس در بررسي بودجه ۹۴ |اخبار ایران و جهان
توصیه رسالت به مجلس در بررسي بودجه ۹۴ برخي از 21 تبصره ماده واحده لايحه دولت و 40 تبصره ماده واحده مصوب كميسيون تلفيق ماهيت بودجهاي ندارند بلكه نوعي قانون نويسي جديد است كه يا مربوط به شرح وظايف دستگاههاست و يا ماهيت برنامهاي دارد کد خبر ۴۷۵۸۲۳ تاریخ انتشار ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ -اعلام میزان معوقات۸ساله مزدکارگران |اخبار ایران و جهان
اعلام میزان معوقات۸ساله مزدکارگران کارفرمایان پیشنهاد کردهاند مزد کارگران در سال آینده ۱۱۰هزارتومان افزایش یابد که در این صورت کسری معیشتی خانوار کارگری طبق آمار ارائه شده توسط مجلس بیش ازیک میلیون تومان و به میزان ۱۵۰درصد خواهد شد کد خبر ۴۷۶۰۷۹ تاریخ انتشار ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ -پایان بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق |اخبار ایران و جهان
پایان بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۴ از پایان روند بررسی لایحه بودجه ۹۴ در این کمیسیون خبر داد کد خبر ۴۷۲۹۳۹ تاریخ انتشار ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۹ - 05 February 2015 عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۴ از پایان روند بررسی لایحه بودجه ۹۴ در این کمیسیون خبر دادراهکارهای توسعه صادرات بررسی شد |اخبار ایران و جهان
راهکارهای توسعه صادرات بررسی شد راهکارهای توسعه صادرات در همایشی که با همین عنوان در شهرستان کاشان با همکاری بانک دی برگزار شد مورد بررسی قرار گرفت کد خبر ۴۷۵۲۷۴ تاریخ انتشار ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۶ - 14 February 2015 راهکارهای توسعه صادرات در همایشی که با همین عنوان در شهرستانجايزه ملي مديريت انرژي زمينه ساز تحقق اقتصاد مقاومتي - اخبار ایران و جهان |
عضو كميته راهبري جايزه ملي مديريت انرژي عنوان كرد جايزه ملي مديريت انرژي زمينه ساز تحقق اقتصاد مقاومتي شناسهٔ خبر 2487725 چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۵ اقتصاد > انرژی مهلت ثبت نام در جايزه ملي مديريت انرژی تا 30 بهمن تمدید شد به گزارش خبرگزاری مهر سيد حسين طاهري عضو كميتهبررسی بودجه مقاومتی ۹۴ در دستور کار مجلس |اخبار ایران و جهان
بررسی بودجه مقاومتی ۹۴ در دستور کار مجلس بررسی گزارش کمیسیون تلفیق از لایحه بودجه ۹۴ از روز یکشنبه پس از تصویب کلیات در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت کد خبر ۴۷۴۹۸۶ تاریخ انتشار ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۵ - 13 February 2015 بررسی گزارش کمیسیون تلفیق از لایحه بودجه ۹۴ از روز یکشنبه پبررسی 6 چالش اقتصاد ایران در یک همایش |اخبار ایران و جهان
بررسی 6 چالش اقتصاد ایران در یک همایش امیر رضا حسنی مدیر عامل موسسه مطالعات و پژوهشهای اقتصادی ایرانیان و مدیر همایش دور نمای اقتصاد ایران در سال ۹۴ در گفتگو یی با اشاره به شرایط اقتصادی فعلی کشور گفت سال ۱۳۹۳ با فراز فرودهای بسیار در حال پایان است و برای فعالان اقتصادی داشعرضه نفت خام صادراتی در بورس انرژی |اخبار ایران و جهان
عرضه نفت خام صادراتی در بورس انرژی مدیر عامل بورس انرژی از عرضه نفت خام صادراتی و سلف نفت کوره تا پایان سال خبر داد کد خبر ۴۷۴۹۹۵ تاریخ انتشار ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۳ - 13 February 2015 مدیر عامل بورس انرژی از عرضه نفت خام صادراتی و سلف نفت کوره تا پایان سال خبر داد سید علی حسینبررسی پدیده شاندیز در کمیسیون اصل ۹۰ |اخبار ایران و جهان
بررسی پدیده شاندیز در کمیسیون اصل ۹۰ کد خبر ۴۷۲۷۱۰ تاریخ انتشار ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۳ - 04 February 2015 سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت موضوع پدیده شاندیز و اساسنامه بانکها در کمیسیون اصل ۹۰ بررسی شد و مقرر شد تا طرفهای هر دو موضوع مستندات خود را در جلسه بعدی به کمیسیون ارائهگزارش وزارت نیرو از بارندگیها/ ثبت بالاترین میزان بارش در رامسر - اخبار ایران و جهان |
گزارش وزارت نیرو از بارندگیها ثبت بالاترین میزان بارش در رامسر شناسهٔ خبر 2489651 شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸ ۵۱ اقتصاد > انرژی حجم بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری مهرماه 93 تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 27 درصد کاهش یافت به گزارش خبرگزاری مهر وزارت نیرو اعلااعطای تسهیلات به شرکتهای برتر مدیریت انرژی |اخبار ایران و جهان
اعطای تسهیلات به شرکتهای برتر مدیریت انرژی کد خبر ۴۷۴۷۳۶ تاریخ انتشار ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۵۲ - 11 February 2015 مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران به عنوان رئیس کارگروه طرح یارانه سود تسهیلات و وجوه اداره شده اعلام نمود که شرکتهای برتر جایزه ملی مدیریت انرژی در اولویت اخذ تسهیلمصرف 56 میلیارد لیتر بنزین و گازوییل در 324 روز |اخبار ایران و جهان
مصرف 56 میلیارد لیتر بنزین و گازوییل در 324 روز از ابتدای سال جاری تا 18 بهمن ماه ٢٣ میلیارد لیتر بنزین و ٣٣ میلیارد لیتر گازوییل در سطح کشور مصرف شده است کد خبر ۴۷۴۴۴۲ تاریخ انتشار ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۸ - 10 February 2015 از ابتدای سال جاری تا 18 بهمن ماه ٢٣ میلیارد لیتر بنزینتوقیف اموال گازی ایران در هلندوابوظبی |اخبار ایران و جهان
توقیف اموال گازی ایران در هلندوابوظبی وزیر نفت با اشاره به توقیف کمپرسورهای گاز ایران در ابوظبی و هلند از مذاکره با شرکتهای بزرگ نفتی جهان خبر داد و گفت اگر بخواهیم پاکستان را جریمه نکنیم باید تغییراتی در قرارداد اعمال کنیم کد خبر ۴۷۳۰۶۷ تاریخ انتشار ۱۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۸ -محتکرانِ میوه شب عید دست به کار شدند |اخبار ایران و جهان
محتکرانِ میوه شب عید دست به کار شدند کد خبر ۴۷۵۶۳۶ تاریخ انتشار ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۳ - 15 February 2015 روزنامه ابتکار در گزارشی از آغاز تلاش محتکرانِ میوه برای سوء استفاده از بازار شب عید خبر داده و نوشته است هنوز 34 روز تا پایان سال 93 باقی مانده و خریدهای میوه مردم برای اآغاز جنب و جوش نوروزی بازار تهران/ کارمندان چرتکه به دست شدند - اخبار ایران و جهان |
گزارش مهر از حراجهای نوروزی و زمستانه آغاز جنب و جوش نوروزی بازار تهران کارمندان چرتکه به دست شدند شناسهٔ خبر 2488460 جمعه ۱۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۶ اقتصاد > بازار چند روز دیگر بیشتر به آغاز پرداخت عیدی کارمندان و کارگران باقی نمانده و همین امر سبب شده تا از هم اکنون جنب و جوشرقم مطالبات معوق بانکی به 93 هزار میلیارد تومان رسید - اخبار ایران و جهان |
گزارش مهر از تازهترین محاسبات رقم مطالبات معوق بانکی به 93 هزار میلیارد تومان رسید شناسهٔ خبر 2487461 جمعه ۱۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۱ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس براساس جدیدترین گزارشات سازمان حسابرسی آخرین رقم مطالبات معوق نظام بانکی با احتساب سود به 93 هزار میلیارد تومان رسیده-
اقتصادی
پربازدیدترینها