تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798486883




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- 300 عنوان جلد کتاب از سوی مرکز بررسی اسناد تاریخی منتشر شده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 300 عنوان جلد کتاب از سوی مرکز بررسی اسناد تاریخی منتشر شده است قزوین-ایرنا- یک پژوهشگر تاریخ معاصر و استاد دانشگاه گفت: تاکنون 300 عنوان جلد کتاب از سوی مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات منتشر شده است.


به گزارش ایرنا، دکتر "مردانی" روز چهارشنبه در نشست تخصصی بررسی چالش های تاریخ نگاری معاصر ایران که با حضور جمعی از دانشجویان رشته های تاریخ و ادبیات در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد، با اشاره به گذشت نزدیک به دو دهه از آغاز به کار مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، گفت: از سوی این مرکز تاکنون 40 جلد کتاب در خصوص رجال و شخصیت های مهم رژیم پهلوی و 54 جلد کتاب با عنوان یاران امام(ره) به روایت ساواک منتشر و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.
وی، چاپ و انتشار 20 جلد کتاب در خصوص احزاب چپ، در رابطه با مساجد 15 جلد، در خصوص زنان دربار و قیام پانزده خرداد هر کدام 10 جلد، به همراه 25 جلد کتاب انقلاب اسلامی که برخی از آنها مربوط به وقایع و اتفاقات و احوال شخصیت های مربوط به این دوران در برخی استان ها از جمله اصفهان، قزوین، گیلان، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی و مازندران است را از دیگر آثار منتشر شده مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات خواند.
مردانی با اشاره به استفاده از اسناد به جا مانده از ساواک برای تهیه این کتاب ها، با بیان اینکه این اسناد برای تاریخ نگاری به ثبت نرسیدند و هدف از آنها تامین امنیت رژیم ستم شاهی بود، افزود:با این وجود این اسناد به دلیل درج جزییات مربوط به احوال افراد و شخصیت های صاحب مقام و مبارزان و فعالان سیاسی به لحاظ تاریخ نگاری آثاری ارزشمند محسوب می شوند.
وی با تاکید بر تقویت رشته تاریخ در دانشگاه ها و گسترش مراکز علمی مربوط به آن، به چالش های پیش روی دانشجویان و دانش پژوهان این حوزه در کشور پرداخت و گفت: واحدهای علمی متنوعی برای این رشته در دانشگاه ها تعریف نشده است و کتاب های تاریخی عمدتا توسط خارجی ها و با گرایش های جانبدارانه نگاشته شده و نیاز به بازنگری دارند.
مردانی بر تقویت تاریخ پژوهی در کشور تاکید کرد و گفت: به روش تحقیق در علوم مختلف از جمله تاریخ در کشور کمتر پرداخته شده است بنابراین باید شاهد تغییر نگرش در این حوزه باشیم.
یک استاد دانشگاه و پژوهشگر اسناد تاریخی نیز در این نشست گفت: پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی رشد کمی و کیفی قابل ملاحظه ای را در انتشار کتب تاریخی شاهد بوده ایم به طوری که دیگر تنها انتشار دهنده آثار غربی نیستیم.
وی با بیان اینکه از سال 57 تا دهه 60 نگاه غالب در تاریخ نگاری مربوط به انقلاب متعلق به آثار نویسندگان غربی بود، اظهار کرد: این دسته از نویسندگان که شامل نمایندگان کشورهای خارجی که سفرا، رایزنان و خبرنگاران از جمله آنها بودند، در مطالب و نوشته های خود بیشتر بدنبال تبرئه و توجیه اقدامات دولت های خود در داخل ایران بوده اند.
وی از برخی مقامات کشورهای غربی و آمریکا که در ایران حضور مستقیمی نداشته اند اما به تاریخ نگاری در خصوص انقلاب طی دوره یاد شده پرداخته اند به عنوان دسته ای دیگر یاد کرد که ویژگی مطالب و نوشته های آنان ضدیت با انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بوده است.
این پژوهشگر با بیان اینکه در دهه 70 شاهد انتشار حجم گسترده ای از مطالب تاریخی بر اساس تاریخ شفاهی انقلاب بودیم، اظهار کرد: در این دوره سازمان ها و نهادهای مختلف نسبت به انتشار مطالب مربوط به دوران انقلاب اقدام کردند اما در دهه 80 شاهد انتشار کتاب های مبتنی بر اسناد تاریخی بودیم که حجم بالایی از آثار مربوط به دوره انقلاب را دربرمی گیرد.
وی دانشجویان تاریخ را به کاوش و تلاش بیشتر برای تقویت این رشته دعوت کرد و اظهار داشت: دوره بعدی تاریخ نگاری مربوط به انقلاب اسلامی، دوره ای فراتر از انتشار خاطرات شفاهی و اسناد بوده و به تحلیل اختصاص یابد.
دیگر پژوهشگر اسناد تاریخی نیز از دیگر سخنران این نشست بود که با اشاره به جایگاه تاریخ در زندگی فردی و اجتماعی و نقش آن در تحولات و رخدادهای مربوط به حوزه های مختلف، گفت: قران، تاریخ را به عنوان یکی از مهم ترین منابع شناخت در عرصه های خودشناسی، جهان شناسی، خداشناسی، جامعه شناسی و آگاهی از عوامل صعود و سقوط انسان ها و جوامع یاد می کند.
وی با بیان اینکه قران برای تاریخ، جایگاه و رسالت مهمی را قایل است، گفت: عبرت گرفتن، اسوه و الگوپذیری، انتقال تجربه اقوام و ملت های مختلف و ارایه بینش و نگرش در شناخت حقایق از جمله فوایدی است که با مطالعه و توجه به تاریخ بدست می آید.
وی با اشاره به اهمیت تاریخ نگاری برای شناخت از وقایع و تحولات تاریخی، گفت: تاریخی نگاری ایران پیش از دوران صفویه مستقل و ملی بود اما با نفوذ استعمارگران دچار نوسان و مشکل شد.
وی با بیان اینکه پس از انتشار آثار سرجان ملکم در خصوص ایران، نقش دین و فرهنگ اسلامی از تاریخ نگاری کشور زدوده شد، افزود:پس از این رویداد تاریخ نگاری ایران تحت تاثیر مراکز شرق شناسی غرب قرار گرفت.
وی با بیان اینکه استعمارگران برای شناخت از احوال ممالک مختلف اقدامات زیادی انجام دادند که یکی از آنها تاسیس مراکز شرق شناسی و ایران شناسی و اعزام ماموران خود به این مناطق بود، اظهار کرد:سفرنامه ها، و خاطرات زیادی از سوی این افراد نگاشته شد که به تدریج به تاریخ نگاری تبدیل شد.
وی با اشاره به وجود پنج جریان در تاریخ نگری پیش از انقلاب اسلامی، گفت: تاریخ نگاری شاهنشاهی، ناسیونالیستی و ملی گرایانه، چپ و مارکسیستی، غرب گرایانه و اسلامی پنج جریان فعال در حوزه تاریخی نگاری کشور در پیش از انقلاب بودند.
در حاشیه این نشست، نمایشگاهی از آثار و کتاب های منتشر شده مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، همراه با ماکتی از موزه عبرت برای آشنایی بیشتر دانشجویان در معرض دید علاقه مندان قرار گرفت.
3013/ 6128



29/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن