واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ بهمن ۱۳۹۳ (۱۶:۳ب.ظ)
نمايندگان 58 کشور و نهاد بين المللي و 31 وزير علوم به اجلاس تهران مي آيند قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري در امور بين الملل اعلام کرد: اجلاس وزيران علوم، فناوري و نوآوري کشورهاي عضو جنبش غيرمتعهدها از سوم تا پنجم اسفند ماه با حضور نمايندگان 58 کشور و نهاد بين المللي و 31وزير علوم برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر حسين سالار آملي افزود: همچنين روسا و نمايندگان برخي نهادهاي مهم بينالمللي مانند آيسسکو، دي هشت، بانک توسعه اسلامي، کامستک، اتحاديه آفريقا و روساي تعدادي از دانشگاههاي کشورهاي عضو جنبش عدم تعهد در اين اجلاس حضور خواهند داشت.
وي اظهار داشت: هدف از برگزاري اين اجلاس، سياستگذاري کلان علم و فناوري در کشورهاي عضو جنبش غيرمتعهدها، افزايش همکاري ميان کشورهاي جنوب، توسعه ديپلماسي علم و فناوري و همچنين تحکيم مرجعيت علمي و فناوري جمهوري اسلامي ايران است.
رئيس مرکز همکاريهاي علمي بينالمللي وزارت علوم گفت: در حاشيه اين اجلاس نمايشگاهي از دستاوردهاي علمي و فناوري کشورمان با موضوعات مختلف شامل نانوتکنولوژي، هوافضا، پزشکي و هستهاي نيز به نمايش گذاشته ميشود.
وي اظهار داشت: تمامي وزراي علوم شرکت کننده در اجلاس تهران به طور جداگانه با محمد فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري ديدار خواهند کرد و نمايندگان ساير کشورهايي که در سطح معاونين در اجلاس تهران حضور يافتهاند نيز ديدارهايي با معاون پژوهشي، معاون آموزشي و معاون دانشجويي وزير علوم درباره پروژههاي مشترک علمي، اعطاي بورس تحصيلي و تبادل استاد و دانشجو ديدار خواهند داشت.
دکتر سالار آملي گفت: عليرغم آنکه در اجلاسهاي گذشته جنبش عدم تعهد اشارههايي به موضوع علم و فناوري شده بود اما حرکت مستقلي در اين زمينه صورت نگرفته بود و اين حرکت به ميزباني ايران از هفته آتي آغاز خواهد شد.
قائممقام وزير علوم در امور بينالملل گفت: در اين اجلاس بيانيه تهران کشورهاي جنبش عدم تعهد که شامل مواردي از قبيل توسعه همکاريهاي جنوب ـ جنوب براي توسعه پايدار، توسعه ديپلماسي علم و فناوري، حضور و مشارکت زنان و جوانان در توسعه علم است مورد بررسي و تصويب قرار خواهد گرفت.
رئيس مرکز همکاريهاي بينالمللي وزارت علوم اظهار داشت: انتظار داريم که يکي از دستاوردهاي اجلاس تهران بينالمللي شدن آموزش عالي کشور باشد که در قالب روشهاي نظير جذب دانشجويان خارجي، انجام پروژههاي تحقيقاتي مشترک و تبادل استاد و دانشجو با ساير کشورها عملياتي خواهد شد.
وي با تأکيد بر اينکه ايران پيشرو يک حرکت مستقل در زمينه علم و فناوري در کشورهاي جنبش عدم تعهد است، اظهار کرد: اگر دستبهدست هم دهيم تاريخ جديدي را با همکاري کشورهاي غير متعهد شروع خواهيم کرد که باهدف بسترسازي علم و فناوري براي توسعه پايدار صورت ميگيرد.
قائممقام وزير علوم در امور بينالملل با بيان اينکه ايران داراي ظرفيت بيشماري در زمينه توليد علم و فناوري است، گفت: انتظار داريم زمينه انتقال ظرفيت علم و دانش و تجربيات ما به کشورهاي عضو جنبش عدم تعهد ايجاد و آموزش عالي کشور ما بينالمللي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]