واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک پیشکسوت قرآنی: نحوه تبدیل آموزه های قرآنی به فرهنگ از چالشهای بزرگ مسوولان است زنجان – ایرنا - داور مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: یکی از سوالات بزرگ تمام مسوولان فرهنگی کشور این است که چگونه می توان آموزه های قرآنی را به فرهنگ تبدیل کرد.
«غلامرضا شاه میوه اصفهانی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: برای تحقق این موضوع در ابتدا باید زمینه انس با قرآن را در جامعه فراهم کرد.
وی با بیان اینکه با ابزارهای مختلف می توان زمینه انس با قرآن را فراهم کرد، یادآور شد: پس از آنکه این انس با قرآن کریم ایجاد شد، باید معانی و مفاهیم را وارد زندگی مردم کرد.
شاه میوه اصفهانی اظهار کرد: مردم باید آیاتی که برای زندگی آنان کاربرد دارد را بشناسند و آن را به کار بندند.
مولف کتابهای هنر تلاوت و معماری تلاوت قرآن کریم گفت: میزان بهره برداری از قرآن کریم به اندازه مراجعه و استفاده افراد از مفاهیم و معانی آن وابسته است.
وی خاطرنشان کرد: گاه ممکن است فردی در زمینه معانی و مفاهیم قرآن تدبر کرده و آن را در زندگی به کار گیرد و گاه فرد به سادگی از کنار آن عبور کند.
شاه میوه اصفهانی بر لزوم استفاده از ابزارهای فرهنگی همچون سینما برای معرفی مفاهیم به مردم تاکید کرد و ادامه داد: فیلمهای مردان آنجلس و یوسف پیامبر(ع) از نمونه های موفق معرفی داستانهای قرآنی در جامعه محسوب می شود.
این داور مسابقات بین المللی قرآن کریم تاکید کرد: می توان برخی از این آموزه های قرآنی را با استفاده از چنین ابزارهای فرهنگی به جامعه منتقل کرد.
وی اضافه کرد: نهادینه سازی فرهنگ با استفاده از آموزه های قرآنی نیازمند یک برنامه ریزی بلند مدت 20 ساله است که در آن چگونگی ورود این آموزه ها به جامعه و بهره گیری از آنها مشخص شده باشد.
شاه میوه اصفهانی به اقدامات انجام شده طی 36 سال گذشته برای مانوس سازی مردم با قرآن اشاره کرد و افزود: به نظر می رسد قرآن کریم در ابعاد فنی و آشنایی مردم با این کتاب آسمانی شاهد رشد خوبی بوده اما در ورود آن به مرحله عمل مشکل وجود دارد.
این داور مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: هم اکنون این حوزه نسبت به سالهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی از وضعیت بهتری برخوردار است، اما تا جامعه قرآنی مد نظر رهبر معظم انقلاب، فاصله بسیاری وجود دارد.
وی به فرمان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم اشاره کرد و تحقق این موضوع را موجب آشنایی و انس بیشتر جامعه با مفاهیم قرآنی و انتقال ارزشهای اسلامی به نسل آینده ای که به دست این 10 میلیون نفر تربیت خواهند شد، برشمرد.
شاه میوه تاکید کرد: این 10 میلیون نفر می توانند 10ها میلیون نفر دیگر را تربیت کنند و به این طریق هدف رهبری که همان جاری شدن حیات قرآنی در جامعه است، محقق می شود.
3001/6085 / 1539
28/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]