واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاکید دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی بر استفاده از ظرفیتهای هنری مشهد - ایرنا - دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: باید از تمام ظرفیتهای هنری برای توسعه فرهنگ قرآنی استفاده کرد.
حجت الاسلام والمسلمین "حمید محمدی" روز سه شنبه در مراسم پایانی "جشنواره علوم و هنرهای قرآنی استان خراسان رضوی" در مشهد از هنر قرآنی به عنوان هنر آینده بشریت یاد و بیان کرد: "قرآن" فرهنگ و هنرآفرین است و باید از آن برای نشان دادن جذابیتها و حقایق دین الهی در جهان استفاده کرد.
وی گفت: "هنر خادم" ابزاری برای صلح و "هنر خائن" وسیله و زیربنایی برای جنگ افروزی است لذا در روزگاری که دشمنان از ابزار هنر برای مقابله با قرآن و اسلام استفاده می کنند هنرمند قرآنی همانند یک مجاهد در راه خدا باید از ظرفیتهای خود برای برخورد با سیاستهای خصمانه دشمنان استفاده کند.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی هنر قرآنی را فطرت گرا، دلپسند و دلربا توصیف و بیان کرد: به همین علت حقایق قرآن از اصالت خاصی برخوردار است و هنر قرآنی و اسلامی انسان را تا اوج معنویت و کمال بالا می برد.
وی همچنین خواستار برگزاری "جشنواره علوم و هنرهای قرآنی" به صورت سراسری شد.
سرپرست معاونت قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم هدف جشنواره علوم و هنرهای قرآنی را تبیین ظرفیتهای مختلف هنری برای معرفی هر چه بیشتر فرهنگ و معارف قرآنی ذکر کرد.
حجت الاسلام "محمدتقی کاظمی نسب" افزود: در زمینه های علوم قرآنی شامل تجوید، قرائت، صوت و همچنین فعالیتهای پژوهشی این بخش اقدامات خوبی صورت گرفته ولی از ظرفیتهای هنری برای ترویج معارف قرآنی استفاده بهینه نشده است.
سیزدهمین جشنواره علوم و هنرهای قرآنی استان خراسان رضوی با حضور دو هزار و 988 نفر در بخشهای ترتیل، تصویرگری، نقاشی، شعر، داستان کوتاه و پژوهشهای قرآنی طی شش ماه گذشته در مقطع شهرستانی و استانی برگزار شد. از این تعداد 27 نفر حائز رتبه های برتر شده و در مراسم پایانی مورد تجلیل قرار گرفتند.
"منشور توسعه فرهنگ قرآنی" در نشست 643 شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 22/02/1388با هدف "ایجاد هماهنگی بین دستگاههای دولتی، موسسات و گروههای فعال غیردولتی در جهت هم افزایی و ارتقاء فعالیتهای قرآنی در سطح ملی و بین المللی، تحقق فرهنگ قرآنی در نظام مدیریت، تصمیم گیری و برنامه ریزی کشور، توسعه مهارتهای روان خوانی، صحیح خوانی و درک معنای آیات قرآن کریم در میان اقشار مختلف جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان و ترویج آیات و مفاهیم قرآن کریم در حوزه فرهنگ عمومی" به تصوب رسید.
بر اساس ماده سوم این مصوبه، به منظور پیشبرد و اجرایی شدن اهداف، سیاستها و راهبردهای منشور توسعه فرهنگ قرآنی در داخل و خارج از کشور "شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی" زیرنظر شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد.
ترکیب برخی از اعضای این شورای تخصی شامل دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان رییس آن، وزرای آموزش و پرورش، علوم، فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ورزش و جوانان، نمایندگان کمیسیونهای فرهنگی و آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری و حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی است.
هم اینک بیش از چهار هزار موسسه و هشت هزار خانه قرآنی و 18 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در این حوزه در سطح کشور فعالیت دارند.ک/2
2095/ 6053/1858
28/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]