تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توفيق [انجام كار نيك] از خوشبختى و بى توفيقى از بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849823114




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- کارکرد جهادی در نهضت سوادآموزی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارکرد جهادی در نهضت سوادآموزی روزنامه آراز آذربایجان روز دوشنبه در صفحه اجتماعی خود با انتشار مطلبی با عنوان "کارکرد جهادی در نهضت سوادآموزی" به بررسی نحوه سوادآموزی در کشور پرداخته است.


در این مطلب می خوانیم: یکی از الگوهای موفق که به عنوان سبکی مدیریتی در تاریخ انقلاب اسلامی در موضوعات مختلف مورد آزمایش قرار گرفته، حرکت های جهادی برای دست یابی به اهداف از پیش تعیین شده است.
انجام برنامه های بزرگ و دست یابی به جایگاه های مهم در حوزه های مختلف، با مدیریت جهادی و اقدام مجاهدانه به بار می نشیند.
موفقیت ایران در جنگ تحمیلی هشت ساله و شکل گیری حلقه های جهاد سازندگی تا پیش از دولتی شدن این نهاد، از نمونه های برجسته این الگوی عملیاتی هستند.
جهاد در مسیر تحقق اهداف و آرمان ها ارتباط تنگاتنگی با مفهوم ایثار دارد که امروز در سازوکارهای مرسوم اداری چندان جایگاه مناسبی ندارد.
اداری شدن و اسارت در دالان های بروکراتیک، توان سیستم و نیروهای انسانی را تحلیل می برد و مانع دست یابی به بازدهی های حداکثری می گردد.
اقداماتی که در طول تاریخ انقلاب اسلامی تا سال های اخیر در جریان نهضت سواد آموزی صورت گرفت، یکی دیگر از تجربه های موفق حرکت های جهادی است که نتایج آن یکی از ارزشمند ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی به شمار می رود.
عقب ماندگی ایران در دوره سلطنت پهلوی و استعمار مضاعف مردم توسط نیروهای بیگانه، فرصت اضافه ای در اختیار مردم قرار نمی داد تا بتوانند پس از تامین معاش خود به فکر تحصیل و پیشرفت علمی نیز باشند.
بر اساس آماری که در سال 1355 منتشر شده است تنها 47 درصد از مردم باسواد بوده اند، 23 درصد میان باسوادی زنان با مردان اختلاف وجود داشته و اختلاف میان نرخ باسوادی در میان مناطق روستایی و شهری 35 درصد بوده است.
اما این روند آسیب زا در طول انقلاب اسلامی با برنامه ریزی های دقیق و جهادی مسیر اصلاح خود را در پیش گرفت به طوری که بر اساس آماری که در بخش های مذکور در سال 90 منتشر شد، میزان اختلاف نرخ باسوادی میان زنان با مردان به هفت درصد کاهش یافت و تفاوت باسوادی در مناطق شهری با روستایی نیز تا 12 درصد کم شد.
توجه ویژه امام (ره) به امر سواد و فرمان ایشان مبنی بر شکل گیری نهضت سواد آموزی سنگ بنای تحقق این آرمان ها به شمار می رود.
امام (ره) نسبت به ضعف دستگاه پهلوی در امر دانش و سوادآموزی انتقادات جدی داشتند.
ایشان در یکی از سخنان خود در این زمینه به سابقه بی نظیر ایران در طول تاریخ، نسبت به علم و دانش اشاره می کنند و می فرمایند: اکثر افراد کشور ما از نعمت خواندن و نوشتن برخوردار نیستند چه رسد به آموزش عالی.
مایه بسی خجلت است که در کشوری که مهد علم و ادب بوده و در سایه اسلام زندگی می کند، طلب علم را فریضه دانسته است، از نوشتن و خواندن محروم باشد.
ما باید در برنامه دراز مدت، فرهنگ وابسته کشورمان را به فرهنگ مستقل و خودکفا تبدیل کنیم و اکنون بدون از دست دادن وقت و بدون تشریفات خسته کننده برای مبارزه با بی سوادی به طور ضربتی و بسیج عمومی قیام کنیم تا انشاء الله در آینده نزدیک، هر کس خواندن و نوشتن ابتدایی را آموخته باشد.
دستاوردهای قابل توجه نهضت سوادآموزی همچنان در جریان بود که در سال 90 در اقدامی انتقاد برانگیز این سازمان از جانب دولت وقت تبدیل به معاونتی در ذیل وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت و تجربه دیگری در جمهوری اسلامی در زمینه انحلال یک سازمان جهادی و قرار دادن آن در حصار مناسبات اداری رخ داد.
دولتی شدن سواد آموزی از این حیث مورد انتقاد کار شناسان قرار گرفت که اساسا شرح وظایف آموزش و پرورش یا سازمان نهضت سواد آموزی در دو قالب مجزا قابل بررسی است.
همان تحلیل معیوبی که در سال های دهه ابتدایی انقلاب منجر به ادغام جهاد سازندگی با جهاد کشاورزی شد در موضوع نهضت سواد آموزی نیز به شکل دیگری خود را بازتولید کرد.
آموزش و پروش در حالی که خود موظف به تامین فرصت آموزش و تحصیل برای تمام افراد جامعه است، احساس کرد نهضت سواد آموزی نیز نهادی موازی با وزارت است که دیگر دلیل منطقی برای فعالیت مستقل آن وجود ندارد، در حالی که حجم فعالیت های صورت گرفته در طول 32 سال از برنامه های نهضت سواد آموزی نشان می دهد این نهضت در کنار آموزش و پرورش به صورت پایاپای عهده دار تامین نیازهای بخش خاصی از جامعه در حوزه آموزش بوده است، که آموزش و پرورش توان پرداختن به آن ها را نداشته است.
عباس مقتدایی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این زمینه به کافی نبودن تلاش های وزارت آموزش و پرورش برای مقابله با بی سوادی اشاره می کند و می گوید:ریشه کن کردن بی سوادی در کشور نیازمند عزم ملی است.
مجلس، وزارت آموزش و پرورش، هیات دولت و همچنین همه دستگاه های فرهنگی و تاثیر گذار در عرصه آموزش کشور باید برای این مهم به کمک آموزش و پرورش بیاید.
در سال های اخیر آموزش و پرورش در اثر برخی از مسائل در سطح فعالیت های خود لاغر شده؛ از این رو باید تلاش کنیم این وزارتخانه به حد بالاتری از فعالیت و چابکی در عملکرد ها برسد.
در حال حاضر وزارت آموزش و پرورش با مجموعه امکاناتی که در اختیار دارد می تواند حدی از بار را از زمین بردارد اما به نظر می رسد ضروری است و باید سایر دستگاه ها به ویژه هیات دولت تاکید جدی بر امر سواد آموزی و احیای نهضت سواد آموزی داشته باشند.
آمارهای منتشر شده از آخرین دستاوردهای نهضت سواد آموزی موید این مفهوم است که وجود حتی یک نفر ایرانی که توان خواندن و نوشتن نداشته باشد به عنوان یک معضل مهم اجتماعی به شمار برود.
علی باقرزاده رئیس سازمان نهضت سواد آموزی که پس از ادغام این نهاد، به جای حجت الاسلام محسن قرائتی این مسئولیت را از طرف آموزش و پرورش بر عهده گرفت، سال گذشته اعلام کرد: درصد باسوادی از حدود 50 درصد در تمام گروه های سنی به حدود 86 درصد رسیده و در گروه سنی زیر 50 سال این آمار 52 درصد گزارش شده و در تمام گروه های سنی بالای شش سال، 14 درصد است و در گروه سنی تا 49 سال حدود هفت درصد خود را بی سواد مطلق معرفی کرده اند.
باقرزاده عنوان نمود این آمار مربوط به سرشماری سال 90 است و بر طبق آن دسته بندی و ارائه شده است.
با چنین شرایطی این سوال مطرح می شود که اگر روند فعالیت های سازمان نهضت سواد آموزی به صورت یک نهاد مستقل توانسته به این آمار دست یابد، در شرایطی که این مجموعه در قالب برنامه های دست و پا گیر آموزش و پروش دچار رخوت شود چه آمار نگران کننده تری در سال های آینده منتشر خواهد شد.
دولت وقت در سال در صورتی که می توانست به جای تغییرات ساختاری غیر ضروری در این نهاد، به صورت میان بخشی از برخی امکانات آموزش و پرورش برای کمک به نهضت سواد آموزی بهره ببرد، علاوه بر کاهش هزینه های خود تاثیر مثبتی بر میزان بازدهی سواد آموزی ایجاد می کرد و نگاه تصدی گری نیز نسبت به این نهاد ایجاد نمی شد.
اقدام مشابهی که در دولت فعلی در موضوع سازمان فضایی کشور ایجاد شد نیز تکرار اشتباه دولت گذشته در موضوع نهضت سواد آموزی به شمار می رود.
از سوی دیگر با توجه به تمام موفقیت هایی که در مسیر سواد آموزی در کشور روی داده است و ویرانه هایی که رژیم پهلوی در فضای آموزش و تحصیلات کشور بر جای گذاشت رفته رفته به آبادانی گروید، امروزه سواد از تعریف صرف خواندن و نوشتن فرا تر رفته است و سطح آموزش ها نیز متناسب با سطح پیشرفت های ایجاد شده، حد بالاتری را به خود اختصاص داده است.
از این رو اگر چه همچنان تعریف سواد آموزی همان قدرت خواندن و نوشتن است؛ اما آموزش های تخصصی در علوم دینی و مهارت های تکنولوژیکی از محورهایی است که در اهداف نهضت سواد آموزی قابل تعریف است.
زهرا فلاح آموزشیار نهضت سوادآموزی در این باره معتقد است: امروزه بی سوادی تنها توان خواندن و نوشتن نیست، بلکه ابعاد گسترده تری را در بر می گیرد که سواد اقتصادی، اجتماعی، رسانه ای و آشنایی با سبک زندگی از جمله این ابعاد است که در آموزش افراد باید بر روی آن ها تاکید کرد.
بی سوادی خسارت زیادی را به افراد جامعه و روحیات آنان وارد می کند.
از بین رفتن اعتماد به نفس افراد مهم ترین آسیبی است که به این افراد وارد می شود و این امر سه مشکل اساسی ناتوانی در حل مشکلات، ناتوانی در برقراری ارتباط سالم و ناتوانی در تعیین سرنوشت را در پی خواهد داشت.
**رسانه ها**7125/6008



27/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن