تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834257299
- کارکرد جهادی در نهضت سوادآموزی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارکرد جهادی در نهضت سوادآموزی روزنامه آراز آذربایجان روز دوشنبه در صفحه اجتماعی خود با انتشار مطلبی با عنوان "کارکرد جهادی در نهضت سوادآموزی" به بررسی نحوه سوادآموزی در کشور پرداخته است.
در این مطلب می خوانیم: یکی از الگوهای موفق که به عنوان سبکی مدیریتی در تاریخ انقلاب اسلامی در موضوعات مختلف مورد آزمایش قرار گرفته، حرکت های جهادی برای دست یابی به اهداف از پیش تعیین شده است.
انجام برنامه های بزرگ و دست یابی به جایگاه های مهم در حوزه های مختلف، با مدیریت جهادی و اقدام مجاهدانه به بار می نشیند.
موفقیت ایران در جنگ تحمیلی هشت ساله و شکل گیری حلقه های جهاد سازندگی تا پیش از دولتی شدن این نهاد، از نمونه های برجسته این الگوی عملیاتی هستند.
جهاد در مسیر تحقق اهداف و آرمان ها ارتباط تنگاتنگی با مفهوم ایثار دارد که امروز در سازوکارهای مرسوم اداری چندان جایگاه مناسبی ندارد.
اداری شدن و اسارت در دالان های بروکراتیک، توان سیستم و نیروهای انسانی را تحلیل می برد و مانع دست یابی به بازدهی های حداکثری می گردد.
اقداماتی که در طول تاریخ انقلاب اسلامی تا سال های اخیر در جریان نهضت سواد آموزی صورت گرفت، یکی دیگر از تجربه های موفق حرکت های جهادی است که نتایج آن یکی از ارزشمند ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی به شمار می رود.
عقب ماندگی ایران در دوره سلطنت پهلوی و استعمار مضاعف مردم توسط نیروهای بیگانه، فرصت اضافه ای در اختیار مردم قرار نمی داد تا بتوانند پس از تامین معاش خود به فکر تحصیل و پیشرفت علمی نیز باشند.
بر اساس آماری که در سال 1355 منتشر شده است تنها 47 درصد از مردم باسواد بوده اند، 23 درصد میان باسوادی زنان با مردان اختلاف وجود داشته و اختلاف میان نرخ باسوادی در میان مناطق روستایی و شهری 35 درصد بوده است.
اما این روند آسیب زا در طول انقلاب اسلامی با برنامه ریزی های دقیق و جهادی مسیر اصلاح خود را در پیش گرفت به طوری که بر اساس آماری که در بخش های مذکور در سال 90 منتشر شد، میزان اختلاف نرخ باسوادی میان زنان با مردان به هفت درصد کاهش یافت و تفاوت باسوادی در مناطق شهری با روستایی نیز تا 12 درصد کم شد.
توجه ویژه امام (ره) به امر سواد و فرمان ایشان مبنی بر شکل گیری نهضت سواد آموزی سنگ بنای تحقق این آرمان ها به شمار می رود.
امام (ره) نسبت به ضعف دستگاه پهلوی در امر دانش و سوادآموزی انتقادات جدی داشتند.
ایشان در یکی از سخنان خود در این زمینه به سابقه بی نظیر ایران در طول تاریخ، نسبت به علم و دانش اشاره می کنند و می فرمایند: اکثر افراد کشور ما از نعمت خواندن و نوشتن برخوردار نیستند چه رسد به آموزش عالی.
مایه بسی خجلت است که در کشوری که مهد علم و ادب بوده و در سایه اسلام زندگی می کند، طلب علم را فریضه دانسته است، از نوشتن و خواندن محروم باشد.
ما باید در برنامه دراز مدت، فرهنگ وابسته کشورمان را به فرهنگ مستقل و خودکفا تبدیل کنیم و اکنون بدون از دست دادن وقت و بدون تشریفات خسته کننده برای مبارزه با بی سوادی به طور ضربتی و بسیج عمومی قیام کنیم تا انشاء الله در آینده نزدیک، هر کس خواندن و نوشتن ابتدایی را آموخته باشد.
دستاوردهای قابل توجه نهضت سوادآموزی همچنان در جریان بود که در سال 90 در اقدامی انتقاد برانگیز این سازمان از جانب دولت وقت تبدیل به معاونتی در ذیل وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت و تجربه دیگری در جمهوری اسلامی در زمینه انحلال یک سازمان جهادی و قرار دادن آن در حصار مناسبات اداری رخ داد.
دولتی شدن سواد آموزی از این حیث مورد انتقاد کار شناسان قرار گرفت که اساسا شرح وظایف آموزش و پرورش یا سازمان نهضت سواد آموزی در دو قالب مجزا قابل بررسی است.
همان تحلیل معیوبی که در سال های دهه ابتدایی انقلاب منجر به ادغام جهاد سازندگی با جهاد کشاورزی شد در موضوع نهضت سواد آموزی نیز به شکل دیگری خود را بازتولید کرد.
آموزش و پروش در حالی که خود موظف به تامین فرصت آموزش و تحصیل برای تمام افراد جامعه است، احساس کرد نهضت سواد آموزی نیز نهادی موازی با وزارت است که دیگر دلیل منطقی برای فعالیت مستقل آن وجود ندارد، در حالی که حجم فعالیت های صورت گرفته در طول 32 سال از برنامه های نهضت سواد آموزی نشان می دهد این نهضت در کنار آموزش و پرورش به صورت پایاپای عهده دار تامین نیازهای بخش خاصی از جامعه در حوزه آموزش بوده است، که آموزش و پرورش توان پرداختن به آن ها را نداشته است.
عباس مقتدایی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این زمینه به کافی نبودن تلاش های وزارت آموزش و پرورش برای مقابله با بی سوادی اشاره می کند و می گوید:ریشه کن کردن بی سوادی در کشور نیازمند عزم ملی است.
مجلس، وزارت آموزش و پرورش، هیات دولت و همچنین همه دستگاه های فرهنگی و تاثیر گذار در عرصه آموزش کشور باید برای این مهم به کمک آموزش و پرورش بیاید.
در سال های اخیر آموزش و پرورش در اثر برخی از مسائل در سطح فعالیت های خود لاغر شده؛ از این رو باید تلاش کنیم این وزارتخانه به حد بالاتری از فعالیت و چابکی در عملکرد ها برسد.
در حال حاضر وزارت آموزش و پرورش با مجموعه امکاناتی که در اختیار دارد می تواند حدی از بار را از زمین بردارد اما به نظر می رسد ضروری است و باید سایر دستگاه ها به ویژه هیات دولت تاکید جدی بر امر سواد آموزی و احیای نهضت سواد آموزی داشته باشند.
آمارهای منتشر شده از آخرین دستاوردهای نهضت سواد آموزی موید این مفهوم است که وجود حتی یک نفر ایرانی که توان خواندن و نوشتن نداشته باشد به عنوان یک معضل مهم اجتماعی به شمار برود.
علی باقرزاده رئیس سازمان نهضت سواد آموزی که پس از ادغام این نهاد، به جای حجت الاسلام محسن قرائتی این مسئولیت را از طرف آموزش و پرورش بر عهده گرفت، سال گذشته اعلام کرد: درصد باسوادی از حدود 50 درصد در تمام گروه های سنی به حدود 86 درصد رسیده و در گروه سنی زیر 50 سال این آمار 52 درصد گزارش شده و در تمام گروه های سنی بالای شش سال، 14 درصد است و در گروه سنی تا 49 سال حدود هفت درصد خود را بی سواد مطلق معرفی کرده اند.
باقرزاده عنوان نمود این آمار مربوط به سرشماری سال 90 است و بر طبق آن دسته بندی و ارائه شده است.
با چنین شرایطی این سوال مطرح می شود که اگر روند فعالیت های سازمان نهضت سواد آموزی به صورت یک نهاد مستقل توانسته به این آمار دست یابد، در شرایطی که این مجموعه در قالب برنامه های دست و پا گیر آموزش و پروش دچار رخوت شود چه آمار نگران کننده تری در سال های آینده منتشر خواهد شد.
دولت وقت در سال در صورتی که می توانست به جای تغییرات ساختاری غیر ضروری در این نهاد، به صورت میان بخشی از برخی امکانات آموزش و پرورش برای کمک به نهضت سواد آموزی بهره ببرد، علاوه بر کاهش هزینه های خود تاثیر مثبتی بر میزان بازدهی سواد آموزی ایجاد می کرد و نگاه تصدی گری نیز نسبت به این نهاد ایجاد نمی شد.
اقدام مشابهی که در دولت فعلی در موضوع سازمان فضایی کشور ایجاد شد نیز تکرار اشتباه دولت گذشته در موضوع نهضت سواد آموزی به شمار می رود.
از سوی دیگر با توجه به تمام موفقیت هایی که در مسیر سواد آموزی در کشور روی داده است و ویرانه هایی که رژیم پهلوی در فضای آموزش و تحصیلات کشور بر جای گذاشت رفته رفته به آبادانی گروید، امروزه سواد از تعریف صرف خواندن و نوشتن فرا تر رفته است و سطح آموزش ها نیز متناسب با سطح پیشرفت های ایجاد شده، حد بالاتری را به خود اختصاص داده است.
از این رو اگر چه همچنان تعریف سواد آموزی همان قدرت خواندن و نوشتن است؛ اما آموزش های تخصصی در علوم دینی و مهارت های تکنولوژیکی از محورهایی است که در اهداف نهضت سواد آموزی قابل تعریف است.
زهرا فلاح آموزشیار نهضت سوادآموزی در این باره معتقد است: امروزه بی سوادی تنها توان خواندن و نوشتن نیست، بلکه ابعاد گسترده تری را در بر می گیرد که سواد اقتصادی، اجتماعی، رسانه ای و آشنایی با سبک زندگی از جمله این ابعاد است که در آموزش افراد باید بر روی آن ها تاکید کرد.
بی سوادی خسارت زیادی را به افراد جامعه و روحیات آنان وارد می کند.
از بین رفتن اعتماد به نفس افراد مهم ترین آسیبی است که به این افراد وارد می شود و این امر سه مشکل اساسی ناتوانی در حل مشکلات، ناتوانی در برقراری ارتباط سالم و ناتوانی در تعیین سرنوشت را در پی خواهد داشت.
**رسانه ها**7125/6008
27/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]
صفحات پیشنهادی
همایش خانوادگی شاغلین وپیشکسوتان نهضت سوادآموزی خراسان رضوی برگزارشد
همایش خانوادگی شاغلین وپیشکسوتان نهضت سوادآموزی خراسان رضوی برگزارشد خبرگزاری پانا همایش خانوادگی شاغلین وپیشکسوتان نهضت سوادآموزی شامگاه دوشنبه همزمان با هشتمین روز از ایام الله دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی در اردوگاه فرهنگی تربیتی ثامن الائمه مشهد برگزار شد ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۱ به- نیازمند مدیریت جهادی در برپایی نهضت تولید نرم افزار و محتوا هستیم
وزیر ارتباطات نیازمند مدیریت جهادی در برپایی نهضت تولید نرم افزار و محتوا هستیم سمنان - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت نیازمند مدیریت جهادی و جلب مشارکت همه کاربران در برپایی نهضت تولید نرم افزار و محتوا هستیم به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی فرمانداری گرمسار محمو- وزیر ارشاد دولت دهم: فشارهای سیاسی و اقتصادی روحیه جهادی را افزایش می دهد
وزیر ارشاد دولت دهم فشارهای سیاسی و اقتصادی روحیه جهادی را افزایش می دهد گرگان - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم گفت فشارهای سیاسی و اقتصادی در نهایت روحیه جهادی را افزایش می دهد که امروز آن را در برخی کشورهای منطقه نیز شاهد هستیم سید محمد حسینی شامگاه یکشنبه در یذوعلم در گفتوگو با فارس: تعطیلی «رادیو کتاب» امید ناشران را ناامید کرد/ با امکانات کم این رادیو جها
ذوعلم در گفتوگو با فارس تعطیلی رادیو کتاب امید ناشران را ناامید کرد با امکانات کم این رادیو جهادی عمل کرده استرییس مرکز رسانهای شیرازه گفت اگر پشتیبانیای که تنها از یک گروه رادیویی در دیگر شبکهها انجام می شد از رادیوکتاب اتفاق میافتاد با توجه به مدیرت جهادی قطعا در مدت ز- کارکرد اصلی آموزش و پرورش استقرار انقلاب فرهنگی است
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش کارکرد اصلی آموزش و پرورش استقرار انقلاب فرهنگی است تهران - ایرنا – دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت بر اساس قانون مصوب شورای عالی آموزش و پرورش کارکرد اصلی این وزارتحانه استقرار انقلاب فرهنگی است به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا مهدی نوید- نهضت ادامه دارد
اتحاد و اقتدار در فجر 93 نهضت ادامه دارد شهرکرد-ایرنا- اینک به پاس سی و هفتمین طلوع پارسی خورشید مردمی ترین انقلاب جشن تولدی دیگر برپاست جشن ستاره باران نهضتی که ادامه دارد هوا دلپذیر شد خون درون رگ گیاه به جوش آمد و گل لاله از خاک بردمید تا پرستو باردیگر نغمه بازگشت و رهاییبازشناسی مدیریت جهادی نیاز امروز کشور است
یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۲ اتکا به نیروی جهادی که نظام و انقلاب را به وجود آورد و حفظ کرد امروز میتواند چاره چالشها و مشکلات پیش رو باشد و بازشناسی مدیریت جهادی نیاز امروز کشور است به گزاشر ایسنا سردار جواد خضرایی مشاور شهردار تهران و مدیر عامل باغ موزه دفاع مقدس و ترویج فرنه کارکرد حاکمیتی و نه سینمایی را نمی توان از جشنواره فجر گرفت - اخبار ایران و جهان |
ابوالحسن داوودی به مهر گفت نه کارکرد حاکمیتی و نه سینمایی را نمی توان از جشنواره فجر گرفت شناسهٔ خبر 2487990 پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۳ هنر > سینمای ایران ابوالحسن داوودی کارگردان رخ دیوانه به عنوان یکی از موسفیدان سینمای ایران تحلیل خود را از جشنواره فیلم فجر بیان کردمیراث جدید کیارستمی در جشنوراره فجر/نشانه هایی بی کارکرد در روایت
نقدی به فیلم سینمایی بهمن میراث جدید کیارستمی در جشنوراره فجر نشانه هایی بی کارکرد در روایت ایده فیلم بهمن براساس تنهایی و از هم گسیختگی رؤیایی زنانه است دنیایی دور از آرزوهایی که برف به عنوان نشانه ای خوش سیما از فردای بهار آن حکایت دارد گروه سینما و هنر فرهنگ نیوز تماشای برخجشنواره عکس و پوستر «مدیریت جهادی» برگزار میشود/مهلت ارسال اثر تا ۲ اسفند
جشنواره عکس و پوستر مدیریت جهادی برگزار میشود مهلت ارسال اثر تا ۲ اسفندجشنواره عکس و پوستر با محور مدیریت جهادی با موضوعات مدیران روحیه و فرهنگ جهادی برگزار میشود به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری فارس با توجه به اهمیت «مدیریت جهادی» به عنوان راهبرد پیشرفت عرفیقدوست: امام اجازه ملاقات خصوصی به نهضت آزادی نداد
رفیقدوست امام اجازه ملاقات خصوصی به نهضت آزادی ندادتاریخ انتشار جمعه ۱۷ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۶ ۳۰ اولین وزیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه دولتمردان به جوانان اعتماد کنند و اجازه دهند در داخل کار تولید انجام شود گفت یک راه نجات است و آن اطاعت مطلق از ولی فقیه زمان حضرت-امام اجازه ملاقات خصوصی به نهضت آزادی نداد
رفیقدوست در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه تهران امام اجازه ملاقات خصوصی به نهضت آزادی نداد اولین وزیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه دولتمردان به جوانان اعتماد کنند و اجازه دهند در داخل کار تولید انجام شود گفت یک راه نجات است و آن اطاعت مطلق از ولی فقیه زمان حضرت آیبادامچیان: نهضت آزادی نقشی در انقلاب نداشت |اخبار ایران و جهان
بادامچیان نهضت آزادی نقشی در انقلاب نداشت وقتی کسی میگوید شاه باید بماند و مبارزه پارلمانی را به سبک غربی قبول دارد پس انقلابی نیست آقای بازرگان هیچ وقت فرد اینگونه ای نبود وی در مصاحبهای به فالاچی میگوید من به امام گفتم انقلاب در ایران زود هنگام است و باید سیاست گام به گامویژهنامه فجر ۳۷/ بادامچیان در گفتوگوی تفصیلی با فارس: نهضت آزادی هیچ نقشی در انقلاب نداشت/ بازرگان میگفت شا
ویژهنامه فجر ۳۷ بادامچیان در گفتوگوی تفصیلی با فارس نهضت آزادی هیچ نقشی در انقلاب نداشت بازرگان میگفت شاه بماند و سلطنتش را بکند ملی مذهبیها یک شهید هم برای انقلاب ندادندقائم مقام حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه ملی مذهبیها یک شهید هم برای انقلاب ندادند گفت بعد از پیروزیتکرار/ عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: خیران مدرسهساز دغدغه تعلیم و تربیت دارند / برای توسعه و آبادانی به حرکت جهاد
تکرار عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خیران مدرسهساز دغدغه تعلیم و تربیت دارند برای توسعه و آبادانی به حرکت جهادی نیاز داریمعضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه خیران مدرسهساز دغدغه تعلیم و تربیت دارند گفت امروز به حرکت جهادی که مقام معظم رهبری آن را تأکید کردند نیاز داریم و نتولیت آستانمقدس جمکران: مسئله رهبری اساس هر نهضت و انقلابی است/ ایمان و توکل به خداوند مهمترین ویژگی امام را
تولیت آستانمقدس جمکران مسئله رهبری اساس هر نهضت و انقلابی است ایمان و توکل به خداوند مهمترین ویژگی امام راحلتولیت آستانمقدس جمکران گفت یکی از ویژگیهای انقلاب اسلامی مسئله رهبری آن است که به عنوان ولایتفقیه نامیده میشود چون اساس کار در هر نهضتی مسئله رهبری است به گزارش خبسرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره): اختلافات حزبی برای انقلاب سم است/ مساجد به مکانی برای عبادت سالمندان تبدیل
سرپرست کمیته امداد امام خمینی ره اختلافات حزبی برای انقلاب سم است مساجد به مکانی برای عبادت سالمندان تبدیل شده همه نهضتها به رهبری ایران غبطه میخورندسرپرست کمیته امداد امام خمینی ره با بیان اینکه اختلافات حزبی برای انقلاب و نظام حکم سم را دارد گفت دشمن به دنبال ایجاد تفرق-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها