محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830282426
عشق مثلثی زیر بمباران شیمیایی
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
نقد فیلم "حکایت عاشقی"
عشق مثلثی زیر بمباران شیمیایی چرا که اگر موضوع فیلم نشان دادن رنج و سختی های مردم حلبچه بود قطعا فضای فیلم به گونه ی دیگری بود و رنگ و بوی جنگ داشت، نه اینگونه که همه اش فضای بهاری نشان دهد و آهنگ های عاشقانه و نچسب را جهت پوشاندن ضعف کارگردانی اش در فیلم بیاورد.
گروه سینما و هنر فرهنگ نیوز : موضوع فیلم علاقه ی یک خبر نگار ایرانی به دختری عراقی است. بازه زمانی ای که فیلم قصد بازنمایی داستان در بستر آن را دارد پس از بمباران شیمیایی حلبچه توسط عراق در 25 اسفند 1366 است.
بر اساس آنچه که در فیلم آمده است: یک خبرنگار ایرانی پس از نجات دادن چند عراقی –شامل یک پیرمرد، یک دختر جوان و چند بچه- از بمباران حلبچه به دختر علاقه مند می شود. اما مانعی بر سر راه او در رسیدن به دختر وجود دارد؛ پسر پیرمرد که از بچگی عاشق دختر بوده است. خبرنگار پس از گرفتن عکس از تلفات حلبچه به تهران می آید تا تا عکس ها را برای چاپ به مجله بدهد. وی پس از چند روز به محل اسکان بازماندگان بمباران بر میگردد تا عکسهای بیشتری بگیرد. او در ضمن گفتگو با پیرمرد متوجه می شود پسر پیرمرد در بمباران کشته شده و راه او برای خواستگاری از دختر باز شده است. وی لباسی برای دختر هدیه می برد ولی او از باز کردن آن امتناع می کند. خبرنگار مذکور که نامش علی است با گفتن یک جمله به دختر او را متقاعد به ازدواج می کند: زنده ماندن کافی نیست باید زندگی کنیم.
بازیگران هیچ هویت و شخصیتی را بازنمایی نمی کنند. نویسنده از فهم فرآیند "شدن" عاجز بوده و کارگردان از به تصویر کشیدنش لذا همه چیز در فیلم به شکل دفعی اتفاق می افتد. مخاطب از دیدن صحنه ای به دیدن صحنه دیگر دعوت می شود و از درون اتفاقی که هنوز شکل نگرفته تمام می شود به درون اتفاقی دیگر پرتاب می شود. نطفه منعقد نشده ی اتفاقات در ذهن مخاطب رها می شود و در نهایت می میرد؛ خبرنگار بعد از اینکه می فهمد عاشق قبلی چیمن مرده، ناگهان به چیمن علاقه مند می شود، مراسم عروسی بلافاصله در همان اردوگاه برگزار می شود، در سکانس بعدی زن و شوهر را در خانه شان در تهران می بینیم، اواسط فیلم وقتی چیمن متوجه می شود که شاهو زنده است با اصرار از علی می خواهد که به تهران برگردند، در سکانس بعد چیمن روی تخت بیمارستان است و مخاطب مات و مبهوت از اتفاقی که نمی داند چیست؟، در دقایق بعدی و پس از اینکه علی هم به زده بودن شاهو پی می برد از همسرش می پرسد: به همین دلیل بچه رو سقط کردی؟. یعنی که مخاطب بفهمد چیمن در صحنه ای که روی تخت بیمارستان بود بچه اش را سقط کرده بود و این بر حیرت و بهت مخاطب می افزاید، چرا یک جنین باید قربانی نفمی یک کارگردان از مسئله ی عشق شود؟.
کارگردان احساسات مخاطب را به سخره و بازی گرفته تا معاش زندگی اش را فراهم کند. چرا که اگر موضوع فیلم نشان دادن رنج و سختی های مردم حلبچه بود قطعا فضای فیلم به گونه ی دیگری بود و رنگ و بوی جنگ داشت، نه اینگونه که همه اش فضای بهاری نشان دهد و آهنگ های عاشقانه و نچسب را جهت پوشاندن ضعف کارگردانی اش در فیلم بیاورد. حرف ها و دیالوگ ها به ما می گوید بمبارانی اتفاق افتاده است و تعدادی انسان کشته و دیگرانی بی خانمان شده اند اما آنچه که در فیلم در معرض تماشای مخاطب قرار می گیرد فضایی بهاری، انسان هایی شاد، آهنگی لطیف و بعضا تند و تعدادی افراد سودجو هستند که بمباران حلبچه برایشان سوژه ای شده برای پول در آوردن.
ارتباط خبرنگار و دختر قبل و بعد از ازدواج هیچ تفاوتی نمی کند؛ قبل از ازدواج به همان اندازه با هم صمیمی اند که بعد از آن. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که کارگردان حتی قادر به تصویر کشیدن گذر زمان نبوده است. پس از اینکه اتفاقاتی خاص که در دنیای واقعی زمانشان مشخص است مخاطب متوجه می شود که مثلا شش ماه گذشته است. معمولا با تغییراتی که در دکور و ظاهر بازیگران داده می شود گذر زمان به تصویر کشیده می شود اما در این فیلم هیچ چیز هیچ تغییری نمی کند و مخاطب نمی داند زمان چقدر گذشته است.
این فیلم مرا به یاد داستانی انداخت که سالها پیش در کتاب دبستان خوانده بودیم: پدری پسرش را برای خریدن چند کیلو سیب شیرین راهی بقالی می کند. وقتی پسر برمیگردد پدر متوجه می شود که همه ی سیب ها گاز زده است. از پسرش دلیل آن را می پرسد. پسر می گوید: می خواستم از شیرینی آن ها مطمئن شوم. کارگردان این فیلم به هر سوژه ای که به نظرش رسیده گازی زده است تا عدم فهم خویش از موضوع فیلم را بپوشاند و فروش فیلم را تضمین کند؛ سفر به خارج، عشق مثلثی، بمباران حلبچه، خوانندگی زن(که در ایران خط قرمز وزارت ارشاد است)، فضای صلح جویی و مدارا ... .
هیچ منطقی بر فیلم حکمفرما نیست. اتفاقاتی که در فیلم می افتد علاوه بر دفعی بودن بی ربط و بی علت نیز هستند، ربط و علات شان بیشتر در ذهن کارگردان است و نه روی پرده. حال آنکه سیما با منطق علت و معلولی اش معنا می یابد.
علی پس از اینکه متوجه می شود شاهو زنده است و سر تغییر رفتار چیمن یادآوری خاطرات گذشته است، همسرش را تا لب مرز می رساند تا دو عاشق قدیمی به هم برسند اما چیمن حاضر به ازدواج با شاهو نمی شود. پس از چند ثانیه پرده سیاه می شود و عبارت "15 سال بعد" بر پرده ظاهر می شود. پس از آن در یک صحنه درب ورود به یک موزه و افرادی که در حال ورود و خروج هستند نشان داده می شود. علی در داخل موزه در حال امضا کردن کتاب هایی است که بازدید کنندگان موزه به او می دهند. یکی از بازدید کنندگان شاهو است که علی را نمی شناسدو نمی داند که او همان شوهر سابق چیمن است. علی پس از صحبت و پرس و جو از شاهو متوجه می شود که چیمن حاضر به ازدواج با شاهو نشده است بنابراین عزم رفتن به عراق می کند تا با او ازدواج کند. وی همسر سابقش را روی تخت بیمارستان می یابد. فیلم در اینجا به پایان می رسد و مخاطب خوشحال از اینکه زجر کشیدنش تمام شده است.
چرا چنین فیلم هایی در سینمای ایران ساخته می شود؟
سالها پیش در زمان معاونت مرحوم سیف الله داد در معاونت سینمایی وزارت ارشاد شورای فیلم نامه تعطیل شد و تا حال کسی اقدام به احیای این شورا نکرده است. طرح هایی که برای ساخت فیلم به وزارت ارشاد داده می شوند با نوشتن چهار خط از خلاصه داستان مجوز می گیرند. برای مثال احتمالا خلاصه ای که برای فیلم حکایت عاشقی نگاشته شده و مجوز گرفته است اینگونه بوده: "خبرنگاری جهت انجام رسالت خطیر خود در بازنمایی وقایع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران وارد حلبچه می شود. وی موفق به نجات یک خانواده و رساندن آنها به ایران می شود. وی در بازدیدهای بعدی خود ار اردوگاه بازماندگان بمباران عاشق یک دختر عراقی می شود. وی با او ازدواج و زندگی سخت اما عاشقانه اش را شروع می کند."
هیچ عقل سلیمی جلوی گرفتن فیلمی با این مضمون را نمی گیرد ولی فیلمنامه پر از جزئیات و اتفاقاتی است که حتی ممکن است از اصل داستان مهمتر شد و کل سوژه و موضوع فیلم را تحت تاثیر قرار دهد.
قطعا ساخت چنین فیلم هایی حاصل ریل گذاری های منقطع مسئولان مربوطه است ولی نقد کلی مشکلی را حل نمی کند. بنظر می رسد یکی از این انقطاع ها شورای فیلمنامه است. شوارایی که تایید فرمی و محتوایی فیلمنامه بر عهده اش باشد.
انقطاع دیگر این سیاستگذاری سرفصل های درسی موسسات و آموزشگاه های سینمایی است. یکی از مهم ترین کتاب هایی که هر سینماگری باید آن را خوانده باشد کتاب "36 وضعیت نمایشی" است. این کتاب وضعیت هایی را معرفی می کند که درام در آن شکل می گیرد. تعداد زیادی از وضعیت هایی که در این کتاب آمده است عشق های مثلثی و اتفاقات ناشی از آن است. اما ذهنیت شکل گرفته با این کتاب نمی تواند وضعیت دیگری را تصور کند. این ذهنیت فیلمنامه هایی با مضامین ضد ارزشی نوشته و با دادن ک خلاصه 4 سطری از وزارت مجوز می گیرد. کافی است نامی از دفاع مقدس در خلاصه فیلم نامه برده شود قطعا در اولین فرصت مجوز به آن تعلق گرفته و بودجه کافی برای ساخت به آن داده می شود. در جایی خواندم که معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در بازدید از پشت صحنه فیلم حکایت علشقی گفته بود: "یکی از سیاست های سازمان سینمایی استفاده از ظرفیت وقایع و حوادث جنگ تحمیلی در سوژه ها و فیلمنامه هاست. این فیلم نیز از آنجا که یادآور مظلومیت مردم بی دفاع حلبچه و روابط انسانی و برادرانه مردم ایران با آنهاست و همچنین گوشه ای از جنایات رژیم بعثی عراق و حامیان غربی شان را نشان می دهد جزو اولویت های مضمونی سازمان است".
سابقه کارگردان
احمد رمضان زاده که نویسنده و کارگردان فیلم مذکور است نویسندگی و کارگردانی فیلم سینمایی بشیر(1378) و سریال آژانس دوستی(۱۳۷۷) را در کارنامه دارد. با نگاهی به کارنامه منقطع او مشخص می شود وی کار هنری را به عنوان رسال خویش برنگزیده بلکه به شکلی جسته و گریخته در عناوین و نقش های مختلف بدنبال گذران زندگی است. هنر رسالتی است که بر دوش انسان های خود ساخته قرار می گیرد تا با نشان دادن وضعیت آرمانی، انتقاد درست از وضع حال و تصویر کشیدن فضایل انسانی، جامعه را از رخوت بدرآورند و مرزهای زیبایی شناختی مخاطب را تعالی بخشند. هر توصیفی با یک توصیه همراه است و توصیف زشت ترین صفات جامعه جز به گسترش آن دامن نمی زند مخصوصا که سینما بر ناخودآگاه مخاطب اثر می گذارد و خود مخاطب نیز گاهی اوقات از آن بی خبر می ماند.
دانلود تیزر فیلم "حکایت عاشقی" | دانلود فیلم
لینک را کپی کنید دانلود فیلم
93/11/27 - 12:58 - 2015-2-16 12:58:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
بمباران شیمیایی حلبچه، عشق و عکاسی که ماسکش را به یک قربانی داد - اخبار ایران و جهان |
احمدرمضان زاده در گفتگو با مهر -1 بمباران شیمیایی حلبچه عشق و عکاسی که ماسکش را به یک قربانی داد شناسهٔ خبر 2477213 دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۹ هنر > سینمای ایران کارگردان حکایت عاشقی معتقد است هرچند فیلمی با موضوع بمباران شیمیایی حلبچه ساخته است اما تمام تلاش خود را کردهتلاش برای قانونی شدن مجوز خوانندگی زنان/عشقی مثلثی که به خوانندگی چیمن ختم می شود!
حاشیه بر فیلم سینمایی حکایت عاشقی تلاش برای قانونی شدن مجوز خوانندگی زنان عشقی مثلثی که به خوانندگی چیمن ختم می شود در یک کلام این فیلم را باید تلاشی برای ترویج خوانندگی زنان و تلاش به آنها برای دریافت مجوز دانست زنانی که هوایی سنگین همانند بمب شیمیایی راه حنجره آنها را گرفته اروز دوم جشنواره با قتل و خیانت پیگیری شد/نمایش عشق های مثلثی بر روی پرده جشنواره فیلم فجر!
روز دوم جشنواره فیلم فجر زیر ذره بین فرهنگ نیوز روز دوم جشنواره با قتل و خیانت پیگیری شد نمایش عشق های مثلثی بر روی پرده جشنواره فیلم فجر در روز دوم سی و سومین جشنواره ی فیلم فجر فیلم های بوفالو ارغوان و ناهید با درونمایه های قتل و خیانت و عشق مثلثی اکران شدند گروه سینمبمباران حلبچه، عشق و عکاسی که ماسکش را به یک قربانی داد
تاریخ انتشار 17 29 08 1393 11 13 فیلمی در جشنواره فجر بمباران حلبچه عشق و عکاسی که ماسکش را به یک قربانی داد احمد رمضان زاده کارگردان حکایت عاشقی معتقد است هرچند فیلمی با موضوع بمباران شیمیایی حلبچه ساخته است اما تمام تلاش خود را کرده تا با نشان دادن سکانس های بعد از بمبمعاون وزیر خارجه در گفتوگو با فارس خبر داد اجلاس سران کشورهای ساحلی خزر در قزاقستان/نهایی شدن انتقال زندانیان
معاون وزیر خارجه در گفتوگو با فارس خبر داداجلاس سران کشورهای ساحلی خزر در قزاقستان نهایی شدن انتقال زندانیان عزم تهران و عشقآباد برای افزایش مبادلاتمعاون آسیا و اقیانوسیه وزیر خارجه با اشاره به اراده تهران و عشقآباد برای افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور از 3 میلیارد فعلی بفارس گزارش میدهد ارشاد با لشکر بازنشستهها چه میکند/ وقتی معاون وزیر معنای تخلف بزرگ اداری را نمیداند!
فارس گزارش میدهدارشاد با لشکر بازنشستهها چه میکند وقتی معاون وزیر معنای تخلف بزرگ اداری را نمیداند مدیر اداره کتاب در حالی کنار گذاشته شد تا جاده برای اعطای مجوز به برخی آثار هموار شود که از قول یکی از معاونان وزیر ارشاد اعلام شد تخطی بزرگ شجاعی بازنشسته بودن اوست اما ارشادارکستر سمفونی دانشجویان فرهنگ و هنر در حضور وزیر ارشاد رونمایی می شود
ارکستر سمفونی دانشجویان فرهنگ و هنر در حضور وزیر ارشاد رونمایی می شود خبرگزاری پانا ارکستر سمفونی دانشجویان فرهنگ و هنردوشنبه 27 بهمنماه در مراسم اختتامیه دومین جشنواره آثار و تولیدات دانشجویی فرهنگ و هنر سراسر کشور رونمایی میشود ۱۳۹۳ شنبه ۲۵ بهمن ساعت 13 40 به گزارشدور جدید اکران فیلمهای گورداله و روزگاری عشق و خیانت از 23 بهمن
با پایان یافتن جشنواره فیلم فجر دور جدید اکران فیلمهای گورداله و روزگاری عشق و خیانت از 23 بهمن خبرگزاری پانا با پایان یافتن سی وس ومین دوره جشنواره فیلم فجر دوره جدید اکران فیلمهای سینمایی روز گاری عشق و خیانت و گورداله آغاز شد ۱۳۹۳ شنبه ۲۵ بهمن ساعت 11 30 به گزارش سرویس فرهن- 14پروژه آموزشی با حضور وزیر آموزش و پرورش در استان سمنان افتتاح شد
14پروژه آموزشی با حضور وزیر آموزش و پرورش در استان سمنان افتتاح شد سمنان - ایرنا - 14 پروژه آموزش و پرورش استان سمنان روز شنبه در مراسمی با حضور وزیر آموزش و پرورش و مسئولین محلی افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت این پروژه ها شامل 13 مدرسه با 90 کلاس درس با 15 هزار و 251 مت- وزیر اطلاعات: روحانیان افسران خط مقدم دفاع از ارزش های اسلام و انقلابند
وزیر اطلاعات روحانیان افسران خط مقدم دفاع از ارزش های اسلام و انقلابند ایلام - ایرنا - وزیر اطلاعات روحانیان را افسران خط مقدم دفاع از ارزش های اسلام و انقلاب دانست به گزارش ایرنا حجت الاسلام و المسلمین سید محمود علوی عصر سه شنبه در همایش روحانیان استان ایلام اظهار کرد امرو- وزیر آموزش و پرورش: 50 آزمایشگاه نانو در کشور در دست ایجاد است
وزیر آموزش و پرورش 50 آزمایشگاه نانو در کشور در دست ایجاد است سمنان - ایرنا - وزیر آموزش و پرورش از ایجاد 50 آزمایشگاه نانو در کشور تا پایان امسال خبر داد علی اصغر فانی روز شنبه در آیین افتتاح آزمایشگاه نانوی شاهرود که به صورت ویدئوکنفرانس در سمنان انجام شد گفت این آزمایشگاپیام وزیر ارشاد به جشنواره سرود رضوی روستایی کشور: نقش مسجد در شکوفایی هنر اصیل «سرود» قابل اغماض نی
پیام وزیر ارشاد به جشنواره سرود رضوی روستایی کشور نقش مسجد در شکوفایی هنر اصیل سرود قابل اغماض نیستوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به سومین جشنواره سرود رضوی روستایی کشور تأکید کرد نقش مسجد و متولیان این مکان مقدس در شکلگیری رشد و ماندگاری هنر اصیل سرود و نغمهسرایی به راحتی- دور جدید اکران گورداله و روزگاری عشق و خیانت از 23 بهمن
دور جدید اکران گورداله و روزگاری عشق و خیانت از 23 بهمن تهران - ایرنا - دور جدید اکران فیلم های سینمایی روز گاری عشق و خیانت و گورداله با پایان یافتن سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر آغاز شد به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از جبرئیل فیلم فیلم سینمایی روزگاری عشق و خیانتبازگشت «گورداله» و «روزگاری عشق و خیانت»
دور جدید اکران دو فیلم آغاز شد بازگشت گورداله و روزگاری عشق و خیانت شناسهٔ خبر 2494900 شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۷ هنر > سینمای ایران با پایان یافتن سی وسومین دوره جشنواره فیلم فجر دور جدید اکران فیلم های سینمایی روزگاری عشق و خیانت و گورداله آغاز شد به گزارش خبرگزاریتک خوانی زنان در ایران به روایت الجزیره +تصاویر
گزارشی جهت دار از یک رسانه عربی تک خوانی زنان در ایران به روایت الجزیره تصاویر چرا الجزیره تلاش کرده تا با بزرگ کردن موضوع اجازه دادن به تکخوانی زنان در ایران به اصل نظام جمهوری اسلامی حمله کند چه کسانی دستور ساخت این مستند را صادر کردهاند به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز شتصویربرداری «زیر یک سقف» به پایان رسید
تصویربرداری زیر یک سقف به پایان رسید شناسهٔ خبر 2494829 شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۷ هنر > رادیو و تلویزیون تلهفیلم زیر یک سقف به کارگردانی احمد کاوری و تهیه کنندگی انوش جعفریان به پایان رسید به گزارش خبرگزاری مهر این تله فیلم سعی کرده نگاهی متفاوت به روابط انسانی در میانحضور معاون هنري وزير ارشاد در اولين روز از جشنواره موسيقي فجر
۲۵ بهمن ۱۳۹۳ ۱۱ ۵۱ق ظ حضور معاون هنري وزير ارشاد در اولين روز از جشنواره موسيقي فجر شب گذشته علي مرادخاني معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و پيروز ارجمند مديرکل دفتر موسيقي وزارت ارشاد به تماشاي اجراي گروه چارتار نشستند به گزارش خبرگزاري موج شب گذشته گروه چارتار در-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها