واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آیت الله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق:
حضرت علی(ع) در عهدنامه به مالک اشتر چه گفتند؟/در دنیا هرچه از ثروت و سلامت به انسان برسد، آزمون الهی است
آیت الله جوادی آملی گفت:در دنیا نعمت مستقل وجود ندارد و هرچه از ثروت، رفاه و سلامت به انسان برسد، آزمون الهی است که اگر موحدانه به قضایا بنگریم...
به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران؛ آیت الله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق هفتگی خود در بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء با گرامیداشت سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: خداوند سالگرد انقلاب اسلامی را برای کشور مبارک کند و این حماسه را از امت اسلامی که در راهپیمایی حضور پیدا کردند بپذیرد.
آیت الله جوادی آملی به پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 57 اشاره کردند و یادآور شد: انقلاب نکرده ایم که به مقام و ثروت دست یابیم، انقلاب اسلامی برای آزادی دین از اسارت بود. ما انقلاب نکردیم که به مقام و ثروتی دست پیدا کنیم، بلکه انقلاب اسلامی برای آزادی دین از اسارت عدهای بود که معارف قرآن و عترت طاهره را مهجور کرده بودند چنان که حضرت علی(ع) در نهج البلاغه فرمودند «فَإِنَّ هذا الدِّیْنَ قَدْ کَانَ أَسِیْراً فِی أَیْدِی الْأَشْرَارِ یُعْمَلُ فِیْهِ بِالْهَوی وَ تُطْلَبُ بِهِ الدُّنْیَا».
وی با بیان مجاهدتهای امام و شهدا در جریان انقلاب اسلامی بیان داشت: قبل از انقلاب، اسلام در اسارت بیگانگان بود؛ حج بیبرائت بود و احکام الهی رعایت نمیشد اما با تلاش حضرت امام خمینی(ره) و شهدا، دین ازقید و بند آزاد شد.
مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر خاطرنشان کرد: امیرمؤمنان(ع) در عهدنامه مالک اشتر میفرماید «إِنَّمَا عِمَادُ الدِّیْنِ وَ جِمَاعُ الْمُسْلِمِیْن وَالْعُدَّةُ للْأَعْدَاءِ الْعَامَّةُ مِنَ الْأُمَّةِ» یعنی اگر بخواهیم دین را آزاد و حکومت اسلامی را برپا کنیم، باید به مردم خدمت رسانی داشته باشیم و اگر مصر در حال حاضر به پیام مولا عمل میکرد، این قدر آسیب نمیدید.
وی ادامه داد: در قرآن و روایات به ما سفارش شده است که نماز را اقامه کنیم زیرا ستون دین خواندنی نیست از اینرو در حکومت نیز باید با اقامه عدل و داد، تولید اشتغال، فقر زدایی و اقتصاد مقاومتی مردم را به پا داشت. اقتصاد مقاومتی، به پا داشتن مردم است و با ایستادگی در برابر مشکلات، مقاوم بودن و کم نیاوردن در برابر سختیها محقق میشود.
وی با اشاره به حضور با شکوه مردم در راهپیمایی 22 بهمن تأکید کرد: مسؤولان به خواستههای مردم توجه کنند زیرا به پا داشتن مردم به عدل است و از خداوند میخواهیم که به مردم سعادت و عزت عنایت کند و خواستههای مشروع آنها را برآورده سازد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم اسلام را دین حکمت خواند و تصریح کرد: اسلام در مسائل اخلاقی نصیحت کردن را توصیه میکند اما در مسائل سیاست و حکومت باید عملا به مردم خدمت کرد.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به آیه «فأما الإنسان إذا ما ابتلاه ربه فأکرمه ونعمه فیقول ربی أکرمن» در سوره مبارکه فجر یادآور شد: در دنیا نعمت مستقل وجود ندارد و هرچه از ثروت، رفاه و سلامت به انسان برسد، آزمون الهی است که اگر موحدانه به قضایا بنگریم، نعمتها را امتحان و ابتلاها را آزمون الهی میبینیم و در همه حال از خدا غافل نمیشویم.
وی غیرت را از صفات ویژه الهی خواند و اظهار داشت: غیرت به معنای غیرزدایی است و انسان به هر اندازه که غیرتش بیشتر باشد، عفیفتر است چنان که حضرت علی(ع) در روایتی فرمودند «هیچ انسان غیوری زنا نمیکند، یعنی مرز و قلمرو خود و دیگران را میشناسد.» انسان غیور در مرحله نخست، هویت، حد و مرز خودش را میشناسد و در گام بعد به حریم کسی تجاوز نمیکند و اجازه شکستن حریم شخصیاش را به کسی نمیدهد؛ ملت ایران غیرت دارد و غیر زدایی می کند.
وی افزود: ملت ایران هنگامی که هویت اسلامیاش را شناخت، غیرت خود را بازیافت و غیر زدایی و بیگانه زدایی کرد و اکنون اگر بیگانه بگوید گزینهای روی میز است، به هویت و غرورش بر میخورد و او را سرجایش مینشاند.
این مرجع تقلید بیانات حضرت علی(ع) را در عرصههای مختلف به ویژه در معرفت نفس و روانشناسی اسلامی کاربردی خواند و ابراز داشت: امیرمؤمنان علی(ع) میفرماید «هرکسی که ارتباطش را با خداوند اصلاح کند، رابطهاش با مردم درست میشود زیرا خداوند بر دلهای مردم اشراف و تسلط دارد.
آیت الله جوادی آملی در پایان یادآور شد: دنیا ممر است نه مقر، عبور میکند و انسان را به دنبالش میبرد و به همراه این نظام و مجموعه وارد عرصه دیگری میشود که اگر زمین و زمان تغییر میکند، انسان نیز باید متحول شود و به سمت بهشت حرکت کند که در آن هیچ درد، لغو و گناهی نیست.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
خرافات سازان چه کسانی هستند؟/شبکه های اجتماعی وماهواره عامل تولید خرافه
از احکام مسجد چه می دانید؟ + دانلود نرم افزار
یکصد و چهارده نکته درباره نماز + دانلود کتاب
آغاز پذيرش حوزههاي علميه خواهران +دانلود دفترچه
نشست مقدماتی جشنواره بین المللی فیلم رضوی برگزار شد
در نماز، انحراف از قبله تا چه حد مجاز است؟/میزان اعتبار قبلهنما براى تعيين قبله
جوانی که نمی توانست "لااله الا الله" بگوید!!!
کد خبر: ۵۱۳۴۴۹۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]