واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۲۰ق.ظ)
يک خبره بازار سرمايه خواستار شد: مسوولين به درخواست سهامداران سنگ آهني توجه کنند/بهره مالکانه معادن حذف شود گروه بورس
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج،نوبتي هم که باشد،نوبت سنگ آهني هاست که مهمترين ريسک يک دهه اخير خود را کنار بزنند.دولت و مجلس در طول سه ماه گذشته با تعيين فرمول بلند مدت براي خوراک پتروشيمي ها و تعويق 5 ساله کيفي سازي پالايشگاه ها و رفع ابهامات متعدد اين دو صنعت استراتژيک نشان دادند که بازار سهام برايشان مهم است و بورس تهران همچنان دماسنجي مهم در اقتصاد کشور به شمار مي رود و سقوط آن نه تنها براي سهامداران بلکه براي مسئولان هم دردناک است.
اما حالا صنعت سنگ آهن که در دولت گذشته اسير هزينه جديدي تحت عنوان بهره مالکانه شده، براي رفع اين ريسک بزرگ چشم اميد به نمايندگان خانه ملت و مسئولان دولتي بسته است.مساله اي که دستيابي به چشم انداز توليد 55 ميليون تن فولاد خام تا افق 1404 را با ترديد جدي مواجه کرده است، چرا که توليد کنندگان سنگ آهن از توقف طرح هاي توسعه اين صنعت خبر مي دهند و اين بدان معني است که اگر بهره مالکانه سنگين ادامه يابد، از سنگ آهن ارزان و فراوان براي توليد فولاد خبري نيست و توليد فولاد خام در همين حد 17 ميليون تن درجا مي زند.
در چند هفته گذشته از 4000 سهامدار خرد سنگ آهني گرفته تا مديرعامل بورس تهران و اعضاي شوراي عالي بورس و خبرگان اين صنعت در رسانه ها،از مسئولين دولت و نمايندگان مجلس درخواست کرده اند که بهره مالکانه را حذف و پروانه معادن را به مالکان اصلي خود يعني توليد کنندگان سنگ آهن بازگرداند و با نزديک شدن مطرح شدن موضوع بهره مالکانه در مجلس، تلاش خبرگان بازار سهام براي صيانت از حقوق سهامداران حقيقي و حقوقي بورس تهران ادامه دارد.
در جديدترين اظهار نظر غلامرضا سليماني مديرعامل سرمايه گذاري غدير از مسئولان خواسته تا با حذف بهره مالکانه مساعدت خود را به جامعه سهامداري نشان دهند و پس از رفع ريسک هاي پتروشيمي ها و پالايشي ها، صنعت سنگ آهن سومين صنعتي باشد که شرايط با ثباتي براي آن در نظر گرفته خواهد شد.
مديرعامل بزرگترين هلدينگ پتروپالايشگاهي کشور با اشاره به تمايل جدي سرمايه گذاران خارجي براي حضور در ايران، از ثبات قوانين و مدت زمان حاکميت قوانين بر صنايع کشور به عنوان مهمترين پرسشي نام برد که سرمايه گذاران خارجي براي حضور در ايران مطرح مي کنند.
وي اظهار داشت: بر اين اساس حل ابهامات سنگ آهني ها پس از رفع ابهامات پتروشيمي ها و پالايشگاه ها مي تواند فاز جديدي از ثبات قوانين در جمهوري اسلامي ايران را به نمايش گذارد.
اين خبره بازار سرمايه با اشاره به فعاليت 165 واحد معدني كوچك و بزرگ سنگ آهن در كشور، از دو معدن چادرملوي يزد و گل گهر سيرجان از جمله معادني نام برد که در شرايط کاهش قيمتها و رکود در بازار و در نهايت عدم سودآوري معادن کوچک در کشور همچنان فعاليت مي کنند.
براين اساس غلامرضا سليماني به اميدواري موجود از دولت تدبير و اميد کشور اشاره کرد که به موجب آن انتظار مي رفت که با تغيير سياستهاي اقتصادي، رونق موجود در اين صنعت که بهرغم شرايط رکود تورمي در کشور و حتي بحران بازارهاي بينالمللي، همچنان سرپا بود را دوچندان کند.
مدير عامل شرکت سرمايه گذاري غدير از ظرفيت هاي بالاي بخش معدن به عنوان مساله اي ياد کرد که دولت را بر آن داشت تا از اين صنعت به عنوان جايگزين نفت براي تامين نيازهاي کشور بهره ببرد. بر اين اساس درحالي دولت به تعيين حق انتفاع پروانه بهره برداري از شرکت هاي فعال دراين صنعت پرداخته است که سياست هاي حمايتي در ساير کشورها از اين صنايع، همواره مبني بر کاهش بهره مالکانه يا ماليات شرکت هاي معدني بوده است.
در اين راستا اين کارشناس ارشد بازار سرمايه از کاهش قيمتهاي جهاني، افزايش ضريب باطلهبرداري و شرايط استخراج (استخراج روباز يا زيرزميني) با قيمتهاي تمام شده و ويژگيهاي متنوع و متفاوت معادن در اقصي نقاط جهان از جمله مواردي ياد کرد که بهره مالکانه را با کاهش و تغيير مواجه مي سازد، اما در کشور ما تعيين بهره مالکانه بدون توجه به اين مسايل صورت مي پذيرد.
وي در اين ميان برآورد حدود 170 ميليارد تني ذخاير قطعي سنگ آهن در جهان را مورد اشاره قرار داد که به موجب آن، ايران با داشتن 2.5 ميليارد تن ذخيره قطعي(موجود) سنگ آهن، حدود 1.4درصد ذخيره جهان را در اختيار دارد، بر اين اساس از نظر ذخاير قطعي سنگ آهن در رتبه يازدهم جهاني قرار دارد. در اين راستا با توجه به برآورد توليد حدود 42ميليون تني سالانه سنگ آهن دانه بندي و كنسانتره در کشور، طرحهاي 7 گانه فولاد استاني راه اندازي شد که در راستاي اجراي اين طرح ها، مصرف سنگ آهن نيز افزايش مييابد.
مديرعامل هلدينگ غدير لازم به ياد آوري دانست که با توجه به سند چشم انداز فولاد در کشور، سرمايهگذاريهاي عظيمي در بخش سنگآهن کشور صورت گرفته است که بر اين اساس انتظار مي رود دولت و مجلس حمايت هاي ويژه اي از صنايع سنگ آهني نمايند و با تصميمات خود توجيه اقتصادي سرمايه گذاري هاي جديد را تشويق كند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]