واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ بهمن ۱۳۹۳ (۹:۱۶ق.ظ)
مديرعامل بانک سپه از دولت و مجلس خواستار شد: توجه به حقوق 100 هزار بازنشسته فولاد در تعيين بهره مالکانه بزرگترين سرمايه گذار صنعت سنگ آهن در کشور اعلام کرد:بهره مالکانه سنگين معادن سنگ آهن اجراي طرح هاي توسعه اين صنعت را با مخاطره مواجه کرده است.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد كامل تقوي نژاد مديرعامل عامل بانك سپه و سهامدار عمده شرکت هاي گل گهر و چادرملو که به دنبال اعتراضات مکرر سهامداران خرد صنعت سنگ آهن راجع به بهره مالکانه با خبرنگاران سخن مي گفت، اعلام کرد: پرداخت بهره مالكانه 25 يا 30 درصدي تهديدي پيش روي سنگ آهني هاست كه در نهايت تحقق اهداف شركت هاي چادرملو و گل گهر را دست نيافتني خواهدكرد.
وي در خصوص دليل ماندگاري بانک سپه در شرکت هاي سنگ آهني، گفت:سرمايه گذاري اين بانک در صنعت سنگ آهن موجب رشد و بالندگي اين صنعت شده و چه بسا اگر بانک سپه سرمايه خود را در صنايع ديگر متمرکز مي کرد، با بازده بيشتري مواجه مي شد اما سرمايه گذاري در صنعت سنگ آهن هر چند دير به بازدهي رسيد اما يکي از استراتژيک ترين صنايع کشور را به بالندگي رساند و اساسا صنعت فولاد کشور را از تامين مواد اوليه بي نياز کرد.
اين سهامدار عمده شرکت هاي سنگ آهني گفت: بانک سپه قصد واگذاري برخي شرکت هاي خود از جمله سرمايه گذاري اميد،گل گهر و چادرملو را مطابق شرايط و مقتضيات بازار سرمايه دارد، اما دريافت بهره مالکانه سنگين از اين شرکت ها هيچ ارتباطي به برنامه بانک سپه از خروج از بنگاهداري ندارد، چرا که بيشتر سهامداران شرکت هاي مزبور بيش از 100 هزار نفر از بازنشستگان صنعت فولاد و صندوق بازنشستگي کارکنان بانک ها و همچنين دارندگان سهام عدالت هستند و بايد از منافع آنان در اين موضوع صيانت کرد.
اين مقام اجرايي در بانک سپه عنوان كرد: قبل از ورود سهام دو شركت گل گهر و چادرملو به بازار سرمايه، در اميد نامه اين شركت ها به منظور معرفي به فعالان بورسي، به برخورداري از پروانه بهره برداري از معادن دو سنگ آهن چادرملو و گل گهر اشاره و از آن به عنوان مزيت هاي اين دو شركت نام برده شده بود؛ براين اساس بود كه عرضه سهام اين شركت ها در بازار سرمايه با استقبال سهامداران صورت گرفت.
تقوي نژاد با بيان اين كه اما پس از عرضه سهام اين دو شركت در بازار سرمايه پروانه اين دو معدن لغو و در اختيار ايميدرو قرار گرفت، ادامه داد: برنامه دولت در دريافت حق مالكانه از اين دو شركت از محل بخشي از درآمد سنگ آهني ها مانع از سرمايه گذاري هاي جديد بخش خصوصي در بخش معدن شده است.
وي تصريح كرد: بانك سپه به عنوان سهامدار عمده اين شركت هاي معدني به منظور اجراي طرح هاي توسعه شركت هاي چادرملو و گل گهر تاکنون سودي از آن ها دريافت نکرده و کليه در آمدهاي اين بخش ، صرف طرح هاي توسعه اي و تکميل زنجيره توليد از سنگ آهن تا مقاطع فولادي شده است.
مديرعامل بانک سپه گفت:درخواست سهامداران حقيقي شرکت هم بازگرداندن پروانه بهره برداري اين معادن به شرکت هاي گل گهر و چادرملو است و اميدواريم اين مهم که جزو حقوق صاحبان سهام است، زودتر محقق شود و با توسعه سرمايه گذاري ها در اين صنعت استراتژيک ، شاهد خود کفايي کشور در صنعت فولاد و ايجاد اشتغال مولد در محروم ترين مناطق کشور باشيم.
وي افزود:طبق سياست هاي اقتصاد مقاومتي بايد زنجيره ارزش توليد فولاد کشور به منظور جلوگيري از خام فروشي ايجاد شود، اين مهم به سرمايه گذاري اساسي نياز دارد و همه افراد دست اندرکار بايد شرايط ايجاد سرمايه را فراهم کنند.
تقوي نژاد از حمايت هاي وزير امور اقتصادي و دارايي در اين خصوص قدرداني و اضافه کرد:طي ملاقات هايي که با مقامات اقتصادي دولت صورت گرفته همگي آن ها بر منطقي نمودن حقوق دولتي و بهره مالکانه تأکيد کرده اند.
وي افزود که حقوق دولتي از جمله اختيارات و حقوق دولت است که بايد به رسميت شناخته شود اما ميزان آن بايد منطقي و در بردارنده منافع همه ذي نفعان از جمله سرمايه گذاران باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]