تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بركت در مال كسى است كه زكات بپردازد، به مؤمنان مدد و يارى رساند و به خويشاوندان كمك نما...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831964307




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قاری پیشکسوت قرآن در گفت‌وگوی مشروح با فارس: برای تهیه نوار قرآن از یزد به تهران می‌آمدم/ تجربه بهترین لحظات با قرآن


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قاری پیشکسوت قرآن در گفت‌وگوی مشروح با فارس:
برای تهیه نوار قرآن از یزد به تهران می‌آمدم/ تجربه بهترین لحظات با قرآن
برای یادگیری و پیشرفت در عرصه تلاوت قرآن سختی‌های بسیاری متحمل شد به طوری که حتی برای تهیه یک نوار قرآن کیلومترها راه را از یزد به تهران می‌آمد تا بتواند با گوش فرادادن به صوت تلاوت قاریان مصری سطح تلاوت خود را ارتقا دهد.

خبرگزاری فارس: برای تهیه نوار قرآن از یزد به تهران می‌آمدم/ تجربه بهترین لحظات با قرآن



خبرگزاری فارس- مریم سادات آجودانی: «کاظم میرزا زاده» قاری پیشکسوت قرآن کریم در سال 1334 در خانواده‌ای مذهبی در یزد به دنیا آمد. وی از دوران کودکی به تشویق والدین پا به عرصه فعالیت‌های قرآنی گذاشت و برای پیشرفت در این عرصه از هیچ کوششی دریغ نکرد تا جایی که حتی از همان دوران نوجوانی برای تهی یک نوار قرآن کیلومترها را از یزد به تهران می‌آمد. میرزازاده پیشرفت در عرصه قرائت را مدیون جلسات سنتی قرآن می‌داند و می‌گوید: فعالیت اصلی من در زمینه‌های مختلف قرآنی در مساجد و جلسات سنتی قرآن شکل رفت به همین جهت به برگزاری جلسات قرآن در مساجد اهتمام ویژه‌ای دارم به طوری که همچنان در مسجد امیرچخماخ یزد جلسه قرآن برگزار می‌کنم. این استاد پیشکسوت قرآن با اشاره به تفاوت‌های جلسه قرآن مسجد امیرچخماخ با سایر جلسات، می‌افزاید: در این جلسه که با حضور اساتید و قاریان صاحب‌جلسه برگزار می‌شود ممکن است تلاوت قاریان حتی یک ساعت هم طول بکشد چرا که من معتقدم برای پیشرفت و اثرگذاری تلاوت باید از ارائه تلاوت‌های مسابقه‌ای فاصله بگیرند.

تلاوت آیات 30 تا 859 سوره مبارکه «دخان» با صدای «کاظم میرزازاده» دانلود   در ادامه گفت‌وگوی فارس با «کاظم میرزازاده» استاد پیشکسوت قرآن و چهره قرآنی تقدیم مخاطبان می‌شود.

  خودتان را معرفی کنید. کاظم میرزازاده متولد 1334 در یزد هستم. چگونه وارد فعالیت‌های قرآنی شدید؟ من از کودکی به قرائت قرآن علاقه‌مند بودم به همین جهت با تشویق والدینم به جلسات سنتی قرآن رفتم تا بتوانم با یادگیری اصولی مبانی قرائت قرآن در این عرصه پیشرفت کنم. کمتر از 10 سال داشتم که به صورت مستمر در جلسات سنتی قرآن شرکت می کردم تا اینکه توانستم با الگوگیری از قاریان مصری و استفاده از تجربیات اساتیدم قرائت‌های قابل قبولی ارائه دهم.


«کاظم میرزازاده» در کنار مرحوم «اربابی»   برای یادگیری قرآن از محضر چه اساتیدی استفاده کردید؟ استاد «رسول سرداری» اولین الفبای قرائت را به من آموخت. پس از او نیز از تجربیات اساتید مختلفی همچون محمدرضا مجاهد و مرحوم یوسفی بهره بردم البته در کنار این‌ها نوار تلاوت اساتید مصری نیز کمک بسیاری به پیشرفتم کرد.

نحوه آموزش قرآن در جلسات سنتی قبل از پیروزی انقلاب اساتید آن دوران از چه شیوه‌ای برای تدریس قرآن کریم استفاده می‌کردند؟ جلسات سنتی قران در مساجد برگزار می‌شد. من هم برای یادگیری قرآن به مسجد امیرچخماخ یزد می‌رفتم که در آنجا استاد جلسه آیاتی از قرآن را می‌خواند و شاگردان نیز یکی یکی آن آیات را تلاوت می‌کردند تا استاد نیز مشکلات قرائت را اصلاح کند. با خرید رادیو بیشتر می‌توانستم به صوت تلاوت قاریان مصری گوش دهم بعد از آن نیز ساعت 10 شب از رادیو قرآن تلاوت پخش می‌شد که همه دور هم جمع می‌شدیم و به تلاوت آیات الهی با صدای اساتید مصری گوش می‌دادیم. پس از مدتی که من رادیو خریدم بیشتر می‌توانستم به تلاوت قرآن گوش دهم و از صوت تلاوت اساتید بهره بگیرم.


«کاظم میرزازاده» در کنار استاد «خدام‌حسینی» برای تهیه نوار قرآن کیلومترها راه را طی می‌کردم از سبک تلاوت کدام یک از اساتید مصری تقلید می‌کردید؟ بیشتر از استاد «مصطفی اسماعیل» تقلید می‌کردم. البته برای تهیه نوارهای صوت تلاوت اساتید مصری سختی‌های زیادی می‌کشیدیم به طوری که به یاد دارم چند بار برای تهیه نوار تلاوت‌های قاریان مصری کیلومترها مسیر را طی کردم تا از یزد به تهران بیایم. در خیابان فردوسی تهران محلی بود که نوارهای تلاوت قاریان مصری را می‌فروختند من هم به شوق تهیه این نوارها چند ماه یک‌بار به تهران می‌آمدم تا بتوانم با الگوگیری از تلاوت مصری‌ها پیشرفت کنم.

در کنار استاد «شحات‌انور» پس تلاوت‌های شما تلاوت‌هایی معناگرا است؟ پایه اصلی تلاوت‌های من الهام‌گرفته از تلاوت‌های «مصطفی اسماعیل» است اما در کنار گوش دادن و الگوگیری از صوت تلاوت این استاد قرآن کریم از تلاوت‌های اساتیدی همچون «عبدالباسط»، «شعشاعی»، «شعبان صیاد» و «علی‌البنا» نیز استفاده می‌کنم. قاریان ایرانی کمتر از قاریان نسل کنونی مصر نیستند به نظر شما سطح قاریان نسل کنونی مصر چگونه است و ما چقدر با آنها فاصله داریم؟ قاریان نسل حاضر در مصر هم‌رده قاریان ایرانی هستند به طوری که شاید برخی قاریان ما همچون «سعید طوسی» نیز سطح بهتری از آنها داشته باشد چرا که قاریان حاضر مصر همچون قاریان ایرانی مقلد قاریان نسل طلایی هستند.

در کنار «محمود شحات‌انور» فعالیت‌های قرآنی شما پس از پیروزی انقلاب اسلامی به چه شکلی ادامه پیدا کرد؟ با توجه به فضای قرآنی شهر یزد ورود در عرصه‌های قرآنی غیرقابل پیش‌بینی نبود چرا که مردم یزد پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با وجود خفقان و محدودیت‌های رژیم طاغوت برای توسعه فرهنگ قرآنی تلاش می‌کردند اما پس از پیروزی و استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران برنامه‌های قرآنی با شور بیشتری برگزار می‌شدند. سال 1366 همراه با کاروان نور به حج رفتم مسابقات قرآنی نیز باعث توسعه فعالیت‌ها و رقابت‌ها بود به طوری که من برای حضور در مسابقات قرآن تلاش بسیاری می‌کردم تا اینکه در سال 1362 برای نخستین‌بار به عنوان نماینده استان یزد در این مسابقات شرکت کردم و در سال 1366 نیز همراه با کاروان نور به حج تمتع اعزام شدم.


«کاظم میرزازاده» در کنار آقای «قیم» و «حسن رضائیان» سال 1363   حج سال 1366 به دلیل مشکلاتی که در عربستان ایجاد شد حج خونین نام گرفت؛ درباره نحوه فعالیت قرآنی و خاطراتی که در حج آن سال داشتید، بفرمایید. وقتی که برای نخستین‌بار به حج تمتع اعزام شدم حس غیرقابل وصفی داشتم چون همیشه رفتن به این سفر یکی از آرزوهای من بود. در سفر به خانه خدا با آقایان «حسن رضائیان»، «عباس امام‌جمعه»، مرحوم «ابراهیم مولایی» هم‌اتاق بودم که همراهی با این اساتید به ویژه استاد مولایی برایم جذابیت خاصی داشت. در مدت یک ماه که با استاد مولایی همراه بودم از دانش و رفتارهای ایشان درس‌های بسیاری گرفتم. مرحوم مولایی در این سفر اختلاف قرائات را برای ما توضیح می‌داد و حتی گاهی در جلسات قرآن برای پیشرفت ما توصیه‌های می‌کرد. حضور قاری مصری در حلقه‌های قرآنی کاروان نور/ اولین باری که یک قاری خارجی دیدم با توجه به فضای موجود ما در سفر به حج تمتع سال 1366 تنها در کنار مسجدالنبی(ص) تلاوت داشتیم و نمی‌توانستیم در کنار خانه خدا حلقه‌های قرآنی برپا کنیم. من در آن زمان صدای رسا و بلندی داشتم که به یاد دارم در مسجد‌النبی(ص) آیاتی از سوره مبارکه «بقره» را تلاوت کردم که با استقبال خوبی نیز مواجه شد به طوری که حتی «عوضین مغربی» قاری مصری نیر در حلقه‌های قرآنی کاروان نور شرکت می‌کرد و من برای اولین بار بود که یک قاری مصری را از نزدیک می‌دیدم. جلسه‌ قرآنی که با حضور اساتید و قاریان صاحب‌جلسه برگزار می‌شود شما برای تدریس قرآن در جلسات از چه شیوه‌ای استفاده می‌کنید؟ من جلسات مختلفی دارم اما در جلسه‌ای که در مسجد امیرچخماخ برگزار می‌شود به صورت تخصصی به مباحث صوت و لحن و معماری تلاوت می‌پردازم. در این جلسه که بعد از نماز مغرب و عشا آغاز می‌شود و گاهی حدود 5 ساعت نیز ادامه دارد، ممکن است یک قاری حدود 40 دقیقه یا بیشتر هم تلاوت کند.

  من در این جلسه به قاریان شهامت ادامه دادن به تلاوت را می‌دهم چرا که معتقدم قاریان برای پیشرفت باید از تلاوت‌های کوتاه و مسابقه‌ای فاصله بگیرند یعنی در ارائه تلاوت محدودیتی وجود ندارد؛ همچنین قاریانی همچون «مهدی شایق» «حسن دانش»، «مختاری»، «میرزایی» و «کاظمی» که خود نیز صاحب جلسه هستند حضور می‌یابند که این‌ها از مهم‌ترین تفاوت‌های جلسه قرآن مسجد امیرچخماخ با سایر جلسات است. قرآن و فعالیت در این عرصه چه تأثیری در زندگی شما داشت؟ من از کودکی در امور قرآنی فعالیت داشتم به طوری که از همان دوران نوجوانی و جوانی همه مرا با عنوان قرآنی‌بودن می‌شناختند تا جایی که حتی وقتی در بانک هم آغاز به کار کردم و مسئول شعبه شدم باز هم مردم مرا به عنوان یک قاری خطاب می‌کردند که این امر برایم افتخار بزرگی است.

  تلاوت روزانه یک صفحه قرآن قبل از آغاز کار زمانی که مسئول شعبه بانکی در یزد بودم به همه کارمندان یک قرآن کوچک دادم تا هر روز صبح قبل از آغاز کار یک صفحه قرآن بخوانیم که این روند در موفقیت کاری هم اثرگذاری خوبی داشت که خوشبختانه برخی از کارمندان بانک هنوز هم این روند را ادامه می دهند.


«کاظم میرزازاده» در کنار آقایان «شهریار پرهیزکار» و «محمدحسین صباغ»   شما تاکنون به سفرهای تبلیغی هم رفته‌اید؟ متأسفانه فعالان قرآنی در استان‌ها مهجور هستند و کمتر به آنها توجه می‌شود به همین جهت من نیز با وجود فعالیت‌های بسیار تاکنون به سفر تبلیغی اعزام نشده‌ام اما افتخار خادمی قرآن را در شهرهای مختلف کشور داشته‌ام. همچنین در زمینه تواشیح نیز فعالیت داشته‌ام و در محضر رهبری همراه با گروه تواشیح «ذوالفقار» در اوایل دهه 1370 تواشیحی در عظمت رهبری اجرا کردیم که این تواشیح نیز مورد استقبال مقام معظم رهبری قرار گرفت.

  از زندگی خود بگویید. چگونه با همسرتان آشنا شدید و فعالیت قرآنی چه تأثیری در انتخاب شما داشت؟ ما با خانواده همسرم همسایه بودیم که آشنایی خانواده‌ها با هم وصلت ما را رقم زد. در آن زمان 19 ساله و سرباز در کمیته انقلاب بودم اما با توکل به خدا و یاری از قرآن زندگی مشترک را آغاز کردیم که حاصل این ازدواج نیز دو دختر و سه پسر است. تلاوت قرآن بهترین لحظات را برایم رقم می‌زند بهترین تفریح شما چیست؟ تلاوت قرآن برایم بهترین اوقات را رقم می‌زند به همین جهت سعی می‌کنم در هر فرصتی با قرآن مأنوس باشم. البته مطالعه را نیز خیلی دوست دارم به همین جهت در اوقات فراغت به مطالعه کتاب‌های مفید در زمینه‌های قرآنی و تاریخی می‌پردازم.

قاریان نسل کنونی از امکانات و موقعیت برای پیشرفت استفاده کنند در انتها اگر صحبتی دارید، بفرمایید. من برای یادگیری و پیشرفت در عرصه تلاوت قرآن سختی‌های بسیاری متحمل شدم به طوری که حتی برای تهیه یک نوار قران کیلومترها راه طی کردم اما اکنون نوجوانان و جوانان با توسعه فناوری‌های و امکانات اموزشی به راحتی می‌توانند در این عرصه پیشرفت کنند چرا که فضا بسیار مناسب است اما متأسفانه افراد به درستی از این موقعیت استفاده نمی‌کنند بنابراین امیدواریم مسئولان با ایجاد حس انگیزه فعالیت برای جوانان زمینه ورود آنها را فراهم سازد تا استعدادهای افراد شکوفا شود و به نقطه خوبی در زمینه‌های مختلف قرآن برسیم. انتهای پیام/
لینک را کپی کنید

لینک را کپی کنید


93/11/27 - 09:39





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن